2008/01/27

Vilket lag ställer Liverpool upp med?

TRÄNINGSMATCH Som de flesta som växt upp med Tipsextra från Göteborg på lördagseftermiddagarna så har även jag ett favoritlag från England. Allt sedan ärkeängeln Glenn Hyséns dagar i klubben har jag varit en stor anhängare av Liverpool FC. Därför tänkte jag titta lite på vilka spelare IFK Göteborg kan tänkas möta i träningsmatchen på onsdag.

Det är ytterst ovanligt att A-lagsspelare i Premier League-klubbar deltar i träningsmatcher under pågående säsong. Om så sker brukar det vara i samband med att de flesta lagkamrater är bortresta på landslagsuppdrag, vilket inte är fallet på onsdag. När det dessutom är så att Liverpools representationslag har match i Premier League mot West Ham United på onsdagskvällen så förstår ni att det inte blir någon, för den breda allmänheten, särskilt namnkunnig elva de röda kommer till start med mot Blåvitt. Jag skulle bli överraskad om någon av de 24 spelare som normalt tränar under Rafael Benitez finns med, förutom möjligtvis den unge argentinske vänsteryttern Sebastian Leto, som fått sparsamt med speltid då manager Benitez föredragit Harry Kewell, Ryan Babel eller John Arne Riise på den positionen.

I stället får Göteborgskamraterna rikta in sig på att möta de spelare som till vardags kämpar i reservlagstruppen, ledda av förre Liverpoolspelaren Gary Ablett. Till skillnad från A-laget så har reserverna som mål att boka in ett antal träningsmatcher under säsongen, eftersom laget endast spelar 18 seriematcher i FA Premier Reserve League North. Eventuellt kan även några spelare från U18-truppen nyttjas i matchen mot IFK. Här återfinns svenskarna Astrit Ajdarevic från Falkenberg och Alexander Kacaniklic från Helsingborg, men jag skulle bli väldigt överraskad om någon av dem får spela. För övrigt de enda två svenskarna som representerat Liverpool förutom Hysén.

Som målvakt kommer Liverpool att ställa upp med någon ur följande kvartett: David Martin, för närvarande klubbens tredjemålvakt och tidigare engelsk U20-landslagsman, som vid ett flertal tillfällen suttit på bänken för A-laget utan att få göra något inhopp; Péter Gulácsi, ungersk U-landslagsmålvakt, som Liverpool lånat från MTK, Budapest; Martin Hansen med meriter från danska U-landslaget eller grek-australiske Dean Bouzanis från U18-truppen, som hittills representerat Australiens U-landslag, men som också ryktats vara aktuell för Greklands U19. Svårt att säga vilka målvakter som väljs, men min gissning blir att Gulácsi startar med Bouzanis på bänken.

I backlinjen är det inte lika svårtippat. Jag gissar på en fyrbackslinje från höger med Stephen Darby, Ronald Huth från Paraguay, spanjoren Mikel San José samt Emiliano Insúa från Argentina. De två sistnämnda har meriter från respektive lands U20-landslag, där Insuá till och med var med och vann U20-VM för Argentina i fjol. Emiliano Insuá är också en av få reservlagsspelare som testats i Premier League. Två matcher har det blivit för A-laget hittills. Stephen Darby har vid ett tillfälle suttit på A-lagsbänken utan att komma in. Alternativ i backlinjen är Martin Kelly, aktuell för högerbacksplatsen och Daniel Sanchez Ayala, spansk mittback från U18-truppen.

På mittfältets högerkant tippar jag att Nabil El Zhar startar. El Zhar har meriter från Marockos OS-landslag och kanske är den spelare i Liverpools reservlagstrupp som flest har hört talas om, eftersom han redan hunnit med att delta i 6 matcher för A-laget, varav en från start mot Cardiff City i Carling Cup, då han även gjorde ett spektakulärt mål. Det innre mittfältet kommer med stor sannolikhet bestå av franske balansspelaren Damien Plessis precis bakom Jay Spearing som var lagkapten för klubben då man vann prestigefyllda FA Youth Cup 2007. Liverpool vann för övrigt FA-Cupen för ungdomar även 2006 samt 1996, då med spelare som Jamie Carragher och Michael Owen i laget. Som vänsterytter mot Blåvitt tror jag att Ray Putterill kommer att spela. Putterill har vid ett tillfälle varit uttagen som reserv för representationslaget utan att bli inbytt. Alternativ på högerkanten är Ryan Crowther, i mitten argentinaren Gerardo Bruna från U18 samt skotten Ryan Flynn och som vänsterytter tidigare nämnde Sebastian Leto från A-truppen.

