2007/12/14

Det ryktas...

att tidningen City Göteborg lägger ner verksamheten från och med nyåret. De cirka 15 journalisterna på City fick beskedet att de förlorar jobben under fredagen, ett besked som är väldigt tråkigt för fotbollsjournalistiken i Göteborg. Under 2007 har City-Sporten med Henke Leman i spetsen varit absolut mest och bäst på tårna. Nu förväntas en huggsexa om just Lemans "namnteckning" mellan hans före detta arbetsgivare GP och GT, allt annat vore tjänstefel av de två ledande sportredaktionerna i staden...

att AIK får ännu en ny sponsor?

att riskkapitalbolaget nu är klart. Nej det är klart alltså, inte på gång, inte något man "tittar på", inte något som de kan tänka sig, inget man projekterar, inget man funderar på utan "klart". Aldrig har väl någonting varit så omtalat i så många år utan att bli klart. Men nu är det tydligen klart, påstås det i alla fall...

att Ragnar Sigurdsson vill vidare ut i Europa. Snacket om att han inte har några bud på sig förväntas ändra på sig i Januari då det engelska transferfönstret öp
pnar och därför arbetar IFK så febrilt på att förlänga hans kontrakt nu...

att dussintals idioter hotat GT:s Kjell-Ove Andersson efter att BaraBen sågade GT:s text om att Volvo lämnade IFK Göteborg som sponsor. GT hade begått ett misstag där webredaktören tydligen använt sig av Kjell-Ove:s bildbyline, trots att han inte hade skrivit texten. Men lik förbannat ursäktar det inte de supportrar som går över gränsen och låter vår kritik, av medier eller andra personer inom fotbollssfären, bli en utgångspu
nkt för hot eller trakasserier. BaraBen tror starkt på att det skall förekomma skarp kritik i Göteborgs fotbollsdebatt, men den får aldrig övergå i regelrätta hot mot vare sig spelare, journalister eller andra inblandade. Sådant beteende är vare sig produktivt eller gynnsamt för er egen ståndpunkt och absolut ingenting som gynnar IFK Göteborg på lång eller kort sikt.

att det ligger en hund begraven här:

26 kommentarer:

  1. Bra rutet i sista stycket. Ibland är folk så korkade att man baxnar.

    SvaraRadera
  2. Gud vad tillintetsägande. Synd att Sveriges mest dåligt skötta förening vinner SM-Guld... Idrott borde handla om att förtjäna vinster och inte "råkas" vinna.

    SvaraRadera
  3. Lustigt att se Vasquez namn bland de sex spelarna som brännmärkts för riskkapitalbolagets räkning.
    Glada dom skall vara.

    SvaraRadera
  4. Mindre skoj att se Ragges namn dock. Om det nu stämmer att han lämnar i Januari, eller i varje fall inom en snar framtid så kommer ju det garanterat generera en ganska stor avkastning till herrarna i riskkapitalbolaget med en gång.

    SvaraRadera
  5. Fan, Leman/City gbg var ju det klart bästa som hänt fotbolls-Göteborg i mediaväg på länge (Baraben excluded).

    Kommer ihåg deras reklam på spårvagnar "Vem bryr sig om AIK" Och "Inget om Stureplan", Humor!

    /Lundquist

    SvaraRadera
  6. Lundqvist/ Ägarna är dock "Öis-Stockholmare" (Bonnier-gruppen)...

    SvaraRadera
  7. "Sveriges mest dåligt skötta förening"?
    Sveriges sämst skötta förening borde väl vara mer korrekt svenska?

    SvaraRadera
  8. Fan vad besviken jag blir på göteborgarna som hellre läser punkt.se än city. City har alltid bjudit på läsvärda reportage och sportdelen är bäst i Göteborg bortsett från GT. Jag har alltid njutit av att plocka upp denna gratis "kvällstidning" på brunnsparken och aldrig blivit besviken.

    Sen måste jag säga att det var ovanligt dumt av Baraben att hetsa mot Volvoartikeln. Klart som fan att det var Volvo som dissade oss genom att enbart erbjuda 25% av tidigare sponsring. Oerhört naivt att säga att det var vi som ratade även om det stämde rent "officiellt". Volvo är helt enkelt inte intresserade av att sponsra oss

    SvaraRadera
  9. stefan, du har fel, volvo erbjöd samma deal man hade haft i 10 år, det var de senaste 2 åren man gick upp ett snäpp i sponsringen, volvo ville fortsätta som storsponsor och ifk hade lätt kunnat ha kvar dem samtidigt som man fick in en sponsor från en annan bransch men istället blev man pengakåta...

