2007/01/18

Torsdagskrönikan: 30-miljonersklubben

TORSDAGSKRÖNIKAN Det här inte alltid kul att skriva krönikor. Vissa dagar, till exempel när man blir jämförd med Mats Härd, så är det mindre roligt. Men andra dagar, när man ser att det man gör ger resultat, då är det desto roligare. Ibland behöver man inte heller skriva så mycket, som idag.

När det för ett par månader sen uppdagades mindre bra nyheter kring den nya arenan så insåg en del personer snabbt att det var dags att säga ifrån. Det skrevs artiklar, debattinlägg och det startades en namnlista som snabbt nådde över 1000 namn. Detta gav resultat och på självaste julafton dök det upp en artikel där byggets arkitekt berättade att man nu beslutat att genomföra en rad förbättringar kring arenan som det varit krav på från flera håll.

Egentligen behövs det inte skrivas så mycket mer. De personer som gjorde sina röster hörda vet vilka de är, och även de som inte gjorde det. Öis och gais hörde vi till exempel inte mycket ifrån. Faktum är att hade de fått bestämma så hade man väl snarare kunna skriva ner budgeten med x antal miljoner.

Men denna gång gick det bra och vi fick genom stark lobbying 30 nödvändiga extra miljoner som sköts till bygget. Ibland är fantastisk vad stor folkets makt trots allt är, och med rätt utnyttjande av media kan det ta oss lång väg. Vi är inte klara med vårt hetsande kring arenan på långa vägar, även om den nu ser ut att bli i stort sett så bra den kan bli efter de förutsättningar som finns. Och det tack vare oss, 30-miljonersklubben.

15 kommentarer:

  1. Upp till kamp, kamrater!

    SvaraRadera
  2. Word!

    Ett steg i rätt riktning, men det är fortfarande ett Jävla fiasko att inte Sverige näst största stad med TRE elit klubbar (nåja) kan få fram större kapital för att bygga en arena för framtiden.

    En fortsatt mycket besviken supporter /Carl

    SvaraRadera
  3. Krönika? Visst var det en bra åsikt, man kan kämpa ihop bara man vill och det var bra med kampanjen från Barabens sida, men krönika? Detta var väl ingen krönika?

    SvaraRadera
  4. Jaha. Jag skrev på din insamling - är jag med i 30-miljonersklubben då eller? Skickades namnlistan till någon?

    SvaraRadera
  5. Anonymous said...

    Jaha. Jag skrev på din insamling - är jag med i 30-miljonersklubben då eller? Skickades namnlistan till någon?


    Självklart! Den skickades aldrig till någon men jag kan garantera att de ansvariga kände till den mycket väl och att den fick dem att känna pressen och så småningom höja budgeten. Inte bara den, men till stor del så var det den och ni som skrev på den som gjorde det.

    SvaraRadera
  6. ... eller så bygger vi en egen arena om några år. Detta är näst bästa lösningen. Vi kommer inte må bra av att dela arena på lång sikt. Folk kommer att associera fotboll lika mycket med öis och gais (precis som man alltid gjort) så länge den spelas på samma arena. Därmed drar deras dåliga resultat och rykte med oss när det är dags för match. Först när vi har en egen arena slipper vi blandas upp med dessa korplag och kunna attrahera en "riktig" publik, en publik som går på blåvitt - inte en publik som går på fotboll.

    SvaraRadera
  7. Ilproffessore/ Det kommer, men nu när vi ska spela på den här arenan i kanske 10 år så är det viktigt att den blir bra, nu verkar den med de förbättringar som gjorts efter påtryckningarna bli ganska bra med!

    SvaraRadera
  8. Om HIGAB & Co tog intryck av några protester / lyssnade på någon så var det nog främst på Supporterklubben efter ett antal möten melan HIGAB, Alliansen och Supporterklubbarna.

    Tror knappast att några skribenter på div internetsidor kan ta åt sig speciellt mycket ära.

    SvaraRadera
  9. OHJ said...

    Supporterklubben gjorde också sitt, visst. Men tro mig, de påtryckningar som framfördes i media och därtill namnlistan gjorde sitt också.

    SvaraRadera
  10. Nu tror jag nog att du tror lite väl gott om dig själv Erling.
    Namnlistans betydelse för ökningen är väldigt överdriven.
    Diskussionerna om en ökning och till vad det skulle gå till fördes långt innan namnlistan kom till.
    Däremot skall Änglarna slicka i sig av eventuellt beröm för att man fört fram sakliga argument i debatten och fick på så sätt till ett flertal ändringar.
    Det är inte säkert att den som skriker högst är den som får sin röst hörd. Det gäller att skrika i rätt öra.

    SvaraRadera
  11. Elfsborg har en ny egen arena.
    Kalmar får snart en ny egen arena.
    Alla lag i allsvenska har en egen arena. Utan öis, gais och blåvitt. De ska dela...
    Var finns ambitionen i blåvitt? Varför satsar man inte lika hårt som tex Kalmar FF i arenafrågan? Har man inte insett betydlesen av en egen arena? Finns inte pengarna i blåvitt men i Kalmar? Frågorna är många. Men arenan blir alena.

    SvaraRadera
  12. bra att den nya arenan blir så bra den bara kan. men jag tror blåvitt gör bäst i att försöka sig på en egen arena alldeles oavsett hur och när den "gemensamma" blir klar. den står ju inte och faller med blåvitts medverkan egentligen. det finns helt klart behov av både en blåvit arena och en gemensam arena för gais och öis och vad man nu vill ha där. behöver inte vara någon konflikt mellan dessa byggen.

    SvaraRadera
  13. Instämmer till fullo i Almgrens inlägg. Det var vi tillsammans som åstakomm det här!

    Nu tycker jag käblet mellan vissa grupperingar börjar bli löjlig. Skärpning tack!

    SvaraRadera
  14. Liten lustig detalj i hela arena debaten är ju den att när man byggde gamla Ullevi var det samma tjaffs. Blåvitt ville bygga en egen arena, till sisst blev det gamla ullevi och nu har den vart där i 90 år :P

    SvaraRadera
  15. Elfsborgs arena är inte elfsborgs arena, den hyrs av Borås stad (om än med ett mycket förmånligt avtal) och där spelar förutom Elfsborg även Norrby. Kalmars arena kommer att byggas av kalmars kommun. Det finns mig veterligen ingen svensk fotbollsförening som äger sin arena, och vad jag förstår är det heller ingen som har sådanna planer, inte kortsiktigt iallafall.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.