2008/04/23

Skandal att 10 000 inte vill se AIK hemma

LÄGET I GULDLAGET Egentligen känns det fel att gnälla för årets säsongsinledning är ju faktiskt, poängmässigt, den bästa på många år. Trots relativt dåligt spel ligger vi som bekant tvåa bakom gnäll…sorry...tunga Kalmar som även de startat på ett storstilat vis.
Vi är regerande mästare, vi ligger tvåa, vi gör många mål – men ändå kan vi inte bli över 10 000 på läktarna när AIK kommer på besök? Vi snackar ändå om äckliga gnaget som alla blåvita älskar att se förnedras!
I år har IFK Göteborg dessutom sålt fler årskort än tidigare. Så enkelt kan vi kanske konstatera att vi har förbannat svårt att locka fler förutom de icke hjärntvättade och mest lojala fansen. Vad kan det bero på?
Spelas det för många matcher? Är det rentav IFK Göteborgs marknadsföring som är för dålig? Eller är vi inte fler lojala änglar än så här?

*****
Det ser fortfarande väldigt trögt ut bland flera på planen. Thomas Olsson pratar bland annat om att självförtroendet i truppen inte är på topp. Jag får faktiskt inte ihop det. Vi är som sagt regerande mästare, hur f-n kan man som regerande mästare gå in i en ny säsong med dåligt självförtroende?

*****
Pontus Wernbloom skriver en mycket underhållande blogg på gp.se. Ute på planen ser han dock seg och kantig ut. Gick hans utveckling måhända lite för fort ifjol?

*****
Höll på att glömma. Det finns några som håller mästarklass så här långt, jag vet att ni läser nu så sträck på er, och det är ni uppe i klacken! Variationen på ramsor och röststyrkan är den bästa på mycket länge, mycket bra!

*****
Jaja, och Kim då naturligtvis.

66 kommentarer:

  1. Håller med fullständigt.

    SvaraRadera
  2. Den krassa verkligheten är att om gnagarna varit på plats hade det lockat ytterligare 2-3 tusen Göteborgare. En hatmatch utan motståndarsupportrar att hata?

    SvaraRadera
  3. Jag var på min första Blåvitt-match för året, och kan med största sannolikhet säga att det inte blir någon mer i år.

    Jag tillhör inte klacken, jag är en "casual" supporter. Jag ser gärna Blåvitt på TV då och då, men brinner inte för laget trots att jag hållt på dom sen jag var en liten knodd..

    En trevlig vårkväll med en fotbollsmatch live borde varit härligt, men den jävla arenan gör spektaklet till ett skämt. Två-tretusen till hade inte gjort någon skillnad. Ullevi är en katastrof.

    SvaraRadera
  4. Säkert det täta matchandet som märks av. Skall man gå på fotboll, sitta på sittplats och ha med sig sina barn så får man med dagens matchmängd punga ut med dryga 1000kr i månaden.

    Det är lite mastigt för somliga, så då är det naturligt att några matcher väljs bort. Har man varit på derbyt så är det nästkommande match som stryks.

    Undertecknad gick inte i måndags. Som småbarnsförälder är det svårt att motivera att man skall vara borta varannan/var tredje kväll för att gå på fotboll när två ungar skall hystas i säng.

    SvaraRadera
  5. anonym 09:45/ Är du där för att se Blåvitt eller är du där för arenans skull? Fattar inte hur en del resonerar.

    SvaraRadera
  6. Anonym 09.45: Håller med till 100%. Med bekvämare och tajtare arena kommer fler supportrar. Titta på Frölunda, dom har knappast 12000 hardcore-supportrar på samtliga matcher. Utan att gå på match är för många som att gå på bio, två timmars roligt nöje. Därför tror jag publiksnittet höjs nästa år.

    SvaraRadera
  7. Frankie->

    Jag är där för att ha en trevlig kväll. Blåvitt är en bonus. Arenan är ett minus.

