2006/12/11

I en annan del av landet...

ARENAN I Göteborg skall det byggas en arena för tre lag och svenska damlandslaget. Den skall kosta 180 miljoner och kommer sakna mycket av vad man kan kräva an en modern arena. Samtidigt i Stockholm, har hockeyklubben Djurgårdens IF börjat skissa på en ny arena för sitt fotbollslag. Så här kan komma att se ut:

Förslag till ny arena för Djurgårdens IF:

"Cedervall Arkitekter presenterar nu ett högaktuellt förslag till ny hemmaarena för Djurgården Fotboll. Detta är ett av flera alternativ, och enligt vår bedömning det intressantaste, som vårt kontor har utrett på eget initiativ under de senaste två åren. Förslaget innefattar en internationell fotbollsarena för ca 24 000 åskådare och tillhörande lokaler för uthyrning eller egen verksamhet. Arenan ligger påtraditionell Djurgårdsmark, vid nuvarande Östermalms IP, ett stenkast från Stockholms stadion."




Foajéplan:


Sammanhängande foajé runt hela arenan, med caféer, fast-food försäljning och toaletter.














Entréplan:


• Ett stort arenatorg anläggs intill Lidingövägen
• Väderskyddade entréer
• Möjlighet till butiks- och kontorslokaler med skyltfönster längs hela entréarkaden
• Omklädningsavdelning under huvudläktaren med direktkontakt med mediaavdelning, spelarentré och parkering






Källa och bilder: Cedervall Arkitekter


Gör din röst hörd, stoppa fuskbygget i Göteborg!

Skriv på nu!

10 kommentarer:

  1. Foajeplan: Sammanhängande foajé runt hela arenan, med caféer, fast-food försäljning och toaletter.

    Det här tror jag är nyckeln. Det känns som den stora skillnaden mellan ett budgetbygge och en evenemangsplats. Dessutom är inte ekonomin ett argument för att inte bygga ett foajéplan, då det skulle generera sådana inkomster att man skulle tjäna igen den extra byggkostnaden på noll tid.

    Mer åsikter och mer underskrifter nu!

    SvaraRadera
  2. Det bästa hade varit en icke komunägd evenemangsplats utanför centrum som det var lätt att komma till med kollektivtrafik eller bil. Nu när komunen bestämmer blir det en arena i centrum utan restaurang och pub. Detta tror jag beror på att komunen vill att besökarna till arenan skall vara kvar i stan efter evenemanget och använda sig av befintliga krogar.

    SvaraRadera
  3. Sedan skall ju bajen få en tjugotusen-nånting-arena och AIK Råsunda deluxe.

    ÖIS, Gais och IFK få dela på en skitarena!

    SvaraRadera
  4. Helt sjukt... Med tanke på att det är TRE lag här så borde kommunen kunna hosta upp den dubbla budgeten.

    SvaraRadera
  5. Det är bara att förstå... Med kommunens hjälp kan det inte bli bra! Vi måste bygga själva om vi skall få något som passar oss. Tyvärr låter tongångarna hos kommunen som de inte välkommnar ett sådant insiativ. Flytta?

    SvaraRadera
  6. Om nu detta är ett bra alternativ så är det väl enbart för kommungubbarna att kopiera och flytta arenan till Göteborg.
    Om arenan redan är färdig "konstruerad" så sparas åtskilliga 100 tusen.

    SvaraRadera
  7. Gbg: kommunledning har väl aldrig gjort sig känd för att inte vara prestigelös direkt? Tyvärr kommer vi behöva leva med arenan med en luddgig kommentar att den går att förbättra eller dylikt. När det går bra för IFK kan S-ledningen dock kännas vid föreningen och visa upp sig kring den.

    SvaraRadera
  8. Det är så blåvitts arena skall se ut!

    SvaraRadera
  9. I Sthlm e det Borgarna som vill nåt med sthlms-fotbollen.

    SvaraRadera
  10. Blåvitt till Mölndal 2009!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.