2008/02/27

Målvaktsfrågan: Duger Erik Dahlin eller David Stenman?

MÅLVAKTSFRÅGAN Man måste släppa fram unga målvakter för att de ska kunna lyckas. Där är vi alla med. Man kan inte med enkelhet ersätta en så rutinerad och framgångsrik målvakt som Bengt Anderson. Även där är vi nog alla med. Men när IFK säger sig vara nöjda med att ha två väldigt unga målvakter i truppen efter att ha försökt värva en rutinerad 32-årig målvakt under vintern- så börjar frågetecken hopas.

Frågor som nu bubblar kring IFK Göteborgs unga målvaktsbesättning är:
- Klarar de av titelförsvaret i Allsvenskan?
- Kan de hålla i Champions League (och eventuellt UEFA-) kvalet?
- Behövs ett rutinerat målvaktsalternativ?
- Vem av de två unga målvakterna borde föreningen satsa på?

BaraBen.com har nyligen talat med flera spelare från IFK Göteborgs trupp kring deras åsikter om den nuvarande målvaktssituationen. En försvarsspelare och en anfallsspelare var då skarpt kritiska till sina unga kollegor, bägge formulerade sig ursäktande i frågan och poängterade tydligt att vi talar om två målvakter som på sikt kan bli väldigt bra. Samtidigt uttryckte man stor oro för de prestationer som vår målvaktsuppsättning presterat så här långt, både på träning som på match.
"Det har saknats pondus och sådant sprider sig snabbt till övriga laget. Det är ju en vanesak med efter Bengan, men på träning har inte våra målvakter imponerat så här långt. Så mycket kan jag säga.", sa en av Blåvitts försvarsspelare till BaraBen.
Spelarna som diskuterat sin oro kring målvaktssituationen ville egentligen inte medverka med någon form av offentlig kritik över huvud taget och förblir därför anonyma. Detta för att killarna som vädrat sina spontana åsikter inte skall hängas ut. Men BaraBen.com lyfter frågan till debatt just på grund av att den för närvarande tigs bort av alla blåvita informationskanaler men måste få ett tydligt svar innan höstens Champions League-kval. Antigen genom målvaktsspel av klass i Allsvenskan, eller genom ett aktivt köp av en "färdig" målvakt på elitnivå.

Dels måste Blåvitt täppa till försvarsspelet rent generellt och där ingår självfallet även målvakterna. Under 2007 släppte Blåvitt in minst mål av alla lag i allsvenskan (23), men på fem träningsmatcher i år har det rullat in nio baklängesmål. Här kan man hävda att skadan på högerbacken Adam Johansson spelar in, men när landslagsmannen Niclas Alexandersson är den som ersätter känns den förklaringen väldigt tunn. Här kan man skylla på att vi har roterat en del mellan mittbackar, men när förra årets guldduo Bjärsmyr och Ragnar ledde rena hönsgården under första halvlek av Blåvitt-Elfsborg på tisdagskvällen så känns även den förklaringen riktigt tunn.

Det vi återkommer till är målvakterna. Någon av våra unga killar måste stiga fram det där lilla extra och ta för sig på ett vis som ger försvarslinjen pondus. Något ingen av dem förmågat göra än så länge, även om det är tidigt in på säsongen. Tränarstaben håller självfallet masken för att inte göra våra målvakter osäkra innan de ens fått en riktig allsvensk chans. Men frågan vi supportrar måste ställa till föreningen, innan det är för sent, är: Duger Erik Dahlin eller David Stenman för Allsvenskan och Champions League? Och om man från blåvitt håll envisas med att svara ja på den frågan kommer följdfrågan, varför försökte vi då nyligen värva 32-årige Mattias Hugosson från Gefle?

168 kommentarer:

  1. "Spelarna som diskuterat sin oro kring målvaktssituationen ville egentligen inte medverka med någon form av offentlig kritik över huvud taget och förblir därför anonyma."

    Hm, vari ligger logiken i den meningen? Och varför så split i A-truppen?

    //Blazen

    SvaraRadera
  2. blazen/ spelarna är oroliga för att målvakterna är darriga men vill inte gå ut med offentlig kritik mot dem, det kan väl skapa osämja i laget? vad är så konstigt med det?

    SvaraRadera
  3. det som är RIKTIGT oroväckande är ju att tränarna inte har en tydligt förstamålvakt som de tror på och vill spela in på försäsongen utan kör varannan-match systemet, något som är skitovanligt när det kommer till fotboll. detta är ju inte direkt hockey där man kan variera målvakterna match till match...........

    SvaraRadera
  4. va ju precis likadant förra året då bengan o dahlin stod i princip varannan match på försäsongen.

    SvaraRadera
  5. Ursäkta mig min gode Hankins, men var det här verkligen en nödvändig artikel?

    - Ja, vi har två unga målvakter och det är nog inte konstigt om våra spelare känner någon form av oro.

    Men varför sätta fler tankar i huvudet på en ung målvakt som redan har en hel del att ladda inför?

    Om Dahlin inte är redo så håller jag Stefan Rehn och Jonas Olsson ansvariga, om det inte visar sig att de önskat en bättre målvakt och Håkan Mild inte gått tillmötes. Då håller jag Håkan ansvarig.

    Men jag tycker att det är otaktiskt och dumt av dig att skriva spelarnas tankar och funderingar här, eftersom de uttryckligen har sagt att de inte vill medverka till offentlig kritik. Räcker det inte med dina, mina och många supportrars oro? Var du tvungen att blanda in Dahlin och Stenmans medspelare?

    Onödigt. Det sista jag vill är att vi nu sitter på en ung målvakt som börjar tvivla på sig själv och vad lagkamraterna tycker om hans prestationer. En sådan målvakt tenderar allt som oftast att söka fel situationer i straffområdet för att motbevisa.

    SvaraRadera
  6. Vad är det som säger att man inte kan dela på målvaktssysslan ? Bara för att traditionen säger det ? Vore underbart om vi kunde komma med nåt helt nytt, spela målvakterna varannan match. Varför inte. Att det skulle påverka ex. backlinjen tror jag inte på, de tränar ju tillsammans och då med olika målvakter. Våga.

    SvaraRadera
  7. sillstryparen/ sådan ryggdunkarinställnings som du har är precis lika idiotisk och livsfarlig som det är för någon på ett sjukhus att strunta i att påpeka att en av kirurgerna är alkoholis av rädsla för att sabba det för den drabbades familj eller hans karriär. snarare är det extremt bra att baraben tar upp sånt som de flesta av oss går och undrar men som blåvitt helt viftar bort.

    SvaraRadera
  8. Anonym Anonym sa...

    Vad är det som säger att man inte kan dela på målvaktssysslan ? Bara för att traditionen säger det ? Vore underbart om vi kunde komma med nåt helt nytt, spela målvakterna varannan match. Varför inte. Att det skulle påverka ex. backlinjen tror jag inte på, de tränar ju tillsammans och då med olika målvakter. Våga.

    27/2/08 12:19


    Tror du på detta själv? I så fall: varför tror du att detta är bra? För mig låter det helt tokigt i alla fall.

    SvaraRadera
  9. men orka sillstryparen, är det samma som på svenska fans eller? du går alltid till sanslösa längder för att skrapa ifk:s ryggar istället för att våga ställa lite kritiska frågor. det framgår jävligt tydligt att håkan/rehn inte trodde på sina unga killar för då skulle de inte bjudit in hugosson till kamratgården, tror du våra målvakter inte kan dra den slutsatsen själva eller försöker du peka ut dem som idioter?

    SvaraRadera
  10. > senaste anonym (12.19)
    Jag hoppas att du skämtar. Om inte så är du inte speciellt insatt i fotboll, kan man lätt tycka.

    Kontinuitet i högsta möjliga mån är alltid att eftersträva. Särskilt när det gäller försvarslinjen och målvakt.

    /City Boyz

    För övrigt så hoppas jag verkligen att vi värvar in lite rutin.

    SvaraRadera
  11. det är väl för fan frankies ANSVAR mot oss blåvita att berätta att spelarna inte känner sig säkra med våra målvakter. jag hade blivit helt vansinnig om ni behöll sådan här information för er själva. allsvenskan och blåvitt är inget jävla dagis: VÅGA STÄLLA KRAV PÅ SPELARNA!!

    SvaraRadera
  12. Nu var det väl så att Sill kritiserade innehållet i artikeln som pekade på att "spelare i truppen uttalat sig kritiskt ang Dahlin / Stenman" och om man bör gå ut och skriva det.

    Sill är nog i övrigt lika orolig över sitautionen som de allra flesta.

    /CB

    SvaraRadera
  13. sqh:

    Nu tänker du allt med röven.

    - Ja, jag vill att det ska gå bra för blåvitt.

