2008/03/31

Tifoverkstaden, Wisemens seger (?) och förlustdags i Skåne?

TIFO Ännu en säsong, ännu ett läktarstöd och ännu mer tifo. Därför kör jag en liten banderoll- och sångverkstad idag som är ämnad att ge inspiration till alla er miljoner blåvita med ambitioner att måla en egen flagga, banderoll eller varför inte komponera en ny läktarsång...

Banderoller:
BaraBens officiella förslag:
"Vi ska dö", Lämplig på Råsunda för att effektivt avväpna de runkhandsviftande småhetsande pajaserierna som brukar utspela sig på deras Norra läktare. Vi ska ju alla dö, trots allt. Dessutom lär den fungera både med chockeffekt som med förvirringseffekt mot både motståndarspelare som publik. "Har de med sig en självmordsbombare?", "Ska de begå harakiri i pausen?", förvirringsscenariona är oändliga. Kan ge stor humoreffekt om den vecklas ut i samband med att motståndarna sjunger "efter matchen ska ni dö", "låt dem dö" eller liknande. Snacka om avväpnande.

Sånger:
BaraBens officiella förslag:
Födelsedagssång i bortapremiären, "Ja må du svälja, ja må du svälja, ja må du svälja ner gröt i din hals, då kan du sjunga ja då kan du sjunga ja du kan du sjunga så någon förstår."

Tifo:
BaraBens officiella förslag:
Fisktifo på hemmaplan, ytterst lämplig mot Hammarby, AIK, Djurgården och andra lag som njuter av att kalla oss för "IFK Sillstryp", "Sillstryparna", "Fiskrensarna" och liknande. Änna dags att visa vart skåpet skall stå. I samarbete med typ Feskarbröderna eller Göteborgs Fiskeauktion på södra älvstranden kan Ultras Göteborg köpa in 30-40 lådor av dagsgammal och överbliven fisk av olika sorter som sedan skall användas för att skapa koreografier och overheadmönster med. Plattfisk av olika typer kan bilda intressanta mönster i tifot. Succén är given. Senare skall fisken hivas in på linjedomaren.

Har du sångförslag? Banderollförslag? Tifoidéer? Kommentera!
____________________________________________________
Enligt rapporter från Skara brakade två ligor med fler än 100 kategori c gubbar vardera från Wisemen och Firman Boys (med undergrupper) samman häromdagen. Polisen skall inte alls ha fått nys om uppgörelsen utan bråket kunde hålla på i uppemot fyra minuter utan ingripanden. Enligt rådande gatustridslag vann göteborgarna, men vem förlorade egentligen? Firman Boys? Ordningsmakten? Fotbollen? Samhället? Var det här en seger för fler supportrar än firmagrabbarna och i så fall för vem?
____________________________________________________
Knut Dahlström är död. Mannen som i änglaskaran gick under namnet "Dajla" är en av föreningens mest hängivna supportrar genom tiderna och en stor inspirationskälla för många av oss yngre som såg upp till honom som en riktig supporterprofil. Jag har sett Dajla ta ner småtuffingar på jorden som vissa plockar bär, haft nöjet att som liten grabb se hans käcka tjôt och höra hans rasslande "err" på änglarnas bortaresor, glädjen att få prata med honom socialt på äldre dagar. Om vårt Blåvitt, såklart. Du blir saknad av oss andra Dalja, det är en sak som är säker. Vila i frid kamrat.
____________________________________________________
"Men MFF fascinerar och berör. I alla fall mig. Kaxigheten och den totala bristen på ödmjukhet är i vissa fall avundsvärd och i andra fall bara underhållande. Ta bara vad som hände idag. Madsen fem-i-två-raggar upp en finne för 8 miljoner. Om detta blir avundsvärt eller underhållande, har jag ingen aning om än, men hela storyn liksom är MFF. Ingen annan klubb hade gjort så, på gott och ont."

