2008/06/18

feldgraus femma - EM-special

FELDGRAUS FEMMA Frankie fick göra ett inhopp i min frånvaro och delade naturligtvis ut massor av poäng som jag inte skulle delat ut... Skämt åsido, det här var ju ingen munter historia, men jag ser ljusningen i det hela. Nu kan man bara njuta resten av EM, nu närmar sig den allsvenska omstarten med stormsteg, och inte minst, nu kan kanske Lagerbäck börja spela in lite yngre spelare inför VM-kvalet. Ryssland var ett par klasser bättre än Sverige och förtjänade att spöa oss med mer än 2–0, det är inte så mycket mer med det.

Sverige - Ryssland
5 poäng: Andreas Isaksson - Jag vet egentligen inte om det var Isaksson som var bra, om Ryssland var värdelösa på att avsluta eller om Isaksson hade bett till målrams-guden. Hur som helst gjorde han ett par svettiga räddningar och hade en hel del tur, som han i dag får äran för.
3 poäng: Fredrik Ljungberg - Har sett loj, seg och sliten ut i de två tidigare matcherna och jag trodde att han var slut på internationell nivå. I dag visade han att han har mer att ge (på gott och ont), men det räckte tyvärr inte hela vägen.
2 poäng: Olof Mellberg - Likt Ljungberg en spelare som ansetts vara slut på toppnivå. I dag var det ingen jätteinsats men han är som vanligt den som styr där bak och är även farlig på de fasta situationerna.
1 poäng: Zlatan Ibrahimovic - Sveriges enda stjärna var inte riktigt på hugget men det märks ändå direkt när han får bollen. Då händer det något, till skillnad från alla andra.

Totalt efter 3 omgångar
1. Zlatan Ibrahimovic - 9 poäng
2. Johan Elmander - 5 poäng
2. Andreas Isaksson - 5 poäng
4. Olof Mellberg - 4 poäng
5. Fredrik Ljungberg - 3 poäng
5. Christian Wilhelmsson - 3 poäng
7. Petter Hansson - 2 poäng
8. Daniel Andersson - 1 poäng
8. Fredrik Stoor - 1 poäng

10 kommentarer:

  1. Jag tycker Elmander borde fått någon poäng, åtminstone, denna matchen. Han var en av få svenskar som jobbade och slet som ett djur hela matchen igenom. Tyvärr gjorde han en del misstag dock (men vem gjorde inte misstag hela tiden i Sverige idag?).

    SvaraRadera
  2. Bra femma!

    Det hade varit kul om du kunde göra en femma för finalen och/eller semifinalerna också. Bara en kul läsning liksom!

    SvaraRadera
  3. Det var nog trots allt mindre pinsamt att bli avklädda av Ryssland nu, än av Holland i kvarten. Vårt landslag är ett skämt. Att spela med ett innermittfält bestående av spelare från Malmö FF och Elfsborg, i en turnering när man möter mittfält i absolut världsklass säger ju något om ambitionsnivån.

    Det finns ingen fart, ingen rapphet i vare sig tanke eller fötter. Då och då gör Zlatan nåt på egen hand, men det bör ine förväxlas med ett framgångsrikt och konstruktivt grundspel.

    Nä, ut ut ut med Lagerskägg och ut med en stor del av de som varit ordinarie.

    Har ni sett reklamen? "What we do in this tournament, echoes through eternity!". Jo, nog kommer den här pinsamma fotbollscharaden att leva i evighet, alltid. Sällsamt ironisk profetia. Om 30 år kommer vi berätta för våra barnbarn om när svenska landslaget i turnering efter turnering vek upp kjolen och viftade med rumpan i vädret, inbjudandes de lystna bockarna. Våra barnbarn kommer säga att de inte tror oss, inte kan ett landslag tillåtas agera så utan hjärta och spelidé? Och det är då vi suckar och säger "Nej, kära barn. Visst är det så. Vi borde inte ha låtit dom hållas, men vi gjorde det ändå."

    Fy fan.

    SvaraRadera
  4. Annars kan man ju säga som Glenn Hysén sa efter Italien-VM:
    "Det här är fan kuken, jävlar vad jag skall bli full på midsommar"

    SvaraRadera
  5. Läser femman och känner när jag ser sammanställningen, där Elmander blivit tvåa, att jag måste in och kommentera hur jävulskt usel han var igår. Nog för att det verkligen var mördande konkurrens om det, men Elmander var ändå sämst.

    Döm av min förvåning när jag läser första kommentaren härinne, från "anonym"; "Elmander skall ha poäng". Fucking Elmander! I och med att man röstade igenom FRA:s förslag så borde man även kunna få till en lag som förbjuder folk med noll förståelse för fotboll att kommentera på Baraben. Jag ber er på Baraben ödmjukast men bestämt att fixa en sådan spärr.

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  6. Tant Brun:

    På tal om nollförståelse för fotboll:

    http://kempemallen.blogs.eurosport.se/archive/2008/06/19/this-my-side-of-the-case.html

    SvaraRadera
  7. Fan va skönt att Sverige är ute, nu kan folk koncentrera sig på blåvitt igen

    SvaraRadera
  8. elmander borde fått någon poäng??? driver du med mig? det enda han gjorde var ju misstag! ståplats i mölndalsån för lagerbäck den fega uslingen..det skall inte ens finnas stt uttryck så som " spela på resultatet " våga och vinn lasse!!

    SvaraRadera
  9. Niklas H:
    SKÄRP TILL DIG! Ska man citera en mästare som Glenn ska det göras på rätt sätt:
    "Det är då kuken. Nu ska jag bli kanon på midsommar!"

    SvaraRadera
  10. Det var inte roligt att se den landskampen.

    På tal om att koncentrera sig på Blåvitt var det inte många blåvita som var på Ryavallen igår och såg Elfsborg slå IFK i en träningsmatch med 3-1. Det bästa med den matchen var att Sebastian Eriksson var pigg och gjorde Blåvitts mål.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.