2008/04/28

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Det var länge sedan jag kände mig så less, trött och nedstämd efter en förlust som jag kände mig efter Ljungskilematchen. Det kan ha sin förklaring i att vi inte hade förlorat en tävlingsmatch sen cupfinalen i höstas och inte hade förlorat en allsvensk match sen förra sommaren. Det var länge sedan jag kände mig så less, trött och nedstämd efter en vinst som jag känner mig just nu. Det har inte sin förklaring i något annat än att Blåvitt just nu spelar skit och att vi inte på något sätt var värda några tre poäng i dag, just som vi inte var värda några poäng överhuvudtaget i fredags. Fy fan vad uselt allt, allt överhuvudtaget, är. I dag försökte vi spela Erlandsen-fotboll och ta mig fan, inte ens det är vi bra på längre.

GIF Sundsvall, hemma
5 poäng: Gustav Svensson - Var den enda jag var nöjd med efter 60-70 minuter. Sen började han att tappa livsfarliga bollar på mittplan och sparka allmänt snett i ett antal situationer. Men innan dess agerade han precis så som han gjorde som bäst i fjol, och lyckades dessutom komma till ett par farliga avslut under matchen och stod faktiskt för de, förutom målet, bästa chanserna.
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - Jag tycker fortfarande inte att Ragnar är uppe i fjolårsklassen men gör som vanligt en bra insats och får dessutom kröna den med att stänka upp en riktir ragnarrökare i nättaket vilket visar sig vara det vinnande målet.
2 poäng: Kim Christensen - Sätts inte riktigt på prov i dag men i brist på andra att dela ut poäng till får han tvåan som en av dem som inte gjorde en usel insats.
1 poäng: Mattias Bjärsmyr - Backlinjen är egentligen det enda tillsammans med Kim som man kan vara nöjd med i dag, främst då defensivt. Och Bjärsmyr får därmed en poäng.

Totalt efter 8 omgångar
1. Kim Christensen - 24 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 13 poäng
3. Niclas Alexandersson - 7 poäng
3. Mattias Bjärsmyr - 7 poäng
5. Gustav Svensson - 6 poäng
6. Tobias Hysén - 5 poäng
7. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
8. Thomas Olsson - 3 poäng
8. Martin Smedberg - 3 poäng
10. Klacken - 2 poäng
10. Pontus Wernbloom - 2 poäng
12. Nicklas Carlsson - 1 poäng

24 kommentarer:

  1. Fan vilka klockrena betyg. Ser alltid fram emot femman. Keep it up!

    SvaraRadera
  2. Ut med Hysén, ut med Berg, Ut med Wernbloom. In med Sella, in med Karisik och se till att ge Adam en rejäl näsduk så att han kan snyta bort den där förkylningen!

    SvaraRadera
  3. Om man bortser från första halvlek, där inget förtjänar betyg, måste jag säga att Hysén var en av få som faktiskt glänste efter paus. Stundtals, givetvis.

    SvaraRadera
  4. Eldin! Eldin?? Vart är Eldin?
    Han gjorde ju en riktigt bra match!

    SvaraRadera
  5. Tycker detta var riktigt orättvisa betyg, vafan, äntligen såg vi Hysén utmana igen, äntligen såg vi Wernbloom hugga på allt, äntligen såg vi ett blåvitt försvarsspel som spelade hyffsat stabilt. Tyvärr såg vi ingenting utav detta innan blåvitt gjorde ett noll, innan dess var det bara ett gäng nervösa juniorer som försökte få till nånting, varför måste blåvitt göra första målet för att tända till?? Är det för att alla vi slöa i publiken skall vakna till eller är detsom wernbloom sa att det är dåligt självförtroende i truppen det händer(tror det var nitton raka utan förlust han sa det)???

    SvaraRadera
  6. bobo: Såg du Hysén utmana?
    Då såg vi nog inte samma match. Jag tyckte tvärtom att han INTE vågade utmana!

    SvaraRadera
  7. Jag såg han utamana minst 5-6 gånger, sen att ingen utav dom lyckas är en annan femma, men jag tycker det är bättre att han försöker jämfört med den gammla vanliga lunken han lagt sig till med.