    Jag förstår om die-hard supportrar inte resonerar på samma sätt som majoriteten av dom som "då och då" går på fotboll, men ni måste väl ändå inse att alla inte sätter Blåvitt i första rummet, trots att man inte håller på något annat lag.

    SvaraRadera
  8. Anonym 09:45>> En casual (häftigt ord) som inte brinner för laget? Du är ingenting, möjligen en nolla. Håll dig till tv-soffan.

    SvaraRadera
  9. Det finns flera skäl till den dåliga publiksiffran.

    - AIK bojkotten gav väl minus 2-3 tusen.
    - Det sjukt täta matchandet. Man hinner knappt smälta en match innan nästa har börjat.
    - IFKs torftiga och tråkiga spel. De som såg AIK matchen lär knappast längta till nästa match. Själv ser jag samtliga matcher (de flesta på TV då jag bor 40 mil bort) och det är faktiskt inte roligt att se blåvitt i år.
    - De sunkiga arenan.

    SvaraRadera
  10. Till anonym 10.31

    Han menar inte casual som i bemärkningen WM, YCG eller GYD, utan casual som i "medelsupporter". Det tycker man borde kunna utläsas ur inlägget.

    SvaraRadera
  11. Det är bara för många matcher för att folk ska ha råd att gå ett par gånger i veckan! 6 matcher på Ullevi från 6 april till 7 maj blir en del pengar.

    Själv går jag dock på allt utan att ha årskort. Detta för att jag missar några matcher senare under säsongen pga resor vilket gör att det går på ett ut om jag köper årskort eller inte.

    SvaraRadera
  12. Resonerar man som du Frankie kan man väl lika gärna se matcherna på tv. Att se blåvitt live skall vara en upplevelse. Det skall vara bra drag på arenan, man skall leva med i matchen, klacken skall höras bra, det skall vara nära till plan så man överhuvudtaget ser vad som händer.

    På nya ullevi upfylls inte många av dessa faktorer. En tom, trist, betongarena för 45000 med löparbanor och hela skiten. I stort sett noll atmosfär eller täthet på läktaren.

    Jag går själv på alla matcher men jag förtår hur många andra tänker.

    SvaraRadera
  13. Anonym 10.31:
    Att tilläga är väl att jag själv går på så många matcher jag har tid och råd med.

    Men den inställningen du har, tror du den lockar fler besökare till Ullevi? Alla vill inte gå på alla matcher,men måste väl ändå få gå då och då? Om inte så lär vi få vänja oss vid 8000-9000 åskådare på samtliga matcher.

    SvaraRadera
  14. Tror bristen på folk har med två saker att göra.

    1. 16 lag. Varav en hel drös bonkegäng.
    2. EM slutspel i sommar. Vissa sparar pengarna för att ner tror jag.

    Framför allt är det de båda faktorerna som sammverkar. 16 lag betyder bara det fler matcher, och EM slutspelet gör att matcherna kommer ännu tätare än vanligt nu. 2 matcher på en vecka är liksom lite att ta i. De flesta har inte tid eller råd att gå på fotboll var 4:e dag (om man nu räknar Norrköping på lördagen, gais på torsdagen, AIK på måndagen).

    Tror ocksådet är så att folk väntar lite på guldstriden innan de börjar gå, samtidigt som den dåliga arenan spelar en stor roll. Går sverige bra i EM kanske intresset går upp en bit, samtidigt som det börjar bli guldstrid också, så det blir nog en hel del folk på de avslutande matcherna, som även de bör vara mot "publiklagen" efter sommaren.
    (Gajs derby hemma, Hammarby hemma, Malmö hemma m.m.)

    SvaraRadera
  15. Jag tror att vi alla lider av spelschemat innan EM. I ert fall etter värre med tanke på arenan. Hos oss (IFE/Borås) så finns väl just nu en mättnad vad gäller fotbollen. Jag tror att ert snitt kommer att stiga ordentligt de första åren med den nya arenan.

