2008/05/16

Tankar om det kommande EM- slutspelet

EM på BaraBen fortsätter med lite tankar om det kommande EM-slutspelet.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Det känns både kul och förvånande att Lagerbäck tog ut Henke och Allbäck i truppen. Verkligen jättevågat... Svenska landslaget går en spännande framtid tillmötes.

När Lagerbäck väl var i farten kunde han väl ha skrivet kontrakt med dem, om en fortsättning i Landslaget, i åtminstone fem år till, så att Berg med flera hinner mogna till innan de tar steget till Landslaget.

Jag menar, det är ett jävla bra lag vi har, innehållandes megastjärnor som MFF-Danne och allas vår favorittacoätare. Med sådana stjärnor i truppen, kan man ju inte bara skicka in en valpig kille som Berg.

Dessutom har vi ju redan en valp i truppen, i form utav Marcus Rosenberg, den ljushåriga Zlatanwannabee:n.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tänk dig följande scenario; Sverige – Spanien, på ena sidan står Taco och Sidleds- Danne på andra sidan står Fabregas och Xavi. Fan, i det läget önskar man att man är spanjor.
Kruxet med ovanstående scenario är bara att det kan bli realitet om mindre än en månad.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Okej, nu skall jag vara positiv.

Ryssland kommer vi slå i alla fall. Även om Zenit St. Petersburg, eller vad de nu heter, vann Uefacupen. Sedan det att de vann, så har Ryssland förvandlats till Europas bästa lag, utav många journalister.

Men, så är det inte. Hur mycket framgång skördade det svenska landslaget på 80talet, när Blåvitt var som bäst?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag tror att vi kommer slå grekerna också. Det tråkig med den här turneringen är dock att vi kommer spela ett lag från grupp C om vi når kvarten. Förslagsvis Italien, eller Frankrike.

Auf Wiedersehen Österrike och Schweiz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Alla Zlatanälskare kan hoppa det här stycket, det vill säga 99 % av alla svenskar kan hoppa det här stycket, för det här kommer inte att vara ytterligare en intetsägande hyllning till honom.

Jo, okej, jag erkänner, Zlatan har varit verkligt bra i klubblagen han spelat för. Men that is också it, så att säga.

Jag vill se Zlatan börja på bänken under EM. Och komma på som en gubben i lådan avbytare och skoja upp lite trött greker på läktaren.

Jag tror nämligen på ett Sverige som är lagom underskattat, och fyllt med riktiga grovjobbare. Tag bara Spanienmatchen på Råsunda som exempel. Det gick jäkligt bra, för vi spelade som ett lag. Alla gav allt vilket Zlatan inte gör, så länge han inte får jobba med en passning som kommer prefekt på fötterna.

Och i ärlighetens namn, har Zlatan gjort något bra för Landslaget sedan klacken mot i Italien 2004?

Nej!

Case closed!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoppas att Sverige spelar bättre än vad Em- artisterna sjunger.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Spånar vidare på lite av vad Olof var inne på i tidigare inlägg, ta lite olika skön Lasse Granqvistkommentarer och sätt ihop. Kan bli riktigt gött att höra, dock är det inte mycket till musik. Men det är väl inte de andra låtarna heller i och för sig.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sveriges pensionärer mot EMguld –Heja!

28 kommentarer:

  1. Grattis, du har lyckats med att skriva det sämsta inlägget hittills på BaraBen!
    (och nej jag tänker inte skriva nåt själv..)

    /M

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående talare.

    SvaraRadera
  3. du har verkligen en poäng, berg borde verkligen varit med istället för allbäck. fast du glömde nämna en överårig spelare med dålig form: niklas alexandersson.

    varför ta med en halvskadad spelare som gjort en medioker vårsäsong och som är för gammal för att tillföra något i framtiden? men det kanske inte passar att kritisera en ifk-are, så pass objektiv är det väl svårt att vara för din del....

    f.ö. är jag mff-are och anser att daniel, alex och allbäck inte borde varit med i truppen, däremot har jag inget emot att se taco-anders och henke där då de är bra nog.

    SvaraRadera
  4. Ofrivilligt humorinlägg? Är verkligen ingen stor älskare av Zlatan, men ingenting bra i landslaget sedan Em 2004? Kom igen.

    Han gjorde viktiga mål i kvalet till Vm 2006, tex en hyfsad påse mot Ungern. Och du kan inte ha sett Sverige-Danmark, då gjorde han en ruggigt bra match.

