2007/04/26

GP hjärta Gais, del två

MEDIA & SVENSKA CUPEN Idag blev Marcus Berg tvåmålsskytt i när Blåvitt besegrade Ängelholm i Svenska cupen. Segern satt dock långt inne och med 1-1 efter full tid och 2-2 efter förlängning vann Blåvitt till sist på straffar.

Men skadeglädje är ju den bästa glädjen, eller?

Gais åkte nämligen på en rejäl mina när de torskade, eller i deras fall makrillade, mot Skövde.
"Blåvitt vidare efter straffar FOTBOLL: IFK Göteborg hade stora problem i borta mötet i Svenska cupen mot nykomlingen i div 1 Södra, Ängelholm."
Inget märkligt i sig. Det är överraskande att Blåvitt har sådana problem med ett lag från två divisioner under sig, det märkliga kommer först när man nämner Gais väldigt överraskande förlust så här:
"Gais förlorade sin cupmatch mot Skövde med 1-2."
Hmm. Här har vi då ett Allsvenskt lag som vinner sin match mot ett skitlag och ett annat allsvenskt lag som förlorar sin match mot ett annat skitlag. Då borde väl förlusten vara den stora nyheten, det överraskande David mot Goliat reportaget att slå upp stort? Så antigen är det så att ytterligare en GP-journalist medvetet vänder och vrider sina ord för att missgynna Blåvitt eller så är helt enkelt fotbollsgöteborgs nya konsensus att det inte är det minsta förvånande att Gais förlorar mot Skövde. Gais är helt enkelt inte bättre.

Dessutom så måste det ju vara sant, det stod ju i tidningen.

26 kommentarer:

  1. guldet det ska hem till göteborg!.........

    SvaraRadera
  2. Tycker det är bättre att GP skriver mer om blåvitt än om gajs i vilket hänseende de än gäller. All publicitet är,(nästan), bra publicitet. Visar bara att folk är mer intresserade av att läsa om oss än ett patetiskt litet skitlag som gais.

    SvaraRadera
  3. Jag fastnade för Aftonbladets härliga, sakliga inledning:

    "Division 1-laget Ängelholm var ytterst nära att åka ur Svenska Cupen i kväll. Men Blåvitt krånglade sig vidare efter förlängning och straffar."

    -Så Ängelholm åkte alltså inte ur?
    Älska fotboll!

    SvaraRadera
  4. eller så är det så att blåvitts match är den stora nyheten eftersom GP vill få så många läsare som möjligt? vad tror ni själva säljer mest? en artikel med "blåvitt" eller en artikel med "gais"

    SvaraRadera
  5. Sluta sura :)
    Vissa har höga krav - andra inte.

    SvaraRadera
  6. Kenta K >>

    hahaha. Bannlys Sportbladet från arenorna!

    SvaraRadera
  7. kålle/ Om man hade den logiken så vore det väl ÖIS som var populärast i stan enligt GP! ÖIS har ju varit det lag de skrivit om överlägset mest de senaste 10 åren...

    SvaraRadera
  8. Lyckligtvis är iaf blåvitt vidare... Två raka vinster i tävlingsmatcher nu och förhoppningsvis blir det en tredje på måndag!

    SvaraRadera
  9. Jag tycker inte du ska kalla ett div.1-lag för ett skit-lag, jag menar det är högt upp i seriesystemet. Men
    ändå borde ju blåvitt ha vunnit efter 90 minuter.

    SvaraRadera
  10. raggadish/ En nykomling i div 1, två serier under Allsvenskan. Är inte det ett skitlag så kan man ju undra hur bra du tycker Europeiskt 42:a rankade Allsvenskan är. Blåvitt är ett världslag eller?

    SvaraRadera
  11. Borde byta ut ordet Gud i låten Häng Gud, mot Mats.

    Avgå GP. Avgå.

    SvaraRadera
  12. Blåvitt säljer, Gajs suger

    SvaraRadera
  13. Det är nog ett större nyhetsvärde i att Blåvitt får problem med ett sketlag än att Gais får det. Och det ska vi väl inte klaga på? Tidningen visar ju att man ställer högre krav på Blåvitt än på Gais och det är något positivt. Gais och Blåvitt är väldigt olika, mätt i storlek, framgång och popularitet, och ska därför behandlas olika.

    SvaraRadera
  14. Blåvitt ska ju vinna mot ÄNGELholm lätt medans gajs bör va nöjda me med att det bara blev uddamålsförlust mot skövde, jag tycker inte de va en skräll att skövde vann iaf

    SvaraRadera
  15. Har slutat läsa GP. Känns som de skriver mer textmassa om Elfsborg än om Göteborgslagen. Så trist...
    Bara att konstatera att hela sportredaktionen på GP verkar ha en avog inställning till Blåvitt.
    Journalistisk objektivitet verkar vara ett minne blott på Odinsgatan.

    SvaraRadera
  16. Var glad att fotbolls-sverige har högre förväntningar på blåvitt än gais

    SvaraRadera
  17. Daniel: Håller med dig. gajs åker ur i år =)

    SvaraRadera
  18. Varför skriver GP så mycket om elfsborg?

    Nästan ingen i Göteborg vill läsa om elfsborg, i de tidningar som eventuellt säljs i borås skulle ju kunna ha eget material om bonnlaget.

    Kan det vara så att GP-sporten infiltrerats av bönner?

    SvaraRadera
  19. Snacka om att IFKare e gnälliga, ni gnäller när ni får publicitet, ni gnäller när GP skriver om Svenska Mästarna, hur skall ni ha det? Givetvis skriver de mer om IFK eftersom fler läsare intresserar sig för IFk än för GAIS. Förra året hade GP ingen rapportering inför eller efter Elfsborgs matcher, något de fick mycket kritik för från många läsare.

    SvaraRadera
  20. Ähh! Starta en egen dagstidning istället. Nu?

    SvaraRadera
  21. eller så är det ingen stor nyhet att gajs förlorade mot skövde medans det var en större "chock" att blåvitt nästan förlorade mot ängelholm.

    SvaraRadera
  22. Anonym said...

    eller så är det ingen stor nyhet att gajs förlorade mot skövde medans det var en större "chock" att blåvitt nästan förlorade mot ängelholm.

    27/4/07 15:19


    Icke läskunnig? Det är ju EXAKT det som är slutsatsen med hela texten.

    SvaraRadera
  23. gaisarna skall vara glada att inte skövde vann med mer, helt rätt GP =P Att IFK fick lite problem beror ju på att Ängelholm gått och peppat upp sig så in i helsike för den här matchen medan blåvitt matchar lite folk som inte spelat på ett tag. Svenska cupen är upplagt för massa skrällar såvida de stora lagen inte börjar ta cupen på allvar

    SvaraRadera
  24. Självklart borde Blåvitt vunnit på ordinarie tid pga sitt högre tempo. Ängelholm är inte nykomling i serien det är det Skövde som är!! Fel av GP (GaisPosten?)

    SvaraRadera
  25. Helt rätt av GP...
    Blåvitt har större krav på sig än gais, så har det alltid varit och så hoppas jag att det alltid skall vara. Spelar vi jämnt mot Ängelholm skall vi jävlar i det få höra det. Smäll upp löpsedlar om hur kassa vi är, skriv arga insändare, kräv att folk avgår. GP skall inte behandla gais och Blåvitt lika, för gais och Blåvitt är inte lika. Vi är mesta mästarna, det är inte gais.

    #17

    SvaraRadera
  26. #17- Är det du som är inne och skriver george?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.