2008/04/24

Träningsrapport inför Ljungskile

TRÄNINGSRAPPORT Fint väder innebär titt som tätt en trevlig stund uppe på Kamratgården för undertecknad, så ock idag. Nyfiken som man var över vilken startelva som kan tänkas starta i morgon möttes man av den glädjande överraskningen att Alex verkade ha repat sig från sitt migränliknande tillstånd och var med på träningen. Ganska snabbt upptäckte man dock att han inte gick riktigt på för fullt. I exempelvis maxfartsmoment så gick Alex endast på halvfart och i det sistkommande tvåmålsspelet var han bara med varannan match. Vi kan således redan i detta nu med största sannolikhet utesluta hans namn i en startelva imorgon, men glädjande nog är han med i truppen.

Närvaron idag var in i det närmsta komplett. Två spelare saknades helt, Niclas Carlsson och Sebastian Eriksson, och Adam tränade bredvid. I övrigt var samtliga med. Vi fick även se Adam prova att löpa lite med boll vid ett tillfälle, så det känns som om hans rehabilitering går framåt.


Intensiteten på träningen kändes i ärlighetens namn lite sisådär. Det spontant obligatoriska inledande lattjandet i ring följdes av lätta övningar, såsom dribblingsöverlapp, hysta-boll-överlapp, kortpassningstävling och kvadraten. Efter några ruschövningar och kvadraten-modell-större så fick äntligen träningen någorlunda tempo då tvåmålsspelet inleddes.

Man bör notera att inför tvåmålsspelet gick Jonatan Berg av träningen. Om det var en ren säkerhetsåtgärd eller om han fick ont är för mig okänt, men han saknades resten av träningen.

Inför tvåmålsspelet delades tre femmannalag upp, där Alex lag fick bli ett sexmannalag och han var med varannan match. Inget utmärkande hände i själva spelet som egentligen är värt att notera. Eller jo förresten, Walle gjorde mål med fötterna – hur otroligt det än låter.

Efter träningen hade Jonas Olsson genomgång med spelarna inför morgondagens match och vad man kunde förstå så kommer startelvan imorgon bli: Kim Christensen, Ragnar Sigurdsson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Daniel Alexandersson, Thomas Olsson, Gustav Svensson, Tobias Hysén, Jonas Wallerstedt och Pontus Wernbloom. Notera att det bara är tio namn. Det var nämligen bara dessa tio som fick en specialgenomgång. Antingen är högerbacksplatsen vakant tills imorgon, eller så saknades Jonatan helt enkelt bara just vid detta tillfälle.

Ingen övning gjordes med själva startelvan. Därför går det inte att säga var respektive spelare skall hålla till. Men att Kim står i mål kan vi nog utgå ifrån.

Till sist: Under startelvans genomgång körde resterande spelare en enklare inläggs- och skottövning. Här fick vi se dagens prestation när Petter Björlund från höger dunkade in en höger yttersida rätt upp i krysset från 15 meter. Helt otagbart!



Bildspel från dagens träning


Samtliga bilder i större format finner du här

11 kommentarer:

  1. Å andra sidan så är Alex med i truppen trots allt så det är väl inte helt omöjligt att han går rakt in i startelvan. Känns inte som man tar med Alex i en trupp för att ha han på bänken. Å då lär han väl spela istället för lillebrorsan, om man inte väljer att spela han istället för Jonatan, då återigen på högerbacken.

    Å andra sidan är det en 17-mannatrupp så någon ryker ju hursomhelst. Men resten av laget såg väl ganska klart ut som du skriver. Om inte Walle och Hysén skiftar plats igen vill säga.

    SvaraRadera
  2. Det visar sig, det visar sig. Har visserligen svårt att tro att han går rätt in i startelvan eftersom han körde en lättare specialare i alla moment idag.

    Men ett inhopp är la inte helt otroligt.

    Men allt detta är ju rena spekulationer, så klart. Jag har mer än gärna fel.

    SvaraRadera
  3. Adam kan få svårt att ta tillbaka sin plats om Jonathan fortsätter ta frisparkar...

    SvaraRadera
  4. Lördagen den 3 maj anordnar ÄS en fest för att fira detta jubileum och alla Änglar runt om i landet är välkomna! Uppladdningen inför Bajen-Blåvitt kan knappast bli bättre!
    Denna fest går av stapeln på fartyget Vieille Montagne som ligger ankrad vid Söder Mälarstrand kajplats 15. Från kl. 18 är ni välkomna och från ca 20 serveras det en härlig buffé! Priset för detta kalas är ynkliga 300 kr och förutom mat bjuds det på en (kanske två) öl, härlig underhållning och en och annan överraskning!
    Anmälan sker genom att man betalar in 300 kr till SEB-konto 5690 32 680 57, anger namn som kontotext, samtidigt skickar ett mail med fullständigt namn till mailadress anglarnasthlm10ar@spray.seDen här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den .
    (Obs! Anmälan räknas först när man betalat och är bindande).

    Vi har endast plats för 100 personer, så se till att anmäla er snabbt för att vara säkra på att få en plats på denna historiska tillställning!
    (1 maj är sista dag för betalning och anmälan).

    http://stockholm.anglarna.se/
    http://www.festinfo.nu/bilder-vieille-montagne.html
    VÄLKOMNA!
    /Änglarna Stockholm

    SvaraRadera
  5. frankie: Å andra sidan, hur mycket tillför Jonathan utom just frisparkarna? Bra mycket mindre än Adam som verkligen var en klasspelare stundtals förra året.

    Ryser när man tänker tillbaka. Adam och Alex på samma kant... Det är exakt vad jag vill se till sommaren!

    SvaraRadera
  6. Hallå bänka Wernbloom, han har drabbats av storhetsvansinne och tillför inte med någonting just nu. In med Sella istället, han har ju lite boll i seg. Något vårt kära Blåvitt saknar för tillfället.

    SvaraRadera
  7. Härlig sida, kika gärna in på min blogg om ni har lust.


    http://sverigefotboll.blogg.se/

    SvaraRadera
  8. Grymt, tack för rapporten!

    SvaraRadera
  9. Jag håller med Erling. Antingen spelar Alex från start, eller så spelar han inte alls. Inhopp är nog helt otänkbart.

    SvaraRadera
  10. Viktigast i alla matcher är att Hjalmar är dem, utan Hjalmar ingen seger!!! Så är det bara!!!

    SvaraRadera
  11. http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00244/SPORT-25s16-pavey-5_244895w.jpg

    Mongoloid?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.