    SvaraRadera
  8. Håller med ang att Hysén åtminstone försöker. Man ser att han lider väldigt mycket av att inget gå hans väg för tillfället. Men det är ju bara att gnaga på, fortsätta att försöka. Ger han inte upp så kommer det snart att lossna. Man lider med honom....Allt går verkligen fel för honom. När han väl får en boll som han snyggt vänder bort en back med och springer ifårn, ja då får han usel tutch på bollen med låret så den rinner iväg över sidlinjen. Men snart lossnar det, det hoppas jag verkligen. Vi har ändå inget bättre allternativ på vänsterkanten för tillfället. In med Sella på topp istället för wernblom, och byt in honom. Så han förstår att han måste hugga och springa. Som det är nu känner han sig för given.

    SvaraRadera
  9. - Eldin försökte vara konstruktiv ett fall framåt.

    - Tobbe var faktiskt inte helt tokig och är på väg uppåt sakteliga

    - Gustav visade delvis sitt gamla jag från 2007.

    SvaraRadera
  10. Tyckte Alex var helt ok i matchen och Eldin var bäst i Blåvitt idag. Nog den ende tillsammans med Alex som slog mer rätt passningar än fel... Gustav en femma?! Tycker han dräller för mycket och slår bort för många passningar för detta. Dålig först halvlek och hyfsad andra. Segt på många håll men så blir det väl med alla dessa matcher så tätt antar jag.

    SvaraRadera
  11. Nog försökte Hýsen utmana lite, och det måste han göra mer annars händer inget, men i vissa situationer är han ju riktigt usel idag. Killen har ju ingen touch på bollen. Minns en kontring i andra, då han först lyckas glömma bollen, sen gör han helknepig lite slö pet till sig själv, och sen lyckas han slå den ganska så enkla passen mitt på backen.

    Vad gäller Werner så ser jag hellre honom som startman än walle, idag bränner walle återigen ett bra läge med huvudet. Tror även spelet i övrigt blir lite lidande av walles fötter... Men jag gillar walle ändå, men ser honom mer som en supersub, han gör ju lika mycket mål som inhoppare..

    F.ö så tycker jag faktiskt Hjalle kunde fått plats på dagens lista.

    SvaraRadera
  12. Till skilland från de flesta som använder internet för att skrika ut sin frustration skiter jag inte i brallorna efter den här säsongsinledningen.
    Det tog ett tag förra säsongen innan vi hittade "det där" som gjorde att vi fick flytet. Jag tror att gubbarna varit lite för loja i inställningen och trott att den där blåvitt-tyngden finns där automatiskt. När de inser att den bara finns där när alla i laget tar det där extra klivet framåt kommer det här nog kännas bra igen.

    Och hur bra såg det egentligen ut efter åtta matcher förra året?
    Vi hade en poäng mindre än nu (om jag räknar rätt). Vi hade torskat hemma mot AIK och borta mot Elfsborg. Vi spelade 1-1 hemma mot Halmstad och ingen kan säga att vi imponerade mot BP trots 3 poäng.

    ...och sen är det för fan allsvenskan vi spelar i. allsvenskan handlar BARA om att knipa poäng. Fult och trist spel regerar.

    SvaraRadera
  13. Pinsamt dåligt! Ingen rörelse eller tempo i något man gör. Finns det en spelide? Offensiven känns allt annat än vass. En oerhört svag inledning av allsvenskan spelmässigt. Poängmässigt har vi inget att klaga på. Vi har inte gjort oss förtjänta av poängen.

    SvaraRadera
  14. Ingen kan säga att de blev förvånade över sättet Giffarna spelade fotboll på igår. Förutom våra tränare då, eller hur skall man annars tolka uppställningen. Inte nog med att det knappast behövs fyra försvarare för att hålla koll på en anfallare, som dessutom jobbar defensivt. Offensivt hamnar vi ju i numerärt underläge hela tiden, detta syntes tydligt igår då Sundsvall hade fyra spelare runt Gustav och Eldin. Eftersom våra yttebackar inte fyllde på spelade vi egentligen sex mot tio hela matchen utom sista femton? Skulle vi spela 4-4-2 om vi mötte Masthugget också?!? Tydligen.

