2008/03/23

Igår bojkottade jag Blåvitt

KRÖNIKA Igår spelade Blåvitt på Ullevi. Jag stannade hemma. Borde jag skämmas?

Påskafton, en av årets familjehögtider där släkter, familjer och vänner samlas för att äta god mat, umgås i trivsamma miljöer, skåla över ett glas god brygd och i vissa fall för att slå på TV4. Patrick Ekwall var där, Magnus Hedman var där och Håkan Mild var där. Men alla de hade en lönechecksrelaterad orsak för att befinna sig på ett ödsligt Ullevi på årets kallaste vinterdag.

Cupen var supercupen, matchen var Blåvitt-Kalmar och arrangör var den externa förbundskonsulten Kentaro. Företaget som arrangerar jippomatcher, köper tv-avtal och sysslar med liknande fotbollsrelaterade projekt. En pokal i all ära, en segercheck på 250 000 kronor som sporre och dessutom en "träningsmatch" mot förra årets toppmotstånd. På ett soligt Ullevi. Men varför dök bara drygt tusen personer upp för den här matchen då? Varför stannade du hemma?

Varför stannade jag hemma igår?

1. Jag är så jävla trött på Svenska Fotbollsförbundet. De har systematiskt jävlats med svensk fotboll och svenska fotbollsfans i så många år att jag spyr bara jippot Supercupen kommer på tal. Argumentet att få 250 000 kronor för vinst i vad som annars kan ses som en träningsmatch är jättebra, men lik förbannat tänker jag inte stödja fotbollsförbundets senaste clownidé. När de inte satsar någonting på att få Svenska Cupen attraktiv är det väldigt märkligt att satsa på en ny supercup istället för att faktiskt fokusera på att själva Svenska Cupen skall bli något som fotbollspubliken bryr sig om.

2. Matchen gick på tv. Att säga annat än att det påverkade oerhört mycket vore en direkt lögn. Sambandet tv-sända matcher och ökad publiktillströmning får med jämna mellanrum sig en knäpp på näsan. Dam-fotboll, innebandy och nu Svenska Supercupen.

3. IFK Göteborg arrangerade inte matchen. Eftersom Svenska Fotbollsförbundet lagt ut matchen på entreprenad så förlorade inte Blåvitt något rent ekonomiskt på att jag sket i matchen. Även vid ett eventuellt avtal mellan SvFF (med underleverantör) och de deltagande klubbarna om biljettintäkter skulle den ekonomiska vinsten av att ha mig eller dig på plats vara mer eller mindre obetydlig för föreningarna.

4. Det var påskafton. Det finns väldigt många lördagar på vintern och våren men trots det väljer man ut påskafton som lämpligaste matchdag för en ny cup som man ska "satsa" på. Detta när man vet att väldigt många åker iväg till släktingar och vänner på annan ort, åker till fjällen eller på solsemester, sticker på släktmiddagar och så vidare och så vidare under påsken. SvFF och Kentaro vet detta, de skiter även i detta och satsar istället på ett tv-arrangemang i samarbete med TV4 som ger den nödvändiga intäkten till matchen.

5. Säsongen börjar i Malmö. Det som är intressant är Allsvenskan och för mig börjar tävlingsmatchandet när vi drar igång ligan. Därmed satsar jag mitt krut på att ta mig till Malmö i början av nästa vecka och vara på plats där det verkligen gäller, där det spelar roll och där Blåvitt behöver vårt röststarka stöd. Bojkotten av oss dryga tio tusen betyder bara en sak: alla mot Malmö. Ingen av oss behöver skämmas, när Gais:are och Gnagare kacklar om att vi hade en låg publiksiffra på Supercupen visar de bara sin oförmåga att förstå fotbollen. Den går som bekant ut på att vinna. Vi vann supercupen. Med drygt 1 000 man på plats. Vi vann Allsvenskan. Med drygt 40 000 man på plats. Vi skall vinna i Malmö. Kommer du vara på plats?

44 kommentarer:

  1. ganska modigt ändå att säga "jag var inte där" för er som alltid brukar bara på plats med tanke på anonym-pöbeln som säkert bara väntar på att skjuta iväg lite "medgångsfans"-kommentarer trots att de själva inte var på plats...... ;)

    SvaraRadera
  2. Jag gick dit på grund av min kärlek till Blåvitt och att det bara kostade 60 med årskort. 60 kronor kan Kentaro få av mig vid ett enda tillfälle, det kan jag gå med på.

    SvaraRadera
  3. Alt. 3 för min del!

