2008/04/18

2-2 mot gais i U21: Blåvitt tappade ledning efter utvisning

U21 På ett strålande soligt Lemmingvallen fick IFK Göteborgs U21 idag en chans till revanch efter gårdagens debacle. En ny chans att möta gais, en ny chans att vinna matchen. Men precis som i det stora derbyt så spelade även reserverna/juniorerna oavgjort.

IFK Göteborg inledde bäst idag och kunde ta ledningen med 1-0 genom ett pangskott av Eldin Karisik, efter förarbete av William Atashkade och Mathias Ranégie. Man ökade på tidigt i andra halvlek genom inbytte Nicklas Bärkrot, denna gång efter förarbete av Kamal och återigen Ranégie. Sedan blir Petter Björlund utvisad efter en något klumpig tackling och Blåvitt får avsluta matchen sista halvtimman med tio man. Gais kan då både reducera och kvittera och matchen slutar 2-2. Bra i Blåvitt var Ranégie (som spelade innermittfältare efter utvisningen), Kamal, Stenman och Oskar Gustafsson. Bärkroth kämpade på som ensam anfallare i nästan hela andra halvlek, både Blåvitts ytterbackar, Micke Andersson och Kristian Bentén är ok och Eldin visar stundtals en del bra intentioner. Johan Lundgren gjorde ett bra inhopp. Ali Selim var pigg fram tills att han tvingades utgå med en fotskada i andra halvlek.

För laguppställning hänvisas till officiellas rapport. Nedan följer ett litet bildspel.

Petter Björlund och Mikael Andersson

Kristian Bentén

Kamal, Karisik och Patrik "fox" Hansson deppar

Nicklas Bärkrot

Mathias Ranégie

Petter Björlund åker ut

6 kommentarer:

  1. Tack för bra rapport som vanligt. Verkar som Petter Björlund vill visa för mycket när han spelar, fel "timing" i det mesta och ingen känsla i närkampsspelet. Har aldrig sett honom göra så många misstag i en och samma match. OG är stabilare nu och borde kanske få chansen att prova som HB, eller åtminstone få komma in i truppen.

    SvaraRadera
  2. Va hände med Bärkroth o United igentligen?

    SvaraRadera
  3. Allt provspelande med storklubbar slutar alltid på lika negativt sätt.. Likaså gäller Bärkroth

    SvaraRadera
  4. Tycker det är väldigt märkligt att inte Tobias Nilsson har varit med än.

    Han är ju född 90 och borde nästan flyttas upp i A-laget snart.

    SvaraRadera
  5. Vad jag hört är Tobias skadad. Han bör ju absolut ha varit med annars i en sån här match.

    SvaraRadera
  6. Bärkroth tackade nej till United. Han menade på att träningsmöjligheterna på kamratgården var bättre än de hos Manchester Uniteds U-lag.

    Främst gissar jag att det beror på att han snart kommer att börja hoppa in mer regelbundet i A-laget. Gissningsvis efter att han gått ut nian.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.