2008/03/03

Öppet brev: BaraBen sparkar bloggaren Dennis "Cliff" Jonsson

ÖPPET BREV Mittbacken och tidigare U21-landslagsmannen Dennis Jonsson har sedan länge varit skribent för BaraBen.com och med sina 10 år i IFK Göteborg en av bloggens mest framträdande fotbollsexperter. Nu väljer dock BaraBen.com att avsluta samarbetet då vi är högst missnöjda med att de klausuler som vi krävt in i vår bloggares nya spelarkontrakt med ÖIS inte har accepterats.

BaraBen.com har inte riktigt varit nöjda med villkoren i vår bloggare Dennis Jonssons nya kontrakt och sparkar nu på omedelbar verkan vår stjärnbloggare. Under vintern har ledningen inom BaraBen.com fört en intensiv förhandling med Örgryte IS i svallvågorna av den övergång mellan Raufoss och ÖIS som Dennis Jonsson nyligen genomförde.

Kort sagt kan man säga att vi inom BaraBen:s mediesfär alltid gör allt för att ta hand om våra egna. När våra skribenter på något vis inte går med på denna Glenn Army-familjens blåvita vision så entledigas de direkt från alla sina positioner. Det är även möjligt att vi kommer utföra en del kraftig historierevisionism framöver. Var ej överraskade om bokbål med Cliff-bilder och Cliff-tidningsartiklar förekommer i västsverige i vår.

Så vad var då kraven som leder till den här drastiska kulturkrocken? Jo, det kan vi på BaraBen.com idag superavslöja chockexklusivt för er läsare. Men sprid det inte vidare till någon annan än vår blåvita Glenn Army-familj, då kan vi komma att behöva sparka dig som läsare. BaraBen.com fick tidigt i vintras nys om det intresse som ÖIS visade gentemot möjligheten att värva vår bloggare Dennis "Cliff" Jonsson från Norge. Då krävde vi självfallet att Dennis skulle insistera att få med en rad klausuler i sitt kontrakt för att gå med på en flytt, allt annat vore i våra ögon helt otänkbart. I ett inledande skede gick förhandlingarna bra och vi fick genom vår t första krav som var:
Bindande specialklausuler i spelarkontrakt för Dennis Jonsson.
Klausul 1: Dennis Jonsson skall tillåtas att spela i IFK Göteborgs tröja även framöver. Detta skall gälla i Träningsmatcher, Superettan, Svenska Cupen och i Supercupen. Vid matcher mot IFK Göteborg skall Dennis tvingas spela i en Gais-tröja som straff för att han gått över till ÖIS. Dennis Jonsson skall även presenteras officiellt som en spelare i IFK Göteborg som endast råkar befinna sig i ÖIS för tillfället, det här gäller allt pressmaterial såväl som officiella hemsidan.
Så här långt fördes diskussionen med ÖIS ordförande Lars Ranäng på ett positivt vis och klausulen godkändes direkt av de inblandade parterna. Beviset på att klausulen faktiskt gick igenom kan fortfarande skönjas på Örgryte fotbolls officiella hemsida där Dennis Jonsson presenteras med bilder från sin tid i IFK Göteborg och även fått posera för spelarbilden med en blåvit tröja:


Spelarköpet var viktigt för ÖIS som förening, då deras övriga spelare kan sammanfattas med ord som oduglingar, medelmåttor och restprodukter. Sedan brakade tyvärr förhandlingarna samman när vi gick vidare till BaraBens övriga krav.

Följande övriga klausuler begärde vi på BaraBen.com in i Dennis Jonssons kontrakt med ÖIS:

Klausul 2: BaraBen.com skall hädanefter få producera ÖIS hemsida, matchblad och ansvara för speakern på ÖIS matcher i Superettan.
Klausul 3: För varje match som Dennis Jonsson spelar skall ÖIS:s sponsorer betala ett bötesstraff om 500 000 euro till IFK Göteborg.
Klausul 4: "Heja Blåvitt" med Schytts skall vara obligatorisk inmarschmusik på samtliga hemmamatcher. Bandet Grozny skall uppträda med ett obligatoriskt liveframförande av "En stad ett lag" som pausunderhållning vid samtliga hemmamatcher.
Klausul 5: ÖIS-gården skall byta namn till Kamratgården Syd.
Klausul 6: Nuvarande styrelsen i ÖIS skall bytas ut till en ny kombination som vänskapsföreningarna Gamla Kamrater och Ingbritt.com får välja fram i samförstånd. Lottdragning föreslås som valmetod.
Klausul 7: ÖIS förstaelva från föregående match skall agera bollkallar på Ullevi när IFK Göteborg spelar nästa Allsvenska match.
Klausul 8: "Blue White Boys" skall ersätta Balders Hage som officiell supporterklubb.
Klausul 9: Ralf Edström skall ta över som ideell huvudcoach för A-truppen. På livstid.
Klausul 10: ÖIS skall vid nästa årsmöte byta namn på föreningen till IFK Göteborg Farmarlag IS.

