2007/01/15

Shavar Thomas till blåvitt?

SILLY SEASON Enligt GT ska denne 25-åriga Shavar Thomas från Jamaica provträna med IFK idag.
Shavar debuterade i Jamaicas landslag som 17-åring. Hans senaste klubb var Kansas City Wizards i den amerikanska ligan.


Hur vill du beskriva honom som spelare?- Stark, skicklig på att tackla och bra tajming i luftspelet. Han har alla möjligheter att lyckas i allsvenskan om han får ett kontrakt med IFK Göteborg. Enligt Håkan Mild är den 12-faldige landslagsmannen free agent och kostar därmed ingen övergångssumma.

23 kommentarer:

  1. Det skulle vara bättre om ni skriver en träningsrapport med Shawn Thomas istället för att ta en gammal nyhet.

    Vi vet ju redan detta.

    SvaraRadera
  2. kom in i matchen...

    SvaraRadera
  3. Håkan är desperat.

    SvaraRadera
  4. Det finns verkligen inga backar i sverige som är aktuella....har ju haft hyfsade erfarenheter av unga mittbackstalanger..risp,anton,kalle,bjärsa. det är så blåvitt ska värva.

    SvaraRadera
  5. Scouting verksamheten är indragen för att kunna finansiera det dagliga wienerbrödet.

    SvaraRadera
  6. Den nye Lago kanske?

    SvaraRadera
  7. Gött med så positiva vibbar när det äntligen händer något. Här har vi chans på en landslagsman till en billig peng, så gnälls det bara och målas fan på väggen. Kom igen nu gubbar och försök iaf att se saker ifrån den ljusa sidan.

    SvaraRadera
  8. Instämmer. Meriterna verkar lovande. Landslagssman och free agent. Positiva änglar!

    SvaraRadera
  9. Länder som Luxemburg, San Marino, Malta och dylig har antagligen massor med "bra" spelare med erfarenhet från landslagsspel..

    SvaraRadera
  10. 'Han va la go' va la också landslagsman... nyelago verkar åtminstone ha en egenskap gemensamt med gamlelago, bristen på speedkulighet...

    SvaraRadera
  11. Och för övrigt är Hjalmar Jonsson också landslagsman..

    SvaraRadera
  12. Tycker han verkar spännande.
    Den Amrikanska ligan håller väl 3 snäpp högre klass än Allsvenskan iaf?

    SvaraRadera
  13. Kommunikations problem så det skriker om det - lago fast svart?

    SvaraRadera
  14. Andra jamaicaner har ju lyckats väldigt bra i Sverige, jag tänker såklart på Khari Stephenson och Luton Shelton. Lite oroande bara att Shavar är mycket god vän med Stephenson, med tanke på vilken klubbar Stephenson har spelat med och kommer att spela med..

    SvaraRadera
  15. bara att inse vilken låg standard allsvenskan håller. kan säkert bli bra..

    SvaraRadera
  16. "Kommunikations problem så det skriker om det ... ". Väl talat, men det finns ett uttryck som heter "man skall inte kasta sten när man sitter i glashus". Kommunikationsproblem är ett ord och om du hade ansträngt dig lite med DITT modersmål så kommer vi en bit på vägen även här. Snacka inte skit om kamratgårdens språkförbistringar innan du tagit dig förbi dina egna alltså!

    /Språkpolisen

    SvaraRadera
  17. Här tjatas det ideligen om att det är så tyst på silly season för blåvitts del och när det väl dyker upp ett namn, fullständigt okänd för vår del men inte helt utan meriter och med erfarenhet från en liga som lätt håller allsvensk klass, då ska det direkt ratas och gnällas. Det är väl bra att Håkan testar spelare!

    SvaraRadera
  18. Dessutom lär ju den här killen kunna engelska i alla fall, han har ju trots allt spelat i USA. Till skillnad från Lago som bara kunde spanska. Ge killen en chans, jag tycker det låter lovande.

    SvaraRadera
  19. Jo, eftersom engelska är modersmål på Jamaica, så kan nog killen prata engelska...
    Kan vara lite svårt att förstå vad dom säger bara, eftersom de ska klämma in ett "Yaa mann!" överallt.

    SvaraRadera
  20. Enligt artikeln i GT är han back och en sådan behövs i och för sig men jag hoppas att Håkan Mild koncentrerar sig på att hitta en innermitt också.

    SvaraRadera
  21. Senare än officiella hemsidan...hehe

    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,70295&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1602259

    SvaraRadera
  22. Ännu en gång så målar ledningen (Mild/RG)bilden av att vi ska satsa på ungdomarna sen bara plocka in spelare som tillför något extra. Vad blir det i slutändan? Detta? Jag har skrivit det tidigare och kan göra det igen.Nu kommer det komma provspelare från när och fjärran för att försöka få kontrakt likt 2003. För helvete vakna era sopor. Nu kan ni fan inte skylla på att det inte finns folk som vill betal till investmentbolaget.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  23. Oväntat att han var free agent? Men jag tycker detta låter spännande ändå. Men det känns som Blåvitt fösöker att fynda. Man försöker inte värva spelare man egentligen är intresserade av. Alla som är gratis med en skaplig meritlista är numera intressanta för Blåvitt? Språksvårigheter hit och dit. Klart det ställer till med en del problem. Men huvudsaken är ju att han är en bra fotbollsspelare. Sen får man ta tag i språket och sätta honom vid skolbänken direkt. Kan Svenskar lyckas i Italien så kan väl en Jamaican lyckas i Sverige?

    Någon som vet vilken position i backlinjen han är tänkt till? Brytsäker är ju alltid bra. Men jag hoppas att det är en snabb rackare med bra uppspel också. Vi behöver snabbhet och spelare som kan vårda bollen inom laget också. Lite trygghet jämte Bjärsmyr. Är så trött på dessa panikrensningar från backlinjen. Vill se ett mer spelande Blåvitt från backlinjen, genom mittfältet upp till forwards. Vårda bollen inom laget.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.