    Och pensionären Allbäck ja, jo han är förstås två år yngre än Alex, men men. Och det skiljer visst hela två månader mellan Alex och Henke ser jag nu när jag kollar...

    Kolla saker, kanske nåt man borde göra innan man skriver?

    SvaraRadera
  5. Det var väl ett inlägg som mest var på skoj antar jag.....

    SvaraRadera
  6. Uppenbarligen är det mesta menat som ironi...

    Sedan tycker jag inte att Zlatan är det bästa som någonsin har hänt Svensk fotboll

    SvaraRadera
  7. Förstår inte varför man klagar på att Henke är med, sverige bästa förward genom tiderna. Han höll högsta premier league klass för ca 14 månader sen när han lånades ut till United, ser honom som en riktigt vettig inhoppare. Han inger respekt hos motståndarna och tyngd framåt. Okej jag blev besviken på att inte Berg kom med, men lika glad över att Henke gjorde det. Varför så mkt emot Anders S ? Han är en göteborgare så tycker jag, gjorde rätt när han återvände till "fel" lag, laget som vågade satsa på honom, till skilnnad från Blåvitt som ratade honom vid 16-17 års ålder..By the way, han dominera fullständigt mot oss i Måndags..
    Som Lagerbäck sa " detta är dom bästa " tack och hej!

    SvaraRadera
  8. Ursäkta felen i texten,hade lite otur där

    SvaraRadera
  9. Vad är det för fel på Taco i landslaget?

    SvaraRadera
  10. Jag e extremt blåvit men Henke går fan inte å klaga på hur man än vrider och vänder på det.

    SvaraRadera
  11. Jag är ängel som fan men jag tycker uttagningen av "Alex" som mestadels varit skadad och utan form i år är lika mossig som uttagningen av sidleds-danne

    SvaraRadera
  12. Nä spela med IFK istället för landslaget så går det säkert bra. Alex är ju den bästa vi har, något satsa på.... Fan vad ni suger!!!!

    SvaraRadera
  13. Alexandersson har ju inte visat ett skit iår plus att han går skadad hela tiden! hade varit bättre med ishizaki (stavning?)

    SvaraRadera
  14. haha ja, larsson och och anders svensson är ju helt värdelösa! in med bärkroth och jakob johansson istället! våga satsa ungt!

    SvaraRadera
  15. Anonym 17:07:

    "Sveriges bästa forward genom tiderna"?!

    Sjukt historielöst sagt, välj vem som helst av Grenoli. De är större...även om Aftonbladet och Expressen kanske säger att Henke är sveriges, kanske världens bäste genom tiderna. Efter Zlatan.

    SvaraRadera
  16. TORBJÖRN NILSSON!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  17. Innehållet i texten tänker jag inte kommentera, men texten i sig är fanimej det sämsta jag sett på länge!

    SvaraRadera
  18. zlatan ska petas till förmån för allbäck, som ska spela tsammans me elmander så vi har några som sliter och jobbar

    SvaraRadera
  19. Titta efter Matcher/mål och jämför Zlatan med Henke..Okej Torbjörn va också en av dom stora, men lyckades han i landslaget ?? nepp!

    SvaraRadera
  20. Kul att du nämner lite om Ibra där att han inte gjort ngt bra i landslaget på länge (målet mot Ungern 2005). Men seriöst, va fan kommer du ihåg vad elmander, rosenberg, allbäck har gjort de senaste i landslaget? Nån av dom kanske har gjort mål, so what? Ibra är mer framspelare än målskytt, alla förväntar sig att Ibra ska ösa in mål i landslaget bara för att han gör de i Inter. Kan ju tilläggas att där har han spelare som Cambiasso, Viera och Zanetti som kan leverera dom passningarna han vill ha till skillnad från Petter Hanssons långbollar eller om vi har en playmaker vid namn Anders Svensson som spelar i allsvenskan. Ibra slår genialiska pass och hittar lösningar som ingen annan men dom är Sveriges spelare för dumma för att förstå sig på. Alltså, ska Ibra funkar i landslaget måste dom andra spelarna förstå sig på hans spel (vilket dom inte gör) plus att vi måste spela kortpassningsspel och inte tjonga långbollar.

    SvaraRadera
  21. Ibra har inte direkt "rosat marknaden" under senaste säsongen. Skulle helst se Berg och ELmander på topp.

