2007/09/14

Vi vill ha revansch

MÄSTARMÖTE Efter en omfattande pajkastningskampanj mot Elfsborg och Borås inför bortamatchen i våras fick våra kära kamrater snopet en rejäl dos pisk av Anders Svensson och company. Snopet, med svansen mellan benen fick vi stressat bortförklara hur den här kaxigheten nu inte kunde backas upp med prestation och resultat. Vi har inte glömt eländet från i våras. Nu vill vi ha revansch. Nu kräver vi revansch. Nu måste vi ha revansch.

Elfsborg måste krossas.

Inget Taco-Anders skämt så långt ögat kan nå. Inget pizzareportage och inte ens den planerade hemkörningen av tex-mex mat till Anders Svenssons dörr dagarna innan match. Senast gick vi på krigsstigen mot taco-Anders och det fick vi äta upp rejält när Guldhedens guldgosse hade målfest på Borås arena. Vårt försvar agerade åskådare och pizza-Anders agerade hämndgosse.

Svenska mästarna mot mesta mästarna. Mästa mästarna mot svenska mästarna. Tobbe "é klar" Hysén mot Fredrik Björck, Mattias Svensson mot Ragnarrök Sigurdson, lillebror från inlandet mot storebror vid kusten, det klassiska storlaget mot den nya uppkomlingen. Allting finns i den här matchen för att det på förhand ska kunna bli årets fotbollsfest. Men ärligt talat spelar det ingen som helst roll hur matchen utspelar sig, bara vi vinner.

Inte för att Elfsborg är något att bry sig om, för att de är en dagslända i svensk fotboll förstår de flesta, men av den enkla anledningen att vi har revansch att utkräva. Bönderna besegrade oss. Ordningen måste återställas, kamp är bara förnamnet på vad som behövs på lördag. Vi måste in i matchen från första sekund och tillrättavisa Taco-Andess och company. Efter en miserabel landskamp mot Danmark har han dessutom än mer att bevisa i ytterligare en av alla återkomster till sin egna hemstad. Stoppa honom (i munnen).
_____________________________________________________________

Elfsborgarna talar om att uppemot 5- 6000 Boråsare förväntas ta trippen västerut för att se matchen på Ullevi på lördag. Det skulle i så fall innebära det största bortaföljet i Göteborg sedan Malmö FF totalinvaderade Ullevi i en guldstridsmatch 2004, då Ullevi färgades himmelsblå trots det sena höstmörkret som rådde. Nu kommer traktorkaravanen från in(avels)landet mot Göteborg. Det här kommer bli extremt intressant att skåda, även om det alltid är svårt att bedöma uppskattningar på förhand så borgar det stora intresset för matchen om en publiksiffra i regionen kring 30 000 personer. Minst (förhoppningsvis). Är det en match man inte får missa i år så är det den här, Hysén is back in town- låt oss nu "krossa, mosa och slå ihjäl dessa bönder som tvivlar på oss" som läktarsången går.

Vi ser med största ödmjukhet på uppgiften. Elfsborgs IF är ett bra fotbollslag och det kommer krävas en kraftsamling att slå tillbaka dem. Hämta kraft från era minnen om eländet på Borås Arena kamrater, vi måste ha revansch för vårens debacle.

Vi har inte glömt eländet från i våras.
Nu vill vi ha revansch.
Nu kräver vi revansch.
Nu måste vi ha revansch.

24 kommentarer:

  1. Pinsamt om det kommer mer åskådare tilld en här matchen än mot GAIS som är våra lokala konkurrenter... I korta drag ett riktigt derby SKA dra mer publik än ett västgötskt "derby" som boråsarna kallar det.

    MVH
    Leifi från Hisingen

    SvaraRadera
  2. Vi måste sälja oss jävligt dyrt, både på plan som läktaren. Vet inte hur mkt biljetter som sålts till borås men bortaföljen har ju lättare på VXY än vi har utan tak, så vi får fan visa kampvilja vi på läktaren med!

    SvaraRadera
  3. Krossa bönderna!!!

    SvaraRadera
  4. fy fan vilket sug som börjar byggas upp nu...

    SvaraRadera
  5. Leifi från Hisingen>

    Det är inte pinsamt. I den här matchen har vi nåt som kan kallas motstånd och det är en toppmatch.

    Tycker samtidigt Göteborgsderbyt borde dra lika mycket just för att det är ett derby men med tanke på Gais totala brist på marknadsföring för matchen så blir jag tveksam.

    Det kom iofs en derbybilaga med GP idag men har man på något annat ställe märkt att ett derby väntar?

