2007/02/11

Från himmel till helvete på sju dagar



SILLY SEASON Från att ha kommit närmare och närmare varandra i förhandlingarna om ett förlängt kontrakt så har snacket mellan George Mourad och Håkan Mild nu avstannat. George Mourad är inte nöjd med kontraktserbjudandet och Blåvitt vägrar att höja det. Nu står George under ett års kontrakt som han kommer att spela av innan han lämnar som Bosman, om inte Blåvitt gör ett nytt försök för att få George att signera ett kontrakt.

Att George i sina bästa stunder är en fotbollsspelare av extremt hög klass är de flesta experter ense om, något som gör att det är oerhört olyckligt om vi tappar honom till en annan förening utan att få en enda krona i ersättning. Att George Mourad vid flera tillfällen uppvisat en vilja att skriva på kontraktet och att se till att IFK Göteborg får ersättning för honom när han väl lämnar föreningen gör att man måste fråga sig varför Blåvitt inte matchar hans bud? En kortsiktig löneförhöjning skulle med all sannolikhet att tjänas in av en försäljning på längre sikt.

En försäljning som efter en säsong utan skador för George kan bli succé- och därmed en rejäl penninghink in på Blåvitts konto? Tystnaden kring affären gör i alla fall mig förvånad. Det behövs två för att dansa tango brukar man säga, så bjud upp era partners för en ny förhandlingssvängom:

- Skriv på Blåvitts bud George!
- Försök att matcha George krav Blåvitt!

Bägge parter vinner på att ett nytt kontrakt skrivs på. Selakovic och Wallerstedt i all ära, men de två herrarna som startade mot Elfsborg kan Blåvitt aldrig tjäna några utländska miljoner på. Inte ens om de skulle komma i högform. Men George är en potentiell kassako, se till att det inte blir någon av våra konkurrenter som får mjölka den om något år...

53 kommentarer:

  1. Men George är inte så jäkla bra. Han går väl in själv här och läser när Frankie hyllar honom och höjer sedan sina löneanspråk. Jag hade sålt honom för 100 spänn och en flaska Trocadero.

    SvaraRadera
  2. Finns säkert någon nordisk klubb som kan slänga upp 5 miljoner för Mourad, men killen är 25 år och hans chans att komma längre söderut än Jylland är att gå gratis. Helt OK om han vore öppen med det och inte pratade en massa skit i tidningarna om att han vill spela för Blåvitt, klagade på kontraktsförslagen etc. för att få sympatierna på sin sida. Kassako, knappast, även om jag förstår vad du menar.

    SvaraRadera
  3. Mild anser väl att Mourad inte passar i IFKs profil där samtliga spelare bör vara 90or eller yngre.

    SvaraRadera
  4. När skall ni fatta att det handlar om att George vill ha klausul men inte Mild? Det handlar inte om pengar.

    SvaraRadera
  5. Mourad-vår egen Zlatan?
    Fråga:
    Hur många matcher har han gjort?
    Hur många mål?
    Hur många målgivande passningar?

    Visst Mourad kan vara bra när han själv vill.
    Han behöver helt klart jobba på sin attityd-för de allra flesta gäller följande: Gör ett bra jobb sen kan vi prata om lönehöjning.

    Frankie-sluta lobba för Mourad det är enbart patetiskt, om Mourad vill ha ett bättre kontraktsförslag är det helt enkelt så att han måste prestera lite mer än vad han har gjort det senaste 1/2 året.

    SvaraRadera
  6. uppström/ Din antiattityd till vår bästa anfallare är ju bara patetiskt, att slumpa bort den enda anfallaren med potential för att spela i landslaget är ju ungefär lika begåvat som att snacka om guld för Blåvit i dagsläget. Mild sätter allt större fiaskostämpel på vårt Blåvitt, NOLL etablerade nyförvärv.

    Imponerande, nooooot.