    Om Rehn, Olsson och Mild säger att Dahlin och Stenman är tillräckligt bra ochhan inte visar sig vara det. Så är det Rehn, Olssons och Milds fel. Då håller jag dem ansvarig för det.

    Men på vilket sätt bidrar detta till att blåvitt kommer att prestera bättre?

    Om Hankins hade kritiserat Håkans, Rehns och Olssons val att satsa på två 12-åringar i målet. Så hade jag haft svårt att anse att kritiken inte var befogad.

    Men varför ska en IFK-spelares snack - som han själv inte vill ska komma ut - citeras?

    Jag tycker det är bra att vi ifrågasätter varför våra ledare valt att satsa på de här unga målvakterna. Men jag gillar inte ledande frågor och jakt på schismer och osäkerhet inom det egna laget inför premiären.

    SvaraRadera
  14. Sillstryparen, du anser alltså att det är supportrarnas ansvar att leka dagisfröken och hålla spelare i handen? Det gör inte jag. Vi lägger fram den oro som finns, speciellt när den oro vi supportrar har delas av många spelare. Varför? Jo för det visar att vår oro är på riktigt och har förgreningar in i det lag där den spelar roll och det är vårt ansvar att förmedla den här diskussionen till både supportrarna men även visa klubbledningen att många utanför den innersta kretsen är medvetna om att allt inte står rätt till här, än. Det kan ju visa sig att exempelvis Dahlin går in och tokdominerar i Allsvenskan, i så fall får Rehns chansning helt rätt. Men om det inte blir så måste självklart ett annat reservalternativ vara uppe för debatt så tidigt som möjligt, så att vi inte går in i CL-kval med två unga killar som inte är beredda uppgiften. Man kan vara stor talang utan att vara färdig att leda ett guldlag eller ett europalag. Blanda inte ihop de korten.

    SvaraRadera
  15. Men varför ska en IFK-spelares snack - som han själv inte vill ska komma ut - citeras?

    Om man nu verkligen inte vill att något kommer fram så håller man ju käften.

    Är väl ganska uppenbart att ett par spelare vill visa att även de är oroliga för situationen.

    Att det står så inlindat är väl för att baraben är mån om att dölja just detta: att spelarna kommit till dem och inte tvärtom för att snacka om saken.

    SvaraRadera
  16. haha sillstryparen, som någon annan sa: ORKA! ärligt talat: gräv ner dajj din hippieflane!

    SvaraRadera
  17. Det finns många bra erfarna och billiga målvakter tillgängliga. Håkan Svensson, Mattias Asper, Dime Jankulovski, John Alvbåge.

    VÄRVA!!

    SvaraRadera
  18. när ska en del fatta att baraben inte är sosse-ifk-pamparnas partiorgan som bara sprider officiell propaganda som är godkänd av partiets verkställande utskott? baraben är underground och vi älskar det!

    SvaraRadera
  19. anonym 12:36/ jag tycker inte en enda målvakt du nämner är bra nog för blåvitt.

    SvaraRadera
  20. "Sillstryparen, du anser alltså att det är supportrarnas ansvar att leka dagisfröken och hålla spelare i handen? Det gör inte jag. Vi lägger fram den oro som finns, speciellt när den oro vi supportrar har delas av många spelare. Varför? Jo för det visar att vår oro är på riktigt och har förgreningar in i det lag där den spelar roll och det är vårt ansvar att förmedla den här diskussionen till både supportrarna men även visa klubbledningen att många utanför den innersta kretsen är medvetna om att allt inte står rätt till här, än. Det kan ju visa sig att exempelvis Dahlin går in och tokdominerar i Allsvenskan, i så fall får Rehns chansning helt rätt. Men om det inte blir så måste självklart ett annat reservalternativ vara uppe för debatt så tidigt som möjligt, så att vi inte går in i CL-kval med två unga killar som inte är beredda uppgiften. Man kan vara stor talang utan att vara färdig att leda ett guldlag eller ett europalag. Blanda inte ihop de korten.

    27/2/08 12:31"

    Det här håller jag med om. Men det är ju inte den här kritiken jag trycker på.

    Du har all rätt att kritisera Rehn, Milds , Seppos eller Jonas arbete. Och när det kommer till målvaktsfrågan håller jag med dig.

    Men förtydliga gärna på vilket sätt du som supporter kan ställa dig bakom att publicera ett citat, som spelaren ifråga inte ens vill stå för, på sveriges mest lästa fotbollsblogg?

    Den saftiga nyheten i ditt blogginlägg är schismen. Spelarnas tvivel gentemot deras unga målvakter.

    På vilket sätt gynnar det NÅGON att veta att spelarna bekräftar ett tvivel?

    Räcker det inte med att läsa vad en enig supporterstyrka redan har insett. Dahlin och Stenman verkar i dagsläget inte vara tillräckligt bra.

    SvaraRadera
  21. > Frankie
    Det är inte ett du skriver om oron bland supporters som kritiseras av Sill. Att den oron finns har man som bekant kunna läsa om på flera forum och därmed räkna ut med rôva att den finns "på riktigt".

    Det som kritiseras är det att du mer eller mindre skriver rakt ut att en / några spelare i truppen inte anser att Dahlin / Stenman håller måttet.
    Om spelaren dessutom inte vill citeras så är detta väl ganska givet att det skall hållas så tight som möjligt?

    SteReO & Mild jobbar med laget varje dag så dom ser givetvis signalerna om sådana finns. Gör dom inte något, om det är befogat, så skall dom ha skit för det.
    Men det är ju trots allt mer än en månad tills fönstret stänger...

    /City Boyz

    SvaraRadera
  22. Anonym 12:37/ Dime gör succé i Gais, har spelat i många allsvenska klubbar och är göteborgare. Håkan Svensson spela i Elfsborg för 2 år sen när dom vann SM-guld. Asper va ju grym i MFF. Alvbåge va me i VM. Vi kan få dom för nån miljon vara. Mild va fan sysslar du men, köp!!

    SvaraRadera
  23. sillstryparen/ men fattar du dåligt eller? tror du baraben väljer fram nyheter efter vad som gynnar ifk? man borde alltså ha tidigt när man fick massa info om skatteskandalen- man borde tiga när man sett spelare på krogen dagen innan match- man borde vifta bort hur arne erlandssen kom full till träningar osv. du låter som du är helt hjärntvättad av ett stasi-liknande system som en del ifk-supportar är i- ett hamsterdjul om man så vill där man springer och springer men bara ser en enda sak- ett enda perspektiv och är livrädd för allt annat. hade inte baraben varit en sida som väcker precis sådana här frågor och lyfter fram precis sådant här skulle ju ingen göra det och det skulle fan inte gynna vare sig supportrarna eller blåvitt

    SvaraRadera
  24. haha sillstryparen och city boys, buhu frankie är elak baraben är för radikala, buhuhu buhuhu sluta frankie.

    SvaraRadera
  25. Jag har en bekant som har kontakter inom IFK Göteborg. Enligt honom har Erik Dahlin sagt att han INTE känner sig redo att ta över rollen som första målvakt!

    SvaraRadera
  26. frankie svarar ju redan på frågan mister city boy:

    Varför? Jo för det visar att vår oro är på riktigt och har förgreningar in i det lag där den spelar roll och det är vårt ansvar att förmedla den här diskussionen till både supportrarna men även visa klubbledningen att många utanför den innersta kretsen är medvetna om att allt inte står rätt till här, än.

    med detta visar man att spelarna delar supportrarnas oro. något som visar dels supportrarna att deras oro är befogad, men även Håkan mild mfl att vår kritik har substans. helt rätt av baraben att lyfta fram detta, motsatsen, att dölja detta vore skandalös!

    SvaraRadera
  27. Anonym Anonym sa...

    Jag har en bekant som har kontakter inom IFK Göteborg. Enligt honom har Erik Dahlin sagt att han INTE känner sig redo att ta över rollen som första målvakt!

    27/2/08 12:47


    detta har han ju mer eller mindre sagt till flera tidningar med. JÄÄÄÄÄVLIGT OROVÄCKANDE.

    SvaraRadera
  28. > Sandlådan
    Gräv ner dig. ;)

    Jag håller för en gångs skull med unge herr Hankins.
    Kritiken är helt klart befogad. Sättet man framför den på kan dock vara "smartare". Tycker jag.

    /City Boyz

    SvaraRadera
  29. Detta var en fruktansvärd nödvändig artikel!!
    Man kan ju bara hoppas på att Håkan eller nån på kamratgården läser bara ben!