    SvaraRadera
  16. Jsälv har jag årskort. Men! Jag har full frståelse för de som inte går på alla matcher! Personligen tror jag att det täta spelschemat är den största anledningen. Men så här är det i fotboll. Publik kommer och publik går. Men den här trendden är vi verkligen inte ensamma om. Samtligaq lag har haft lägre publiksiffror jämfört med förra året.
    Själv är jag lite rädd för hur det blir mot GIF Sundsval på måndag, som inte är särskilt lockande.
    Ja, den nya arenan kommer ge oss ett lyft. Men även där kommer det efter några säsonger dala lite.
    Sen är ju inte direkt dessa "fräckisar" som anonym 10.31 inte riktigt hjäpsamma i jobbet för en större publik. Snarare motsatsen. När någon säger till er lite glatt "Hörru! Jag ska gå på derbyt på torsdag!" Svara då för guds skull inte "Aha? Var fan va du mot Norrköping då? Jävla tönt!" utan uppmuntra folk att gå på matcherna! Säg kanske efter derbyt "Hänger du med nästa match också eller?"
    Det är det effektivaste sättet att skaffa en större publik. Face-to-face marknadsföring har en överraskande stor genomslagskraft!
    Istället för att klaga på en dålig publiksiffra kan vi väl lägga enegri på att höja den till nästa match?

    SvaraRadera
  17. Anledningen är uppenbar, det är precis som anonym 09.45 säger, det är arenan som stinker.

    Stämningen utanför klacken är obefintlig. En familj går i regel inte och tittar på fotboll för att de älskar blåvitt över allt annat. De går för att det ska vara underhållning, läktare med lite folk på och roliga matcher. Att det är många matcher spelar ingen större roll för denna målgrupp. Denna målgrupp väljer generellt ut ett antal matcher som råkar lämpa sig, och går på dessa. Frågan är hur många som gör detta när det inte längre är någon upplevelse. Då blir det lätt bara derbyn man går på.

    Alla som sett "Vi hade i alla fall tur med vädret" vet hur roligt det är att bada på en tom strand.

    Det är heller ingen slump att klacken växt till sig. De som i vanliga fall befinner sig på de övriga läktarna, och som inte skrämts bort, har helt enkelt ställt sig i klacken - enda stället med stämning.

    SvaraRadera
  18. 10:31, som andra påpekat var det inte ordet "casual", som i kategori c supporter (eller är det b? d? whatever) som jag menade, utan det var det att jag går då och då. Så här i efterhand var det väl ett olyckligt ordval då det kan feltolkas, men det verkar ändå som att de flesta här läser mer än ett ord i vad som skrivs.

    SvaraRadera
  19. jag förstår inte hur det kan vara ett problem med att det är tätt mellan matcherna? kan fan inte bli bättre..visst publik siffran är katastrof och arenan är piss..men håll ut för satan nästa år är det slut på det! tålamod...klacken hörs betydligt bättre iår riktigt bra!!! forza blåvitt!!

    SvaraRadera
  20. Har börjat gå på IFK-matcherna trots att jag inte är någon stor supporter men ack var roligt man har. Lite av ett träningspass när man hoppar runt och gapar i klacken. Kanske är därför jag fortfarande är hes sen matchen i måndags. Lite tråkigt dock att ingen AIK-klack fanns. Blir ju lite mer stämming då. Men man vet ju varför de bojkottar den. Pengar, pengar, pengar. Gott att vi vann! Tycker dock att vi kunde fått in ett till mål. KALMAR FÅR INTE VINNA! Guldet ska hem till göteborg och därmed basta. HEJA IFK!

