2007/02/21

Valberedningen bör inte yttra sig kring IFK:s personalpolitik

ÅRSMÖTET Inför Blåvitts årsmöte rör gamle ärkepampen Gunnar Larsson åter om i grytan. Sedan GP:s Balkander kom tillbaka från sin pappaledighet har han snabbt utkristalliserats som den nye hovreportern som bevakar kejsardömet Kamratgården. Synd bara att det rullar ut lite väl många klantiga uttalanden därifrån när gamle kejsar Gunnar morrar till genom mustaschen.

Den här gången uttalar sig pamp-Gunnar i form av Valberedningens ordförande. Han kommenterar att styrelsearbetet, från Valberedningens perspektiv, har gått bra under året. Men han lägger även till en egen värdering i hur föreningen bör sköta sitt arbete.
"Hur ser du på IFK-ordföranden Stig Lundströms förslag om arvoderat styrelsearbete, för att om möjligt bredda urvalet av tänkbara personer?
- Jag ser inte det som ett problem. Vi har människor med stort engagemang. Däremot kan det finnas en poäng med ytterligare en centralt placerad person på Kamratgården. En klubbdirektör, eller klubbdirektör. Så att styrelsen slipper att gå in i en massa frågor, som exempelvis arenan."
Det spelar mindre roll att "alla" parter är överens om att klubbdirektörsposten bör göra comeback, poängen är att Valberedningen inte ska diktera vilket innehåll styrelsen bör ha i sin föreningspolitik.
Valberedningens uppdrag är att se över om styrelsen sköter sitt arbete och nominera eller omnominera styrelseledamöter till medlemmarnas avgörande beslut på föreningens årsmöte. När Valberedningens ordförande, tillika hedersordförande i föreningen, börjar uttala sig i sak om vad han anser att föreningen IFK bör och inte bör göra, exempelvis i personalfrågor, så går han utanför sin uppgift.

Låt Stig Lundström och övriga styrelsen få frihet att diktera sin egen föreningsfilosofi utan att lägga press på dem att agera på ett bestämt sätt. Valberedningen ska förbereda val till styrelsen, inte välja ut vad styrelsen ska bereda för föreningspolitik. Finns det missnöje med hur styrelsen sköter sitt arbete, vilket uppenbart inte är fallet från Gunnar Larssons sida, så bör denna kritik föras fram till valberedningen av föreningens medlemmar, inte via mediala kanaler.

45 kommentarer:

  1. Man får känslan av att IFK ibland styrs väl mycket uppifrån styrelse och valberedning, och inte från oss medlemmar - som det borde vara.

    SvaraRadera
  2. Gunnar Larsson är väl medlem!?! Han har väl rätt att uttala sig även om han råkar vara valberedningens ordförande. Eller ska en person i denna position fråntas sin rätt att diskutera övriga frågor, som inte berör valberedningens arbete?

    SvaraRadera
  3. En viktigare röst kanske?

    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,64758&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1784260

    SvaraRadera
  4. http://www.ifkgoteborg.se/portal
    /page?_pageid=113,64758&_
    dad=portal&_schema=PORTAL
    &element_id=1784260

    SvaraRadera
  5. svennis/ I form av valberedningens ordförande får han INTE yttra sig, om han yttrar sig som en vanlig medlem är det en annan sak, men så var ju inte fallet här.

    frankie har en extremt välformulerad kritik här, läser nästan med en gammaldags svenska när man läser texten, väldigt genomtänkt och man kan inte annat än hålla med till 110%.

    SvaraRadera
  6. deep t: Klart att "man" kan annat än hålla med till 110%. Dina överord övertygar till exempel inte mig.

    /Mackan

    SvaraRadera
  7. Mackan/ Jasså? Jag skiter förvisso i om du övertygas av min kommentar, min kommentar var riktad till Barabens-skribent som jag tycker lägger fram ett bra argument för sin sak. Din egna kommentar verkar ju mest onödig?

    SvaraRadera
  8. Äh va fan, reportern frågar vad han tycker och han svarar uppriktigt på frågan. Spelar roll.

    SvaraRadera
  9. En inte alltför vågad gissning är väl att "deep t" och "Frankie" är samma person med två olika nick. Snyggt sätt att berömma sig själv.