    Christian

    SvaraRadera
  30. Anonym:
    "sillstryparen/ men fattar du dåligt eller? tror du baraben väljer fram nyheter efter vad som gynnar ifk? man borde alltså ha tidigt när man fick massa info om skatteskandalen- man borde tiga när man sett spelare på krogen dagen innan match- man borde vifta bort hur arne erlandssen kom full till träningar osv. du låter som du är helt hjärntvättad av ett stasi-liknande system som en del ifk-supportar är i- ett hamsterdjul om man så vill där man springer och springer men bara ser en enda sak- ett enda perspektiv och är livrädd för allt annat. hade inte baraben varit en sida som väcker precis sådana här frågor och lyfter fram precis sådant här skulle ju ingen göra det och det skulle fan inte gynna vare sig supportrarna eller blåvitt

    27/2/08 12:44"

    Nu läser du mitt inlägg som en analfabet löser korsord.

    Kritiken och de frågor som finns på målvaktssidan är befogade.

    Men att få en spelare att uttala sig om målvaktsfrågan och sedan, trots spelarens uppmaning, publicera det på bloggen är ju något helt annat.

    Jag har förståelse för att alla spelare inte måste tycka att deras medspelare är som Ryan Giggs och Håkan Mild.

    Men jag tycker det är direkt plumpt att skriva ut en anonym kommentar från en spelare om en annan i laget. Det bästa hade ju varit om spelaren ifråga förklarade för Hankins att han inte ville uttala sig alls. Nu sa han tydligen istället mer, men med förtydligandet att han inte ville att Hankins skulle skriva att han sagt så.

    Sedan att Hankins vridit och vänt det till att det är okej att skriva vad spelaren har sagt, bara han inte anger vem som sagt så. Får ju stå för Hankins.

    Jag tycker att det är fel ur ett supporter-perspektiv. Men om Hankins ser sig som journalist och inte som supporter så förstår jag att han skriver det.

    SvaraRadera
  31. Håller med dig sillstryparen, onödigt att dra in lagkamraters oro för våra unga målvakter i debatten,det skapar ju knappast någon trygghet om detta blir en medial grej.

    SvaraRadera
  32. Men herregud, Håkan & co har nog full koll på målvaktssituationen. Annars skulle de väl inte försökt värva Hugosson? Det enda den här artikeln gör är att odla misstänksamhet inom truppen, vilket är livsfarligt. Extremt ogenomtänkt måste jag säga!

    SvaraRadera
  33. Ni borde kolla med Hysen vad hans problem är.
    Han var ju sämst på plan. Han måste komma igång snart!

    SvaraRadera
  34. Detta var inte bra. Inget gott kan komma av den här artikeln.

    SvaraRadera
  35. Bra artikel. Har sett både Dahlin och Stenman en del och jag är orolig.
    Igår kändes Dahlin liksom tidigare lite valpig och allmännt "flaxig".

    Vi har nog aldrig haft så här osäkra målvaktskort i modern tid.

    T.ex. hade vi Rickard Claesson som stod bakom Bengan i flera år. Han var en ruggigt bra målvakt, underskattad av många då han ej gjorde någon match i allsvenskan, knappast underskattad av oss som följde träningarna och b-lags matcherna. Kommer ihåg hur han faktiskt briljerade på många träningar. Stor, stark, snabba reflexer och med en rejäl pondus.
    Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att signera honom på två år.

    Så orolig är jag faktiskt, att jag funderar på om vi inte skulle köpa Rickard Claesson.

    SvaraRadera
  36. "Är väl ganska uppenbart att ett par spelare vill visa att även de är oroliga för situationen.

    Att det står så inlindat är väl för att baraben är mån om att dölja just detta: att spelarna kommit till dem och inte tvärtom för att snacka om saken."

    Åfan, jag som antog att någon tjôtat lite löst med Bjärsmyr på krogen och sedan gjort en sån där fejkad insidegrej av det, men det är alltså en grupp spelare som medvetet valt Frankie/Baraben att förmedla truppens oro till allmänheten. Det kanske har gått genom spelarrådet t o m. Hehe...

    Har inga större problem med artikeln annars for the record.

    /Ignatius

    SvaraRadera
  37. Den stora frågan man måste ställa sig är varför vi släppte en landslagsmålvakt som Alvbåge som uttryckt att han vill spela i IFK. Snacka om framtidsmålvakt!

    SvaraRadera
  38. blåvitt värvar inte om priset blir för högt i förhållande till kvalitet. då satsar man hellre på egna talanger. helt rätt ur ett långsiktigt perspektiv. problemet blir när supportrar som saknar långsiktigt perspektiv kräver allas avgång efter en träningsmatch.

    som andra sagt, om någon spelare uttalat sig off the record, så borde man inte skriva det här.

    börjar bli tröttsamt med barabens otaliga försök att visa att de minsann inte viker sig för att ta upp nånting. vi vet det, det är bra så, med det vore bra om ni satsade mindre på att skapa schismer. i sina bästa stunder är baraben lysande. hankins har flera gånger poängterat att baraben är en supporterblogg, då borde supportandet komma ganska högt upp på priolistan? högre än avslöjande journalistambitioner?

    SvaraRadera
  39. Jag tycker Mild ska gå ut och säga till media att Dahlin/Stenman inte duger och att man letar efter en annan målvakt men inte hittar någon, så om någon är intresserad kan han ringa kamratgården för en provspelning.

    SvaraRadera
  40. det är väl för fan frankies ANSVAR mot oss blåvita att berätta att spelarna inte känner sig säkra med våra målvakter.

    Det där kan nog fan vara den sjukaste mening jag någonsin läst.

    SvaraRadera
  41. Jag tycker spealrna borde hålla käft inärheten utav Frankie. Den gubben går ju inte att lita på.

    SvaraRadera
  42. Grattis Hankins, du har just skrivit en artikel som kommer skapa osämja i truppen. Men bara du får synas och såga så är det väl ok för dig? Tänker du inte du publicerar? Och när dessa spelare (om de ens har uttalat sig) också uttrycker en önskan om att inte vara med i en artikel så nämner du position. WTF?

    SvaraRadera
  43. Antagligen är det Bjärsa som svikigt

    SvaraRadera
  44. Sillstryparen:

    Medhåll på allt.

    SvaraRadera
  45. Nej, det är INTE Frankies "skyldighet" att sprida sånt här till allmänheten. Och vi supportrar har inte RÄTT att veta vad spelarna tycker om sina lagkamrater. INGET gott kan komma av en sådan här artikel, men det spelar väl ingen roll så länge Hankins får fortsätta var kung bland dampbarnen i klacken.

    SvaraRadera
  46. Hankins jobbar vidare på sin strävan att bli anställd på en av de stora drakarna (läs Aftonblaskan / Sexpressen).
    Det är väl inget nytt med det?

    SvaraRadera
  47. "Målvaktsfrågan: Suger Erik Dahlin eller David Stenman?

    SvaraRadera
  48. Hugosson nobbade inte Blåvitt. Han ville att Blåvitt skulle satsa på honom som förstemålvakt, något som blåvitt inte kunde lova och då blev det inget av med den affären.

    Blåvitt (läs Rehn, Olsson och Mild) tror på Dahlin, de tror att han kommer att bli sveriges nästa stormålvakt och meningen var att han redan förra året skulle spelat i allsvenskan, men en skada satte stopp för detta.

    Att man slår på stora trumman o ropar kris efter ett par matcher är bara löjligt. Stereo o Mild har visat att de kan sin sak. Tycker de att Dahlin håller måttet så gör han säkert det, annars blir det inte roligt det håller jag med om.
    Men att redan nu kritisera är bara löjligt.

    SvaraRadera
  49. "Anonym Jag tycker Mild ska gå ut och säga till media att Dahlin/Stenman inte duger och att man letar efter en annan målvakt men inte hittar någon, så om någon är intresserad kan han ringa kamratgården för en provspelning."

    - he, he, he. Äntligen lite humor.

    Fast Mild borde säga "Vi hittar ingen lösning som är så pass billig som Dahlin och Stenman. Det är nästan synd att Dahlin och Stenman är så billiga"

    SvaraRadera
  50. Jag tycker vi borde satsa på Stenman. Han har fått minst speltid och är följdaktligen den som gjort ett minst osäkert intryck...

    SvaraRadera
  51. Bra att ta upp problemet, jävligt korkat att berätta om andra spelaren åsikter om varandra. Speciellt när dom sagt att dom inte vill att det publiceras.
    Räcker gott med att ni på baraben förmedlar eran åsikt.

    SvaraRadera
  52. Känner mig tvungen att meddela att jag håller med Sillstryparen fullständigt. Är ju skrämmande att småttingarna verkar ha majoritet.

    Detta bidrar säkert till en bättre pondus från keeprarna. Och bättre kommunikation med försvaret. Självklart läser majoriteten av spelarna Baraben.

