2007/09/24

Bemöt din lokala Gaisare: Lektion 2

DERBYTIME Under de dryga 1,5 dygn som återstår till derbyt Gais-Blåvitt så finns det en viss risk att du stöter på någon slemmig typ som brölar något om Gais. Så vi på Baraben.com erbjuder dig en lektion i hur man skall bemöta dessa typer, om du nu mot förmodan tar dig tid att tala med en av dem. Lågt? Jodå. Uselt? I de flesta fall. Användbart? Helt klart...

I lektion två går vi igenom snabba kommentarer som man kan använda mot eventuella Gaisare man stöter på i vardagslivet. Så står du på spårvagnen, lunchstället, arbetsplatsen eller bankomatkön och ser ett lågliv i grönt och svart, dra till med en av följande turboskämt, åter i enkel frågeform:

F: Hur lång tid tar det för en Gaisare att käka upp ett roadkill?
S: Det beror på hur mycket trafik som finns på vägen...

F: Vad kallas det när en rörmokare ligger under ditt handfat och exponerar sin buttcrack?
S: Gaisarens urringning.

F: Vad säger en Gaisare efter sex?
S: Gå av mig pappa, du mosar mina cigaretter!

F: Hur omskär man en Gaisare?
S: Sparka hans syster i käften...

F: Vem var världens förste Gaisare?
S: Läser du inte din bibel? Kain gifte sig ju med sin syster.

Fem Gaisare drunknade i Frihamnen. De försökte gräva en källare i deras husbåt.

Du vet att du är en gaisare...

När du har gift dig tre gånger man fortfarande har samma svärföräldrar...

När ditt hus fortfarande har skylten "bred last" på baksidan...

När du tror att "genitalier" är ett Serie A lag från Genua.

När du har med dig ditt fiskespö till Sjöfartsmuseet.

När du tror att gud ser ut som Svullo och himlen som Stadsmissionen.

När femte klass var de bästa sex åren i ditt liv...

När du behöver ett till klipp i klipphäftet för att få en gratis tatuering.

När du tror att "fylla diskmaskinen" betyder att supa din fru full.

När telefonisterna på TV-Shop känner igen dig via din röst.

När ditt toalettpapper är sidnumrerat.

När du tror att Dom Perignon är en maffialedare.

När du är portad från Borås Zoo för att du stör aporna.

När du tror att nationalsången är skriven av Eddie Medusa och att Göteborgs Symfoniker bestod av Björn Rosenström med band...
__________________________________________________________
Imorgon eftermiddag börjar samlingen. Kat A på Harrys, kat B på Rose & Crown, kat C på Flying Barrel, blåvita på Lilla London, Babar, Bryggeriet, Diamond Dogs, Brasserie Lipp, Hard rock café och Joe Farrellis, ställ er upp för gemensam avgång mot Ullevi klockan 18:00.

Blåvita LM4-tåget med uppskattningsvis 2- 3 000 personer marscherar då mot Ullevi från Valand. Vi vill se dig på plats, vi vill visa Göteborg vilka supportrar som styr den här staden.

10 kommentarer:

  1. Haha Borås Zoo... hur kan gaisarna köra dit? De krokcar väl på vägen pga. allt för högt alkoholintag bakom ratten. Som killen som föll igenom Göta Älvbron påvisade.

    SvaraRadera
  2. Heter det inte don perignon?

    SvaraRadera
  3. Klockrent! Krossa Gais på Tisdag!

    SvaraRadera
  4. Så gryyymt! Tusen tack, mitt leende kommer sitta kvar länge.

    SvaraRadera
  5. Anonym sa...

    Heter det inte don perignon?

    24/9/07 11:24


    EN GAISARE IDENTIFIERAD!

    SvaraRadera
  6. Dagens bästa! =)

    GGG AAA III SSS - HATA GAIS!

