2008/03/15

Börja spela fotboll nu- Blåvitt, Blåvitt

2008 års matchtröja

2008 års lagbild

Nu får gärna den samlade läsarexpertisen därute förklara för mig varför IFK Göteborg väljer att inte använda sin nya matchtröja på sin nya lagbild? Varför, varför, varför är inte en sådan sak en absolut självklarhet för oss?

Nu måste troligtvis lagbilden tas om av olika orsaker, men snacka om onödigt projekt att samla truppen för att posera på säsongens lagbild i en gammal matchtröja som inte skall användas. Harrejafflar säger jag bara.
__________________________________________________
Ärligt talat, Andrés Vásquez är i valet och kvalet kring om han skall välja spel i Perus landslag eller fortsätta hoppas på en framtida chans i Sveriges A-landslag. Personligen tycker jag att valet borde vara enkelt, Vasquez är helt enkelt inte tillräckligt bra för att slå sig in bland spelare som Ljungberg, Kim Källström, Chippen och Linderoth.

Dessutom är det väldigt svårt att se att han ska nå den högre nivån under de närmaste fyra- fem åren. Så då är väl det logiska att ge upp och välja ett annat alternativ? Den vägen kan ju unge herr Vasquez redan. Välj Peru, om du inte räds de långa flygresorna och att spela fotboll i höghöjdsmiljö då. Fast det gör du väl redan i din nya klubb. Synd att du inte platsar bara. Där heller. Kanske dags att byta klubb? Eller landslag?
__________________________________________________
Mellan den 1-15 Mars har IFKGoteborg.se publicerat 47 artiklar och vi här på BaraBen.com har mäktat med 19 artiklar. För första gången sedan BaraBen.com grundades för tre år sedan så har IFK Göteborg en större produktivitet på sin officiella hemsida än vi här på BaraBen.com har haft. Detta är något vi glädjs rejält åt, då vi anser oss ha funktionen "eldgaffel i arslet" på föreningen och officiella hemsidan har sedan sin start alltid varit en förhållandevis död plats.

Men under den här vintern har vi fått se en uppryckning som heter duga och även om majoriteten av nyheterna är korta och enkla infospridare så är det kul att svenska mästarna i fotboll börjat inse vikten av effektiv kommunikation med sina medlemmar, supportrar och sponsorer. Hoppas nu att detta är början på en långsiktig satsning på webben och inget undantag som bekräftar regeln om samma webplats uselhet...
__________________________________________________
Skoftebyns hemmaplan, där FCT tar mot Blåvitt i veckan som kommer är en pittoresk skethôla av värsta (eller bästa, om man är självplågare) slag. Ni som kan ta er upp på mitt på eftermiddagen-matchen kommer få en insikt i hur vardagen ser ut för serielunken på landsbygden. Välkomna till verkligheten, via Trollhättan.

23 kommentarer:

  1. Blåvitt, har ingen att skriva men vill skriva första komentaren...Heja IFK!

    SvaraRadera
  2. Jag la oxå märke till det där med tröjorna när jag såg det nya lagfotot å de nya presentationsbilderna.
    Antagligen så är det bara temporärt, eftersom det inte ens e riktiga matchställ de har på sig (Det kan man se på att ICA-märket är påklistrat, och dessutom inte proportioneligt efter ränderna).
    Det är bara att hoppas att en ny lagbild kommer snarast!

    SvaraRadera
  3. det kommer nog en ny lagbild, va uppe på kamratgården samma dag dom tog lagfoto och då låg dom nya töjorna i omklädningsrummet, ca 1 vecka innan dom kom ut till allmänheten.

    SvaraRadera
  4. anonym 17:37/ Det där med påklistrade ICA-märken har de dock alltid, de kör aldrig med "supportertröjorna" som har märket som direkttryck. Det kan du t ex se om du kollar på bilder från förra säsongen. Jag är inte 100 % säker men jag antar att det är för att det är andra regler som gäller ute i Europa där reklamtrycket inte får vara så stort. Därmed kör man tröjor utan reklamtryck och klistrar på olika stora lappar beroende på matchtyp.

