2008/05/26

Linderoth i elvan eller vill vi se Källström och Svensson?

LANDSLAGET Tobias Linderoth gjorde landslagscomeback i kvällens match mot Slovenien på Ullevi. Därmed hyllas han lite extra, men hjälpte även själv dessa hyllningar en bra bit på vägen genom att näta i första halvlek. Nu orkar Linderoth ännu bara 45 minuter, vilket öppnar för en diskussion kring om inte Kim Källström och Anders Svensson bör vara vårt förstapar på de inre mittfältspositionerna.

Men de som faktiskt "avgör" vid sidan av Lagerbäck är ni supportrar. Ingen gång är mediedrevet så styrt av folkets kortsiktiga åsikter som när det rulltat igång inför ett mästerskap på allvar. Minns bara hur Anders Svensson var nära att lägga ner landslagskarriären som följd av folkets ilska under förra VM-turneringen. Så var med och sätt BaraBens landslagsagenda i en av veckans hetaste frågor: Har Linderoth att göra på Sveriges mittfält i EM?

Linderoth- en man i EM-elvan?
Absolut, defensivt kraftpaket!
Nej, skadad hela 2008 och inte bra nog...
Vem bryr sig? Kim och Andess spelar i mitten!
pollcode.com free polls
Men precis som det brukar vara i mästerskapsupptakter så ger träningsmatcherna nästan alltid fler frågor än svar och idag går våra funderingar till:

1. Kan man verkligen spela med en målvakt (Isaksson) som varit bänkad hela den gångna säsongen? Rent konkret kan man självklart göra det, men är det inte bättre med en målvakt som är "het" för tillfället? Rami Shaaban har dock varit bänknötare i Hammarby stundtals så då skulle valet falla på mister Wiland från Pinocchio-land. Det vet vi alla är Lagerbäcks sista alternativ. Wiland är med för att som det heter så sött: se och lära. Om tre mästerskap kanske det blir dags för honom. Så vi är fast med Isaksson och det är långt ifrån optimalt, men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen.

2. Försvarsspelet har vacklat det senaste året. Den tidigare så starka försvarslinjen har varit ett av de blågulas svagare kort den senaste tiden och vare sig Mellberg eller Petter Hansson är spelare som inger någon större pondus nu för tiden. Det talas om Fredrik Stoor, om Alex eller till och med Sebastian Larsson som ytterbackar. Men närmast ligger nog Mikael Nilsson trots allt. Så vi är fast med Nilsson och det är långt ifrån optimalt, men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen.

3. Angående mittfältet tycker jag personligen att det inte går att luta sig mot gamla meriter. Kim Källström var under långa perioder ordinarie i franska mästarna, Anders Svensson var det i ett Allsvenskt mittenlag. Det är inte kvantfysik vi talar om här. Kim ska spela och Kim skall ges stort utrymme att blomma ut på allvar i landslaget.

Forwardssituationen ger även väldigt många frågor, men där hänger resonemangen till stor det på vilka spelare som faktiskt är fit for fight om ett par veckor. Med Malmöiterna Zlatan och Rosenberg halvskadade börjas det spekuleras i om gamlingduon Allbäck och Henke Larsson kan vara ett aktuellt startpar i EM...

16 kommentarer:

  1. kombinationen kim källström och tobias linderoth måste väl änså ses som den bästa kvalitets och balansmässigt för laget till premiären?

    SvaraRadera
  2. var han bra i matchen linderoth? missade den, mål gör honom inte bra förvisso men ändå imponerande att han kämpade in den från vad man läst sig till.

    SvaraRadera
  3. en skadad zlatan är bättre än en hel henke larsson.

    SvaraRadera
  4. det var väll meningen att han skulle gå av efte 45 min från början..

    SvaraRadera
  5. tobbe/ ja, på grund av att han inte klarar av att spela en hel match än. han var ju skadad från till den här helgen!

    SvaraRadera
  6. Elmander+Henke på topp!

    Två grovjobbare med Henke som kylig avslutare och huvudspelare!

    SvaraRadera
  7. Andess är bättre än Kim än så länge. Det är ingen kvantfysik. Hade klubbtillhörighet spelat in skulle vi haft Hedman i mål ifjol.

    SvaraRadera
  8. vilken fin frisys Bakircioglu fixat igår, han hade låtit d växa ut till en gammal ryamatta

    SvaraRadera
  9. ruben/ fast hedman spelade noll minuter, källström är nästan ordinarie i franska mästarna. en JÄÄÄÄVLA skillnad där.

    SvaraRadera
  10. om klubbtillhörighet skulle spelat in så hade väll hela blåvitt spelat i landslaget

    SvaraRadera
  11. Till anonym 00:13

    En skadad Henke är bättre än en hel Zlatan

    SvaraRadera
  12. Anders Svensson ska spela (även om han spelar i ellos). Det är klasskillnad på honom o källström. Så ja skiter i att Kim spelar i Lyon (i viktiga cl-matcher är han alltid petad). Tror nog Taco hade dominerat i Lyon om han fick chansen där.

    Men Taco borde gå till Blåvitt istället, vi behöver allsvenskans och sveriges ? bästa mittfältare.

    SvaraRadera
  13. Självklart ska Kim spela. Andess är inte seriens bästa mittfältare, det ser bara ut så när han möter Blåvitts mittfält (eftersom vi är så jävla dåliga mot Ellos jämt).

    Självklart ska Kim, som är självskriven i Lyon, spela framför Pinoccio!

    SvaraRadera
  14. Anders har varit lysande hela våren och var bäst på plan när han kom in mot Slovenien. Han är given.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.