    SvaraRadera
  4. 6. Läste på baraben.com

    SvaraRadera
  5. Det är ju tack vare såna som dig Frankie som gör att detta fina initiativ inte kan få något riktigt fäste.

    SvaraRadera
  6. Jag gick inte för att.

    1. Det var svinkallt.
    2. Min flickvänn var och hälsade på mig från Helsingborg och hon gillar inte fotboll, och definitivt inte Blåvitt.
    3. Jag har precis köpt ett årskort för mer än 1000 spänn och vill inte behöva betala 180 kr för att jag och min flickvänn ska stå och frysa under en träningsmatch som går på tv.

    Framför allt trean var starkt bidragande. Supercupen är en träningsmatch, och jag tänker inte betala fina pengar för en jävla träningsmatch.

    SvaraRadera
  7. Jag gick för att det är Blåvitt och är en träningsmatch och vad vi än tycker om cupen som sådann kommer det stå i våra meriter..

    Men jag ska inte kasta sten i glashus, jag har inte varit på en enda träningsmatch iår..

    SvaraRadera
  8. kimpaa/ "såna som frankie" är typ 90% av de som vanligtvis brukar gå på Blåvitt bara. jag var inte där, som om man skulle skita i att åka iväg på påskfirande till släkten för det där? speciellt när det går på tv? driver du med mig eller?

    SvaraRadera
  9. Jag gick dit av samma anledning som smichael men förstår samtidigt de som valde att stanna hemma. Svenska fotbollsförbundet är en skam utan dess like.

    SvaraRadera
  10. jag gick dit av samma anledning som gör att jag går på alla matcher, att det bästa som finns är att se blåvitt lira o tv är inte detsamma.

    SvaraRadera
  11. Alla skäl som nämdes av artikelförfattaren gjorde att jag inte gick på matchen. Det största skälet var dock att det var så in i h-e kallt och blåsigt. Hade det varit en viktigare match hade jag såklart pälsat på mig och gått dit...MEN jag lider med de stackare jag såg en timme innan match då jag åkte förbi Ullevi med 6:ans spåvagn; matchtröja, ingen jacka eller mössa...brrrr

    Dock, får inte IFK några biljettintäkter vid en hemmamatch,finns det då egentligen några skäl att gå på en sådan här kvasimatch (särskilt med tanke på tv-sändning + påskaftonsmatch).

    SvaraRadera
  12. Förresten...

    Heder åt de som gick på matchen.

    SvaraRadera
  13. Du glömde punkt 6.

    6. Jag är en poser!

    SvaraRadera
  14. Till: 23/3/08 18:04

    Haha, ja tror att hon gjorde det!

    Tappade hon dig?

    Puss på dig!

    SvaraRadera
  15. Jag gick dit för att jag var så in i helvete sugen på att se lite Blåvitt och ta en pilsner med mina vänner innan och efter matchen.

    Jag klandrar dock inte någon som stannade hemma, jag har knappt återfått känseln i fingrarna och tårna.

    SvaraRadera
  16. Lägg ner. Hur många umgås egentligen med släkten under påsk?
    Gick dit av kärlek till blåvitt och sug efter fotboll. Skiter dock i organisatör och dylikt.

    Elvis.

    SvaraRadera
  17. wtf det finns tusentals blåvita som är röda, vi har bland annat en ordförande för änglarna som är rätt uppenbart röd, vi har en tifosiledare som står på räcket som är superröd och vi har flera spelare som är långt mer vänster än frankie, vem är du som ylar om politik härinne? vad fan har den här texten med politik att göra?

    SvaraRadera
  18. haha asmånga säger "jag var där pga X" och "jag var där pga y" men med tanke på att det bara var 1000 pers där ljuger ju en majoritet av er här, snacka om patetiskt.

    SvaraRadera
  19. Kul att vissa anger vädret som skäl till att vara hemma... Var ni hemma på guldmatchen i höstas oxå?

    SvaraRadera
  20. Anonym sa...
    Lägg ner. Hur många umgås egentligen med släkten under påsk?
    Gick dit av kärlek till blåvitt och sug efter fotboll. Skiter dock i organisatör och dylikt.

    Elvis.

    Är väl ändå inte över 1000 personer som skrivit här?

    SvaraRadera
  21. Ursäkta elvis fel inlägg jag kopierade.

    Anonym sa...
    haha asmånga säger "jag var där pga X" och "jag var där pga y" men med tanke på att det bara var 1000 pers där ljuger ju en majoritet av er här, snacka om patetiskt.

    23/3/08 19:59

    Är väl ändå inte över 1000 personer som skrivit här?

    SvaraRadera
  22. Nu tycker jag att vi skall taga varandra i hand och sjunga "We Shall Overcome".

