2007/11/21

Hugosson hyperhet och Liverpool bevakar Ragnar?

SILLY SEASON När säsongen lider mot sitt slut tar åter den löjliga säsongen vid. Det är tiden på året då rykteskarusellen kring nyförvärv och försäljningar härjar som bäst. Det är dags för Silly Season 2007/2008!

Blå text är senaste uppdateringarna!

IN?
Johan Oremo (Gefle)- George Mourad skall ersättas efter säsongen 2007 och då ryktas Gefles löpstarke anfallare vara högaktuell för IFK. Oremo passar väl in i den spelartyp som med fysik och hårt jobb som IFK valt att använda i anfallslinjen under säsongen. Oremo värvades så sent som 2006 från division tre (!) och har redan "etablerat" sig som en allsvensk anfallare av hög klass. (8/10 -07)
Gefle säger sig nu ha avböjt en del bud på Oremo och har ambitionen att behålla anfallaren i laget även över nästa år. Därför pekar det på en ganska hög prislapp på Oremo, enligt mediespekulationerna runt 7-10 miljoner kronor. (8/10 -07) BaraBen erfar att den klubb Gefle först förhandlat med och som fick sitt bud nobbat var Hammarby IF. (21/11 -07)

Rami Shaaban (Fredrikstad)- Efter att BaraBen.com exklusivt kunde avslöja att Shaaban varit på Ullevi och sett matchen IFK Göteborg- Hammarby IF och dessutom setts samtala med flera blåvita profiler, så kom mediespekulationerna om Shaaban till Blåvitt igång. I samma veva har Shaaban petats i sin klubb Fredrikstad FK, enligt principen "vi satsar på de spelare som vill stanna i klubben". Shaaban är på väg bort, har setts på Ullevi och Blåvitt har seriens äldsta målvakt som snart måste få en ersättare. Matematiken kring alla ryktesdetaljer får det att peka mot att IFK Göteborg har ett seriöst intresse av att lösa Rami Shaaban. (8/10 -07)
Håkan Mild berättade för GP någon vecka sedan att Shaaban inte längre var aktuell för Blåvitt, dock går lösa rykten vidare på internet (Gnagarforum) om att han skulle ha beslutat sig för spel i Göteborg. Vidare ryktas det att Shaaban redan för två veckor sedan var på lägenhetsvisningar i Stockholm, staden där hans barn inom kort föds... (21/11 -07)

Johan Dahlin (Lyn)- Johan är Erik Dahlins brorsa och U21-landslagsmålvakt, nu ryktesvägen aktuell för Blåvitt enligt Fotbollskanalen. Samtidigt är det lite roligt att GP:s Ulf Nicklasson påstår sig "erfara" att Blåvitt är intresserade av Dahlin med tanke på att Fotbollskanalen hade det som en av sina nyheter dagen innan. (8/10 -07)

Mattias Hugosson (Gefle)- GP och Fotbollskanalen talar om ett rykte som nått dem där IFK Göteborg är intresserade av Gefles 33-årige målvakt. Ännu är det osäkert om det ligger någon sanning i intresset då kommentar från Håkan Mild saknas. Kan vara ett eventuellt backupalternativ. (8/10 -07)
GT intervjuade tisdagen den 20/11 Hugosson som avslöjade att han ska till Göteborg i helgen. Enligt honom själv i första hand för att " vi ska träffa en vän till min fru", men han utesluter inte ett möte med Håkan Mild. Nu börjar det luta starkt mot Hugosson i Blåvitt. Hugossons kontrakt med Gefle går ut om ett par veckor, vilket gör att han kan gå "gratis" (egen sign on bonus i miljonklassen förväntas) vid en övergång till Blåvitt. (21/11 -07)

Daniel Alexandersson (Elfsborg)- Niclas 30 årige lillebror ryktas vara intressant för Blåvitt. Fördelen med Daniel är att han är ganska allround, nackdelen är att han både är till åren kommen och ingen spelare som går rakt in i någon Blåvit startelva. Att köpa en 30-årig truppbreddare samtidigt som man gör sig av med talanger som Ranégie och Vásquez? Det låter inte alls som Blåvitt faktiskt. Men det är därför vi kallar det Silly Season... (21/11 -07)

Värt att tänka på: I vanlig ordning har Håkan Mild kommenterat att IFK Göteborg är intresserade av alla spelare på den här listan. Enligt Håkan Mild är IFK Göteborg intresserade av alla bra spelare i hela världen. Inklusive Ronaldinho. Enligt trovärdiga uppgifter till BaraBen.com kan Ronaldinho tänka sig att spela i IFK Göteborg under 2008.

Färdiga nyförvärv:
Nicklas Carlsson (AIK)
En stad ett lag (Groznyj)


UT?
Ragnar Sigurdsson- Ryket säger att uppgifter i isländsk tv pekar mot att AS Roma skall ha varit på plats och scoutat Ragnar i bortasegern mot Malmö FF (2007-10-06). Vidare så sägs det i snacket kring Kamratgården att IFK Göteborgs ledning förbereder ett nytt kontraktserbjudande till Ragnar, där högre lön och bonusar skall få islänningen att stanna lite längre i föreningen. Sedan tidigare har vi hört Mikael Nilsson spekulera i siffror uppemot 100 miljoner vid en eventuell försäljning av Ragnar. Uppenbart är att föreningen är medveten om vilken guldklimp man sitter på. (8/10 -07)
Ryktesfloran från Island fortsätter i hög takt. Senaste budet är att Blåvitt ska ha tackat nej till ett 30-miljonersbud från Rosenborg för Ragnar. Det ser vi som helt osannolikt, inte för att det handlar om för mycket pengar utan för att Rosenborg ju redan har superstjärnan Alejandro Lago i sin backlinje.
Håkan Mild hävdar att alla rykten är felaktiga och påstår att inga konkreta anbud har kommit in på Ragnar. Avgör själv om ni ser hans uttalande som pålitligt och rimligt. Senaste rykterna under början av veckan säger att Liverpool har agenter på plats under Islands EM-kvalmatch mot Danmark under onsdagen. Skulle bud komma från just Liverpool lär inte Ragnar vilja säga nej till att spela för sin stora favoritklubb. (21/11 -07)

