2007/12/28

Mellandagsrea utan webshop är skandal

BLÅVITTSHOPEN I julhelgen gick hackare till attack mot Änglarnas hemsida och relaterade sidor. Bland annat slogs Blåvittshopen, som ligger hos Änglarna ut och är sedan dess nere. Jag tänkte först låta Blåvitt komma undan med den här pinsamheten med tanke på att det var jul och allt, men nu får det ju vara nog. Frågorna börjar hopa sig.

När ska Blåvittshopens sida åter komma upp? Nu har fem dagar passerat sedan "attacken" och ursäkterna om låg beredskap vid jul känns rejält urvattnade. Julen varar inte ut till påska. Vad är det för totalt obefintlig IT-kunskap man sitter på inom föreningen? Man talade om att första prioritet måste vara att ta bort länkar till Shopen och rikta om adresser (uppgifter som snarare tar sekunder än minuter) när storyn redan fanns att läsa om i samtliga göteborgsmedier. Vem försöte man lura? För varje minut som tickar utan att sidan är uppe förlorar IFK Göteborg intäkter. Är ingen intresserad av att vi missar storkovan som blåvita runt hela landet och världen nu vill spendera på mellandagsrean?

Att Änglarnas hemsida låg nere gjorde väl i realiteten inte speciellt mycket, men när föreningens webshop rasar ihop i samma hackerattack och inte är uppe igen efter fem dagar ställer jag i alla fall mig frågande till vilken IT-kompetens som föreningen besitter. Är det hobbyverksamhet de sysslar med? Internet kanske är en fluga som går över? I så fall kan de väl låta BaraBen ta över hela officiella hemsidan, då jävlar skulle de få se fart på grejerna...

(Bilden till höger är en screenprint
på de aktuella sidornas utseende efter attacken)

22 kommentarer:

  1. Dom jävla MFF:arna som gjorde det e ju dödens! Pengarna skall ju komma in varje dag! Själv vill jag spendera min julpengar på shoppen!

    SvaraRadera
  2. blåvitt har ju inte ens en egen hemsida utan använder en färdig mall som är skitlätt att hacka den med om nån vill det. sedan att änglarna har sina händer på blåvittshopen gör den ju helt klart svag.

    SvaraRadera
  3. Storhetsvansinne, ovanligt...

    SvaraRadera
  4. Ja om ni på baraben är så upprörda kan ni väll göra slag i saken och hjälpa era kamrater och hjälpa således till att fixa sidan?

    SvaraRadera
  5. Hur mycket kan IFK själva påverka detta då?
    Kanske är det så att sidan ligger på annat håll och att man enbart uppdaterar med egna texter osv?
    Jag har ingen jäkla aning men om Frankie & Co har mängder med tid över och kompetensen som krävs samt att IFK själva har verktygen att rätta till det hela så är det en jäkla skandal att man inte erbjudit sin proffshjälp istället för att skriva artiklar på bloggen.

    SvaraRadera
  6. Skribbe sa...
    Storhetsvansinne,ovanligt...
    28/12/07 14:09


    Ja vilket "storhetsvansinne" att kräva att det inte ska ta fem dagar att få upp vår webshop när till och med ideella sidan Änglarna.se sedan länge fått upp sin sida. Jättelikt storhetsvansinne det du. Vad tycker du är lagom takt då? Femtio dagar? Kanske ska man lägga ner hela sidan? Det vore nog bäst. Då slipper vi hackers i framtiden......

    SvaraRadera
  7. anonym 14:29- Sedan när står baraben på ifk göteborgs lönelista? De har väl knappast tillgång till IFK Göteborgs hemsida, i så fall skulle de väl gå in och fixa rubbet direkt. eller menar du att baraben egentligen driver ifkgoteborg.se men inte vill ge sken av att det är så?

    SvaraRadera
  8. hahahahahaha anonym 14:29 é la go. om det är så att ifk inte har "verktygen" att få upp sin egen webshop som du verkar påstå borde ju fan någon it-ansvarig eller motsvarande avgå ganska brutalt. det vore ju som att vaktmästaren inte skulle ha nycklarna till kamratgården för att han lämnat dem på spårvagnen och sedan skita i att ringa nyckelsmeden.

    SvaraRadera
  9. Vill bara påpeka att Änglarna Oslo givetvis klarade sig.

    Oss muckar man inte med!

    SvaraRadera
  10. namn
    Men föreningen är dess medlemmar. Och alla fidrottsföreningar i Sverige bygger på idiell verksamhet, kamrater och allt vettladu.

    SvaraRadera
  11. det klantigaste av allt är väl att man har sin shop på änglarnas server (?) vilket gör att änglarna kan sabba det för blåvitt om de gör något fel. det borde man ändra på direkt och sedan se över sin tekniska kompetens, känns väldigt amatörmässigt att låta det gå så här lång tid. med tanke på hur en del ifk-anställda agerat innan förvånas man inte om de nu sitter här inne och kommenterar istället för att lösa problemet. vem är egentligen it-ansvarig hos ifk?

    SvaraRadera
  12. anonym 14:37/ Tror du på fullt allvar att mister "dataansvarig" tänker låta Baraben och company få tillgång till deras internområden på hemsidorna? Det skulle ju Frankie totalsåga direkt, snacka om låg säkerhetsnivå isf. Sedan är det ganska pinsamt att man inte har löst det här på hela fem dagar men jag är VEEEEERKLIGEN inte förvånad, vafan det är bara på fotbollsplan vi är bäst. de flesta andra områden är vi fortfarande kusinen från landet

    SvaraRadera
  13. Det är rätt kul att se hur "upprörda" alla blir. :)

    SvaraRadera
  14. Anonym sa...

    Ja om ni på baraben är så upprörda kan ni väll göra slag i saken och hjälpa era kamrater och hjälpa således till att fixa sidan?

    28/12/07 14:19


    Jag undrar hur de skulle hjälpa till? Blåvitt har ju rimligtvis fixat in någon att se över säkerheten på nätshopen nu och då kan man ju inte lämna över det till någon ny mitt i arbetet. Det konstiga är ju att det går dag efter dag utan att det kommer upp, jag var vansinnig redan den 26:e över det här förfarandet.

    SvaraRadera
  15. konstigt att man inte fått upp den- ännu konstigare att man tyckte att det va viktigt att ta bort länkar osv så inte folk skulle bli oroliga samtidigt som man sa just exakt det till alla tidningar hahaha

    SvaraRadera
  16. skribbe/ Ett tips: Släpp kylskåpet och skaffa lite glimten i ögat för fan.

    SvaraRadera
  17. Skribbe, Anonym 14:19/ Eftersom han skriver "om det är hobbyverksamhet" kan man ju fråga sig hur fan ni tänker. Det torde ju inte vara hobbyverksamhet som IFK Göteborg sysslar med, men ibland undrar man fan.

    SvaraRadera
  18. Mest kul att de hackade pixbos hemsida haha!

    SvaraRadera
  19. http://shop.ifkgoteborg.se/
    LÖST

    SvaraRadera
  20. Löst var att ta i, sidan är uppe men visa saker fungerar inte

    SvaraRadera
  21. först går det fem dagar, nada händer och sen kritiserar baraben och de får full fart och slänger upp sidan osv... hmmm.

    SvaraRadera
  22. Uselt.. http://img262.imageshack.us/img262/5079/image1ok9.png

    Så går det när man inte uppdaterar sin mjukvara..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.