    Mourad är utan konkurrens vår bästa anfallare. Sen att en del fjortisar har minne en match bakåt är en annan femma.

    SvaraRadera
  7. Kanon av Mild helt enkelt! Vad skall vi ha Mourad till? En inhoppare på sin höjd. Det är ingen slump att INGEN velat köpa honom.

    SvaraRadera
  8. Frankie-sluta lobba för Mourad det är enbart patetiskt, om Mourad vill ha ett bättre kontraktsförslag är det helt enkelt så att han måste prestera lite mer än vad han har gjort det senaste 1/2 året.

    Smart att avslöja att man inte ens är Blåvit när man anonymhetsar på en Blåvittsida. Nej, det senaste halvåret har varit svårt att prestera för Mourad då han VARIT SKADAD under hösten ditt jävla flan. Innan det på sensommaren när han kom tillbaka från Italien gick han in och stänkte dit fyra mål på fem matcher, bästa målsnittet av HELA LAGET under 2006.

    Härliga analytiker som sågar Mourad trots att han är på pappret den som gör mest mål av de spelare vi har i dagens trupp. Rasism kanske kan vara en förklaring? Dålig förståelse för fotboll är nog den mest logiska...

    SvaraRadera
  9. Strunta i kontraktet och låt honom spela. Vi behöver ju en bra anfallare i år med. Trist att vi missar pengarna men det har vi gjort förr.

    SvaraRadera
  10. Berg- Även om jag gillar Berg skarpt är man ju rädd att han blir en typisk Jonnie Rödlund, kommer vara talang i 5 år till innan han likt Långås försvinner in i periferin.

    Wallerstedt- Suger ut de sista kronorna av sin karriär innan han återvänder till Norrköping eller Sundsvall.

    Sella- Sumparnas sumpare. Kommer aldrig skjuta Blåvitt till några framgångar, något han bevisat under en lång period av usel form och missade öppna mål i Blåvitt nu.

    Raniege- Ganska spännande spelartyp, men dock så är han ännu alldeles för orutinerad och tunn för att prestera på Allsvensk toppnivå.

    Mourad- När han är dålig är han fortfarande en tung target, när han är bra gör han mål med två skott (höger och vänsterfot) har bästa skottet i dagens Blåvitt utifrån och dessutom är han vass på huvudet.

    Raniege och Mourad är de enda anfallarna som är intressanta på lång sikt, resten av dem är i bästa fall utfyllnader. Spelar man med Raniege och Mourad på topp har man dessutom allsvenskans klart bästa huvudspel i anfallet vilket skulle passa just oss perfekt då vi har Alex och Vasquez på kanterna och därmed allsvenskans bästa inläggsspel.

    Att ha Sella i mitten innebär i princip minus tio nickmål per säsong. Sella och Wallerstedt är dussinlirare i bästa fall som inte längre tillhör guldambitioner, men Mourad, Berg och Raniege är det...

    SvaraRadera
  11. Sammanfattning Mourad:
    Ganska bra targetspelare
    Ganska bra skott
    Halvdan avslutare
    Dåligt spelsinne
    Dåligt engagemang
    Långsam
    Misslyckat lån till halvdan italiensk klubb

    Vore förstås bra att kunna tjäna pengar på honom, men annars är ramsorna om honom betydligt bättre än han själv!

    Bara att glömma!!

    SvaraRadera
  12. När skall ni fatta att det handlar om att George vill ha klausul men inte Mild? Det handlar inte om pengar.

    11/2/07 15:32


    I så fall behöver nog håkan mild en A-kurs i gymnasiematte.
    Klausul= pengar in.
    Bosman= inga pengar in.

    SvaraRadera
  13. Även om man kan störa sig på Mourad när han blir ensam på topp ibland så är han ju så mkt bättre när han är i form än de andra anfallarna i laget att det inte går att jämföra. När han sänkte DIF borta, när han sänkte Bajen borta, när han sänkte HBK borta, när han sänkte danskarna borta osv osv.

