2008/04/29

För ett halvår sedan såg det ut så här:

KRÖNIKA När ska Blåvitt börja spela fotboll igen? När ska det börja hända grejer?

Kanske är det helt enkelt så att spelarna inte levererar i år. Förutom Kim, så finns det liksom ännu ingen som tagit det där klivet uppåt. Förra året hade vi Ragnar från match som var grym, och sen bara växte ju mer säsongen gick. Vi hade Vasquez som gjorde sitt mål och lyfte föreningen genom det. Tomas Olsson var den spelmotorn vi hade behövt nu, och när han fick Gustav Svensson bredvid sig så hade vi ett komplett innermittfältspar. Marcus Berg fick ett stort genombrott då han förra våren och sommaren tog enorma kliv framåt och öste in mål. Och när han försvann så kom Pontus in från bänken och upp på topp och var helt suverän hela hösten. Tillsammans med Walle som levererade, gång efter annan. Högerkanten ska vi inte ens tala om med framförallt Adam Johansson som var helt lysande i stort sett hela säsongen. Hysén kom in under hösten och var inte helt uppe i form men stod trots allt för en injektion i laget. Det räckte hela vägen till guld då, men än så länge i år så ser det knappast ut som det skall kunna upprepas.


Idag känns det långt borta.

För trots tre poäng och bra plats i tabellen så ser det annorlunda ut. Spelet stämmer inte för fem öre, och inga spelare har tagit klivet framåt. Snarare tvärtom. Berg är borta, Adam är skadad, Tomas Olsson har sett okej ut men nu är han också skadad. Walle/Wernbloom på topp är sönderlästa och får inga ordentliga bollar/inlägg att jobba med. Gustav är en skugga än så länge av i fjol och Hysén har fortfarande inte kommit upp i en acceptabel standard.

Men man skall väl inte vara för gnällig efter tre poäng. För att ta fram några klyschor så kan man säga att "så länge vi tar tre poäng så spelar det ingen roll hur spelet ser ut", " det är en styrka att ta tre poäng när man inte spelar bra" och så vidare, och så vidare. Fuck that.

Jag vill se bra fotboll, jag vill se fler mål mot ett skitlag som Sundsvall. Fortsätter spelet vara så här knackligt så fattar ju vilken dåre som helst att det inte blir guld i år. Vi slår 23 tjongbollar i första halvlek igår, är det vår anfallsidé? Bara tre matcher kvar till uppehållet nu, och kanske är det tur det, för det finns onekligen en del att jobba på.

11 kommentarer:

  1. "som är på god väg mot sm-tecken nummer 19" ...det vete fan du Arne.

    SvaraRadera
  2. Stundtals bättre igår än på länge, förhoppningsvis kommer det.

    DN:s matchreferat:

    Hörnan slogs undan från målområdet, men Jonathan Berg fångade upp bollen och slog en hög lyra tillbaka in i straffområdet. Ragnar Sigurdsson nådde högst och nickade in bollen bakom Andreas Lindberg i Sundsvalls mål.

    Avd. såg ni matchen?

    SvaraRadera
  3. Äsch. Förra året började inte så bra det heller. TFF Borta, sugigt, AIK hemma, sugigt, BP Boorta, riktigt sugit, ÖSK borta, bra (såg inte matchen så jag vet inte om dom faktiskt spelade bra eller om det var som mot Norrköping i år). Ellos borta, ganska dåligt... så det är inte så jävla farligt. Det var ju först mot MFF som dom började spela bra,(Gelfe och Örebro undantaget) och det var ju den matchen dom ändå förlorade.

    SvaraRadera
  4. Visst det såg för jäkligt ut, men det vore väl naivt att tro att det skulle bli en klang-och-jubelföreställning tre dagar efter debaclet mot Ljungskile när gnet-Sundsvall stod för motståndet?

    Det var inte igår som spelet skulle bli mirakulöst bättre. Vi tog tre poäng i en måstematch. Det är huvudsaken.

    Nu får spelarna se skövde-matchen som en chans att få igång ett snabbare passningspel för det kommer vi behöva på söndag.

    SvaraRadera
  5. Håller med till fullo. Så bedrövligt. Mitt blåvita hjärta blöder. Har sett laget sedan i början av 60-talet, men nog aldrig så tafatt och så bedrövligt som i starten av denna säsongen. En bedrift om vi klarar av Skövde, men troligen inte, tyvärr.

    SvaraRadera
  6. Det är ju inte bara i Sundsvallsmatchen som det inte har bjudits på en klang -och jubelföreställning. Dom har spelat åtta matcher nu och fortfarande inte fått spelet att stämma. Både spelare och tränare vet vilka fel som görs men man har märkligt svårt att rätta till dessa fel.

    Jag vill också tycka till om betygsättningen på AB. Tidigare kunde jag i det stora hela instämma i den, men inte de senaste gångerna. Dom är ofta för höga och felfördelade.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  7. Senaste anonym: Nej, precis. Det har sett skräp ut hela säsongen och det jag menar är att man knappast kunde förvänta sig att, efter 8 omgångar av skitspel, dagarna efter en mycket svidande förlust, med Thomas Olsson skadad, att spelet helt plötsligt skulle lossna mot ett lag som bara är intresserade av att hålla 0-0.

    Det var en svår match igår, psykiskt som fysiskt, och att vinna den är bra (på något sätt). Det är bara att hoppas att vinsten ger nåt slags självförtroende och att matchen på torsdag mot relativt lätt motstånd skall kunna ge spelarna förutsättningar att få igång nånting som kan likna passningsspel och rörelse i laget...

    SvaraRadera
  8. ..eller 7 omgångar...

    SvaraRadera
  9. Olof;
    Det är riktigt. Inte mycket talade för att spelet skulle bli så mycket bättre. Lik förbaskat sitter man där och hoppas på att det lossnar och lika resignerad blir man varje gång. Men som sann supporter kommer jag att fortsätta att sitta på min plats och hoppas, något annat finns inte. Det sista med tanke på den urusla publiksiffran.

    SvaraRadera
  10. erling din nolla, håll på norrköping eller öis då, så länge vi vinner skiter jag i spelet.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.