Nu vägrade ÖIS och i viss mån (chockerande nog) även Dennis Jonsson att gå med på dessa ganska självklara specialklasusuler. Vår enda tänkbara reaktion på detta är att med omedelbar verkan sparka Dennis Jonsson från sin position som consigliere för BaraBen-familjen. Vi är djupt chockerade och tagna av hela situationen och tar nu kraftigt avstånd från Dennis vansinnesbeslut genom det här chockmarkerande beslutet. Hoppas att ni läsare har förståelse för vår radikala inställning och kan erbjuda oss ert stöd i denna svåra och ledsamma stund.

Med kamratliga hälsningar
Frankie,
förhandlare för BaraBen.com:s räkning i Dennis-affären 2008.

33 kommentarer:

  1. Cliff i öis...bara det är ett skämt!

    SvaraRadera
  2. hahahahah fy fan va skönt med lite hets i det här ämnet, har undrat när det skulle komma..........

    SvaraRadera
  3. rokye/ du kanske kaaaanske borde ta detta som ett skämt. känns som man driver ganska hårt med sin egen bloggare här.

    SvaraRadera
  4. Jag tror rokye använde "maffia" på skämt precis som firma Bastian-Andres gjorde i ett FanTV-klipp.

    SvaraRadera
  5. Haha, gött flin på Måndagsmorgonen..Perfekt!

    SvaraRadera
  6. Härligt att Dennis är en så go kille att han kommer undan med att spela i ÖIS. Måste vara rätt jobbigt för honom dock :)

    SvaraRadera
  7. Jag tycker att vi även skall gå ur LO om Landsorganisationen yrkar på att ha med en Damfotbollspott i nästa års Allsvenska.

    SvaraRadera
  8. Att lobotomera en Boråsare är som att snagga en flintskallig.

    SvaraRadera
  9. Boråsordspråket har inte med detta ämne att göra.

    Det var mer ett tips till Alternativa Shopen att låta trycka på T-Shirts.

    Kanske inför matchen mot de inavlade.

    SvaraRadera
  10. Krav 2 kom som en liten överraskning må jag säga.

    Jag som trodde det var Häckens hemsida Frankie var intresserad av att producera... Men det kanske går bra med vilket som?

    SvaraRadera
  11. hahahaha HEEETSZSZSZ!

    SvaraRadera
  12. frågan är väl egentligen hur fan öis kan värva en så blåvit gubbe? de verkar inte bry sig om att dennis förmodligen skulle göra självmål i cupen mot oss...

    SvaraRadera
  13. hahahaha chockskandal!

    SvaraRadera
  14. Öfverklassen får ta de spelare man över huvud taget kan få.

    Om vi får möta öfverklassen i cupen så spelar ett och annat självmål inte någon roll.

    Det blir utklassning ändå.

    SvaraRadera
  15. HAHAHA ÄNTLIGEN! Som jag har väntat på ett sånt här inlägg!

    SvaraRadera
  16. I de allra flesta fall så är det bättre att ha aids än att spela för öis.

    SvaraRadera
  17. hehe klockrent frankie.

    SvaraRadera
  18. Jag föstår inte hur cliff inte kan gå med på vilkoren dom är ju hlet rätt.

    SvaraRadera
  19. Garvade inte en gång när jag läste detta. För det var väl meningen att det skulle vara roligt?

    SvaraRadera
  20. burn in hell,
    cykelställ.

    SvaraRadera
  21. Ännu roligare var ju att det inte bara var Dennis Jonsson som hade sitt gamla lags tröja på sitt foto. Kollar man på de andra i laget var det ju t.ex. flera i Gajs-tröjor. Alltså, är det svårt att köpa en jävla kamera och ta nya bilder? Pinsamt Öjs!

    SvaraRadera
  22. En fråga.

    Är Dennis kvar på Baraben?

    SvaraRadera
  23. hahahahaha ganska skön hatkuppchock

    SvaraRadera
  24. he had it coming den lelle dennis...

    SvaraRadera
  25. Klausul 8: "Blue White Boys" skall ersätta Balders Hage som officiell supporterklubb och som ny åkattraktion på Liseberg...

    SvaraRadera
  26. Passa er jävligt noga, vi kommer att spöa skiten ur er!

    ÖISarna som HATAR ifk

    SvaraRadera
  27. Vad är detta för ointressant trams. Nyhetstorka?
    Allt som oftast ser man sånt här på denna blogg. Börjar bli mer regel än undantag nu för tiden.
    Skärpning.

    SvaraRadera
  28. Baranen humor när den är som allra bäst. Fortsätt så Frankie!

    SvaraRadera
  29. Ack så ointressant. Mycket ryggdunk för lite skratt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.