2007/05/28

G-G-G A-A-A...

DERBYT IFK Göteborgs marknadsavdelning har "förstärkt evenemangsområdet" med hoppborgscentrat "Änglaland" inför derbyt ikväll. Vi på Baraben.com minns både kaoset när det var derby mot Gais under 2006 och kaoset mot AIK tidigare i år. Bägge gångerna har blåvita supportrar hamnat i bråk med motståndarlagets supportrar före och efter matcherna i samma område som den plats där evenemangsområdet ligger. Risken för bråk i området är av tradition hög på högriskmatcherna.

Vi ser bilder på gråtande barn och intervjuer med chockade föräldrar som hamnat mitt i vad de uppfattade som ett gigantiskt superkaos- bilder dragna över helsidor i GP och GT...

Minns ingen på IFK:s marknadsavdelning detta? Har inte de säkerhetsansvariga funderat på lämpligheten av det här? Evenemangsområdet borde omedelbart skippas när det vankas högriskmatcher. Om det blir kaos där idag så är det rent ut sagt sanslöst pinsamt att ingen har lärt sig av tidigare incidenter...

Gais supportrar har efter diskussioner om bojkott av matchen uppenbarligen bestämt sig för att dyka upp. Biljettförsäljningen har varit god på de två klackläktarna men även idag matchdag så finns det biljetter att få tag på till klacksektionerna.
En del blåvittsupportrar har laddat upp med att hänga flaggor på stan medan andra förberett ett tifo som har ett slags "friluftstema" som kan bli ganska kul. Dessutom var det ganska hetska stämningar mellan Gaisare och IFK:are längs med stadens två stora krogstråk under både fredags som lördagsnatten. Ett slagsmål bröt bland annat ut mellan överförfriskade supportrar mitt på Avenyn runt 04:00 natten mellan fredag och lördag...

Till sist: fy fan va man unnar Stefan Selakovic ett mål idag. Jag har till och med börjat drömma om att jag springer in på plan och lyfter honom i ett eget ärovarv runt arenan när den första struten sitter. Det är änna dags nu Sella, tålamodet börjar tryta...

8 kommentarer:

  1. Kanske lite svårt för oss äldre att förstå, men Änglaland är ganska populärt för de yngre som jag förstått det. Därför vore det inte särskilt smart att upphöra med det idag, men helt klart bör man inte lägga det "mitt i skottlinjen".

    SvaraRadera
  2. Jag är pappa till en dotter på fem år som ser fram emot att få komma "Änglaland" ikväll. Från mitt pappaperspektiv sett är det förjävligt att jag och min dotter ska behöva anpassa oss efter folk som vill ställa med bråk. Stärk bevakningen av området, visst men låt Ängland ligga där det ligger. Så känner jag som pappa. Som supporter känner jag givetvis rivaliteten mellan GAIS och Blåvitt men borde man inte kunna slåss någon annanstans.

    SvaraRadera
  3. "Evenemangsområdet borde omedelbart skippas när det vankas högriskmatcher."

    Inte fan ska vi skippa Änglaland för att några idioter vill slåss. ALternativ placering samt bevakning kan vara lämpliga åtgärder (även om inte det heller borde behövas).

    SvaraRadera
  4. Man kan ju hoppas att de som vill bråka ser till så att alla barn slipper bli indragna i detta. Lite vanligt sunt förnuft borde räcka för det?

    SvaraRadera
  5. Erling/ Jo det kommer bli jättepopulärt bland de yngre barnen att åter igen få bevittna hets, prylkastning, rusningar, poliser med dragna batonger och kanske till och med ett bråk. Ja, Änglaland på högriskmatcher är jättebra och supersmart.

    För att inte tala om det mediala självmål det är att tillåta sådant skit hamna i tidningen gång på gång.

    SvaraRadera
  6. Frankie: Jag säger ju att man inte skall lägga det där det finns risk att det kan uppstå spontana våldshandlingar så vad är problemet? Det vore snarare underligt, att som Peter1904 säger, skippa änglaland för att det finns idioter som vill slåss runt arenan.

    SvaraRadera
  7. Kan väl inte vara så jävla mycket begärt att folk inte ska slåss mitt bland en massa barn. Kan man inte avhålla sig från det ska man ju in på psykklinik.

    SvaraRadera
  8. erling/ tror du att slagsmålen är planerade att äga rum på specifika platser eller? jävla naiv inställning, "hoppborgarna skall vara kvar till varje pris, skit i om ungarna blir halvt ihjälslagna då fördömer vi huliganerna istället"

    men att ta det egna ansvaret som arrangör då???

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.