    Utan mourad i anfallet, vad har vi kvar? En oprövad div två spelare, inhopparen Wallerstedt, Berg och supersumparsella.

    SvaraRadera
  14. ioi/ En säljklausul till Mourad gör dock att framtida spelare kommer kräva detsamma, och så är vi tillbaka i "sälja alla bra spelare vi har för en hel special och en back läsk"-karusellen. Har du sovit de två senaste åren eller?

    SvaraRadera
  15. hahahaha "supersumparsella". den var bra.

    SvaraRadera
  16. feldgrau/ 10 miljoner in kan vara klausulens summa, vilket dödar risken för låga klausuler. sedan kan man även skriva in i klausulen att den ska hållas hemlig och om dess former läcker ut blir den ogiltig. dvs att ingen ens får reda på att en klausul finns och när blåvitt sen säljer mourad (eller annan spelare) så ser det ut som att man gjort en vanlig affär. så här funkar det ju jämt när klubbar för affärer, men när blåvitt ska göra sina spelaraffärer får man läsa i City Göteborg att Mourad vill skriva på men att Håkan Mild inte ens har ringt och snackat med honom. Tro fan att Mourads agent tar chansen att försöka pressa Mild på pengar när han ser svaghetstecken hos densamma.

    SvaraRadera
  17. Mourad är nog den mest överskattade spelaren vi har haft i Blåvitt. Som någon skrev, konstigt att inga andra klubbar vill köpa honom, om han nu är så bra.

    SvaraRadera
  18. Jag är rätt skeptisk till Mild som sportchef, känns väldigt mycket RG över det, men att Mourad och hans agent kör utpressning via media får ju de stå för, det är inte Håkans fel. Ganska tråkigt när det går hem, dock, med tanke på att många verkar tro att det handlar om bristande vilja från IFKs sida. Jag tror t ex inte Blåvitt hade haft något emot en klausul på 10 miljoner, däremot tror jag att George har det eftersom ingen jävel skulle vilja köpa honom för den summan.

    SvaraRadera
  19. Jag tycker att någon borde ta kontakt med Mild och höra sig för hur det EGENTLIGEN ligger till istället för alla spekulationer.
    Den första frågan man borde ställa i sånna fall är hur Håkan egentligen tänker och vad han vill uppnå.
    Det är ju som flera säger, hans bästa värvning är ju en div. 2 spelare och enligt mig så räcker fan inte det.
    Största frågan är, VAD HAR LEDNINGEN I BLÅVITT FÖR AMBITIONER EGENTLIGEN??
    Om man tappar Mourad så tycker jag fan att vi iallafall ska få in pengar för honom men heslt av allt, FÖRLÄNG!

    SvaraRadera
  20. Centrum

    "Smart att avslöja att man inte ens är Blåvit när man anonymhetsar på en Blåvittsida."

    OK-Mourad är vår bästa anfallare mm mm

    Vad gjorde han innan han blev utlånad? Mål i varje match!!??
    Rasist? Det var nog det sämsta jag någonsin läst-jag fullständigt skiter i om han är röd,gul,grön eller svart.
    Hetsar man anonymt enbart för att man kritiserar en spelare som ställer krav på hög lön utan att egentligen presterat något de senaste 2 åren?

    SvaraRadera
  21. kid congo powers:

    Det enda jag har emot Mourad är att jag tycker han är dålig. En enstaka formtopp i somras ändrar inte på det. Har du glömt att han lunkade omkring en hel säsong utan att uträtta något?

    SvaraRadera
  22. utan att egentligen presterat något de senaste 2 åren?

    Ja förutom att han varit den anfallare som gjort mest mål räknat på antal matcher han spelat då. Men mål och sånt är väl inte så viktigt. Bättre att satsa på en kille som inte träffar vatten om han står på botten av havet, aka Sella?