    SvaraRadera
  53. Även om det inte alls är preferabelt så har vi fortfarande chansen att köpa en rutinerad målvakt vid sommarens silly season, dvs före CL dragit igång. Men då hinner han inte bli inspelad så bra... däremot så får ju någon av våra juniorer verkligen chansen att visa upp sig, före vi måste göra ett sådant köp.

    /Roffe

    SvaraRadera
  54. Bra artikel trots allt, även om killarna är unga oerfarna så är de proffesionella!!

    Om målsättningen är att komma till utländska klubbar så är det lika bra att man lär sig i unga år hur det funkar. Ingen jävla skyddad verkstad.

    Det handlar om att leverera!

    SvaraRadera
  55. Jag förstår inte hur fan man kan köpa in en standard mittback som spelar på vänstern och en mittfältare när det vi behöver är spets i toppen och en ny målvakt. Varför blåvitt, varför?!

    SvaraRadera
  56. Anonym 15:50

    Ja på toppen behövs verkligen spets, nu har vi ju sopan Wernblom där...
    Sen vimlar det av erfarna och duktiga målvakter på marknaden. Du kan säkert nämna några.

    Varför blåvitt, varför

    SvaraRadera
  57. Vi har två toppenmålisar, för sisåsär tjugo millar kan ni få köpa en av dom.

    SvaraRadera
  58. Ja vad skall man säga...saknaden efter Bengan är total? Eller så är våra målvakter totalt nertränade och kommer att göra succé?

    Tycker det är onödigt att ta anonyma citat från medspelare, va fan vi är goa gubbar eller?

    Å andra sidan är det inte lätt att vara ung och orutinerad målvakt. Kolla på Magnus Vestlin...han släppte väl in 6 mål i sin första internationella match och kom aldrig tillbaka...Å andra sidan minns jag Buffons första match mot Milan..killen gick in och dominerade och resten vet vi ju...

    Personligen så tror jag att det hade varit bra med en mer rutinerad målvakt, gärna Alvbåge. Killen har stort blåvitthjärta men blev mobbad av Norrbaggen och gjorde det rätta och lämnade landet och klubben...

    /Dumle

    SvaraRadera
  59. Frankie:

    Om man är supporter så ska man väl stötta sitt lag? Att kritisera klubbledning är en sak, att sänka självförtroende på unga spelare och sprida osämja i spelatruppen är nåt helt annat.

    Skämmes tammefan.

    Din jakt på uppmärksamhet är tydligen viktigare än våra spelares välbefinnande och prestationer? För med dåligt självförtroende och dålig stämning vinner man inga matcher.

    Men det skiter väl du i.

    Z

    SvaraRadera
  60. Kan vi enas om att lita på våra tränare & sportchef i målvaktsfrågan? Med tanke på tidigare resultat så har jag inget att klaga på i deras ledarskap.

    Anser dom detta vara det bästa för laget så litar jag på dom!!!

    SvaraRadera
  61. Lite tidigt att ifrågasätta målvakterna redan. Hur stabil kändes Bengan under förra våren?
    Vårt starkaste kort förra året och i år också är förmodligen lagmoralen och sammanhållningen. Kritik från supportrar är en sak men inte hade "vi litar inte på bengan" vilket en del spelare säkert inte gjorde förra året stärkt vår lagmoral.

    Tyckter inte bara att Frankie ska ha kritik utan dom spelarn som sagt såhär till en som driver sveriges största supporterblogg. Tycker att Håkan eller tränara ska ha ett ordentligt snack med truppen att åsikter om andra spelare håller man för sig själv och ställer någon journalist eller liknande ledande frågor om det så håller man käften eller leverar kommentarer som stärker truppen.

    Att Bengan varit en fantastisk målvakt kan alla vara överens om men det var knappast säkerhet han spred i premiären samt början av förra året! Tror stenhårt på att om Dahlin får förtroende och känna att han är första målvakt så kommer han att bli riktigt bra och med pondus kunna styra backlinjen.

    Frankie: Brukar hålla med dig om mycket men här är jag på Sillstryparens linje

    SvaraRadera
  62. anonym 12:44 "men fattar du dåligt eller? tror du baraben väljer fram nyheter efter vad som gynnar ifk?"

    jag troode att baraben var ifk fans??? brukar man inte försöka gynna dom då eller??

    SvaraRadera
  63. Anonym 16:20.
    -Du tänker förmodligen på Magnus Verdin. Den unge lovande målvakten som fick stå i kvartsfinalen i Mästarcupen mot Steaua Bukarest 1989 då Ravelli ej var spelklar.
    Han gjorde en darrig insats borta och släppte in fem mål.
    Han kom som du skriver aldrig tillbaka efter detta.

    SvaraRadera
  64. Asså vad jag läser så blir jag rädd. E det inte nu som vi skall ge tro till de unga spelarna. Det e klart jag e orolig för målvakts frågan med. Men av en stor spelare kommer/målvakt kommer av att folk tror på han och hejar på han! Det e då jag tror att dom växer som mest och också då dom vågar och utvecklas mest. Kolla bara på Arsenal! Visst dom har en gamling i mål men hela truppen består av 20 åringar. Dahlin och Stenman, jag tror på er!

    SvaraRadera
  65. Sam. Är det du som är med i svt:s serie "klass 9 A"

    "Det e klart jag e orolig för målvakts frågan med. Men av en stor spelare kommer/målvakt kommer av att folk tror på han och hejar på han! Det e då jag tror att dom växer som mest och också då dom vågar och utvecklas mest."

    SvaraRadera
  66. Anonym 15:57

    Klarar mig sig på 2 anfallare tycker du? Wernbloom och Walle. Om någon blir skadad eller avstängd så har vi i princip ingen att sätta dit.

    Målvakt? Efter att vi sålde Berg hade vi kunnat lägga bud på rami shaaban. Det är exakt honom vi hade behövt.

    SvaraRadera
  67. Iom det senaste alstret måste jag nog ifrågasätta dels bloggen (supporterblogg, som det sägs vara) och dels Frankie (är du ute efter uppmärksamhet för egen del eller för IFK's del?).

    Ett gott råd är väl att tänka efter två eller tre gånger innan artiklar av denna kalibern postas.

    Vem skadas av den och varför skall de personerna eller den personen skadas?

    SvaraRadera
  68. verkar som vissa bryr sig mer om uppmärksamhet än vad som är bäst för blåvitt..

    SvaraRadera
  69. Mild och co tog oss till smguld förra året så jag har i alla fall fullt förtroende för dom

    SvaraRadera
  70. fy fan vilken arrogant typ den här sillstryparen är, svarar alla som inte håller med honom med nedlåtande kommentarer och försök till att visa att han har nån debattmakt. jävla clown- du borde skaffa dig självdistans.

    artikeln är precis det som många av oss tänker men inte fått säga för tyckarmaffian säger i vanlig ordning typ "allt håkan mild gör är rätt och bör hyllas".

    patetiskt att se hur ett litet antal pajasar tar varje chans att ösa skit över baraben, blir ju helt genomskinligt till slut. jantelagstöntar.

    SvaraRadera
  71. det viktiga för en del "fans" är tydligen att alla spelare skall klappa om varann och ha det goegoe-mysigt.

    det är dock för dessa "fans" helt oviktigt att en del spelare har stora krav på laget och vågar ifrågasätta när vissa spelare inte håller måttet. fy fan vilken jävla division tre-debatt.

    SvaraRadera
  72. Någon skrev att vi inte har anfallare, jag säger en sak: Mahtias Ranegié!

    Jag stödjer helt klart Dahlin och Stenman och jag tror att de behöver att folk stöttar dem istället för att direkt ifrågasätta dem. Vi får se i premiären.

    SvaraRadera
  73. alla är medvetna om att våra målvakter just nu inte håller, men rehn och mild vägrar säga det, trots att vi alla vet att de tycker det. annars skulle man inte försökt värva hugosson......
    våra spelare som kommenterat detta har naturligtvis samma oro och snackat av just den anledningen, de vill inte att det ska bli fiasko för då blir det ju även uselt för dem personligen i slutändan........

    SvaraRadera
  74. Ruskigt dåligt att citera spelare som inte vill bli citerade. Frakie visar klart och tydligt vad som är viktigast, hans karriär eller IFK. Du hade bytt din mormor mot ett jobb på aftonbladet värkar det som

    SvaraRadera
  75. roffe/ värkar det som det? haha löjd.