    SvaraRadera
  15. Trodde aldrig att det skulle hända, men igår var fan ta mig Eldin bäst i Blåvitt.

    Bjärsmyr och Berg måste sluta tjonga så förbannat. Flera uppspel gick ju direkt till inkast(!!!)

    SvaraRadera
  16. Mobbningen av Eldin är ju bara löjlig. Och vem ska man ha på den positionen annars? Han var väl inte sämre än någon annan igår och förtjänar åtminstone en chans. Hur bra var TO 2006, t ex. Folk gnäller på brist på passningsspel och så vill man ta ut Eldin, sätta in...vadå, Jakob J? Alex i mitten när hans kant är det enda som funkar hyfsat?

    SvaraRadera
  17. Nu fattar jag ingenting... Om ni kallar Hyséns "springa 20m med boll i en kontring för att sedan vända om och passa till gustav som vänder om och passar till ragnar" för utmana, då utmanade Hysén 4-5 ggr riktigt ordentligt ;) ...

    Sedan måste jag hålla med inlägget ovan om att Hysén stundtals försökte rycka ifrån i andra halvlek men andra touchen är alldeles för amatörmässig, tyvärr...

    Folk kan gnälla mycket på anfallsparet men va i helvete ska dom göra när dom inte får bollar inmatade i boxen där dom e som giftigast, utan dom får fullt med "rensa för kung o fosterland"-bollar där ingen ändå kommer på andrabollen...

    Backarnas uppspel är ibland under all kritik men samtidigt så ska inte en back sköta alla uppspel utan han ska kunna använda sig av mittfältet, ett mittfält som i dagens IFK inte vill ha boll...

    Sedan måste jag bara ge en rejäl känga till de som klagar på att Hjalmar inte fyller på... såg ni matchen igår?? Jag räknade till 4ggr då han gick upp och var helt ren på kanten men Hysén tittade inte ens ut utan valde att gå in och passa gustav eller backlinjen... Alla som hållit på med idrott vet hur jävla skoj det är att springa men aldrig få en boll...

    Nu tänker säkert någon, han måste ju ta löpningen för att öppna upp för de andra - för att dra isär motståndarnas försvar...

    Där finns det tre saker att säga...

    1. Det stämmer totalt, MEN

    2. Efter hans andra löpning då Hysén sket i att slå ut bollen, då sket till slut giffarna också i hjalmar och började gröta ihop det ännu mer i mitten...

    3. Springer man uppåt och aldrig får bollen samtidigt som man inte drar isär något försvar eftersom de ändå skiter i en så tycker iaf jag att det är bättre att stanna kvar i försvaret för att inte riskera någon kontring mot sig...

    Därmed inte sagt att killen ibland inte fattar jävligt konstiga beslut när det gäller hans uppspel...

    Och hade jag varit Hjalmar så hade jag gått fram till Hysén och fanimig sagt till honom att börja kolla ut på kanten, fast risken finns väl för att någon börjar böla...

    Till sist så måste jag säga att det var ett hån mot bl a sella igår att han inte fick komma in när yttermittfältet inte fungerade det minsta och i andra försvann karisik stora delar också...

    Han är inte världens bäste men ni som var på matcherna i slutet av förra säsongen när sella gick in och ersatte alex med bravur vet att den killen iaf vågar utmana (även ifall han misslyckas), han vågar släppa ut på kanten (även ifall ingen finns där, kanske för att markera att någon borde vara där) samt att killen har en vinnarskalle som heter duga och inte är rädd för att gå in och få en smäll (till skillnad för en viss Hysén)...

    Det blev väldigt mycket anti-hysén i mitt första inlägg någonsin men jag tycker att killen verkligen måste börja prestera annars kommer detta bli ett större fiasko än Quirinho eller va fan nissen i dif heter...

