2007/10/24

Cliff kommenterar: En slitsam måndagskväll på Toten

CLIFF KOMMENTERAR Dennis "Cliff" Jonsson bloggar om stora som små aktualiteter i nordisk som internationell fotboll här på Baraben.com. Dennis som gjorde över 100 matcher på fem säsonger i Blåvitts A-trupp spelar sedan i December för norska Raufoss där han enligt norsk press varit årets succé och har lovat att fira det kommande SM-guldet med oss andra supportrar på Götaplatsen i höst. Idag kommenterar "Cliff" matchen mot AIK i måndags.

Ja, vad ska man säga, i måndags var jag bokstavligt talat nära att pissa ner mig när jag såg på matchen mot AIK.
Att sitta på Toten i Raufoss och följa en SM-guldjakt för sitt lag är verkligen en slitsam sak kan jag lova. Man kan inte påverka nånting utan det enda jag gjorde under matchen var att jag skrämde livet ur mina norska vänner. Vi åkte till en av mina norska lagkamrater för och se på matchen. Han hade även besök från andra i vårt lag, även dom norrmän. Under matchens gång så satt alla dessa tre med sina laptops och spelade det nya Fotball Manager medan jag tittade på matchen på tv. En ganska rolig bild nu när jag tänker efter, en galen göteborgare och tre lugna totningar. Men de både skratta åt mig och sa att jag skulle lugna ner mig under 93 minuters stress.

Ja ja, för att prata om matchen i sig så var det väl ingen höjdarmatch men fy fan va underbart det var när Ingvarsson blåste av matchen. Då kunde jag snabbt löpa in på toan å pissa och sjunga på samma gång. Inte det bästa sättet att fira segern kanske men det va fanimej skönt med båda delar.

När vi fick ledningsmålet däruppe, målet som kanske inte va mål eller kanske va mål, skitsamma i alla fall för vi stod som vinnare när slutsignalen gick och det är ju trots allt det som gäller. Men när vi gjorde målet fick jag tillbaka bilden i huvudet av när Elfsborg i sista matchen förra året kanske skulle ha haft en straff mot sig på Borås Arena. Inte precis samma situation som vårt mål men trots allt den där lilla extra turen eller vad man ska kalla det för, den hade vi på Råsunda. Nu säger min känsla i kroppen att det är vår tur att ta hem guldet till rätt stad och definitivt rätt lag. Vi har väntat alltför länge på detta och det har nog hela Göteborg, för det är bara att inse att det finns bara ett lag i Götet och kommer alltid att göra.

Men missförstå mig inte, Trelleborg återstår och det är en oerhört svår motståndare enligt mig och det vet jag att alla i IFK är medvetna om men det spelar inte nån roll för nu är vi så nära för 3 gången om inte ännu närmre den här gången än va vi var 2004 och 2005, det är tredje gången gillt som gäller nu helt enkelt.

Tyvärr så missar jag matchen på söndag för jag spelar själv bortamatch i Molde då, men när vår match är slut så hoppas jag så sjukt mycket på att jag fått ett sms på min mobil om att Blåvitt är svenska mästare, då kommer jag springa till Alexander Nadj (som numera är utlånad till min klubb) och bara krama sönder han å skrika att guldet är hemma. Sedan blir det avfärd mot Göteborg och guldfirande tillsammans med er alla!

Ha nu en härlig vecka fram till söndag alla änglar -för då hoppas jag innerligt ni gör den ännu bättre!

Med kamratliga hälsningar
Dennis Jonsson

29 kommentarer:

  1. Som vanligt efter att Dennis kommer på tal! Vi älskar dig! Fortfarande lika skön och fortfarande lika älskad.

    SvaraRadera
  2. Ett inlägg man blir glad av! Tack för denna uppfriskande text av granithårde hedersknyffeln Cliff.

    SvaraRadera
  3. dagen roligaste!
    http://musikministern.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. We love you Cliff!

    SvaraRadera
  5. Så talar en äkta Blåvit Ängel.
    Vi älskar dig, Dennis!

    SvaraRadera
  6. älska dennis, jag vill ha det hjärtat tillbaka till klubben det hör hemma!

    SvaraRadera
  7. Bläävitt - ett gäng solkiga pissbögar! Fy faan vad man skäms att bo i samma stad som dessa vidriga individer!