____________________________________________________
Idag smäller det. Allsvensk premiär nere i Skåne. Även vi som just nu har tankarna på annat håll koncentrerar oss och peppar rejält för en go läktarfight nere i halvdanskarnas hemmazon. Vid besöket i höstas sjöngs skåningarna stundtals ut rejält och Blåvitt följde upp prestationen på plan med en skön seger som höll oss kvar i guldstriden. Ikväll förväntas ett enormt Blåvitt följe ta sig ner mot Skåne för att stötte de våra, trots att vi spelar på en måndag kväll på bortaplan.

Klubbens tåg är bokad, privata bussar är fyllda, minibussar rullar söderut och privatbilar står i kö. En premiär är alltid en premiär. För ett år sedan åkte vi ner till Skåne med, den gången var destinationen Trelleborg och matchen gick åt helvete. Men slutresultatet blev guld. Skall man hoppas på ett skitresultat ikväll då? Vi ses i Malmö.
____________________________________________________
Ryktet gör gällande att Roland Nilsson vill sätta vår allsvenskt debuterande Kim Christensen på en del skarpa prövningar i luftrummet. När Kims FC Nordsjaelland slog Malmö med 2-1 i en träningsmatch för någon månad sedan gjorde han en kanoninsats, varpå han specialstuderades av Malmö under supercupfinalen mot Kalmar. Att han var ganska darrig i luftrummet där lär väl ingen ha missat, ett faktum som lär innebära order om mycket inläggsspel mot "Iff-iff":s anfallare...

41 kommentarer:

  1. Vem som vann i Skara kan man ju fråga sig, och det råder säkert delade meningar om. Men störste förloraren är solklar - pöjkarnas föräldrar som inte lyckats banka in något vett i dem.

    SvaraRadera
  2. gött att d lyckades banka vett i fb i alla fall.

    Alla till Malmö!

    SvaraRadera
  3. Gillar normalt inte fotbollsvåld men gnagarna fick sig en välbehövlig läxa.

    R.I.P Dajla! Jag har har härliga minnen av dig. Särskilt från slutet av 80-talet och de oförglömliga europaresorna på 90-talet.

    SvaraRadera
  4. Banderoll, VI SKA DÖ var ju bäst hahaha!

    SvaraRadera
  5. Haha, jag älskar denna mix av blandade "nyheter". Helt klart det bästa med BaraBen.

    Sedan skit i att rapportera om WM, det ger dem oförtjänt mycket uppmärksamhet.

    Tänkbar banderoll:

    Wiseman är inte Blåvitt!

    SvaraRadera
  6. Wisemen är ju en av de fraktioner som ofta har flest folk representerade på bortamatcher. Så visst fan är WM Blåvitt. Alltid Blåvitt är bara FÖR mycket Blåvitt eftersom de ser sig som überblåvita och ser ner på oss andra.

    SvaraRadera
  7. Hur kom Alltid Blåvitt in i bilden?

    SvaraRadera
  8. brukar väl oftast vara folk som hänger på alltid blåvitt som fördömer alla andra slags fans? oavsett om det är wisemen, ingbritt, baraben eller ultras så brukar de ju sågas på alltid blåvitt. inte så skumt att folk gör den kopplingen då.......

    SvaraRadera
  9. Det är väl på Alltid Blåvitt som de flesta blåvita samlas. Om den rådande uppfattningen där är att Wisemen&co förstör för IFK så är det kanske så dom flesta tycker?

    I Dagens Media säger ordförande Stig såhär idag:

    - Våra avtal säger att om vi drabbas av enormt mycket bråk kan våra sponsorer bryta dem, säger Hans Lundberg, marknadschef hos IFK Göteborg.

    Detta gör mig väldigt orolig eftersom jag har stått jämte idag ganska ledande individer i Wisemen på Gamla Ullevi och när någon bad dem att inte kasta in grejer på plan, för att det är klubben som får betala, så svarade de "jag skiter väl i klubben".

