2006/12/08

Skriv på för en bättre arena!

NYA ARENAN Till: Göteborgs kommun, Higab, IFK Göteborg, GAIS och Öis.

Göteborgs kommun har beslutat att ge i uppdrag till Higab att bygga en ny fotbollsarena på den plats där Gamla Ullevi står idag. Det är bra, men tyvärr tyder allt på att den nya arenan kommer byggas med en undermålig standard. Detta accepterar inte vi supportrar som kräver en arena som håller måtten för idag och för många år framöver!

Enade står vi - supportrar till IFK Göteborg, GAIS och Örgryte IS - och vårat mål är att få en ny fotbollsarena som vi kan vara stolta över och som inte håller en standard som är förlegad redan när den byggs !

Insamlingen kommer självklart att lämnas till de ansvariga runt bygget, samt till de berörda klubbarna. Vi visar att vi bryr oss, vi kräver en bättre arena.

Skriv på nu !

Namninsamlingen hittar du HÄR.

UPDATE 9 DECEMBER:

Det är många som undrat över en närmare specifiering av den texten som står på namninsamling.com/nyarena. Jag vill härvid göra ett par klargöranden:

- Att skriva på den listan innebär inte att man skriver på för att stoppa rivningen av Gamla Ullevi. Det är Markus Hankins ord och inte mina. Dock skall sägas att om tidsplanen skulle förskjutas för att det skall uppstå en chans att göra de förbättringar som krävs, då tror och hoppas jag att supportrarna är villiga att offra den tiden. Det handlar om att göra rätt från början, då det är trots allt ett bygge som skall stå i många år framöver.

- Gamla ska rivas och en ny arena skall byggas. Vad man skriver på för är alltså att den nya arenan som skall byggas blir en bättre arena än den som ligger på ritbordet idag. Vad det exakt innebär är väldigt svårformulerat, för att tro att alla byggherrar, klubbar och kommunen ska komma exakt överens om alla "detaljer" vore oerhört naivt.

- Däremot så finns det ett par punkter som är nödvändiga för att ett nybygge skall hålla en standard som kan klassas som god i dagens läge. Många av dessa punkter nämns i texterna från Supporterklubben Änglarna, Anders Almgren, Markus Hankins och nu också Åke Josepshon.

- Man skall också ta i beaktande att det finns chans att lämna en kommentar när man skriver på listan. Man kan alltså både skriva på och samtidigt lämna sin åsikt om vad man tycker är fel.

14 kommentarer:

  1. På skrivet!

    SvaraRadera
  2. så nu har man skrivit på! hoppas att detta ger nån effekt bara.

    SvaraRadera
  3. Påskrivet här med, nu ska jag försöka sprida den här insamlingen till Gaisarna med så gott det går!

    SvaraRadera
  4. Det e la nu man förstår varför den fortfarande kallas nygamla.

    SvaraRadera
  5. Det var ett jävla sent uppvaknande av er... Ingen som kunde dra slutsatsen efter de första skisserna?? Detta är aldeles för sent...

    SvaraRadera
  6. Får verkligen hoppas att det inte är försent.

    SvaraRadera
  7. när blir det strejk då?

    SvaraRadera
  8. änglarna sviker i vanlig ordning sina medlemmar och går på IFK:s linje: "rafsa ihop nåt skit bara det går snabbt, se till att man kan åtgärda saker i framtiden". Änglarnas viceordförande skriver något märkligt på deras hemsida om att allt bör fortskrida som det är men att nya pengar ska skjutas till, tänkte bara informera om det då ingen verkar besöka deras sida längre...

    Änglarna har spelat ut sin roll helt nu?

    SvaraRadera
  9. 9 december 2007, alltså ett år. Borde hinna samla in en del underskrifter. Har dessutom börjat bra med 250 namn på ett halvt dygn!

    Skriv på du också!

    SvaraRadera
  10. - läs supporterklubben änglarnas meddelande och inse. strunta i namninsamlingen.

    SvaraRadera
  11. - läs supporterklubben änglarnas meddelande och inse. strunta i namninsamlingen.

    Supporterklubben förstår i vanlig ordning inte mycket, de är mest intresserade av att slicka IFK:s arslen. Håller med Cobbs om att deras roll är rätt överspelad, pöbelklubben.

    SvaraRadera
  12. Jag hade faktiskt inte haft något emot Volvo Arena om det innebar full satsning på en arena värd blåvitt.

    SvaraRadera
  13. Man kan ju fråga sig vad den här "Tore Lund" som är sportchef (?) på GT tänker med.

    Lund fördömer supportrarna för att de har krav på den nya arenan och avfärdar oss som "lipsillar". Det är så signifikativt för den här stadens bastuklubbselit, om man inte håller med är man bara en gnällig jävel. Att Lund själv ljuger i sin krönika struntar han i, de restauranger och pubar han talar om finns inte i den senaste detaljplanen, men Lund kanske får separata planer från HIGAB i bastun? Att en sportchef för stadens enda kvällstidning anser att det är smart att jämföra ett kommande nybygge med brädhögen Gamla Ullevi (från 1916) tyder ju på en total visionslöshet hos de starkaste opinionsbildarna. Till och med gamla Matts Olsson skulle hållit sig borta från en så förlegad paralell. Men tydligen ska fotbollssupportrar hålla käften eller tycka att allt som är bättre än det var för 100 år sedan är succé, jag väljer att inte göra något av dessa alternativ dock.

    Fotbollsarenan som den ser ut i nuvarande planerade utformning är inget annat än en formidabel katastrof, men tydligen är inte krav nödvändiga i vår stad, i alla fall utanför hockeyns intresseområde.

    SvaraRadera
  14. Cobbs m.fl.
    Som vanligt är faktiskt Änglarna de enda med nyanserad syn på saken.
    Bara Ben letar bara efter syndabockar i vanlig ordning.
    Det enda rätta nu är att få mer pengar till projektet. Arenan är inte 80-talsmässig om det skjuts till ökade resurser.
    Stoppa inte bygget!
    Vänliga hälsningar,
    En något insatt och nyanserad supporter

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.