2007/09/13

Röster om FC Gothia

FC GOTHIA Som en bomb slog nyheten ner i fotbollsverige. Öis, Gais och BK Häcken blir Fc Gothia. En sammanslagning är nära förestående. Scoopet avslöjades av Magnus Börjesson på Svenskafans klockan 10:43 i förmiddags. Nej, det var alltså inte fotbollskanalen som avslöjade det hela, trots att de naturligtvis vill ta åt sig äran för det. I själva verket dröjde det timmar innan någon av de mer etablerade nyhetskällorna hängde på nyheten. Under eftermiddag seglade den upp som förstanyhet hos de flesta mediebyråer och det dröjde inte länge innan det tog hus i helvete hos många av lagens supportrar. Utan att ta parti för vad som sägs så levererar vi här en del av det som skrivits under dagen om FC Gothia, och vad som kommer hända i ärendet. Bland annat har nu klubbarna gemensamt gått ut med att man kommer hålla en presskonferens imorgon eftermiddag. Sista ordet lär inte vara sagt i ärendet FC Gothia.


Jag kan inte hålla på något annat lag än GAIS.
Kommer bli att jag håller på något lag i Engelska ligan istället isf.
Signaturen "Brink" på gp.se

Laget ska bära en vit tröja med en blåröd arm och en grönsvart arm och med gula inslag för att alla tre klubbar ska få synas på FC Gothias tröja.
fotbollskanalen.se

Kommer direkt från gården, vi fick tag på Wallin som skall komma tillbaka och prata med fansen om typ 40 min. ...redan en hel del gaisare på plats....allstå hela soppan e sann....helt sinnes.
Signaturen "GAISMoberg" 18:45 på gardakvarnen.se

Min egen uppfattning är att det är fullständigt självklart, så givet att det inte ens kräver ett ögonblicks eftertanke, att jag hellre ser mitt ÖIS kämpa vidare i motgång - ja, till och med i division 7 utan en krona på kontot - än att slänga bort 120 års ärorik historia i en kortsiktig jakt på framgång.
Magnus Börjesson på Öis sida hos svenskafans.com

Jag älskar att kolla på GAIS, jag älskar folket som följer GAIS. Vi är speciella, det är en sak som är säker.
Tobias på gais sida hos svenskafans.com


Vad tycker DU om idén med FC Gothia, och vad kan det få för konsekvenser för Blåvitt?

39 kommentarer:

  1. Jag tycker att:
    - Lagen pissar på sina supportrar
    - Om det mot all förmodan blir en sammanslagning kan det komma att bli rätt intressant
    - Det finns ändå bara ETT LAG I GÖTET!

    SvaraRadera
  2. Lider med alla fans till lagen. Det här är ju ta mig fan sjukt! Fansens lag får väl bli IFK Göteborg istället? Går det? Nä, stackars satar säger jag bara...

    SvaraRadera
  3. Fan vad skönt att man inte håller på något av de tre lagen. Vilken förnedring för supportrarna!

    SvaraRadera
  4. Kunde inte bry mig mindre, vem bryr sig om något av dom där "fotbollsklubbarna" i göteborg?

    SvaraRadera
  5. Osvenskt men klubbar i kris måste ju försöka med nått.
    ÖIS, GAIS, Häcken finns ju kvar bara att A-Laget i dessa klubbar heter FC Gothia.

    SvaraRadera
  6. På ett sett så lider jag med dessa supportrar å andra sidan så är idén intressant om man vill vara ett STÖRRE lag. Tror aldrig att man blir ett storlag som FC Köpenhamn. Tror däremot att VI kommer att bli en vinnare om detta blir fallet. Vi kommer garanterat att öka våra marginal supportrar med 50 %. Kolla bara iår när det endast är två lag från Göteborg i Allsvenskan. Vi har ökat vårt publiksnitt trots en skit arena. Självklart är det tragiskt för supportrarna i de tre lagen men det är en skam att lag som drar under 4000 på sina matcher skall få spela i Allsvenskan! ÄLSKA BLÅVITT!