Andrés Vásquez- Sedan Vásquez petats från spel i somras har spekulationerna kring hans framtid rasat. Färska rykten gör gällande att IFK Göteborg nobbat minst två bud på den unge vänsteryttern under säsongen, bland annat skall tyska Bochum och en okänd européisk klubb ska enligt ryktet ha varit väldigt intresserade av Vásquez. (8/10 -07)
Varit aktuell för utlån en tid då Håkan Mild i en intervju med Citys Henke Leman avslöjade att en försäljning faktiskt kan bli aktuell. Vásquez själv säger att han vill "satsa på Blåvitt och jag tycker att det är skitbra stämning mellan mig och föreningen". (21/11 -07)

Pontus Wernbloom- Enligt den återkommande ryktesfloran börjar Pontus nu dra på sig intresse från en engelsk division 1 klubb. Dock inget som gått så långt som till ett bud och BaraBen bedömer det som högst tveksamt att Pontus ens vore intresserad. Men hans spel i anfallet har börjat skapa intresse utomlands och fortsätter hans fina form lär det inte dröja någon längre evighet innan ett seriöst bud kommer. (8/10 -07)

George Mourad- Har inte alls lyckats komma upp i den form han hade när han återvände från Italien och lämnar nu IFK Göteborg efter många om och men. Tros hamna i Gais eller AIK om det blir en flytt inom landet, två klubbar som tidigare visat upp stort intresse för Frölundasonen. Bägge ytterst populära tillhåll att gå till från Blåvita fans perspektiv. (8/10 -07) Mourads agent Fabio Alho påstår att han har intresse på sig från en klubb i Premier League och en från Engelska ettan, plus ytterligare ett par föreningar. Men agenter kommer alltid att vara agenter... (21/11 -07)

Silly Season i resten av Anksvenskan:
Gais- väljer före detta Blåvita grabben Tommy Lycén som sitt första nyförvärv. Man verkar mest få honom för att yttern redan bor i Göteborg. Efter att skeppats iväg från bänknötande i Blåvitt har han först gjort en vända i Umeå med en del framgång, sedan en misslyckad sejour i Brommapojkarna och slutligen en ganska rutten sejour i lilla söta allianslillebror Öis.

18 kommentarer:

  1. Man vet inte vad man skall tro. Enligt nån snubbe på svenskafans(AIK) så har Shabban bestämt sig för IFK, enligt GT så är inte vi intresserade

    SvaraRadera
  2. Har svårt att tro att Rami Shaaban väljer Blåvitt då hans son bor i Stockholm. Dessutom är det nog mer troligt att han flyttar till en bättre liga. Men hoppas kan man ju alltid.

    Visserligen är Hugosson en jädra bra målvakt i Allsvenska mått men skall man in i en Champions League-turnering så föredrar jag Shaaban alla dagar i veckan. Men men vi får se vad gudarna säger.

    SvaraRadera
  3. Mourad i PL vore nåt det!

    SvaraRadera
  4. Mourad hamnar i gajs, Hugosson i blåvitt och Ragnar stannar..

    SvaraRadera
  5. Mourad har ju anbud från Premier league. Allt enligt hans agent.

    Såååå, grattis George! Bara att krita på, då.

    SvaraRadera
  6. Om Mourad hamnar i PL, hoppas jag innerligt att vi ställs mot den klubben i Europaspelet.

    SvaraRadera
  7. första anonym:


    Det är därför det heter silly. Tänk på att den där snubben på svenska fans lika gärna kunde vara någons 15 åriga brorsa som fick ett utspel o ville få reaktioner på något ha sa.

    Å andra sidan så är våra största tidningar lika trovärdiga som hedens plastgräs.


    Trust no one!

    SvaraRadera
  8. mourad lämnar inte till premier league. Det sätter jag båda mina pungkulor på.

    SvaraRadera
  9. Var det inte något lag i färöarna som var intresserad av gerogy boy?... *fniss*

    SvaraRadera
  10. Underbar låt, ännu underbarare video. Rysningar, tårar.

    SvaraRadera
  11. Lill-Alex är inte helt fel. En snabb jäkel som springer på allt. Behövs alltid. Sen om det får Stor-Alex att trivas bättre så varför inte.

    SvaraRadera
  12. "mourad lämnar inte till premier league. Det sätter jag båda mina pungkulor på."

    You can't lose what you ain't never had, you can't lose what you ain't got.

    SvaraRadera
  13. "Muddy waters sa... "

    I didn't say it, I sang it.

    SvaraRadera
  14. Fyfan va fin låten är!! de e mäktigt att se bengan bli tårögd!

    SvaraRadera
  15. Lycén fick aldrig chansen!

    SvaraRadera
  16. Nej! Inte Oremo!

    Han är skitkass i min IFK-save på FM 2008...

    SvaraRadera
  17. Låten suger Men e det sant att Ronaldinho vill te blåvitt???
    Kaka var på lägenhetsvisnig i stan i helgen han gick me Håkan Mild så förmodar att han e på G med Sen såg jag att Buffon Buffon rattade en av Blåvitts bilar så han e nog klar när som helst nu

    SvaraRadera
  18. gött å se att island fick stryk med 3-0 ikväll. då kanske inte ragnar imponerade så mycket på liverpools scouter. man kan ju alltid hoppas.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.