    SvaraRadera
  21. Kan ibland tycka det är skönt att inte dom värsta medgångarna går på matcherna.
    Är man på sittplats märker man av dom genom ett ständigt springande till kioskerna och på toaletten.
    När man är på ståplats kommer det ofta stora gäng me "coola" kids som kan en hatramsa och röker för mycket.

    Sedan är det klart att vi kommer få ett enormt uppsving nästa år.
    För ullevi är verkligen världens sämsta arena.

    SvaraRadera
  22. Dom dåliga publiksiffrona ä r givetvis skandal men att ta så många poäng trots att spelet inte stämmer anser jag vara en styrka. Fatta hur lätt vi kommer krossa allt motstånd i allsvenskan när maskinen väl kommer i gång...

    SvaraRadera
  23. Problemet är att många inte inser att marginalsupporter vill ha en trevlig kväll. Det innebär kul fotboll, bra väder, trevlig arena och nån brutta med stora lökar. Kan man få till detta skulle fler se matcherna.

    SvaraRadera
  24. Jag tror att vi måste lära oss det här med fredlig samexistens. Publiken kommer alltid att bestå av både superengagerat klackfolk och halvintresserade barnfamiljer och folk som bara vill se lite fotboll.

    Det känns som att etablissemanget bara vill ha familjer och evenemangssupportrar. Det kommer aldrig att hända.

    På motsvarande sätt känns det som att de mer fanatiska (och jag använder det uttrycket med kärlek, ser mig själv som en av dom) vill att publiken bara består av såna som dom själva. Det kommer heller aldrig att inträffa.

    Det är nog bara att inse att alla slags supportrar hör hemma på våra matcher, och alla sorter behövs. En "fanatiker" ska inte behöva skämmas för att han/hon lever sitt liv för Blåvitt, och en småbarnsförälder som går på 3 matcher om året ska inte behöva försvara varför han/hon har andra prioriteringar än fotboll i sitt liv.

    Hur svårt kan det vara att bara hålla sams och njuta av att vi alla håller på Sveriges bästa klubb?

    SvaraRadera
  25. Jag tror det är så många matcher i år att lag som säljer få årskort får lida av bara helvete publikmässigt. Eftersom de flesta inte har "råd" att ladda innan match och sedan betala lösbiljetter flera gånger i veckan.

    SvaraRadera
  26. Läste här å var att folk anser att det blir dyrt med täta matcher och om man missar några så går det inte ihop sig. För mig är det en självklarhet att alltid ha årskort, hade årskort även när jag bodde i Jönköping under en treårsperiod. Även om det skulle bli så att man missar ett par matcher så det blir mer pengar med årskort så sponsrar jag blåvitt med det, plus att man slipper skaffa biljetter till varenda match.

    SvaraRadera
  27. Kanske är det så enkelt att vi göteborgare är dåliga på att gå på fotboll. Intresset är nog inte så stort som vi skulle vilja tro.

    I vår iver att vilja mäta oss med stockholmslagen åberopar vi uppblåsta derbysiffror, när sanningen är att det helt enkelt inte är så många göteborgare som är genuint intresserade.

    Visst är vårt lag bäst i Sverige, det har vi till och med papper på nu (efter guldet), men våra supportrar är inte det. Case closed.

    Väst- och sydsverige ligger långt efter Sthlm när det gäller supporterstöd. Sen är sthlm lite av ett rövhål som stad betraktat, men i fråga om fotbollsintresse är det bara att lyfta på hatten.

    SvaraRadera
  28. Jag förstår inte varför folk är förvånade. Det finns några matcher
    per år som "medelblåvittsupportern" kan tänka sig att gå på; derbyna, de mot Stockholmslagen, Elfsborg och Malmö FF. Nu hade vi derby mot Gais 3(!) dagar innan matchen mot AIK. Medelsupportern hinenr inte ladda om på den tiden. Kan garantera att om matchen legat annorlunda, hade ytterlgiare 2-3000 åskådare kommit.