    Hur som helst, man kan ju inte peta Zlatan haha, ingen spelare har väl fått så många spaltmeter och böcker skrivna om sig? För övrigt så måste Zlatan ha varit sämst i laget under VM 2006. När han inte är i form så är han sjukt dålig, det är bara att inse det. Allt snack om att han kan göra det omojliga och vara kreativ är bara drömtankande - en hårt arbetande anfallare skapar så mycket mer. Dessutom är inte Zlatan en lika kompetent fotbollsspelare som exempelvis Berg. Han är överlägsen tekniskt och antagligen bra mycket starkare fysiskt vilket bidrar till att Zlatan är oerhört kompetent individuellt sätt, men han tar svåra löpningar och är uppenbarligen inte enkel att spela tillsammans med. Tyvärr har han inte blicken för spelet på samma sätt som de största anfallarna som påminner lite om Zlatan, exempelvis Drogba.

    Att underskatta Ryssland är kanske det värstaman kan göra, de är enligt min uppfattning den stora underdogen i EM. Dom gick vidare före England i gruppen, efter att ha slagit engelsmännen i en match samt spelat oavgjort mot kroatien två gånger. Släppte in minst mål av alla i gruppen.

    De flesta rysska spelare lirar i deras inhemska liga, men karl-heinz, hur kan du bara avfärda detta? Vi har ju själva spelare som spelar i allsvenskan och de flesta av våra så kallade stjärnor spelar ju i mindre klubbar som inte har vunnit några titlar under de senaste åren. Dessutom kommer vi med Linderoth som inte spelat en match på ett halvår, Isaksson som varit aktiv i Citys reservlag, Zlatan är skadad och bänkad, Allbäck har gjort ett mål i danska ligan under senaste halvåret och slutligen är Ljungberg på väg tillbaks från en skada och hans form är ytterst tveksam.

    Samtidigt vann Zenit Saint Petersburg Uefacupen och Moskva vann den för tre år sedan...

    Jag inser att jag inte ger någon vidare djup analys men jag tycker att ryssarna förtjänar den största respekten och det kommer bli en jäkligt svår uppgift för Sverige, speciellt om matchen mot ryssland är direkt avgörande. Tror att vi har störst chans att slå Spanien, baserat på ett stabilt svenskt försvarsspel och en kontring, precis som vi gjorde på råsunda i kvalet.

    SvaraRadera
  22. var du full när du skrev detta?

    isaksson

    Nilsson
    Lucic
    Mellberg
    Stoor

    Anders
    Kim
    Ljungberg
    Larsson

    Henke
    Zlatan

    -inget snack om 11
    ------

    shaaban,wiland, hanson, dorsin, granqvist, linderoth, lindgren, chippen, kennedy, elmander, rosenberg, berg.

    given start 11. att du inte vill starta med zlatan är ett skämt att du inte tror på henke som för ett halvårsen ledde skytteligan i uefacupen är ett skämt. att du inte tycker anders svensson ska starta är ett skämt då han är sveriges kanske mest givna selare efter zlatan och mellberg. att du hånar rosenberg som gör mer mål än berg i en så sjukt mycket bättre liga är........ ett skämt? faktum är att holländska ligan är riktigt dålig för tillfället.

    SvaraRadera
  23. lurwig har elmander haft en bra vårsäsong då? 1 mål på 6månader? ska man se till form är det väl rosenberg och larsson som startar i anfallet

    SvaraRadera
  24. Ett landslag som Sverige kan inte gå efter formen senaste halvåret när laget ska tas ut, det är säkrast att köra med det gamla vanliga laget. Vi har helt enkelt inte material att byta ut halva ordinarie startelvan och sen klara oss i EM. Det låter kanske lite Lagerbäckst men så ser den krassa verkligheten ut. För övrigt så kommer Sverige sist med en poäng i gruppen!

    SvaraRadera
  25. smichael - tror också att vi får en poäng och kommer sist eller på delad sist plats i gruppen.

    SvaraRadera
  26. Aldrig, varken innan eller efter, har jag sett en spelare äga planen så totalt som Zlatan gjorde mot Danmark. Hela Sveriges EM hänger på Zlatans form. Förresten kan det vara spännande att kolla hur Inter gick utan Zlatan hela våren, och sen kommer han in och pangar två mål och Inter vinner hela skiten. En riktig världsanfallare som vi aldrig tidigare haft i svensk fotboll.

    SvaraRadera
  27. ja hallelulja!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.