    SvaraRadera
  10. Hatar bråkand miffon och ser det som kul sak att ha förmånen att få tukta dom. Alltid tragiska individer och ja jag träffar dom och då är de spaka och tragiska.

    SvaraRadera
  11. >>12.06. Finns inga "ledande representanter" i wisemen som slänger in saker på plan! Det där är inget mer än rent skitsnack. Men jag kan tro att du som alla andra skyller på wisemen när något händer. Lättast så kanske....

    SvaraRadera
  12. Idag missar jag något stort....

    SvaraRadera
  13. Varför är T.O inte med i Malmö egentligen?

    SvaraRadera
  14. >>14.40 oj,oj,oj du måste sannerligen vara en person med sällan skådad pondus. Jag skulle hemsk gärna vilja träffa dig som tuktar 35-åriga wm-grabbar i parti och minut. Det kanske går att ordna? Känner mig redan lite spak faktiskt.

    SvaraRadera
  15. WM gör så att vi vanliga inte blir våldtagna kan man tycka, och mig stör det inte.. om dem slåss i skara skiter jag totalt i.

    SvaraRadera
  16. WM? Är det ännu en förkortning av "töntar"?

    SvaraRadera
  17. 15:02: Jag TROR att dessa personer fortfarande är "ledande" inom Wisemen. Händelsen jag refererar till utspelade sig nånstans kring 2001. Jag är inte jättesugen på att börja droppa namn här, såvida du inte insisterar?

    //jag som skrev 12:06

    SvaraRadera
  18. Det där med att WM "skyddar" oss andra är ju bara löjligt romantiserande från deras egen sida. Jag har nog större möjligheter att försvara mig än dom där småfjuttarna i burberrykeps.

    SvaraRadera
  19. Det är just det som kanske är det mest skrämmande, det att det inte är småfjuttar som håller på. Vuxna män många av dem närmare 40 år gamla med barn och familjer. Man kan fråga sig vad som gick fel i deras uppväxt? Hur kommer deras ungar att bli? Skrämmande tanke.

    SvaraRadera
  20. Nu plötsligt TROR du att dom är ledande!!! Och för 7 år sedan... Den hur man nu kan kolla fakta på den incidenten känns inte så färskt med tanke på att du relatera till stigs uttalande i dagens media! Jag tror han utan att ha läst pratar om årets säsong. Undrar hur många sponsorer vi tappar för att folk rev upp målställningen i Örebro 1970...

    SvaraRadera
  21. Ja, snälla, ännu en debatt om varför det är bra för Blåvitt, och deras fans, att ha en fraktion som har som mål att slå folk på käften. De här debatter brukar ofta leda till något bra.... inte.

    SvaraRadera
  22. Intressant koppling till Alltid Blåvitt. Jag misstänker att de flesta som skriver härinne också skriver på Alltid Blåvitt? Se på Frankie himself, han har väl närmare 3000 inlägg därinne.

    SvaraRadera
  23. Intressant koppling till Alltid Blåvitt. Jag misstänker att de flesta som skriver härinne också skriver på Alltid Blåvitt? Se på Frankie himself, han har väl närmare 3000 inlägg därinne.

    SvaraRadera
  24. Vila i frid, Dajla.

    Du fick dö som regerande mästare.

    SvaraRadera
  25. Till anonym 31/3/08 11:43:

    Jag hänger aldirg på Alltid Blåvitt. Men man måste väl inte hänga där för att förstå att det inte är WM inte hjälper Blåvitt på något sätt.

    Sedan skyddar in WM oss andra speciellt mycket. De slår ju ändå bara på varandra. Så om vi hade fått bort packet hade "Supermäktiga" FB inte haft någon att slå på.

    / Samma anonym som 11:27.

    SvaraRadera
  26. "VI SKA DÖ" måste ju göras! Fy satan vad bra. Forza!

    SvaraRadera
  27. Sång - Jag går o fiskar!

    SvaraRadera
  28. Inte för att det har med det här att göra men vilken färg kommer det vara på stolarna på den nya arenan?