    SvaraRadera
  10. gunnar larsson kommer aldrig att sluta sätta sina fingrar i smeten innan han är helt "utrensad" från föreningen. hans sista 3-4 år som ordförande var ju en enda lång kavalkad av missöden, felbedömningar och har mot supportrar. denna pamp sitter kvar i vår förening, det tycker i alla fall jag man borde omvärdera.

    SvaraRadera
  11. Det är Gunnar Larsson man frågar, en man som har lång erfarenhet av styrelsearbete, främst i Blåvitt. Klart som fan att det är intressant att höra hans åsikt i frågan. Det handlar inte om att lägga sig i.

    SvaraRadera
  12. reportern frågar vad han tycker och han svarar uppriktigt på frågan

    Om du läser vad som står ser du snabbt att reportern frågar om styrelsen bör vara arvoderad men att GL svarar på en helt annan sak (vilka motiv han har kan han bara förklara själv).

    anonym/ Inte ett alltför vågat grepp att tro att du är en annan anonym. God dag yxskaft, sten i glashus, grädde på katten osv.

    SvaraRadera
  13. "gissning är väl att "deep t" och "Frankie" är samma person"

    Jag tycker mina texter talar väl för mig, jag behöver inte hålla psudodebatter med mig själv, något du uppenbarligen vet en del om.

    en man som har lång erfarenhet av styrelsearbete, främst i Blåvitt. Klart som fan att det är intressant att höra hans åsikt i frågan.

    Vad som är intressant för dig är inte frågan här, Baraben.com är inte en sida för support till GP:s verksamhet, vi står upp för föreningen IFK Göteborgs principer och där är det viktigt att var och en håller sig till de områden och mandat man har för att verka i föreningen. Det finns fortfarande en svågerpolitisk strömning kring kamratgården, något som kritiseras väldigt väl och hårt i Supporterklubben Änglarnas medlemstidning nyligen, väl värt en läsning.

    SvaraRadera
  14. Anonymous said...

    Äh va fan, reportern frågar vad han tycker och han svarar uppriktigt på frågan. Spelar roll.

    21/2/07 12:04

    Bra att du vänder där i slutet compadre! Jag tycker det spelar roll jag med! Hahaha. En del bör nog gå ut mellanstadiet innan de yttrar sig.

    SvaraRadera
  15. ANONYM PAJAS/ Så om man håller med en text innebär det att man upphör att existera som människa och blir del av den som skrivit texten?

    Försöker du? Låtsas du? Eller är du bara född idiot?

    Jag står fast vid vad jag sa från början, till skillnad från ditt helt meningslösa inlägg finns det en bra poäng i texten.

    SvaraRadera
  16. Gunnar var en pamp.
    Gunnar är en pamp.
    Gunnar kommer alltid vara en pamp.

    Även om han bannlyses från allt som har med IFK att göra skulle han hitta vägar att påverka och domdera, det ligger i en pamps natur.

    SvaraRadera
  17. [I vanlig ordning är ordbajseri icke välkommet, vill man delta får man debattera i sak.]

    SvaraRadera
  18. Redan i början av 1990-talet så spred sig ju ett omfattande missnöje bland oss supportrar kring G Larssons uppträdande och attityd. Han är en första klassens klåpare och det är väl ingen direkt förvånad av?

    Men i Blåvitt är man tydligen rädda för honom för trots att jag vet att folk stör sig på att han lägger sig i, detta är ju bara en småsak i jämförelse med en del annat, är det få som vågar kritisera honom "in house".

    SvaraRadera
  19. En viktigare röst kanske?

    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,64758&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1784260

    21/2/07 11:27


    Intressant att de tog med Toll i den där läktargruppen "plus en från klubben", hehe han har väl varit klubben personifierad de senaste 10-12 åren...

    SvaraRadera
  20. Var är ambitionerna?

    Blåvitt borde anställa 2-3 personer till som på heltid arbetar aktivt med nya effektiva marknadslösningar gällande arenan, sponsorutveckling, supporterrelationer, internmedia osv osv osv. Och så borde man kicka ut pampen en gång för alla. Kan inte han ringa Gentzel och få jobb i nya regeringen där...