    SvaraRadera
  6. tror det är ca 23.000 biljetter sålda idag. ÄLSKA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  7. Hej! Jag undrar varför du spelar i Elfsborg när du egentligen håller på Blåvitt? Känns det konstigt att spela mot sitt favoritlag? /Egon i Munkebäck
    – Det är en speciell känsla att spela mot Blåvitt helt klart. Men även om jag alltid kommer hålla lite på dem är det Elfsborg som är laget i mitt hjärta nu. Det känns inte konstigt.

    Intervju med Taco i Expressen, hade ingen aning om att Taco höll på Blåvitt

    SvaraRadera
  8. De här med att kalla Boråsarna för bönder, bonnjävlar och allt vad man kan läsa gör mig nervös. Jag kan givetvis förstå att man tycker det är roligt att reta folk från en med sverigemått mätt hyggligt stor stad och kalla dom bönner. Mitt problem är att jag själv under hela min "fotbollskarriär" tillhörde ett lag från landet utanför centalorten. De stora stygga "stadskillarna" kallade oss bönner med påföljd att vi i princip totalvägrade att få stryk av dem. Oftast spelade stora stygga stadsgrabbarna någon serie över oss men då och då stötte vi på varann, och vi vann alltid. Inte för att vi var bäst eller så men precis allt som gick att klämma ur oss klämde vi ut mot just stora stygga stadspojkarna. Det är just detta som jag tycker att man skall avstå att bjuda på. Jag tror det är mycket smartare att berömma Boråsarna för deras fina jobb med sitt Elfsborg. Vi ska tala om för alla vi träffar att deras arena är räddningen för svensk fotboll, helt enkelt pumpa i dom beröm så att de nästa spricker av självgodhet. Därefter skall vi krossa dom på fotbollsplanen. Kom i håg att högmod kommer före fall.

    SvaraRadera
  9. Anonym 23:27/ Nu är det ju inte spelarna främst man hånar, utan deras supportrar och de spelar ju inte så de lär inte vara så hämndsugna...

    SvaraRadera
  10. dessutom är ju deras tongivande spelare från göteborg och stockholm, så bonderetorik lär inte uppröra dem...

    SvaraRadera
  11. Stämmer säkert men uppmärksamheten AS fått av oss har säkert taggat honom mer än det knäckt honom. Sedan tror jag stämningen från staden sprider sig till spelarna, Borås är dessutom inte större än att spelarna påminns ofta. Stefan I verkar snarare bli mer koncentrerad ju mer vår klack skriker Solnatattare till honom. Men, men jag är väl kanske bara gammal och känslig kanske. Jag har alltid tyckt att det är bättre att koncentrera sig på sitt eget spel både på och utanför planen.

    SvaraRadera
  12. kors i taket, Frankie har blivit ödmjuk!

    SvaraRadera
  13. Jag kommer i min Grålle som jag normalt kör bara på söndagar.

    Till vardags använder jag min splitter nya John Dere.

    Vi skall sprida Gödsel på er pojkar.

    SvaraRadera
  14. Det måste väl vara bättre med mer folk på matchen mot bönnerna än mot feskarna.

    Där får ju vi intäkterna i derbyt går den ju till de alkade skinnvästarna.

    SvaraRadera
  15. Det heter IF Elfsborg inte Elfsborgs IF.

    SvaraRadera
  16. "Lillebror från inlandet mot storebror vid kusten"

    Nu är det ju faktiskt så att Elfsborg är en äldre klubb än IFK. Fakta ska vara rätt.

    SvaraRadera
  17. Nu är det så att Elfsborg är en precis lika gamal klubb som oss, båda är från 1904, kanske att Ellos är under årets tidigare månader.

    Spelar ingen roll om vi förlorar eller inte ritkigt, Borås är fortfarande en jävla håla och alla som bor där är fortfarande jävla bönder.

    SvaraRadera
  18. "Spelar ingen roll om vi förlorar eller inte"
    Gå på hockey eller nåt då.

    SvaraRadera
  19. Boråsarna kallar inte matchen derby. Däremot kallar ICA Göteborg det på sin hemsida. Humor.

    SvaraRadera
  20. GAIS kommer dra lika mycket folk, OM blåvitt vinner. Så enkelt är det.

    SvaraRadera
  21. Jag kan snart inte läsa mer på Baraben.com då lär jag bli övertänd innan matchdagen :) Skämt åsido, viktigt att ALLA som kallar sig änglar tar sitt ansvar och står upp för blåvitt imorgon!

    FRAMÅT!

    SvaraRadera
  22. Varför inte bara skriva bakslag, hatar ordet debacle =)

    SvaraRadera
  23. De är ju nästan skälvklart att gais "sista derby" kommer dra folk. De lär ju bli en sådan sak dom kommer att berättta om i gen..
    Jonte Jakan

    SvaraRadera
  24. Det var la en hel del MFFare 2004 men att Ullevi var himmelsblå var la att ta i. 1/4 max!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.