    SvaraRadera
  23. uppström/ DU är ju direkt okunnig om fotboll. Det uppvisar du varje gång du kommenterar här.

    SvaraRadera
  24. Frankie

    Vanligtvis är du rolig, men jag fattar inte skämtet att kalla Ranégie för Raniege hela tiden.

    ???

    SvaraRadera
  25. stör du dig att han glömmer eller inte orkar skriva è istället för e?

    SvaraRadera
  26. Har inte med George och Mild att göra, men:
    Kommer det inte en kommentar om att ett gäng "IFK-are" slog sönder Dubliners och skapade panik därinne? Jävligt bra reklam för oss...Lockade säkert horder med nya IFK-fans...

    SvaraRadera
  27. Anonumoys 17.08 ;-
    Nej, det stör mig att i'et är helt felplacerat, vilket ändrar hela nanmet!

    SvaraRadera
  28. Vanligtvis är du rolig, men jag fattar inte skämtet att kalla Ranégie för Raniege hela tiden.

    ???


    Det är inget skämt, det är en "dålig" internpik. Jag har nämligen gett mig fan på att lära min omgivning att man ska stava namn rätt och Ranegie blev mitt olyckliga offer för detta projekt.

    SvaraRadera
  29. Morren har en agent som inbillat honom att han är Zlatan, helt rätt att inte ge efter för hans krav.
    Dagens Morren är ingen vi vill ha i blåvitt. Dessutom har vi en fullgod ersättare i Ranegie och Walle som båda är liknande spelartyper. Att spela med låt säga både Ranegie och Mourad på topp hade kanppast funka. Varför ha 2 bulldozer på topp?
    Det hade varit skillnad om vi saknat Mourads spealrtyp i truppen.
    Dessutom e väll Frankie lite bitter eftersom han "avslöjade" med "insatta källor" att det blir 3 nya år för Mourad för nån vecka sen.

    SvaraRadera
  30. permobil/ Att ens jämföra Wallerstedt med Mourad gör ju att man skrattar, Wallerstedt är ju jättebra. hahaha

    SvaraRadera
  31. permobil/ Gjorde han? Så vitt jag vet "avslöjade" Frankie att Mourad och Mild kommit närmre varandra i förhandlingarna och att Mourad troligen skulle skriva på, men om du kan posta en länk och ett exakt citat där Frankie påstår att Mourad skrivit på ett nytt kontrakt så vore det bra. Om inte så visar det nog så väl vem som är pajasen här inne.

    SvaraRadera
  32. permobil bör nog försöka att lära sig att läsa innantill innan han kritiserar vad andra skriver haha

    SvaraRadera
  33. Varför????

    Mourad suger ju (det gör i för sig våra andra anfallare också:))
    Men det finns ingen anledning att erbjuda Mourad något kanonkontrakt. Han är inte tillräckligt bra helt enkelt. Mourad fick ju tydligen smak på proffslivet (utomlands) när han nötte läktare och bänk i Italien.

    Lycka till i Albino Leffe George, om du har extremt tur så blir du kanske klubbkamrat med Vovven nere på Cypern.

    SvaraRadera
  34. Man kommer inte åt att läsa avslöjandet att George nog/troligen/sannolikt/med till visshet gränsande sannolikhet skulle förlänga inom en vecka längre eller? Tycker nog att permobil fångar andemingen i den ganska bra, löjligt att påstå något annat.

    SvaraRadera
  35. "Raniege och Mourad är de enda anfallarna som är intressanta på lång sikt, resten av dem är i bästa fall utfyllnader."

    tyvärr har du rätt.
    ranegie och george kan både göra kanonsäsonger i allsvenskan och generera inkomster vid försäljning.
    sella och svarte-marcus har varit så dåliga på senare år att det nog blir sista chansen för dom i år, 10 mål vardera - annars åker dom ut.
    wallerstedt lär ju gå i pension/till norrköping/sundsvall efter säsongen så där finns inget heller.
    och ali g fick inte chansen i år heller.

    slutsats: förläng med george, så har vi till nästa år iaf en bra anfallare, alternativt några miljoner i klubbkassan.