    SvaraRadera
  21. var är ambitionerna?

    Hört talas om IMG?

    SvaraRadera
  22. IMG är ju inhyrd hjälp, ditskaffad via annons. Jag talar om att rekrytera kvalificerad personal och dela upp segmenten mellan dem för nära bearbetning. Inte att locka dit ett gäng telesäljare med "helst gymnasiekompetens".

    SvaraRadera
  23. Senaste anonymous:

    Eftersom du, uppenbarligen, har dålig insyn i hur rekryteringen av säljarna har gått till så kan jag meddela att dom itne är några "dussinsäljare".

    Men fint av dig att tala vitt och brett om det i alla fall.

    SvaraRadera
  24. Bara en viktig åsikt ang Gunnar Larsson. Själv har jag följt klubben sedan barnsben.

    1. Han är valberedningens ordförande, vilket betyder att mer eller mindre bestämmer vem vi ska rösta ja på. Ganska stor makt va?

    2. Han är även IFK Göteborgs hedersordförande vilket betyder att han är nuvarande styrelses "mentor". Ganska stor makt va?

    3. Sedan Gunnar Larsson slutade som aktiv ordförande i klubben har klubben inte vunnit någonting, så han har nog en del kunskap och erfarenhet som ingen annan har i nuvarande ledning/styrelse.

    SvaraRadera
  25. Visst är Gunnar Larsson en pamp. Men har gjort jävligt mycket bra för Blåvitt, lätt att glömma bort det.

    SvaraRadera
  26. Sedan Gunnar Larsson slutade som aktiv ordförande i klubben har klubben inte vunnit någonting, så han har nog en del kunskap och erfarenhet som ingen annan har i nuvarande ledning/styrelse.

    Det där bör ju sättas i perspektiv, de sista åren han var ordförande slösade Blåvitt bort 100 MILJONER kronor. Det var Bernmar och Wernersson som var huvudansvariga för de två epoker av framgångsrika spelarköp/värvningar som gjordes. Så vart är Gunnars egentliga storhet? Han började som ordförande när ett vinnarlag redan var byggt av andra...

    100 miljoner ut, Gunnar ut. Glöm inte det.

    SvaraRadera
  27. Sen handlar ju debatten inte om för eller mot Gunnar Larsson egentligen, utan risken med att valberedningen lägger sig i det löpande styrelsearbetet. (jag skrev även förra meddelandet, glömde underteckna bara)

    SvaraRadera
  28. Gunnar har väl precis som alla oss andra, svårt att hålla käften. Den gamle Gunnar hade dock parerat GP´s fråga lite smidigare i stället för det här klantiga svaret.

    Det här är dock en liten pseudohändelse i sammanhanget. Jag är mer intresserad av vad Frankie och gänget tycker om valberedningens förslag. Själv har jag fortsatt förtroende för Stig, styrelsen och Stig-Håkan. Men anser samtidigt att det behövs en klubbdirektör/vd.

    SvaraRadera
  29. Bruce/ Förslaget har väl Frankie inte opponerat sig mot så då antar jag att han tycker det är bra...

    Själv tycker jag det är ännu värre att föreningen fortfarande saknar allt var klara visioner heter, vad händer på alla olika områden? Tolls kritik i GP var vettig!

    SvaraRadera
  30. Banner/ Förslaget gillar jag i alla fall, det har varit ganska bra det senaste verksamhetsåret så jag tycker helt klart de bör få fortsätta minst ett år till...

    SvaraRadera
  31. gunnarsson:

    http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=326499

    Här har du en del av det du eftersöker. Attityd, attityd, attityd.

    Vet inte hur det skall tolkas, men med Mild tidigare uttalanden om bortskämda spelare och ledare som agerar curlingföräldrar, så tror jag att en av visionerna är att Blåvitt skall vara en tuff miljö att skolas in i igen.

    SvaraRadera
  32. OK Frankie, du censurerar! Så mycket för din journalistådra. Hade med synpunkt på GL:s rätt att komma med rekommendationer till nya styrelsen men det strök du med, tydligen? Så en princip hos Bara Bens skribenter: Censurera inlägg som är kritiska! Snacka inte med mig om pamp!