    SvaraRadera
  29. Finns flera anledningar till den mindre publiken, men den i särklass största anledningen att det kom så få till denna är att "mainstream"-publiken precis hade varit på sin favoritmatch dagarna innan - GAIS-IFK. Kommer inte ihåg riktigt, men samma sak hände förra året före ett gbg-derby, då vi tyckte det borde varit en mycket större publik, men det blev uppenbart hur folk resonerade när derbyt kom för då var det fullsatt. Mainstream-publiken väljer helt enkelt bort stora matcher om de ligger för nära inpå ett derby. Det bästa vore alltså att stor-matcherna lades ut med lite större mellanrum. Vi andra fick iaf njuta av ett underbart väder och en skön vinst!

    /Roffe

    SvaraRadera
  30. Fan.. blev slagen med 2 minuter....

    /Roffe

    SvaraRadera
  31. att vi inte är mer än 10k..

    ..beror på att vi inte spelat bra. De matcherna som gick på tv, så såg folk att det är medioker underhållning och stannar därför hemma (och ser hellre på tvn). Sen är det inte en match i veckan längre, vilket också skall nämnas ihop med ovanstående..

    ..Men det blir bättre, vänta tills efter EM.

    SvaraRadera
  32. Anonym 12.06:
    Och med det vill du säga?

    Jag som trodde att vi kunde räkna in seriebiljettsinnehavarna på alla hemmamatcher..

    SvaraRadera
  33. Täta match-programmet säger vissa!

    KAN NI DÅ FÖRKLARA HUR ETT LAG SOM HELSINGBORG HAR ÖVER 10.000 PERS MATCH EFTER MATCH,oavsett vilka de möter, biljetterna där nere är också betydligt dyrare än uppe i gbg!

    et viktigaste måste väl vara när man går på fotboll,att få se sitt älskade lag spela, inte hur arenan ser ut eller vilket väder det är!

    Det är pinsamt att rikets näst största stad, och rikets största lag inte kan dra felr supportrar på hemma-matcherna, tid att nya anställa på marknadsföringssidan kanske!?

    SvaraRadera
  34. 10000 är patetiskt lågt. Om var sjätte stockholmare med blåvita sympatier hade åkt ned till Göteborg så hade det varit 20000 på läktaren. En skrämmande tanke.

    En annan skrämmande tanke är att det finns fler blåvita i Stockholm än vad det finns Öjsare i GBG.

    Sex procent av Stockholmarna håller på blåvitt.

    Frågan är också: - var i helvete är alla dessa supportrar på sthlm-matcherna?

    SvaraRadera
  35. Kan det ha något att göra med att det är fullständig inflation av Allsvensk Fotboll på TV.

    Canal+ sänder en match i veckan.
    Säsongskortet sänder varje match.

    TV4 Sport som alla utan Boxerabonenter har sänder flera matcher i veckan.

    Tro fan att folk stannar hemma då.

    Speciellt som de matcher som går på TV dessutom startar senare.

    SvaraRadera
  36. Som småbarnsföräldrar kan ju jag tillägga då att man (tyvärr) stannar hemma när vissa lag kommer till stan.

    Försöker gå ett par matcher om året med barnen, men skulle aldrig våga utsätta dem för ett möte med AIK, eller Hammarby där det blir bråk och stök utanför arenan.

    Minns förra årets upplopp där så kallade "Fans" till AIK och IFK började slåss vid barnens hoppborg utanför Ullevi.

    Medans sådant håller på kommer det att fattas massa folk på läktarna.

    Tar man bort alla bråken kommer det mer folk.

    Sen som sagt är inte Ullevi världens finaste arena och barn vill gärna kunna se vad som händer.

    Har hållit på blåvitt sen jag låg i mammas mage, vi var på nästan alla hemma matcher när blåvitt låg i tvåan innan Svennis dök upp mm.