    SvaraRadera
  36. Tvivlar George på sin egen förmåga förstår ja att han vill ha en klausul..Om han nu var såpass självsäker på att han verkligen är grym så vet han att han blir proffs ändå förr eller senare ändå, utan klausul.

    SvaraRadera
  37. Förläng med George! George är en viktig spelare för IFK. Vem ska ta hans plats? Sella är ingen framspelare och på senare tid kan man ju inte seriöst säga att han är en målskytt så det skulle inte kännas konstigt om han fick spela vänster mittfällt igen.
    George är bättre än de andra anfallarna på allt. det enda han saknar lite är mer fart.

    SvaraRadera
  38. Förstår att mild _skiter_ i Mourad, hade jag med gjort vem FAN vill ha en zlatan wannabe i laget? då mena jag inte hur bra han är på planen, utan hur egoistisk han igentligen är, tror han är bäst i världen ^^

    Bra Mild det är mittf vi behöver förstärka inte anfallet. (ber om ursäkt om jag stavat fel någon stans)

    SvaraRadera
  39. "Tre nya Blåvita år för Mouradona

    SILLY SEASON Efter en tids ovisshet kring George Mourads vara eller icke vara i Blåvitt ser det nu ut att lösa sig mellan parterna. Enligt initierade källor förbereder IFK Göteborg ett bud som Mourad kommer att tacka ja till senare i veckan.
    - Det är en kompromiss parterna mellan och George får inte ett lika fördelaktigt kontrakt som han ville ha från början, säger Baraben.com:s källa."

    Det är ganska uppenbart att man "avslöjar" att Mourad förlänger. Bara rubriken säger ju det.

    SvaraRadera
  40. George har gjort 14 mål på c:a 40 allsvenska matcher. Då får man inga topplöner som forward. Mourad och hans agent har väl inte fattat det än. George har en jävla potential, men jag blir allt mer tveksam till att han ens kommer i närheten av den.

    Har alla här inne glömt 2005 förresten?

    Sedan förstår jag inte vad som skiljer Mourads agerande mot Teddy Lucic.

    SvaraRadera
  41. Kalla mig gärna pajas. Men läs det igen och framförallt, läs kommentatorstråden. Där är det rätt många som jublar eller har åsikter över att Mourad förlängt. Så det är nog inte bara jag som tolkat den som ett avslöjande med initierade källor och bla bla bla.
    Många pajaskommentarer där, sannerligen.
    Skål

    SvaraRadera
  42. ioi:

    Tack så mycket. Alla världens klubbdirektörer utom Vålerengas måste också vara totalt okunniga i ämnet fotboll eftersom de bevisligen inte vill värva "suprchockstjärnan" George.

    johannes:

    Jag anser att två styckern av trion Sella/M. Berg/Ranégie ska spela, lite beroende på hur Ranégie visar sig klara av allsvenskans tempo.


    Fattar för övrigt inte hur ni kan avfärda Berg. Han var trots allt hästlängder bättre än de övriga anfallarna i höstas.

    SvaraRadera
  43. uppström/ Jo å du store fotbollsmagnat, kan du inte ta och tänka över om det inte är så att Brescia hade sopat mattan med blåvitt sju dagar i veckan, de ville ha Mourad och BLÅVITT vill ha mourad, men har inte råd vad det verkar med deras nya 25 kronor i timmen lönepolicy...

    SvaraRadera
  44. en äkta gammal ledarartikel på baraben! we laaaajk!

    SvaraRadera
  45. "i sina stunder en fotbollsspelare av extremt hög klass" nåja. jag är med på "i sina stunder en allsvensk fotbollsspelare av hög allsvensk klass" men mer är det inte.