    SvaraRadera
  33. Färsk intervju med Peter Fröjdfeldt kan det vara något att läsa mitt i snöyran?

    www.campsweden.se

    SvaraRadera
  34. OK Frankie, du censurerar! Så mycket för din journalistådra. Hade med synpunkt på GL:s rätt att komma med rekommendationer till nya styrelsen men det strök du med, tydligen? Så en princip hos Bara Bens skribenter: Censurera inlägg som är kritiska! Snacka inte med mig om pamp!

    21/2/07 17:25


    Den dagen du lär dig kommunicera på svenska språket och även hålla dig till ämnet så kommer du inte få restriktioner mot dig, men om du ska häva ur dig förvirrade gapskrik om bengaler varje gång du uttalar dig är det här helt fel sida för dig. Lär dig att skriva normalt så blir du inte raderad, skrik som en snorunge så blir du raderad VARJE GÅNG, det kan JAG lova dig.

    SvaraRadera
  35. I klarspråk: Till skillnad från på andra sidor så tolererar vi inte ordbajseri, idiotiska uttalanden om folk och genereliserande kvällstidningsslutsatser om supportar. Man ska hålla sig till sak och ämne om man vill debattera här, annars kan man lika gärna dra åt helvete.

    SvaraRadera
  36. Saxen.
    Du menar alltså att här får man inte bete sig på lika låg nivå som skribenter från denna blogg beter sig på andra sidor?

    SvaraRadera
  37. Notera att Gunnar har varit inblandad i de beslut som har gjort oss fattiga idag. Viktigt ar dock att inte underskatta nyttan att ha en person med direktingangar overallt i kommunen da blavitt fortfarande styrs som sosseelitens klubb. For att nagonsin komma tillbaka till toppen kravs en genomgripande strukturforvandling

    SvaraRadera
  38. Bond-Saxen:
    Sicken pajas du är. Radera friskt det du inte gillar, men skriv samtidgt en massa skit som du bevisligen är full av. Ibland får jag känslan av att du är 12 år och jag hoppas verklgen att det är sant...

    SvaraRadera
  39. Klockrent analys av Erling i inlägg ett.
    Det känns som om styrelsen styr IFK.
    Här finns det verkligen skarpa hjärnor. Kan ni komma med fler avslöjanden vi läsare längtar efter.
    Chockavslöjande: Jonas och Stefan styr träningarna.

    SvaraRadera
  40. Bill och Bulls bogus journey?

    SvaraRadera
  41. kul att läsa den typiska fjortiskommentaren typ "ööööh fan vadådå gunnar är ju bra änna". tyvärr finns det numer en ganska stor grupp internetsupportrar som började följa blåvitt nån gång 2003-2004 som ska yttra sig om det ena och andra.

    vad har ni för trovärdighet era småglin? vad vet ni om vår historia?

    SvaraRadera
  42. Centrum:

    Folk slåss i blåvitts namn - Ingen ska tydligen säga till dem att dom inte är "riktiga" supportrar.

    Men du, min vän, vill visst sätta etikett på supportrar.

    Vad vet du?

    SvaraRadera
  43. Centrum:

    Av de som började följa Blåvitt 2003-2004 så finns det sannolikt ingen som tycker att Gunnar är bra, om dom ens känner till vem han är.

    Så vad menade du egentligen?

    SvaraRadera
  44. Centrum:

    Folk slåss i blåvitts namn - Ingen ska tydligen säga till dem att dom inte är "riktiga" supportrar.

    Men du, min vän, vill visst sätta etikett på supportrar.

    Vad vet du?

    22/2/07 11:31


    Vad fan har Gunnar Larsson med fotbollsvåld att göra? Den här artikeln och debatten handlar ju om Gunnars inflytande på/i Blåvitt?!

    Snacka om att snacka i nattmössan.

    SvaraRadera
  45. Centrum:

    Jag anser bara att det är rent trams av dig att kommentera andra supportrar och ge dem etiketter.

    Ditt resonemang gällande supportrar som inte "var med" förrän 2003 haltar dessutom en aningnen i mina ögon. Dom supportrarna kan mycket väl ha lika god insyn som du gällande Gunnar Larsson.

    Annars så underkänner du ju i princip all form av historiestudier.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.