    ÖIS är götet!

    SvaraRadera
  8. "Anonym 15:06" Ohh du är så hård, så mogen, så manlig. Vi nerskitna pissbögar kommer aldrig få vara så härligt glad som du kommer att vara när du harvar runt i Sverige och spelar på skojiga ställen med ett publiksnitt på <900.

    SvaraRadera
  9. Jag blir så underbart glad att höra Dennis,en riktig ängel som jag hoppas kommer tillbaka till oss och vårat lag i framtiden,lycka till så länge i Norge Dennis

    SvaraRadera
  10. Ofta han kommer kunna koncentrera sig på sin egen match på söndag, kommer ju bara gå och tänka på Blåvitt hela tiden =)

    Dennis e kung!

    SvaraRadera
  11. Fy fan va go han är, vår Dennis...

    SvaraRadera
  12. Go´läsning! Football management...hahaha,gör fotbollspelare något annat på fritiden?! :)

    Sen så undrar jag bara vad en av stans 4 öisare gör på baraben? gå in på änglarnas hemsida och teckna ett medlemskap om du är så intresserad av blåvitt!

    GULD!

    SvaraRadera
  13. "Öis är götet" MOAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! SLUTA FÖR FAN, JAG FÅR KRAMP! HAHAHAHAHA!

    SvaraRadera
  14. Cliff skulle vara den perfekta sistamunuten värvningen inför trelleborg=D Han hade lätt avgjort på ren vilja! Alla heter Dennis i Göteborg!

    SvaraRadera
  15. Härligt Dennis, fortsätt på detta sättet och krama sönder Nadj!

    Vi älskar dig!

    /Joseph

    SvaraRadera
  16. blir lång resa från molde om du inte flyger

    SvaraRadera
  17. Vi älskar Dennis! <3

    SvaraRadera
  18. Kom å pissa på söndag då om du törs...

    SvaraRadera
  19. Öis? vilka är det. Trodde inte vi diskuterade borgerlig korpfotboll som bedrivs på damernas konstgräs här på detta forum....

    SvaraRadera
  20. Det är GAIS som är det ÄKTA Götet!
    Bläävitt är bara en blek kopia, skattefuskare och gapiga skithögar.

    GAIS är kung i Götet!

    SvaraRadera
  21. Vad kul att se att du förbättrat språket sen högstadietiden Dennis :) LENNART ADAMSSON / ;)

    SvaraRadera
  22. jag blev tårögd när jag läste det sista. Asså guldet skall hem!

    SvaraRadera
  23. Dennis - En riktig Ängel!

    SvaraRadera
  24. Hehe... Det KAN inte finnas några bittrare människor än öisare. Helt omöjligt. Överallt, om det är på internet eller på stan, så måste de förklara hur mkt de hatar blåvitt, och använda diverse förolämpningar. Så himla hårt tar det, att ingen bryr sig om dom, att blåvitt är sveriges och nordens framgångsrikaste lag.

    Allvarligt talat... Lirarnas lag (som inte lirat nämnvärt sedan 2002), er tid är över. Eller rättare sagt, den fanns aldrig. Var glada att ni får dela stad med sveriges stolthet. Spotta ut nappen, byt till ren blöja och fira guldet med oss! Fira att guldet är tillbaka i rätt stad!

    SvaraRadera
  25. SENNIS ÄR KUNG!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  26. DENNIS ÄR KUNG!!!!!!!!!!!!!!! ;)

    SvaraRadera
  27. Fira guldet med er??? Aldrig i livet, hellre då med Stockholmslagen än med vidriga IFK! Det är ÖIS och GAIS som är Götet. Ni är bara ett sketet, stinkande förortsgäng som ALDRIG kommer att vinna dom äkta göteborgarnas hjärtan. Ni fuskar med skatten och vinner med fuskmål en solkig, tarvlig guldpeng. Fy Faan!!!

    SvaraRadera
  28. vad avundsjuk man kan va då

    SvaraRadera
  29. Ett sketet, stinkande förortsgäng? IFK bildades en Bengan-utspark från Järntorget. Kamma dig. Det enda som stinker är myten om det vackra ÖIS-spelet. Jag har sett Jonsered och VF spela mer kreativ fotboll än er. Som tur är talar tabelläget sitt tydliga språk. Hejpåre!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.