    //Laki

    SvaraRadera
  18. Jag måste bara tillägga två saker så att folk inte tror att jag e helt bakom flötet:

    1. Hysén har kvaliteter och är en väldigt bra fotbollsspelare, det har vi sett prov på flera gånger om... om inte annat så kanske en och annan minns klassmålet då han stänkte in målet mot juventus då han grundlurade flera spelare...

    Hysén du KAN och inbilla dig inget annat, utan VÅGA VÅGA och VÅGA igen så kommer det lossna förr eller senare...

    2. Var det någon som såg Frankie igår på svt?? Han var med i någon tävling och jag är bestämd att gissningen på Pizza var det som sänkte honom, men annars var det bra jobbat ;)

    Till sist, det kommer bli bättre (har svårt för att se det bli sämre iofs) så jag får försöka trösta mig med det och fortsätta gå och stödja laget i mitt hjärta hur mycket jag än ogillar det jag ser på plan långa stunder...

    //Laki

    SvaraRadera
  19. Jag tycker inte alex kan fungerade igår. Detta beror dock främst på att Jonte aldrig kommer på överlapp. Men dessutom tycker jag att alex underpresterar och får ganska mycket beröm han ej förtjänar. Det är för svagt av en spelare i den kalibern att slå bort så många frisparkar och inlägg. Jag tycker det är skönt att se att tobbe vill, det kommer snart.

    Eldin känns lite tunn, men gör väl en ok match. Det va trångt i mitten, men var är sella?

    Förstår inte varför Bjärs ska ta så många uppspel, hans svepande bollar har sällan rätt address.

    Det ser ut som Jonte skiter ner sig varje gång han passerar mittlinjen med bollen, är inte karln yttermittfältare från början?

    SvaraRadera
  20. Måste hålla med Kuben när det gäller jonte, offensivt är han inte tillräckligt bra med tanke på att han är en offensiv spelare från början... Däremot så tycker jag att han sköter sig ganska ok defensivt med tanke på att han inte är en ytterback... visst går han bort sig ordentligt ibland men ändå...

    Alex var inte den vanlige alex igår men jag kan inte såga honom med tanke på att jag vet hur det känns att ha en så kraftig migrän och det är faktiskt väldigt förvånande att han orkade hela matchen... tror inte han hade gjort det ifall det varit tempo i matchen för man märkte att han var seg och hans patenterade "vänd-vänd och vänd en gång till så att motståndaren tror att han dansar balett"-finter nästan totalt uteblev igår...

    En sak är säker och det är att han kommer igen, redan mot Hammarby så kommer han visa sig från en bättre sida och hoppas bara att jonte vågar följa med upp så att det blir tryck på motståndarna...

    Sedan kommer uppehållet väldigt lägligt men innan dess måste man iaf vinna mot kff...

    //Laki

    SvaraRadera
  21. In med Sella!

    SvaraRadera
  22. skumt att inte Eldin fick 1 eller 2 poäng. Tyckte han var rätt bra igår. Vann mycket boll, var allmänt ettrig och visade till skillnad på de flestra andra prov på bra teknik.

    SvaraRadera
  23. Fattar inte hur Gustav kan hyllas som han gör. Det enda som var bra igår var de två rappa skotten han sköt (som iofs båda gick, om än knappt, utanför).
    Han:
    -Vinner inte bollen jätteofta, särskilt inte i luften. Vann han en nickduell igår?
    -Passar aldrig framåt
    -Stannar ofta upp tempot
    -Ligger ofta i passningsskugga och rör sig sällan för att hitta ytor och göra sig spelbar, verkar inte som om han vill ha bollen.
    -Kommer ytterst sällan i djupled. En gång i går. Det är möjligen inte hans främsta uppgift, men jag tycker ändå man kan begära lite mer.

    SvaraRadera
  24. Alltid ärliga bedömningar från dig feldgrau, till skillnad från Alltid Blåvitt (Svenska fans) som hela tiden ska vara så vänliga mot blåvitt osv.

    Klockren bedömning och utdelning av spelarbetygen även idag även om jag hellre hade sett att klacken hade fått någon eller några poäng. :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.