    SvaraRadera
  5. Frankie>>>

    Faktafel i din artikel om att Blåvitt ska spela mot FC Trollhättan på Skoftebyns hemmaplan. De ska spela Slätthult, vilket är två planer som inget lag i Trollhättan har som hemmaplan. De planerna används enbart till försäsongsmatcher. Skoftebyns IF spelar sina hemmamatcher på Nysätra IP. Några stenkast därifrån. Rätt ska vara rätt, kamrat!

    SvaraRadera
  6. anonym 18:52/ Du har lite fel, för Skoftebyn tränar nämligen på Slätthult. Det är nog vad som menas...

    SvaraRadera
  7. Är de så att de spelar med ICA-märket fastklistrat?

    Ser ju jäkligt taskigt ut måste jag säga...

    SvaraRadera
  8. Var är Teddy?

    SvaraRadera
  9. Bort med ICA! UPPROR! Tänk er själva hur vacker tröjan skulle vara utan ICA. Blåa och vita ränder. Klockrent.

    SvaraRadera
  10. ICA är Blåvitt!

    SvaraRadera
  11. Han har ju ändrat texten nu, "19:00". Samtidigt tränar nästan alla andra lag i Trollhättan där i början på grässäsongen. Så därmed basta!

    SvaraRadera
  12. Precis som ICA återvinner sin mat återvinner vi våra tröjor.

    SvaraRadera
  13. Ok att det är dom gamla tröjorna, men årets bild är iaf mer genomtänkt än förra årets. det är ingen kort rackare som tvingas stå bakom ranegie nu.

    SvaraRadera
  14. Ha ha ha
    Man klistar inte på ICA emblemet man trycker det. De tröjorna som säljs i shopen med ICA tryck är inga orginal tröjor det är REPLICA, inget orginal men snarlikt.

    Jag misstänker att Blåvitt får "tomma" tröjor från Adidas och så trycker man själva reklamen på. När/Om det blir aktuellt för Europaspel (där man endast får ha en/två?) sponsorer så trycker man specilla mått på dessa tröjor.

    SvaraRadera
  15. Vad är meningen, frankie att kalla deras plan för "pitoresk skithåla"?

    Att bara vara oförskämd utan anledning känns bara som meningslöst.

    Jag skall sägas, är född och uppväxt i Göteborg men tycker bara att det är jävligt onödigt att klanka på regioner runt omkring Gbg som har så många blåvita bland sig.

    //Blåvit själ

    SvaraRadera
  16. Var kommer KIA in i bilden?

    SvaraRadera
  17. Trollhättan är ju en skithåla, de är inga Göteborgare i alla fall!

    SvaraRadera
  18. Nä de är inga göteborgare, men det är man inte i kungälv, kungsbacka, ale, partille osv. där många blåvita supportrar kommer ifrån...

    SvaraRadera
  19. Ursäkta mig, men som född och uppvuxen i de centrala delarna av stan så ser jag ingen som helst skillnad(förutom i tid)mellan att åka ut till ett skitställe som Hisings-backa för att se blåvitt spela fotboll och att åka upp till en mindre stad i Västsverige som Trollhättan.

    SvaraRadera
  20. varför kan man inte köpa den vita bortatröjan??? någon som vet!!!

    SvaraRadera
  21. 18:52>>>

    Om det är vad som menas så får han väl för böveln skriva att han menar det. Många andra lag i Trollhättan tränar där på försäsongen. Under ordinarie säsong tränar Skoftebyn på Nysätra. Försök inte rätta mig när jag har rätt och du har fel. Förövrigt så borde Frankie sluta komma med uttalanden och nedlåtande åsikter om ett Blåvitt-näste som Trollhättan. Håkan Mild, Jakob Johansson, Erik Dahlin, Johan Lundgren. Räcker det inte så.....

    SvaraRadera
  22. Kan inte PUCKOPAPPAN bli förbundskapten i Peru?

    Han vet ju alltid bäst.

    SvaraRadera
  23. Jag bodde i Trollhättan under 4 år på 90-talet. Och jag kan härmed styrka Frankies inställning och för all del förstärka den - hela stan är ett skithål.

    Jag har full förståelse för att Håkan Mild, Jakob Johansson, Erik Dahlin och Johan Lundgren lämnat den.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.