    Men efter att nästan blivit nedslagen av hammarby fans för att jag gick runt på centralen på väg hem från jobbet, så är man inte sugen på att röra sig nära arenorna när de flesta "fansen" inte vill se fotboll utan mest vill slåss.

    SvaraRadera
  37. Jag gick inte på AIK-matchen pga av att jag bli äcklad av att se killarna som är direkt tagna ifrån full metal jacket stå och skrika fittor till oss i klackan och undra vad fan vi gör här under gais-derbyt! vem vet, kanske kommer ner mot giffarna
    -leffe

    SvaraRadera
  38. klackan *klapp, klapp, klapp*

    SvaraRadera
  39. Håller inte med. Jag trivs på Ullevi utan alla dessa medgångssupportrar. Även om det inte var över 10 000 så var det årets bästa stämning. Hellre 9000 fanatiska än 20 000 medgångidioter!

    SvaraRadera
  40. jag går på de flesta matcher, men jag är djävulskt trött på Nya ullevi. Det är inte ens drag när den är fullsatt.

    SvaraRadera
  41. Någon som skrev om Full metal jacket idioter som skriker fitta åt alla, och det måste jag hålla med om.

    Ta GAIS derbyt som exempel.

    Jag är den supportern som går på de flesta matcherna, hemma som borta, har årskort, alltid sjunger med så länge rösten håller och faktiskt kan trösta mig efter en förlust med tanken "vi sjöng i alla fall ut dom" (speciellt efter Ellos borta förra året)

    Men jag går på fotboll inte bara för att sjunga. utan för att se fotbollen. När killen, som är alldeles för överförfriskad ställer sig ivägen för alla och kallar oss fittor m.m för att vi inte sjunger emd (trotts att vi sjunger med) så känns det inte så där uppmuntrande.
    Sen att han står framför målet från min synvinkel har ju även det en effekt, dvs att jag får fokusera mer på att försöka se matchen och mindre på att sjunga.

    Nej. Tycker de som ansvarar för klacken ska fixa några saker (iof har de redan gjort ett bra jobb)

    Försök få bort låttsasgubbarna som har druckigt för mycket. Jag emnar inte att man inte ska dricka, dricka är roligt innan match och matchen blir roligare efter några öl, men försök att ha folk som kan stå på benen uppe (vet inte om de som jag syftar på har något med de ansvariga att göra eller ej, men det är liksom ändå ett störningsmoment)

    Fixa trummisen. Han har vart i otakt ett ntal gånger nu. Framför allt mot Gajs.

    Det var väl det egentligen som var viktigt.

    Mot gajs var det ganska oorganiserat i klacken, tror dock det var på grund av den dåliga sektionen.

    SvaraRadera
  42. Tror att det hänger mycket på att det var (ett dyrt) derby bara några dagar innan. Folk (jag) har inte råd att gå på 2 matcher i veckan, då väljer jag faktiskt derby före AIK. Det är dåligt, men är man student räcker inte kassan till 6-7 matcher per månad. Speciellt inte på Ullevi, som tar dubbla priser jämfört med Gamla.

    SvaraRadera
  43. Fattar inte hur man kan välja GAIS före AIK, som att välja saftkalas före ölröj.

    SvaraRadera
  44. 23/4/08 15:56

    Det är väl bra att "vanligt" folk tar lite ansvar och manar på dom många som står och inte sjunger. Klacksektionen mot gais var under all kritik. Står man där ska man sjunga i 90 minuter.

    SvaraRadera
  45. Jag tror att det kommer att bli ett jättelyft på den nya arenan. Uppskattningsvis så dubblar vi säsongsbiljetterna till 8.000 och då återstår det "endast" 10.000. Tror att det kommer att vara lapp på luckan på merparten av matcherna och när folk vet att det kan vara svårt att få tag på biljetter så kommer allt fler att köpa i god tid.
    Som sagt nya Ullevi suger men vi får se fram mot den nya arenan.