    SvaraRadera
  76. Din jakt på uppmärksamhet är tydligen viktigare än våra spelares välbefinnande och prestationer? För med dåligt självförtroende och dålig stämning vinner man inga matcher.

    vilken uppmärksamhet får frankie av att skriva något som en del tycker är för mycket? ingen?! det är precis samma 2-3000 läsare här idag som igår. man får ingen "uppmärksamhet" av att vara kontoversiell. vääääääldigt konstigt att ungefär samma personer som gnäller nu var de som gnällde och sågade baraben när man låg på som hårdast mot mp och plånbok under skatteskandalen, låg på halse om ansvarsfrågan och låg på vasquez och ifk under hans petning. samma personer som alltid gnäller om att baraben går för långt men samtidigt går ifk bättre än någonsin och de personer som kritiseras försvinner från ifk. verkar som de som gnäller är de som bör tänka över vad fan det är som är prio ett, att ifk göteborg som fotbollsklubb skall bli så bra som möjligt eller att alla ska ha det så mysigt som möjligt???

    man vinner inget utan BRA SPELARE. stämning vinner inte matcher, bra spelare vinner matcher.

    som många andra har sagt, vi fans är barabens skyldighet och vi fans vill att ifk ska ha titlar, inte vara mediokra i all mysighet.

    SvaraRadera
  77. är detta en social verksamhet eller fotbollsklubb? vi ska ha taggade vinnare i laget, inte goa gubbar. att spelare kritiserar de som inte håller är del av verkligheten. klarar man inte av den kan man väl syssla med schack.

    SvaraRadera
  78. Gillade inte denna artikel. Den sprider än mer oro i laget, och kan hämma utvecklingen av våra unga målisar. Går det sedan åt skogen så vet vi vem som kommer stå och säga "Vad var det jag sa". Men han bidrog själv till att det gick så.....

    Spelarna som uttalat sig skall också ha skit för att de "läcker". Har spelarna synpunkter skall de ta upp dem via tränarna alt via spelarrådet. INTE via "media".

    Jag tror inte Alvbåge kommer bli aktuell för IFK så länge Mild är sportchef. Jag tror Mild uppfattar Alvbåge som en "lipsill" som inte tog och bet ihop och jobbade vidare utan grät ut i pressen. Sådana spelare, tror jag, Mild har svårt för.

    SvaraRadera
  79. Tråkigt att spelarna väljer att kritisera sina medspelare. Kan inte kännas kul för Stenman och Dahlin att två spelare i laget inte tycker de är tillräckligt duktiga. Varför i hela friden håller man inte detta internt och klagar hos Håkan istället? Jävligt trist att Baraben publicerar detta också. Ni hade fått fram er mening utan att hela mediesverige behövt rycka i detta imorgon! /ifkgotet

    SvaraRadera
  80. Som vanligt en pinsam artikel som det inte kan komma ut något gott ur förutom att folk besöker denna sida. Som många andra skrivit så handlar det enbart om att vissa ska få synas, tragiskt men vanligt bland osäkra kids idag.

    Jävligt illa är det också av den "spelare" som snackat. Den typ av frågor ska tas internt och det finns inget positivt att snacka runt. Om det är någon spelare som snackat så kommer det komma fram och då ska han behandlas därefter.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  81. Är det inte Barabens "ansvar" att "chockavslöja" vilka spelare det är som uttalat sig? Vi fans kan väl "kräva" det? Det är ju ingen dagisverksamhet, så varför håller ni dem om ryggen, men hänger ut våra unga målvaktstalanger?

    Ut med spelarnamnen också, så vi får en riktigt dålig stämning. Så kanske vi slipper ta SM-guld i år.

    SvaraRadera
  82. om det nu kommer så jävla mkt ont av barabens sätt att skriva kan man ju fråga sig varför vi gått från mediokert mittenlag till svenska mästare under precis samma 2-3 år som baraben varit aktivt...............

    SvaraRadera
  83. jantesverige jantesverige. baraben-män, ta inte åt er, det är bra att någon vågar kritisera när det behövs, alla andra slåss ju om att stå i led för att i blindo hylla allt som görs. när baraben avslöjade hur erlandsen misskötte sig klagade massa nötter med, men spelarna vantrivdes som fan och erlandsen åkte ut. baraben är kvar. do the math.

    SvaraRadera
  84. Anonym Anonym sa...

    Som vanligt en pinsam artikel som det inte kan komma ut något gott ur förutom att folk besöker denna sida.


    som vanligt en pinsam kommentar som det inte kan komma något gott ur förutom att folk får skratta lite framför hemdatorn.

    SvaraRadera
  85. PRECIS SAMMA DEBATT FÖRDES HÄR UNDER SKATTESKANDALEN, DÅ TYCKTE EN DEL ATT DET VAR DÅLIGT AV BARABEN ATT KRITISERA OCH "SPRIDA OSÄMJA" [sic!], MEN MED FACIT I HAND VAR DET HELT RÄTT VÄG ATT GÅ.

    SvaraRadera
  86. oj versaler, sorry.

    SvaraRadera
  87. O det här ständiga rövslickandet på från dessa Frankie-wannabes.. fan skaffa egna åsikter,liv o sluta tror att kommunisten är gud.

    SvaraRadera
  88. Föresten är det väldigt lätt att lista ut vilken back o anfallare som snackat.

    Jag har svårt att tro att det är Ragnar, Adam eller Ranegie. O förmodligen inte någon av de lite äldre herrarna(NC, Hjalle, Wallerstedt, Sella, Lill-alex). Med 100% säkerhet inte heller kompisarna från u-truppen, dvs Oscar o lill-Seb.

    SvaraRadera
  89. "samma personer som alltid gnäller om att baraben går för långt men samtidigt går ifk bättre än någonsin och de personer som kritiseras försvinner från ifk."

    Går IFK bättre än någonsin? HAHAHA!!! Du kan inte varit med länge, din färsking.

    "om det nu kommer så jävla mkt ont av barabens sätt att skriva kan man ju fråga sig varför vi gått från mediokert mittenlag till svenska mästare under precis samma 2-3 år som baraben varit aktivt..............."

    Nu skrattar jag nog fan ihjäl mig. Vi lyckades alledes utmärkt i serien och i Europa innan bloggen och internet fanns. Bara så att du vet. Tror du på allvar att det är en internetsidas förtjänst att IFK är på rätt väg?
    HAHAHA!!!

    SvaraRadera
  90. Om vi fortsätter att göra fler mål än motståndarna, då är ialla fall jag jävligt nöjd..

    SvaraRadera
  91. Varför kan man inte köpa en ny målvakt bara?

    Dahlin & Stenman är för unga för att spela på denna nivån.

    SvaraRadera
  92. Typiskt av baraben att släppa något skandalaktigt för att få vara kvar i rampljuset, när man inte har några nyförvärvsrykten att släppa.

    Äckligt!

    SvaraRadera
  93. alvarligt det är en blåvit spelarare vi talar om inte tönt tacko. hoppas verkligen att dhalin klarar av lite kritik från olika håll även den från den egna truppen för klarar han inte av att skaka av sig kritik eller bli mer taggad av den så förtjänar man inte att spela i blåvit.

    SvaraRadera
  94. Fredrik: Ok fredrik, hur hade du känt dig om du var en ungtupp, ny i arbetslivet, ny på jobbet, på en relativt viktigt position, o sen får du höra från omvägar att dom inte tror du har vad som krävs, att du inte tar för dig ordenligt o att det kommer bli problem.

    Hur hade du reagerat då? Jag tror inte du hade stått där med stånd i alla fall.

    SvaraRadera
  95. Trodde den här bloggen drevs av Blåvittsupportrar eller har ni blivit uppköpta av Se och hör?

    SvaraRadera
  96. Vem tror ni då? Bjärs och Pontus "Che" Wernbloom?

    SvaraRadera
  97. givet att de är dom tyvärr. Dom har en tendens att glappa för mycket.

    SvaraRadera
  98. Så lyckades då Frankie till sist med konststycket att äntligen väcka liv i den på många sätt komaliknande Blåvita debatten.

    All Respekt för det..;)

    SvaraRadera
  99. På gränsen till osmakligt.

    SvaraRadera
  100. Givetvis en fruktansvärt onödig artikel. Men framförallt blir man ju förbannad på de jävla miffon till spelare som glappar ut sånt här till allmänheten. Såpass mycket måste man väl förstå hur medspelare reagerar av att läsa sånt här på omvägar. Fan, ha lite stake och gå till spelarrådet, tränarna elle sportchefen och uttryck ditt missnöje. Fan, dagens spelartrupp uppträder i vissa fall som om dom vore hämtade från dagis.

    Och alla ni fjortisar som hyllar Frankie oavsett vad han skriver. Alla, och då mest er själva, skulle tjäna på om ni tänkte till själva någon gång ibland och skaffade er en egen uppfattning.

    Hata alla!

    SvaraRadera
  101. Oavsett om man håller med eller inte vore det ju ganska klokt av en del spammare att hålla nivån över dagis-stadiet för att själva tas på allvar eller för den delen för att bidra till en bra diskussion. Sätter man sig och "skriker" könsord och liknande gör man sig själv en otjänst. Det gäller bägge sidor av debattens deltagare, naturligtvis.