I anfallet skulle jag tro att LFC börjar med holländske Jordy Brouwer och ungerske U21-landslagsforwarden Krisztián Németh, alternativt spanske Daniel Pacheco från U-18-laget.

Senast IFK Göteborg mötte Liverpool var i en träningsmatch under Gothia Cup-veckan 1997 inför ett fullsatt Ullevi. Då fick vi som var där skåda ett nedtränat LFC i en tempofattig match som Blåvitt till slut kunde vinna med 1-0. På onsdag blir det ombytta roller då Liverpool är laget som är mitt i sin säsong medan IFK har kört hård försäsongsträning. Normalt tycker jag att vårt A-lag skal vara bättre än Liverpools unga reserver, ett lag mest bestående av oslipade talanger för framtiden. Det som talar emot oss är som sagt att vi är mitt i försäsongen, men jag tippar ändå att Blåvitt slår rött med 3-1, tack vare en härlig inställning som infinner sig då spelarna längtat efter att spela match och tack vare att motståndet heter just Liverpool FC.

Glöm inte att matchen direktrefereras av IFK Göteborgs hemsida. Matchstart 15.00, onsdag 30 januari.

27 kommentarer:

  1. Tipsextra är skit!

    Calcio Italia är riktig fotboll.

    SvaraRadera
  2. (Anonym sa...
    Tipsextra är skit!

    Calcio Italia är riktig fotboll.

    27/1/08 12:45)

    Kanske det men vi som är födda innan 1990 tyker tipsextra har sin charm.

    SvaraRadera
  3. Inte undra på att Engelsk fotboll är så dålig på landskapsnivå, jag bara häpnar, inte en enda britt, hehe

    SvaraRadera
  4. Det här är väldigt intressant att läsa så man får ett grepp om hur Liverpools "akademi" jobbar. Man kan ju minst sagt säga att den är internationell då man verkar plocka in spelare från hela världen. Det var ju lite så Roger Gustafsson utryckte för inte så länge sedan att han också vill jobba med vårt u-lag.

    Sen håller jag med "Svennis". Slår vi inte det här laget - med vårt bästa lag - så är det riktigt risigt.

    SvaraRadera
  5. Första Anonym:

    Engelsk och italiensk fotboll är SKIT skall det vara fotboll skall det vara av den spanska sorten;)

    SvaraRadera
  6. Italiensk fotboll slår allt. Taktik på hög nivå, rävspel "furbo", divor, friskarkspecialister, ultras, tifosi, bomber, kostymer, vax i håret, pannband, snygga damer, temprament, gester....ja listan kan göras lång varför jag fastnade för den italienska ligan, när TV6(?)började visa Uno Kryss Due. Glömer aldrig de första programmen när de gjorde ett reportage med Klas Ingesson och Kennet Andersson i Bari...

    Per me solo il calcio italiano!Basta!

    SvaraRadera
  7. Läsvärt! Killen verkar ha koll. Mer sånt här på baraben. Vem är denne "Svennis"?

    SvaraRadera
  8. ett oändligt snack om favoriseringen av italiensk fotboll. Det finns inget kul me den, alla matcher slutar 1-0 eller 2-2. Dom filmar likt sydamerikanerna och gnäller över minsta lilla. Det enda roliga är väl fansen som är fanatiska utöver det vanliga, nej engelska ligan e klart bättre där det smäller utan att nån grinar efteråt.

    SvaraRadera
  9. This is Anfiled!!

    Italien hahah!!

    http://www.youtube.com/watch?v=wDGRb9YE72c

    http://www.youtube.com/watch?v=Y7xvegPH_Lw

    http://www.youtube.com/watch?v=11MQnQ8QjJs

    http://www.youtube.com/watch?v=Ka_eBOpLP_g

    SvaraRadera
  10. Tipsextra är bra synd att dom slutade vissa den på dom vanliga kanlarna och nu får man bara se damfotboll, fattar inte varför, ingen publik går på dom matcherna så varför vissa på tv? engelsk fotboll är bäst dom andra är bara gay.