    SvaraRadera
  46. Jag gillar inte alla drägg som jag tvingas dela läktaren med på Ullevi. Snus, cigg, ölspill på skjortan, örhängen, tula i mun, och med bedrövlig klädsel.

    Kan inte vänta på den nya arenan och dess prisdiskriminering så ma kan betala för att slippa er.

    Tack gode gud för en varm loge med speciellt inbjudna gäster i skandinavium. Där kan man öppna en skumpa med vänner och följa matchen i lugn och ro med liksinnade.

    SvaraRadera
  47. snälla nån,acceptera att det inte går att se alla matcher.
    jag var på Ösk hemma på söndagen sen i Halmstad på onsdagen ,sen norrköping hemma på lördagen sen kom derbyt på torsdagen sen e det hemma match igen på måndagen. jag vill fan inte tänka på hur jävla mycket pengar som gått åt på dessa tre veckorna! nu gick jag inte mot råttorna för plånboken börjar bli tom. Sen är det match på fredag mot ljungkile, va fan tror folk?jag vill se alla matcher men har helt enkelt inte råd. Min dotter vill hänga med, men det har jag absolut inte råd med. sänk priserna denna säsongen då vi spelar i denna jävla rövarkulan så kommer jag och hela familjen på varje match!

    SvaraRadera
  48. "Fattar inte hur man kan välja GAIS före AIK, som att välja saftkalas före ölröj."


    det va jävligt bra sagt!

    SvaraRadera
  49. Det är inte bara Blåvitt som har tappat publik.
    Bortsett de allsvenska lagens hemmapremiärer har bara 7 av 32 matcher dragit över 10 000 åskådare och då är två av dem derbyn och två har bara haft precis över 10 000.

    Anledningen är det täta matchandet och att mer än dubbelt så många matcher sänds i gratis-TV.

    Att skylla på arenan är löjligt då arenan ser likadan ut som för ett år sedan när det var 18 000 på aik-matchen.

    SvaraRadera
  50. ..att vi inte ens knäcker 10.000 vallen hemma emot AIK är ju pinsamt! Sveriges bästa lag ska ju ha ett hemmapubliksnitt som ligger över 10.000 på varje match, oavsett!!!

    SvaraRadera
  51. Jag undrar om det täta matcherna är en förklaring. Indianerna har väl ofta fullsatt trots en grundserie innefattande 395 hemmamatcher där man slåss om...Ja, vad fan slåss man om egentligen? Placering i grundserien...

    Att vi spelar tråkigt är möjligen en förklaring, fast innan matchen mot AIK hade vi 8-1 i målskillnad på två hemmamatcher och nu har vi 10-1. Antar att Göteborgspubliken ej vill se förmånga mål...

    SvaraRadera
  52. Sen ska man inte stirra sig allt för blind på indianernas publiksiffror.

    Dels är det så att sponsorerna får årskort, därav de höga antalet sålda årskort (ca: 7000) sen räknar indianerna alltid in sina årskortsinnehavare på matcherna. Något jag inte är säker på att IFK gör. (Har årskort på puckeyn också och det har varit "fullsatt" på matcher då jag vart hemma, dvs inte fullsatt på ritkgit)

    SvaraRadera
  53. 18.38:

    Det är ju sålda biljetter man räknar.

    SvaraRadera
  54. Konsten är att locka publik som kanske inte brinner för vare sig IFK eller fotboll över huvud taget. IFK som förening är värdelösa på att göra matcherna till något mer än just en match. Marknadsavdelning?????

    SvaraRadera
  55. Flera har ju varit inne på vilka faktorer som spelar in. Fler TV-sändningar, pissigt väder (inte mot AIK), lite väl tätt schema, trist blåvitt spel osv. Det är tråkigt, men jag tror vi kan räkna med ett helt annat drag efter EM. Det brukar generera i större allmänt intresse för sporten. Sedan kommer nya arenan och kniper blåvitt ytterligare ett guld tror jag vi kommer ge AIK en match vad gäller publiksnitt. (Låt vara att den nya arenan inte kan matcha Råsunda vad gäller kapacitet).