    SvaraRadera
  29. Varför verkar det omöjligt att föra över 'Aldrig hata - bara älska' till fotbollen? Jag har aldrig förstått vad det tjänar till att skrika skällsord mot andra laget/klacken och göra obscena gester. Än mindre varför folk sjunker ner till primalnivå och börjar slåss bara för sakens skull. För mig är de som slåss framför allt egoistiska. De skiter i att de förstör andra människors upplevelser, tar massa skattemedel i form av polisinsatser helt i onödan samt kostar klubbarna otroligt mycket pengar. allt för sin egen vinnings skull. Man kan säkert bygga på denna lista med fler argument. Skaffa er en hobby som ger er en kick istället är mitt råd. rally, friklättring, boxning (då är ni ju i alla fall vadderade och betalar själva för att stå och slå på någon annan). Det finns mycket att göra som inte förstör fotbollsfesten för oss andra.

    Funderade på "Alla luktar ost i Solna stad" som sång. Jag kommer vara på Råsunda när blåvitt åker upp, kommer du?

    SvaraRadera
  30. john dester... Fotboll= kanslor, visst faan ar det 100 ganger roligare att vara pa en match da det ar en hatisk stammning an att ga pa en match dar det bara hejas och daltas.. det ar ju darfor matcher som ifk -aik alltid ar dem mest intressantaste. utan hat blir det inte det samma..och sjalvklart tillhor vald fotboll ocksa :-)
    din sista mening ar ju under all kritik forovrigt..

    boys roma

    SvaraRadera
  31. "Fisken vi rensar är blåvit!"

    SvaraRadera

  32. "Låt oss gå och fiska. och ta en tyst minut.
    Låt oss fiska, fiska fiskar.
    En chans att andas ut.
    Jag går och fiskar, och tar en tyst minut.
    Åker ut, ut och fiskar.
    En chans att andas in andas ut."


    Om någon kreativ person har lust att göra en rolig ändring så go for it, men jag tror att det blir bättre om vi kör på orginalet.

    http://tinyurl.com/2oclx4

    SvaraRadera
  33. "Vi sjunger ålefeskarn´s vals!"

    SvaraRadera
  34. @21:42: Det är inte hatramsor som gör AIK-matcher extra häftiga. Det är rivaliteten, och det är något helt annat. Det är rivaliteten som gör att extra många stockholmare kommer till Gbg och det är rivaliteten som gör att extra många göteborgare tar sig till Ullevi. Knappast hatet och absolut inte våldet. Våld har inget med fotboll att göra, kärlek däremot, det är därför jag går på match.

    John Dester har förövrigt helt rätt.

    SvaraRadera
  35. Om det nu är så att folk har så mycket emot WM varför är det aldrig någon som går fram till dom och säger vad dom tycker?

    SvaraRadera
  36. Anonym 15.17.

    För att dom är ett gäng neandertalare som inte har några problem med att ge en annan IFKare ett par smällar?

    WM är ett gäng kickers som inte blev kramade tillräckligt som små.

    SvaraRadera
  37. Jag har en son som var med i Skara, killen är 20 år, är själv 38. Är delad i denna fråga pga egna erfarenheter. Men har gett rådet att "slå först"
    sfac

    SvaraRadera
  38. senaste anonym: du kan inte tänka dig att ge din son en avhyvling istället? du verkar inte ha varit något vidare på att uppfostra ditt barn iaf. pinsamt.

    SvaraRadera
  39. 18:28 > Sonen 20, du 38? Teenage parents...

    SvaraRadera
  40. Personligen vill jag inte se något våld förknippat med blåvitt. Det ger dåliga rubriker, familjerna vågar inte ta sig till matcherna, böter osv. Man vill ju inte att organisationer som sysslar med sådant ska smutsa ner våra ränder, eller?

    SvaraRadera
  41. Om inte ni skulle ha wm på er sida skulle ni för fan inte våga åka på bortamatcherna.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.