    SvaraRadera
  11. senaste anonym:

    Där har du fel Tyskaligan där har vi en bra liga dom andra ligorna och då speciellt dom te gay aktiga engelsmännen...Nä inte bra. tyskar skall det vara;)

    SvaraRadera
  12. Tycker det är roligt med nytt folk på Baraben! Verkar kunning också (iaf om LFC). Fortsätt gärna skriva Svennis

    SvaraRadera
  13. Eftersom det snackas om Italien:
    Jag har inget emot italienska ligan. Vad som slår mig varje gång är att italenarna inte verkar orka släpa sina sega arslen till arenorna. Publiksiffrorna är ju sämre än för engelska andraligan!
    Detta i ett land där fotboll jämförs med religion. Hur kommer det sig? Noterbart är att Italien har ca 60 miljoner invånare mot Englands ca 45 miljoner. Det vore kul om någon varför det är såhär som vet kunde svara.

    SvaraRadera
  14. liverpool antagligen? HAHA

    SvaraRadera
  15. Anonym 27/1/08 21:25:

    Arenorna håller väldigt dålig standard och priserna är vad jag hört extremt höga. Lägg därtill att våldet har ökat och att man för tillfället är inne i en negativ spiral. Folk drar folk som ni vet och i Italien har det motsatt effekt. Folk slutar gå på matcherna för att det är inget folk på alldeles för dåliga och för stora arenor.

    Det är synd med tanke på hur mycket passion och fotbollsintresse som verkligen finns hos de flesta italienare.

    SvaraRadera
  16. Folket ovan: Engelsk ligafotboll är ju utan tvekan den "riktiga" fotbollen.. Spansk är klart överlägsen den italienska.

    Jag anser att fotboll skulle må gott av en rejäl höjning av dommarnas toleransnivå. Fysisk styrka ska vara en fördel och inte en nackdel i dommarnas ögon. Därför finns det bara en anledning att se italiensk fotboll och han heter Zlatan...

    SvaraRadera
  17. anonym 21.25:

    Anledningarna är dels att det kostar en smärre förmögenhet att se fotboll i italien, dels att kulturen i italien gör att många lika gärna väljer att se matcherna på TV.

    Det finns två kategorier av supportrar, dem som ser matcherna på plats och dem som ser dem på tv. Båda är extremt hängivna sitt lag.

    SvaraRadera
  18. Tack för svaren, speciellt det sista. Det borde innebära att myten om gais kanske är sann, de är kanske fanatiska i tiotusental framför text-tv istället för på Ullevi?

    SvaraRadera
  19. psycho in spe sa...
    Läsvärt! Killen verkar ha koll. Mer sånt här på baraben. Vem är denne "Svennis"?

    anonym sa...
    Tycker det är roligt med nytt folk på Baraben! Verkar kunning också (iaf om LFC). Fortsätt gärna skriva Svennis

    Kul att ni gillade mitt inlägg. Mitt riktiga namn är Sven, men jag kallas för Svennis. Jag är inte ny på Baraben men skriver inte så ofta. Mitt första inlägg publicerades den 26 juli 2006, även då om inför en match med internationellt motstånd; UEFA-cupkvalmötet mot Derry City. Mest stolt är jag över ett inlägg från 28 februari 2007 då jag förutsåg SM-guldet genom att dra paralleller till guldsäsongen 1990 (var bara tvungen att påminna om den texten:-).

    SvaraRadera
  20. Kul med en match mellan världens finaste lag vs Englands finaste.

    Ska bli intressant trots de mindre kunniga namnen. Bra Svennis!

    SvaraRadera
  21. http://freakshow.myminicity.com/
    kolla in länk

    SvaraRadera
  22. Var spelas matchen när blåvitt möter liverpool ?

    SvaraRadera
  23. Var spelas matchen när blåvitt möter liverpool ?

    29/1/08 15:30

    Matchen spelas på Liverpools träningsanläggning Melwood.

    http://www.liverpoolfc.tv/team/melwood/

    SvaraRadera
  24. Från IFK Göteborgs hemsida:

    "Lokal tid gäller givetvis

    Då klockan är 14.00 i England är den 15.00 här i Sverige. Matchen mot Liverpool startar givetvis en timme senare än vad vi sagt.

    I morgon, onsdag, är det säsongspremiär för Blåvitt och vi kommer på hemsidan att direktrapportera från matchen mot Liverpool. Precis som tidigare uppgivits startar den 14.00. Engelsk tid, dock. Det innebär avspark 15.00 här i Sverige.
    På lördag, mot Manchester City, är det sålunda 11.00, vår tid, som gäller, inte 10.00 som tidigare sagts.
    Vi ber ödmjukt om ursäkt för den felaktiga informationen.

    ULF JÖRNVIK
    Publicerad: 2008-01-29
    Ändrad: 2008-01-29"

    SvaraRadera
  25. Har ändrat tiden i texten nu.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.