    Vad gäller Stockholms supporterkultur stämmer det att den exploderat sista 10 åren. Det är surt att erkänna, men de tar hem matchen på läktarna vad gäller snitt, drag och nästan allt. Det här beror självklart på att av de sista 10 sm-gulden har 5 gått till Baltikums Venedig - Sthlm. Självklart har det ökat intresset för fotboll generellt och konkurrensen mellan lagen har bidragit till att läktarkulturen i Sthlm har gått fram med sjumilakliv.

    Däremot finns alla förutsättningar för en ökning av publiksnitt även här. Fotbollsintresset och fotbollskunnandet är stort i Gbg. Har varit i mer än 100 år. Titta bara på alla talanger Västsverige vaskar fram. Sthlm har knappt fått fram några riktigt bra spelare sedan Nacka Skoglund. Det säger en hel del och innebär att fotbollsintresset i de västsvenska stugorna alltjämt är stort.

    Om Blåvitt fortsätter nå bra resultat kommer fler supportrar hitta tillbaka, fler kommer övergå i den rätta läran och nya generationer förstå att det bara finns ett lag i Götet. Framgång föder framgång, såväl på plan som utanför.

    Jag tycker det är skit att inte fler masar sig iväg till Ullevi och stöttar Blåvitt, men jag är ändå försiktigt hoppfull.

    SvaraRadera
  56. Riv Ullevi. Bygg nytt.

    SvaraRadera
  57. Alla från Götet heter Glenn
    Alla från Götet rensar fisk
    Alla vill ha sex med Håkan Mild
    osv.

    Lät mycket bra från sittplats, den och Kim.
    Bra jobbat av klacken!

    SvaraRadera
  58. Visst, absolut älskar jag blåvitt o följt dom sen i mitten av 90-talet. Men vafan, betala 160 kr.. kolla på urtrist fotboll, långbollar från helvetet, felpassningar som min mormor borde kunna slå om hon inte var död och se en massa fulla idioter + att man inte vet om man kommer kunna komma hem utan poliseskort.. så undrar ni varför det inte kommer mer folk.

    SvaraRadera
  59. 18:38: Varför i hela friden skulle man inte räkna in årskortsinnehavarna? Det är som om du går ut och spelar fotboll med dina vänner. Från början är ni totalt tre, sedan kommer det två till som ni inte visste skulle komma, betyder det då att det är två som spelar och inte fem?

    SvaraRadera
  60. Senaste anonym:
    Hahaha...what!? Dom snackade ju årskortsinnehavarna som inte dyker upp..bra metafor annars.

    SvaraRadera
  61. Jo, men även om de inte dyker upp är biljetten betald och de räknas in i publiksiffran.

    SvaraRadera
  62. Jag är inte helt säker på det. Har fått för mig att blåvitt bara räknar de som faktiskt är på arenan, och inte antalet sålda biljetter.

    Men men... vad vet jag.

    SvaraRadera
  63. Ni är ett gäng historielösa lallare. Allsvenska publiksiffrorna är på väg ner till sin riktiga nivå. För inte särskilt många år sedan var 7000 en riktigt bra siffra i allsvenskan.

    SvaraRadera
  64. Angående årskorten så är jag nästan säker på att man bara räknar de årskortsinnehavare som faktiskt KOMMER på matchen.

    Till Ljungskile imorgon grabbar!

    SvaraRadera
  65. Barabens favoritlag hammarby drog f.ö under 10000 mot elfsborg hemma.

    SvaraRadera
  66. ok, black army bojkottade men man tycker att åtminstone 12.000 göteborgare kunde dyka upp... allt under 10.000 är ju fan skandal!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.