    SvaraRadera
  102. Jävligt onödigt att sprida osäkerhet i och kring laget. Klart att man kan ifrågasätta värvningsstrategien, men detta är (minst) lika mycket effektsökeri som diskussionsunderlag.

    Detta missgynnar Blåvitt. Jag blir sur på dig Frankie.

    SvaraRadera
  103. frankie och baraben: stå på er! krävs inget geni för att fatta att det är en handfull baraben-hatare som spammar den här tråden.

    SvaraRadera
  104. Frankie, Kan du inte bara förklara vad för gott du tror att detta utspel kommer medföra.

    Du tror inte Stereo o Mild är fullt medvetna om att de inte har Bengans pondus osv?

    Börjar de gå dåligt kan en sådan här artikel till och med trigga "supportrar" att vid motgång bua åt Dahlin/Stenman.

    SvaraRadera
  105. Vad är det som säger att en 10 miljonersmålvakt lyckas då? misslyckade värvningar har man sett för.... Nä! Stöd alla spelare i vått o torrt. Be sen Dennis Jonsson att hålla käften så vi slipper sånt här för det var ju han som informerade er förr och säkert den som snackar nu med

    SvaraRadera
  106. Efter träningsmatchen igår tror jag inte att Dahlin har vad som krävs för en allsvensk omgång iaf.

    Personligen är jag överaskad att blåvitt inte gjorde något åt målvaktssituationen denna sässong. Jävligt synd att vi inte lät Alvbåge få lite speltid trotts att Bengan gjorde bra ifrån sig. Då hade vi ju aldrig varit här vi är nu.

    SvaraRadera
  107. Nu väntar vi bara på att wasa allé skall storma in här och berätta hur rätt Baraben har och alla som inte förstår det är idioter.

    SvaraRadera
  108. Frankie, Kan du inte bara förklara vad för gott du tror att detta utspel kommer medföra.

    det är väl ganska uppenbart att det handlar om att Blåvitt ska få press på sig att förstärka med en rutinerad målvakt? varför ställa frågor som är helt uppenbara för alla som är läskunniga...

    anonym 21:41/ Det finns nog typ 50 andra i den här tråden som redan uttryckt den åsikten.

    SvaraRadera
  109. Eftersom jag vet att spelare läser härinne så vänder jag mig direkt till dig Pontus;

    Jag vet att du och Frankie delar de kommunistiska åsikterna och att ni därigenom, förutom Blåvitt, känner att ni har ett "förbund". Men jag skulle vara tacksam om du kunde knipa käft på känsliga delar om och från truppen som hamnar här. Du är större än så.

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  110. Riskabelt att vädra medspelares (negativa) åsikter eftersom många av spelarna läser baraben, men bra ändå eftersom svaret på om någon av dem duger tyvärr är ett rungande nej.
    Ingen av dem är någon supertalang som Isaksson eller Hedman var i samma ålder. Då att kasta in dem i hetluften helt utan erfarenhet som regerande svenska mästare är helt huvudlöst. Man kan chansa med en lovande vänsterback, inte en målvakt. Detta dumsnåla resonomang (att inte värva) kommer att kosta många poäng och mål i vår, sedan kommer väl ett panikköp till sommaren. Skärpning Mild!

    SvaraRadera
  111. Jag glömde ta med mig spade och hink men vill ändå haka på i denna sandlådedebatt.

    Var och en får stå konsekvenserna för sitt eget handlande. Alltså får de spelare som har yttrat sig stå sitt kast och han som genom detta inlägg vidarebefordrade dessa åsikter till resten av oss med mindre förgreningar i föreningen får också ta följderna i form av diverse personangrepp.

    Följden lär bli att baraben tappar aningen input från kamratgården framöver, varför vi läsare får betala priset i form av färre insidernyheter/rykten till följd av en nyhet som egentligen inte innebar något nytt.

    Givetvis är alla ovetandes om hur det kommer att falla ut med två mycket unga målvakter, såväl tränare, spelare och övriga aktiva inom föreningen. Sannolikt har man gjort något slags cost/benefit-kalkyl i samband med att man beslutade sig för att inte aktivt leta ny målvakt efter Hugossons nej.

    Det återstår att se hur det kommer att gå. Inför föregående år, var det ju ett jävla snack om hur svag truppen var, särskilt defensivt, men det gick ju bra den gången. Det är väl denna ovisshet som är en del av charmen med fotbollen.

    SvaraRadera
  112. anonym 21:49/ det var inte pontus som syntes på krogen med en baraben:are (och sån där casualclown med tror jag) för ett par dagar sedan...

    SvaraRadera
  113. Du som säger:

    "Följden lär bli att baraben tappar aningen input från kamratgården framöver, varför vi läsare får betala priset i form av färre insidernyheter/rykten till följd av en nyhet som egentligen inte innebar något nytt."

    tror alltså att rykten kommer från spelare? du är en av dem som tror att dennis jonsson är den som sprider alla rykten och nyheter till frankie fortfarande? spelare vet inte om ett skit förrän det händer.

    SvaraRadera
  114. 22:04

    Nej, jag nämnde aldrig något om några spelare i den passusen.

    Men det är väl inte bara spelarna som vet vad skrivs här? Varför skulle inte övriga källor bli mindre villiga att läcka?

    SvaraRadera
  115. jag vill bara bekräfata att det e inte jag som e från svt´s klass 9E

    MVH En som vet allt för mycket!
    Sam

    SvaraRadera
  116. "Frankie, Kan du inte bara förklara vad för gott du tror att detta utspel kommer medföra."

    "det är väl ganska uppenbart att det handlar om att Blåvitt ska få press på sig att förstärka med en rutinerad målvakt? varför ställa frågor som är helt uppenbara för alla som är läskunniga..."

    Så Frankie ska försöka pressa Mild till att göra värvningar han inte vill göra? Patetiskt var ordet!

    SvaraRadera
  117. Förstår inte hur Bjärsa o Wernbloom kan gå ut med detta. SMARTA KILLAR!!!!

    SvaraRadera
  118. Fan va onödig artikel...

    Vi har vind i seglen grabbar, jag litar på Mild & Co till 100 % i dagsläget.

    Varför en sådan här artikel, skulle kunna vara nåt som skrivits i sthlm... Men av egna supportrar, knappast. Jävla DramaQueens, sitt i båten för fan, vi är bäst dammit

    SvaraRadera
  119. Vilka fina titlar Frankie har hittat på till sig själv

    SvaraRadera
  120. En öppen fråga.

    Om man bortser från sakfrågorna i denna artikel för en liten stund.

    Jag vet att en del i änglarnas styrelse emellanåt ges väldigt matnyttig inside från Blåvitts ledning.

    Av detta ser man noll och nada på tex anglarna.se samt egna tidningen Blått&Vitt.

    Vad tycker ni, gör Änglarna rätt eller fel som sitter på detta?

    SvaraRadera
  121. bruce banner: Det är rätt, tycker Blåvitt att det ska komma ut till alla så kan de lätt lägga ut det på hemsidan eööer slå en signal till GP/GT för att få ut informationen.
    Det talar bara för att de litar på änglarna.

    SvaraRadera
  122. BRUCE BANNER/ frågan i sig blir märklig då änglarna är en supporterklubb som dessutom gör allt ifk vill att de ska göra, baraben är en "nyhetskanal" som levererar till sina läsare, inte till det som ifk kräver av dem. du jämför en "partitidning" med "kalla fakta"...

    SvaraRadera
  123. hade änglarna avslöjat sånt de "vet" kanske vi hade undvikit en rad skandaler och bastuklubbsbeslut som omgärdat ifk de senaste 10 åren.............

    SvaraRadera
  124. Anonym sa...

    Förstår inte hur Bjärsa o Wernbloom kan gå ut med detta. SMARTA KILLAR!!!!

    27/2/08 22:28


    smart att tro att det var någon som det uppenbarligen inte var. förstår inte hur ölme och bengan kan gå ut med detta. SMARTA KILLAR!!!!

    SvaraRadera
  125. baraben har tyvärr alldeles för proffsiga och höga krav. ni förväntar er att spelare som kritiseras skall lyfta sig och bli taggade, försöka visa att kritikerna har fel. tyvärr är det inte så i den patetiska svenska sosse-ankdammaen. då ska alla hållas i handen tills de är trettio och det ska vara mysig stämning hela vägen. man mår ju fan illa av att läsa en del kommentarer här som snackar om att det är fel av frankie att sprida "dålig stämning" är det någon jävla herrklubb eller är det ett fotbollslag IFK Göteborg är? i england eller italien hade man ju trott att ni var imbicieller eller något. kravbilden måste bli tio gånger tuffare än så här om vi ska lyckas i europa. tror nog mild vet det med och lär inte hålla med dessa fjortiskommentarer.