    SvaraRadera
  23. Jag var inte heller där, kollade på engelsk ligafotboll istället.

    SvaraRadera
  24. Jag var där. jag sket i familjen, jag sket i Premier Leuge, jag sket i min flickvän. Jag var glad som fan äntligen skulle blåvitt få mäta sitt värde mot en toppkonkurrent och vinna en till titel. Ni som inte var där och stödde blåvitt kanske hade era dunkla skäl men det var kul ändå, finns ingen skönare känsla än att jubla på LM när Walle sätter 1-0. Dett har jag väntat på sen i Oktober.

    SvaraRadera
  25. du behöver inte förklara dig varför du inte var där, vi vet att du är medgångare och bekväm som fan. pinsamt att inte vara på plats.

    SvaraRadera
  26. Jag vill se Blåvitt spela -alltid. Själv åkte jag från Borås för att se matchen.
    Hur roligt är det egentligen att träffa släkten?

    SvaraRadera
  27. Jag är trogen! Alltid blåvitt!
    SKÄMS på dig

    SvaraRadera
  28. Det må vara modigt att säga: "jag var inte där" Men att försöka vara den blogg som sticker ut mest ur blåvit synpunkt så tycker att du borde varit där "frankie". För i mina ögon är du den som ligger bakom "baraben" och jag tycker att om du ska kasta skit så borde du vara där.

    Ur mina ögon sett.

    "Frankie" eller marcus eller vad fan du nu heter.

    Jag tycker att det är fel av dig att välja familjen före blåvitt, när du så många gånger tidigare valt blåvitt före familjen.

    Jag tycker du ska göra som så många andra blåvita. Följa ditt eget spår....

    SvaraRadera
  29. Jag var inte där!
    Jag åker hellre upp till Kamratgården och kollar på en träning än kollar på "Supercupen".
    Cred till er som var där men lika mycket cred till er som INTE var där. Man måste våga ta ställning, nej till den moderna fotbollen!

    SvaraRadera
  30. anonym 02:44, Vem har jag "kastat skit" på? För övrigt spännande att höra att man bör välja bort familjen som blåvit. Står det i stadgan med eller?

    SvaraRadera
  31. skojar du nu eller? du gör ju fan inte annat än kastar skit.

    SvaraRadera
  32. om man är mongo nog att sitta och säga "du kastar ju alltid skit" borde man nog peka på tydliga exempel om man inte vill bli utskrattad av alla i din omgivning, ett litet tips.

    SvaraRadera
  33. [På BaraBen.com diskuteras de texter som publicerats, den fotboll som är relevant och de händelser som är aktuella. Diverse psykotiska inlägg blir därmed raderade. Vill ni spy galla på internet kan man vända sig till exempelvis Flashback.]

    SvaraRadera
  34. Dessa matcher sållar agnarna från vetet.

    SvaraRadera
  35. Förutom dom 5 goda argumenten får jag lägga till

    Nr 6: Jag var i Florens och tittade på fotboll.

    SvaraRadera
  36. Ja gick dit för jag har ingen flickvän.

    SvaraRadera
  37. "Anonym sa...

    Kul att vissa anger vädret som skäl till att vara hemma... Var ni hemma på guldmatchen i höstas oxå?

    23/3/08 21:09"


    Jag kan ju lova dig att jag hellre står i regnigt väder med några plussgrader än blått fast blåsigt och minusgrader....

    SvaraRadera
  38. Jag lämnade påskmiddagen hos mina föräldrar och åkte dit och förfrös nästan tårna av mig, av den enkla anledningen att jag inte hade kunnit förlåta mig om jag inte gjorde det.

    SvaraRadera
  39. Frankie är gaisare. Jag blev både glad och ledsen över den texten och det bekräftandet.

    SvaraRadera
  40. mario, varför blev du glad?

    SvaraRadera
  41. anonym, mario är en frankie-hatare, han kommenterar typ allt på frankies privata blogg med.

    SvaraRadera
  42. Anonym sa...
    mario, varför blev du glad?


    Jag blev glad för att något jag misstänkt länge nu också blev bekräftat.

    SvaraRadera
  43. en som ser sa...
    anonym, mario är en frankie-hatare, han kommenterar typ allt på frankies privata blogg med.


    Frankie-hatare? Absolut inte, jag gillar honom för att han tycker mycket. Sedan håller jag inte med honom på många punkter, men det är väl bara positivt. Trist med en blogg där alla håller med varanadra. Speciellt sådana som dig, håll med Frankie oavsett vad han tycker utan att bilda sig en egen uppfattning.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.