    SvaraRadera
  10. http://img219.imageshack.us/img219/125/superwernbloomad2.jpg

    SvaraRadera
  11. Frankie:
    Mjo, det är ju en nackdel, men det är skönt att se en tidning baserad i Göteborg som profilerar sig som just det, Göteborgare.

    *Öltält & Langos*

    /Lundquist

    SvaraRadera
  12. http://img219.imageshack.us/img219/
    125/superwernbloomad2.jpg

    SvaraRadera
  13. personvagnar:

    Blåvitt pengarkåta?

    Så om du får 15000 i lön efter skatt på volvo å sen höjer dom till 17000 efter skat då blir du glad va?
    2 år senare säger dom nee du får 15000 igen plus att dina rikskuponger ryker blir du glad då eller tar du ett nytt jobb där du kanske får 18000 plus en chef som gillar det du gör???

    Enkel matte volvo suger...så dom kan dra å kolla på golf, tennis eller va fan som helst som får dom å må bra. Kia ftw!!!

    /Denco

    SvaraRadera
  14. Denco/ Grejen i Blåvitts fall är ju att man plus de 15 000 som erbjuds kan ta sidojobb på 20 000 (från en annan) utöver det första jobbet. Så hans resonemang är ju inte helt fel...

    SvaraRadera
  15. Frankie:

    Jo absolut men saken e den att man kan inte ha 2 heltidsjobb och måste man välja så väljer man det jobbet man får mest pengar på och det jobbet som vill satsa på en...

    Hehe... VM i analogi...

    /Denco.

    SvaraRadera
  16. Vet inte om detta kommit upp innan då jag är lite slarvig med att läsa kommentarer. Har inte heller tänkt på det själv, men när min far fick se min "Kötta som Wernbloom" tyckte han att det var sjukt komiskt att det stot ICA på bröstet. Ska kanske tillägga att farsan inte känner till Wernbloom nåt vidare. Eller som han sa: "Vem fan är Kronbloom?"

    SvaraRadera
  17. kjell brell:

    va??

    SvaraRadera
  18. Hade Wernbloom köttat åt ICA så hade dom fan inte behövt fuska med datumen!

    SvaraRadera
  19. Ang. sponsringen
    Sedan är det ju så att man kan inte ha för många storsponsorer, då ser ju tröjorna ut som hos Ellos eller Malmö. Men visst är det så att Volvo var inte intresserade av att höja budet, då Blåvitt ville ha det -för att man är "mästare". Sedan kan ju jag personligen tycka det det inte ser klokt ut 4-5 ICA loggor på framsidan (två på shortsen och tre på tröjan). Tror de att folk är blinda eller? Alla vet att det står ICA på våra tröjor, det behöver ju inte tryckas över hela tröjan.../Glenn

    SvaraRadera
  20. Jag förstår inte blåvitt. Trodde man var på grön kvist efter Berg. Ändå lanserar man ett riskkapitalsbolag vilket måste vara århundradets mest säkra investering i o m de fantastiska spelare vilka man ger bort andelar på direkt.

    SvaraRadera
  21. Det där med Vasquez kan ju vara att en del av pengarna från vidareförsäljningsklausulen (om det ens finns en sån) ska gå till rkb. Eller så är det så att han har köpt ut sig själv och isf är det väldigt märkligt att han ingår i rkb.

    SvaraRadera
  22. Håller helt och hållet med dig, Johnnie. Riskkapitalbolagsaffären är det dummaste Blåvitt har gjort på riktigt länge. I synnerhet då Mild uttryckt att de inte har för avsikt att göra några monstervärvningar. Vad ska de då med pengarna till?

    Vad beträffar idiotsupportrar kan man alltid trösta sig med att AIK:s är värre. Så brukar jag tänka när jag hamnar bredvid någon heilande fjunis på Ullevi.

    SvaraRadera
  23. Anledningen till att City läggs ner är ju inte att folk hellre läser punkt.se än den. Det handlar ju om att City och GT har ett sammarbete. City har på sina 15 månader gått omGT i räckvidd och det innebär att man tappar stora pengar på GT/exprssen. För att rädda kvällstidningen får man därför lägga ner.
    Sedan har dom knappt intäkter på city heller och då är det inte försvarbart.

    SvaraRadera
  24. Vidareförsäljningsklausul på Vasques? Hur fan tänker du, han värvades ju på free transfer.

    SvaraRadera
  25. Vem på Personvagnar får ut bara 15 papp efter skatt?

    SvaraRadera
  26. memet på städ. haha

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.