    Att man sedan blir både orolig och trött med tanke på hur trupp och spel sett ut hitills är en annan sak men knappast någonting som lugnas av Georges förlängda kontrakt

    SvaraRadera
  46. Ge fan i att kalla George för kassako. Finns ju inte klubb som ens skulle betala en tunna bajs för honom. Sedan att han hade bästa snittet av våra forwards säger mer om våra forwards än något annat. Värva en riktig forward istället för att släppa efter för Georges krav.

    SvaraRadera
  47. centrum: jag tycker det är du som är patetisk. Jag antar att du inte har en anning om hur mourads lönekrav ser ut? Det finns inget som talar för att bara för att vi förlänger och ger honom bra betalt så kommer en klubb att köpa honom för massor. Nä, mourads snack om att han vill förlänga är nonsens!

    SvaraRadera
  48. hahaha det faktum att vålerengen bjöd 4 miljoner men Blåvitt tackade nej för drygt 4 veckor sedan har folk glömt redan ja, Mild vet att man kan få över 10 mille för Mourad men då trodde han att ett nytt kontakt var nästan klart. Sen sket sig allt.

    Utan Mourad har vi ingen vettig anfallare, vi har en talang i Mattias R men sen är det fan SKIIIIT.

    SvaraRadera
  49. Timo:

    Har du belägg för det påståendet du kommer med?

    SvaraRadera
  50. timo:

    George ville ju inte själv dit.

    SvaraRadera
  51. Enligt Mild har blåvitt INTE fått några förfrågningar på Mourad, det där med Vålrenga e bara ett rykte

    SvaraRadera
  52. Visst är det olyckligt att han inte skriver på. För i sina bästa stunder är han riktigt bra. Tycker det är svårt att välja någons sida när man inte vet vad dom tvistar om. Vill ha kvar Mourad men inte till vilket pris som helst. Om det är så att Mourad vill ha en vidareförsäljningsklausul? Då är det helt rätt av Mild tycker jag. Det får vara slut på att utbilda spelare och sedan sälja dom vidare för kaffepengar. Och Mourad är 25 år och har inte varit en stabil forward för laget. Han har blixtrat till ibland för att sedan vara osynlig i flera matcher. Och han har haft förtroendet från tränarna utan att leverera tillräckligt med mål för att det skall vara godkänt. Samtidigt är det inte lätt att vara forward i Blåvitt? Blåvitt har på senare år spelat en allt för dålig anfallsfotboll. Man har satsat för mycket på det defensiva spelet. Forwards får ofta oerhört svåra bollar att jobba med.

    Men om man är en riktigt bra fotbollsspelare så syns det. Och då blir andra klubbar intresserade. Så skriv på Mourad och prestera. Då kommer du att få chansen i en bättre klubb i en bättre liga. Annars är risken att du får ett ogjort år och får lämna Blåvitt för en mindre attraktiv klubb. För vad jag förstått är inte Mourad glödhet på marknaden? Det är bara vissa av oss Blåvita fans och Mourad själv som tycker att han är en allsvensk spelare av toppklass!? Kanske han kan bli det i ett nytt offensivt Blåvitt? Ett år i frysboxen tror jag inte skulle vara bra för Mourads utveckling. Dags att Mourad och hela Blåvitt gör en bra säsong med ett sprudlande anfallsspel. Ett mer varierat spel med bra rörelse, snabba pass och mycket mål från forwards fötter.

    SvaraRadera
  53. At 11/2/07 15:51, Blogger Frankie sa...

    Berg- Även om jag gillar Berg skarpt är man ju rädd att han blir en typisk Jonnie Rödlund, kommer vara talang i 5 år till innan han likt Långås försvinner in i periferin.

    Ja, får se om Mackan Berg går till Ajax för 150 milj. Undrar om IFK har någon vidareklasul?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.