    SvaraRadera
  7. det roliga är att jag känner igen mig som fan

    ///R Nilsson

    SvaraRadera
  8. Alla religioner måste tåla att ifrågasättas
    Religionsfriheten måste alltid vara underordnad yttrandefriheten och alla andra demokratiska fri- och rättigheter. Med all respekt för de troendes rätt till sin tro, måste de religiösa överallt i världen, underkasta sig en av demokratins viktigaste principer och grundelement, nämligen yttrandefriheten, skriver Maria Hagberg, Soleyman Ghasemiani och Inger Stark från Nätverket mot hedersrelaterat våld.KOMMENTERA
    Till kommentarernaVi ser nu en upprepning av det som skedde vid publiceringen av Muhammedkarikatyrerna i Jyllandsposten. Diskussionen i Sverige kretsar mycket på kränkningen av religiösa symboler. Särskilt muslimska symboler, som efter 11 september är okränkbara även med FN:s godkännande. Islam får inte kritiseras.
    De stater som i huvudsak protesterar, efter publiceringen i Nerikes Allehanda (med flera medier) av profeten Mohammed avbildad som rondellhund, kränker dagligen kvinnors, barns och HBT personers mänskliga rättigheter. Vore det inte på sin plats att uppmärksamma på det? Medierna gör islamisterna en björntjänst genom att belysa den kränkning som en grupp troende ger uttryck för och använder för att föra fram sina politiska positioner.
    Likriktat samhälle
    En kvinnlig forskare, troende muslim, uttryckte nyligen vid en internationell konferens att imamerna likriktat hela samhället i hennes hemland. Vid samma konferens, som var i Egypten, ett av de länder som nu uttrycker sitt missnöje, tog flera kvinnliga deltagare från Mellanöstern upp att islamisternas ökade inflytande fått allvarliga konsekvenser för kvinnors frigörelse och självbestämmande där.
    I svenska medier betecknas islamisterna som det radikala islam. När blev radikal synonymt med bokstavstrogen och fundamentalism?
    Nyligen ville anglikanska kyrkan i England stämma Sony som framställt ett tv-spel som utspelades i S:t Peterskatedralen. Det ansågs kränkande.
    Pådyvlades åsikter
    SVT visade den 29 juli ett program om väckelserörelsens oerhört stora inflytande i politiken i USA (25 procent av befolkningen är medlemmar inom den rörelsen) och visade också tydligt hur barn och unga människor indoktrineras att bli "Guds krigare". De pådyvlades, på ett vedervärdigt sätt, åsikter om både abortmotstånd och homofobi. De uppmanades sedan att gå ut och propagera för åsikterna.
    I Sverige hade vi för några år sedan debatten om utställningen Ecce Homo som svenska kyrkan klokt nog beslöt att visa. Den minoritet inom kyrkan som ansåg sig kränkt då fick inte gehör.
    Tvingades fly
    Att inte se faran i att religiösa företrädare ska bestämma var ribban för yttrandefriheten ska ligga är mycket märkligt, såvida man inte förespråkar bokbål och censur.
    Det började med Satansverserna då Salman Rushdie, oavsett vad man tycker om hans verk, tvingades fly, gå under jorden och hotades till livet. För ungefär ett år sedan skrev han, tillsammans med några andra, en artikel om faran med religiös fundamentalism och dess utbredning. Avslutningen på artikeln varnade för att vi snart står inför en världsordning där vi står inför valet mellan demokrati och teokrati.
    Oroväckande
    Diskussionerna efter Lars Vilks rondellhundsteckning är oroväckande. Det är oacceptabelt när religionen och religiösa symboler får bestämma gränserna för en av de grundläggande mänskliga rättigheterna, yttrandefriheten. Ett fritt, jämlikt och demokratiskt samhälle kan endast grundas på sekulära grunder, eftersom alla religioner bygger på tro och ofta missaktar och utesluter människor med annan tro, eller de som inte är troende alls.
    Religionsfriheten måste alltid vara underordnad yttrandefriheten och alla andra demokratiska fri- och rättigheter. Religionsfriheten får aldrig betyda kvinnors rättslöshet, vilket många religioner har som sina grundsatser.
    Rätten att yttra sig, skoja med, förlöjliga eller kritisera religioner och vilka helgedomar som helst, får aldrig ifrågasättas oavsett vad troende känner, tänker eller upplever.
    Med all respekt för de troendes rätt till sin tro, måste de religiösa överallt i världen, underkasta sig en av demokratins viktigaste principer och grundelement, nämligen yttrandefriheten. De måste få lära sig tåla kritik, ifrågasättande av sin tro och att utomstående har rätt att inte ta deras tro och helgedomar på lika mycket allvar.
    Släpper vi detta grundläggande krav, banar vi vägen för inkvisitionens återkomst då tron satte munkavle på alla som stred mot religionen och en del brändes på bål.

    Inger Stark
    ledamot kommunfullmäktige (v), Nätverket mot hedersrelaterat våld, Stockholm
    Soleyman Ghasemiani
    ordf Barnen först, Nätverket mot hedersrelaterat våld, Göteborg
    Maria Hagberg
    fil mag i socialt arbete, Nätverket mot hedersrelaterat våld, Höganäs

    SvaraRadera
  9. Är det meningen att man ska läsa hela ovanstående?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.