    100 % KÄRLEK
    100 % PASSION
    100 % TRADITION

    SvaraRadera
  7. född ängel: då vet du nått som jag inte vet. Lust att ge mig en källa?


    mina tankar är

    1. SKITKUL!
    2. snacka om pungspark mot alla supportrarna.
    3. SKITKUL!
    4. Tror dem verkligen att 1+1 blir två när det gäller publiksiffran (häcken räknar jag inte ens med)
    5. SKITKUL!
    6. Fy fan sicken ful matchtröja dem kommer att ha
    7. SKITKUL!

    SvaraRadera
  8. Hörse att "man vill ut i europa"....patetisk försök


    Men man måste ju allvarligt ta och ställa sig frågan om Europa är SÅ JÄVLA viktigt att man är berädd att döda all 100-årig tradition och ta i från fansen (gais har ju några) det dom älskar.

    Är det SÅ Jävla viktigt!?

    SvaraRadera
  9. Tanken på ett storlag genom fusion bör ju stanna vid just en "intressant" tanke.

    Bara för att man är så usel att man inte kan vinna något ska man väl fan inte ställa sig på Rosenlundsgatan bara för det?

    Det är faktiskt ett hån mot supportrarna som jag inte kan föreställa mig ens. Tänk er detta om det vore kära Blåvitt...

    Jag är säker på att det inte inträffar dock, så i framtiden ska vi bara håna dem för det =)

    /Roffe

    SvaraRadera
  10. Pratade just med en av mina vänner från den onda sidan (GAIS). GAIS-supportrarna hade precis varit och talat med klubbdirektören (vafan han nu kan heta) som förnekar det hela och säger att det här är något Media kokat ihop....

    SvaraRadera
  11. Kan det vara en reklamkampanj av något slag? Som vår egen "Se vem som skrivit på för blåvitt?" fast tio gånger värre isf...

    SvaraRadera
  12. På kort sikt tror jag det är bra för Blåvitt, på lång sikt är jag rädd för att denna samanslagning skulle kunna konkurera på allvar med oss.

    Mer utförligt.

    Jag tror att går detta igenom kommer FC Gothia under de närmaste åren spela precis på samma nivå som gajs gör nu (antar att laget hade tagit gais allsvenska plats) men klubben kommer i tid med att fler och fler accepterar laget allternativt nya supportrar tillkommer, bli större och större.

    SvaraRadera
  13. *rorik historia, den var bra. ^^

    SvaraRadera
  14. GP gjorde väl ett tankeexperiment för ett par år sedan som var precis som det här. Enda skillnaden var att även Blåvitt skulle vara med. Kommer ihåg att det var en bild på Alex i en vit tröja med ränder för alla klubbarnas färger. Det laget skulle också heta Gothia.
    /Andreas

    SvaraRadera
  15. Mastercard i farten igen? Hoppas verkligen att det är någon typ av reklamkampanj för Wallins INTERSPORT lr nå´t, för annars är de ju riktigt dumma i huvudet!!! Man pissar INTE på något lags historia!!!

    SvaraRadera
  16. April, april...

    SvaraRadera
  17. Enda vinnare på detta är Häcken. Ingen historia, inga fans......

    SvaraRadera
  18. Ja, Häcken skulle ju tjäna på det som fan. De har kapitalet men inget annat. =)

    SvaraRadera
  19. Bra för Blåvitt med endast ett göteborgskt elitlag att konkurrera med om det blir verklighet.

    Oroande dock om det går att genomföra. För då kan vilka allsvenska lag som helst stå på tur. Därför står jag bakom lagens supportrar i kampen mot detta förslag-trots att jag starkt ogillar dem allihop.

    SvaraRadera
  20. Föreningarna raggar medlemmar. I och med att det ska beslutas hur det blir på årsmötet så kommer givetvis alla supportrar bli medlemmar för att rösta emot, och på så sätt har man skaffat sig ett par tusen medlemmar till.

    SvaraRadera
  21. bra rökare Henriksson fick på idag mot öis...och den där Daniel Larsson skulle fan funka ypperligt brevid en tung target-wernbloom. FC Gothia är dagens skämt, tror inte dom kan pissa på hundraårig historia sådär. men men presskonferens imorgon. Härda ut!

    SvaraRadera
  22. ÖIS och Häcken varför inte!? Men GAIS dom har ju oavsett vad man tycker om GAIS lite kultur och hängivna supportrar. 2 allsvenska göteborgs lag och ett Gothia i superettan, tag med qviding också.