    SvaraRadera
  126. Stöd alla spelare i vått o torrt. Be sen Dennis Jonsson att hålla käften så vi slipper sånt här för det var ju han som informerade er förr och säkert den som snackar nu med

    27/2/08 21:14



    ahahahahahahahahahaha, ja dennis, knip nu hahahahahahhahahaah. århundarets dummaste kommentar kan nu utses!

    SvaraRadera
  127. anonym 19:05/ är du idiot eller låtsas du? jag skrev inte att Baraben.com var orsaken till framgångarna, men du påstod ju att Baraben.com stjälper IFK på olika sätt och trots att de varit aktiva är vi MÄSTARE. Jävlar, är det skolan för de mindre kunnande som har fältdag här idag eller?

    SvaraRadera
  128. jag tycker ändå att det är jäääävligt kul att nån vill ha Asper till blåvitt. hahaha

    SvaraRadera
  129. Synd att det bara blir pajkastning av denna tråden. Tycker detta är ett ganska intressant ämne egentligen. var går gränsen mellan en supporterblogg och en fristående oberoende blogg?

    Hade varit intressant att höra Frankies egna åsikter om varför han publicerade det där om vad en back och anfallare sagt till honom?

    SvaraRadera
  130. 23:13

    Baraben.com anordnar resor, medverkar till läktarupprop, trycker souvenirer, samlar pengar till klubben samt nyligen en kickoff-fest.

    Nej, jag tycker inte jämförelsen partitidning/kalla fakta är särskilt lyckad.

    Men du svarade inte på frågan utan använde i stället utrymmet till att hysta skit på supporterklubben Änglarna. Tycker du dom gör rätt eller fel som inte går ut med den info dom ibland får av Blåvitt?

    SvaraRadera
  131. det är knappast att kasta skit på änglarna att påpeka att de nästan alltid gör i ifk:s ledband, även då de inte borde göra det. valfri annan klubbs supporterföreningar är de som leder kritiken mot sina moderföreningar, när har nånsin änglarna varit de som kritiserat ifk? detta är nog en ganska allmän åsikt.

    SvaraRadera
  132. snacka om helt fel plats att försöka starta en ny diskussion på, i en tråd som handlar om nåt helt annat typ 130 inlägg in. smaaaart.

    SvaraRadera
  133. bruce banner, det spelar väl ingen roll om de gör saker runtomkring. det som jämförs är ju nyhetspubliceringen på hemsidan. där är ju alltid blåvitt som en slags nyhetsbyrå, änglarna som en slags medlemstidning och baraben som typ en blandning på expressen och veckans affärer...........

    SvaraRadera
  134. var går gränsen mellan en supporterblogg och en fristående oberoende blogg?

    det är ju ganska enkelt: om alla som skriver är blåvittsupportrar blir det en blåvittblogg. vad är frågan egentligen?

    SvaraRadera
  135. 23:13

    För det första har du fortfarande inte svarat på frågan

    För det andra är jag varken insatt eller intresserad i hur tex Kärnan uttalar sig om att Sten-Inge sitter kvar, vad MFF-support gör för utspel över att Borg-Madsen sitter kvar eller vad som står på Black Armys officiella om att AIK stöttar i stället för sparkar Dulee Johnsson. Jag chansar grovt på att dom officiellt, stöttar sina klubbar.

    För det tredje har du fortfarande inte svarat på frågan.

    SvaraRadera
  136. om man inte tål kritik har man fan inte i allsvenskan att göra och verkligen inte som ordinarie hos mästarlaget. om man kommer bryta samman av att lagkamraterna inte tycker man håller måttet bör man nog syssla med korpen eller med handikappidrott, för ska man ut i champions league duger inte någon jävla hålla i handen-inställning...

    det är lite "det är inte fel om ingen vet om det".. det gör inget om IFK är en bögklubb där man gayar i duschen, bara ingen annan vet om det. samtidigt sågar alltid blåvitt-maffian hysse totalt, han är inte värd pengarna osv. jävla hycklare.

    SvaraRadera
  137. bruce banner- vad försöker du säga då? för har du nåt att säga vore ett tips att göra det istället för att försöka insinuera det ena och andra. baraben är inte änglarna och det ska vi nog vara jääääävligt glada för. i alla fall vi tusentals som inte ser vilken funktion änglarna överhuvudtaget har.
    sen svarade jag bara en gång. så att inte svara på "din fråga" igen vore svårt.

    SvaraRadera
  138. men orka nån jävla debatt om änglarna, här snackades målvaktsfrågan!!!!!

    SvaraRadera
  139. i morse var debatten trots match igår helt död. sen kom frankie och en explosion inträffade. han är lite som den där amerikanska kontroversiella radioshowprogramledaren med krulliga håret vadhan nu heter

    SvaraRadera
  140. wasa allé, som vi längtat efter dig. Tråden hade trots 138 inlägg inte sjunkit så lågt som den kunde. Tack för att du delar med din av din syn på handikappade och homosexuella.

    I övrigt tycker du att Dahlin/Stenman ska tåla att bli uthängda av lagkamrater, men folk på Alltid Blåvitts forum ska inte få säga att deras personliga åsikt är att Hysén var dålig mot Ellos?

    Det stora felet med artikeln är att man tog med spelarnas kommentarer. Att Frankie skriver om sin egen oro över målvaktsposten är en annan sak. Den kan jag dela. Men det var fel att ta med spelarkommentarerna.

    Bruce Banner: Om jag tror att det gynnar IFK mer om jag håller käft om inside info, så gör jag naturligtvis det.

    SvaraRadera
  141. carlito:
    Jag följde debatten här inne och ställde en öppen fråga. Den löd som följer:

    "Jag vet att en del i änglarnas styrelse emellanåt ges väldigt matnyttig inside från Blåvitts ledning.

    Av detta ser man noll och nada på tex anglarna.se samt egna tidningen Blått&Vitt.

    Vad tycker ni, gör Änglarna rätt eller fel som sitter på detta?"

    Den anonyme kl 23:13 svarade:

    "frågan i sig blir märklig då änglarna är en supporterklubb som dessutom gör allt ifk vill att de ska göra, baraben är en "nyhetskanal" som levererar till sina läsare, inte till det som ifk kräver av dem. du jämför en "partitidning" med "kalla fakta"..."

    Resten kan du scrolla dig till själv hoppas jag.

    For the record Carlito. Så insinuerar jag inte ett skit. Jag påstår att barabens verksamhet i mångt och mycket kan jämföras med en supporterklubb. Något som jag givetvis tycker är positivt.

    SvaraRadera
  142. bruce banner, hade jag varit ordförande i änglarna hade jag gjort allt för att ha nära kontakter med baraben, det skulle gynna änglarna väldigt mycket på sikt. baraben har ju en helt annan slags profil med mediesatsningar som youtube, radiosändningar, matchsammanfattningar, direktrapporter och sånt som änglarna är helt värdelösa på. de skulle tjäna som fan att samarbete med baraben rent egoistiskt. jag vet inte vad baraben skulle kunna få ut av det då men kanske är de altruistiska eller nåt.
    sen tycker jag frågan besvarar sig själv genom en motfråga: hur många går in lika ofta på änglarna.se för att läsa deras nyhetssida som man gör här?

    SvaraRadera
  143. banner tror du inte det är precis därför änglarna är tysta med då? för de får info matad till dem medan baraben gräver reda på den genom att folk tipsar dem osv? om man fått info under förutsättning att man inte sprider den eler om man fått den genom att samla in information på egen hand skiljer sig åt en hel del

    SvaraRadera
  144. bubble boy- alla ser att han inte sågar vare sig homosexuella eller handikappade med sin kommentar utan ger bara exempel blir smått patetiskt när vuxna män går igång på att kasta skit på andra blåvita. eller nej det blir stort patetiskt om man nu kan säga så

    SvaraRadera
  145. I am a boy toy. Puss.

    SvaraRadera
  146. banner, det är en intressant debatt men den känns jävligt offside just här. du kanske borde skriva en gästkrönika om barabens utveckling mot supporterklubb? hade varit jävligt intressant att se reaktionen från frankie & co, om den hade publicerats och i så fall vad de hade sagt som respons!

    jag hade i alla fall gått med i en baraben-supporterklubb!

    SvaraRadera
  147. elit81:
    Bra idé!

    Ska bli. Men jag publicerar nog på min egen blogg i så fall.

    SvaraRadera
  148. Är det detta som kallas "hets"?

    SvaraRadera
  149. banner, den debatten vore värd en större publik tycker jag!

    SvaraRadera
  150. harrejafflar secken javvla blahadebatt. två spelare tycker våra junisar inte har imponerat. vem fan tycker det? då ska en del skriva åtta kommentarer om skandal och ena och andra. skaffa ett liv.