    SvaraRadera
  23. Tänk bara tanken, om blåvitt hade vart i gais sits, kanske slås ihop me öjs och häcken, vilken jävla mardöm. Skulle troligtvis tagit självmord men först mördat styrelsen! Har läst att gaisarna funderar i samma banor...

    SvaraRadera
  24. Hemskt, hemskt, hemskt!

    SvaraRadera
  25. visste inte att det fanns mer an ett lag i gbg!!

    SvaraRadera
  26. Läst lite slagit några samtal. Inte kommit fram til lett skit.

    Men jag tror det blir såhär. Man behåller ungdomsföreningarna och gör lagen till farmalag. Skapar ett Gothia FC och tar Gais alsvenska plats. Det här är dock ett projekt som skulle ta flera år.

    Skulle det bli sanning är de ting aproblem. För sponsorer skjuter bar ain cash om det finns fans. De sponsorer som är lag trogna, stena tramprenad osv osv osv. Komme rju inte skjuta in pengar i dethär laget. Dom har ju inget hjärta där.Och det är ju inte världens lättaste övertalnings kampanj heller. "Hej sponsra oss vi har inga fans".

    SvaraRadera
  27. Jag har just hackat den påtänkta huvudsponsorn och kommit över skisser på nya matchtröjan.

    ps. Det är ingen idé att ni försöker spåra mig, för jag sitter bakom oändliga proxys.

    SvaraRadera
  28. Detta måste ändå dras inför respektive lags årsmöte och kommer bli nedröstat och dessutom lär ju styrelsen bli sparkad. Känns inte så genomtänkt från styrelsemedlemmarnas sida.

    SvaraRadera
  29. Ingen som tycker att lagnamnet e helt å helvete.!? I det stora så skiter jag i dom tre klubbarna men fan för å hålla på nått av dom. jag hade varit uppe med fackla i handen utanför mitt kulbbhus om jag fick höra nått så sjukt.. slå ihop öis å häcken men låt gais va gais.. dom e ju ändå söta..

    SvaraRadera
  30. mycke bra då blir vi bara 2 lag på nya arenan
    kanske häcken skjuter till lite cash så vi får sveriges finsate arena=)

    SvaraRadera
  31. Kom igen gårdakvarnen, gå ut med en pressrelease i stil med "Dessa personer utgör bara en liten klick. De är inte intresserade av fotboll, bara av pengar. De har inget med gais att göra"

    SvaraRadera
  32. Förmodligen är detta enbart ett försök att stjäla lite uppmärksamhet från det ENDA laget i Världen.
    Personligen skiter jag i alla andra men skulle mitt lag bli inblandat i något sådant här hade jag förmodligen slutat gå på fotboll.

    SvaraRadera
  33. Undra hur supportrarna kommer att komma överens. Okej, de är inte många, men de som finns får det svårt... Hur ska Vänster-gaisarna komma överens med Höger-öisarna utan att sälja sina värderingar. Kan bli hur kul som helst att skåda... Man slipper ju själv vara rädd på framtida derby då de antagligen kommer att slåss mest inom sina egna led. Men en fråga återstår: Är man inte hora om man bara byter favoritlag? Kan man respektera sådana människor? Det blir nog den svåra nöten att knäcka för klubbarna/klubben om de vill ha publik. Hur skoj som helst iaf. Tråkningarna haglar...

    SvaraRadera
  34. vad är det för jävla pajas förslag?
    fc gothia?kul å vara gaisare,öisare...men vem fan bryr sig egentligen..nu sitter la han häcken fjollan till sportchef å runkar uppe på ramberget.

    SvaraRadera
  35. Fan va gött nu blir vi medlemmar i respektive klubb och röstar för en sammanslagning.

    SvaraRadera
  36. Efter diskussion med grönsvart bekant, kan jag nu avslöja nästa steg i makrillarnas handlingsplan.
    http://www.pixbox.se/pic_show_id14718569.html

    SvaraRadera
  37. Det ryktas att blåvitt blivit tillfrågade om att vara med men ska tydligen ha sagt blankt nej. Jävla tur det-

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.