    SvaraRadera
  151. There's always someone telling you not to do something. The main thing is just to ignore them. – Tim Robbins

    SvaraRadera
  152. Anonym sa...
    Förstår inte hur Bjärsa o Wernbloom kan gå ut med detta. SMARTA KILLAR!!!!

    27/2/08 22:28

    Det var inte inte Pontus och Bjärsa kan jag ju säga, ta reda på fakta först!!!!!!!

    SvaraRadera
  153. Som vanligt ska man aldrig kritisera sitt eget lag. Allt Mild gör är bra, den inställningen ska man ha som Blåvitt suppoter.

    Lägg ner nu för fasen. Suppotrar måste kunna komma med kritik. Baraben måste kuna publicera en sån här viktigt nyhet utan att några gubbar framför datorn börjar tro att detta skapar oro i truppen.

    Vakna! Vi ska kvala till CL, då ska vi inte ha i mål någon kille som på sikt blir bra. Vi ska ha en kille med rutin. Varken Erik elelr David är mogna att axla Bengt än.

    Mild misslyckades att värva Hugosson, hade inga andra alternativ och är nu tvungen att säga att Erik och David håller. Ganska genomskinligt.

    SvaraRadera
  154. Det finns just nu ingen bra målvakt ledig att värva. Då tycker Frankie att det är en bra idé att sänka självförtroendet hos de målvakter vi har och är fast med och samtidigt riskera osämja i laget. Bra eller dåligt? Sen skall de två glappkäftarna hålla käft nästa gång och göra sitt jobb och skita i andras.

    Kritisera i målvakterna, kritisera Mild och Co som valt att satsa på dem. Det är la för fan inte Stenmans och Dahlins fel?! Att jag sen håller med i sak är något helt annat. Jag vill också ha en ny målis, men inser att så inte kommer ske, då tänker jag inte göra allt för att göra Stenman/Dahlin ännu sämre, eller?

    SvaraRadera
  155. Låt oss skilja på två saker:

    1. Att spelare, ledare, supportrar och folk kring klubben är oroliga över vår målvaktsituation är en sak. Jag själv befann mig bakom mål mot Elfsborg och såg under andra halvleken Erik Dahlin på nära håll och jag kan själv erkänna att jag inte är helt övertygad att han kommer hålla i allsvenskan och i ett kval till CL. Grabben har potential, det är det inget snack om men det är ett väldigt stort steg att helt plötsligt ersätta en av Sveriges bästa målvakter i ett lag som är regerande mästare och som har stora förväntningar på sig. Detta kan vi nog alla vara överens om.

    2. Det som jag blir upprörd över är däremot Frankies sätt att framföra det hela. Jag avgudar Baraben i det mesta ni gör och tillhör dem som känner sig stolta över att vi har Sveriges största, främsta och bästa supporterblogg. Men du begår ett fel i den här artikeln Frankie och det är spelaren du citerar. Känner övriga spelare ingen tillit till målvakterna ska detta tas upp internt i klubben. Är det nu så att spelaren känner att baraben.com är hans enda sätt att förmedla detta har IFK Göteborg stora problem! Spelare och ledare i blåvitt ska känna krav och unga spelare är inget undantag, är du dålig en match ska du kunna vara så proffisionell att du kan ta negativ kritik. Men debatten, diskussionen och kritiken ska hela tiden vara öppen, rak och ärlig. Att en spelare nu viskar bakom ryggen på övriga truppen och det hela basuneras ut här på Baraben kommer ställa fler frågetecken uppe på kamratgården för jag tror inte övriga spelare och ledare är medvetna om dem oro som den citerade spelaren i inlägget beskriver för då hade han knappast behövt ta upp det med Baraben.

    Skippa nu löjliga påhopp och diskussioner huruvida folk stödjer ryggdunkningar inom de blåvita leden oavsett vad som görs. Frågan behövs diskuters men det ska göras på rätt sätt.

    Keep up the good work!

    SvaraRadera
  156. Ja Frankies kärring till källa är en riktig hjälte som inte vågar säga till Erik och tränarna om vad som är dåligt i målvaktsspelet. Vilken modig jävla hjälte... heja det fria ordet och bu för diktator-Mild som inte vill säga sanningen att Erik är en sopa.

    SvaraRadera
  157. [Ni som tycker att det är rätt att kalla varann könsord kan lägga ner nu, det kommer att klippas.]

    SvaraRadera
  158. Alla som inte fattar att vi måste ha en ny målvakt har fel så in i helvete. Skärp er.

    SvaraRadera
  159. [Även det här med att kalla varann för idioter stävjas hädanefter. Ryck upp nivån över sandlådan, tack.]

    SvaraRadera
  160. Jag måste faktiskt medge att jag håller med signaturen Sillstryparen i hans resonemang ang. den här artikeln. Om det nu är så att de båda målvakterna har uppträtt svajigt och osäkert så är dem med allra största säkerhet själva medvetna om det och det sista dem behöver är att få veta att även deras medspelare tvivlar på deras förmåga. Räcker det inte med att dem själva gör det?Spelare brukar ju alltsom oftast ställa ganska höga krav på sig själva och jag är säker på att såväl Dahlin som Stenman gör allt för att bli så bra som möjligt och vi supportrar som har ett intresse av att det ska gå bra för laget borde stötta dem så mycket vi kan istället för att spä på deras osäkerhet ännu mer.

    Spelaren som uttalade sig till Hankins i ärendet gjorde definitivt fel för för det första så borde man lösa såna saker internt inom gruppen och för det andra så var det väl lite naivt att tro att Hankins inte skulle offentliggöra hans åsikt.

    SvaraRadera

  161. Anonym sa...
    Som vanligt ska man aldrig kritisera sitt eget lag. Allt Mild gör är bra, den inställningen ska man ha som Blåvitt suppoter.

    Lägg ner nu för fasen. Suppotrar måste kunna komma med kritik. Baraben måste kuna publicera en sån här viktigt nyhet utan att några gubbar framför datorn börjar tro att detta skapar oro i truppen.



    En hyfsat korkad uppfattning och noll förståelse för vad debatten handlar om. Ja, våra unga målvakter skall vara tillräckligt proffesionella för att kritiseras. Ja, dom kanske till och med skall vara tillräckligt professionella för att kunna spela match trots att jag stått och skrikit hela natten utanför deras sovrumsfönster natten innan match. Men frågan är, blir dom bättre målvakter av det?

    De flestas härinne vill det bästa för Blåvitt. Frankie har en liten ådra till, han vill uppmärksammas. Tyvärr tog den över när han förutom att ställa den relevanta målvaktsfrågan även plocka med det snuskiga citaten från anonyma spelare. Jag tycker nog att Fankie kunde berätta om vad han tyckte i målvaktsfrågan, han är tillräckligt kunnig för att göra en sådan bedömning som kan diskuteras. Sedan skulle givevis kommentarerna till en sådan artikel handla om huruvida våra målvakter håller, och om inte, vad som bör göras.

    SvaraRadera
  162. Lite intressant att de flitiga Baraben-skribenterna Erling och feldgrau ännu inte kommenterat artikeln, vilket dom inte brukar vara sena med att göra. Skulle vara spännande att höra om även ni ställer er bakom dessa typer av avslöjanden?

    SvaraRadera
  163. Varför hetsa upp sig så? Grabbarna är 18 och 19 år. Det är inte konstigt ifall det saknas pondus eller ifall de inte imponerar, för spelaren som uttalar sig jämför ju med Bengan. Jag kan inte tänka mig att det är så lågt i tak i truppen att det blir dålig stämning av sådana här uttalanden. Jag tror också att de inom gruppen diskuterar sådana här frågor för att komma fram till lämplig arbetsfördelning.

    Baraben kanske skulle köra en omröstning :) Jag röstar för alternativet att de får stå och misslyckas först. Hellre det än att köpa en etablerad målvakt nu när säsongen snart ska börja.

    SvaraRadera
  164. Nej, snälla. Sluta klaga på våra målvakter. Dem kan bli ledsna i ögat. Klaga inte heller på Mild, för han har gjort så mycket annat gott för klubben.

    Era små troll! =)

    Hahaha, aldrig klaga bara älska! Eller inte då...

    SvaraRadera
  165. Nej, snälla. Sluta klaga på våra målvakter. Dem kan bli ledsna i ögat. Klaga inte heller på Mild, för han har gjort så mycket annat gott för klubben.

    Era små troll! =)

    Hahaha, aldrig klaga bara älska! Eller inte då...

    SvaraRadera
  166. Men snälla! Att folk är upprörda handlar inte om att målvakterna ifrågasätts utan SÄTTET de ifrågasätts på! Läs vad debatten handlar om innan ni kommenterar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.