2006/11/29

Arneng är högaktuell och avskriven för Blåvitt...

MEDIEKRITIK I dagens tidningar kan vi läsa två artiklar om Johan Arnengs eventuella flytt till IFK Göteborg. I Expressen läser vi en enormt kort dementi och i City läser vi i linje med vad Baraben.com igår berättade att Arneng fortfarande är högaktuell för IFK Göteborg. De två tidningarna Expressen och City har vidare ett så nära samarbete att de delar sin hemsida, Expressens dottertidning i Göteborg, GT, har en gemensam hemsida med City Göteborg. Men vitt skilda nyheter i tidningarna...

I dagens City Göteborg skriver Fredrik Lindstrand om Arnengs situation under rubriken "Rehn trumfkort":
"Efter att Dif i somras försökt sälja Arneng till en norsk klubb har relationen dem emellan inte varit den bästa. Mycket talar därför för att mittfältaren lämnar Stockholm i vinter.
Ett alternativ är IFK Göteborg.
- Göteborg är intressant i fall det inte skulle lösa sig med Djurgården, säger Johan Arneng till City.
- Det är ju en av Sveriges största klubbar någonsin, klart det är smickrande när man hör att de är intresserade."
Här säger Arneng själv till Citys reporter att han är smickrad och ser Blåvitt som ett alternativ om det inte skulle lösa sig med Djurgården, vilket det inte ser ut att göra.

Men samtidigt i dagens Expressen, Citys samarbetspartner, skriver Daniel Kristofferson en notisformad artikel (detta är hela "artikeln"):
"Blått ett rykte
Det har ryktats om Elfsborg eller IFK Göteborg för Johan Arneng. Men nu är Blåvitt inte längre ett alternativ för Djurgårdens mittfältare.
- Jag vill inte säga någonting om det, säger han själv."
Kristoffersson får alltså ut "Blåvitt är inte längre ett alternativ" ur kommentaren "-Jag vill inte säga någonting om det". Slutledningsförmågan hos Kristoffersson måste vara bra mer avancerad än hos oss vanliga homo sapiens, för den där slutsatsen tar ändå priset. Bara två dagar tidigare skriver Daniel Kristoffersson i Expressen:
"Elfsborg och IFK Göteborg leder jakten på 27-åringen - som kan tänka att röra på sig: - Jag har ett tvåårskontrakt med Dif. Samtidigt är jag villig att lyssna på andra anbud."
och
"- Johan är en jätteintressant spelare och vi för en dialog med våra nya tränare om hur vi ska göra, säger Blåvitts sportchef Håkan Mild."
En fenomenal svängning av vad herr Kristoffersson försöker få sagt. Men frågan är varför han svängt? Ingenting i hans en mening långa intervju med Arneng tyder på att IFK Göteborg nu plötsligt avskrivits för Arneng, så varför då skriva att Blåvitt är ute ur bilden?
Kristoffersson skriver tvärt emot vad Arneng berättar för hans journalistkollega Lindstrand på City, men det framkommer aldrig varför han gör detta? Kan det vara personliga motiv bakom? Kan de två journalisterna i fråga ha någon typ av vendetta mellan sig? Eller vill han (Kristoffersson) helt enkelt sabotera för IFK Göteborg nu när de på allvar gett sig in i jakten på Arnengs signatur?

29 kommentarer:

  1. han kristoffersson verkar ju vara en stor portion tomte alså!

    SvaraRadera
  2. imorn skriver han väl att han är klar för blåvitt hehe dimridåer!

    SvaraRadera
  3. Jag måste säg att Kristofferssons artikel är den sämst skrivna artiklel jag någonsin läst. Alla kategorier. Frågan är hur den ens kunde publiceras. Det är iofs underhållande av Expressen att låta en så pass katastrofalt dålig journalist få yttra sig. Skräp. Kort sammanfattat.

    SvaraRadera
  4. Hahaha.....sen när har det varit ngn begåvad artikel i ngn av våra kvällsblaskor. Det är bara att hämta vem som helst från gatan och sätta han vid datorn och se vad han skriver....eller ta en apa, vilket som. Nu ser vi resultatet....

    SvaraRadera
  5. Skönt att dom släpper ifrån sig dessa objektiva nyheter i dessa rättegångstider. Men dom kanske inte lär sig på redaktionen?

    SvaraRadera
  6. det kan ju vara att kristoffersson har skrivit något som inte är i linje med var han fick göra för någon av parterna och därmed fått sig en rejäl känga.

    Tror det är blåvitt. För att sätta mindre press så avskriver dem det nu, trots att han inte är avskriven

    SvaraRadera
  7. Kristoffersson kanske har fått reda på något mer, men som inte är med i artikeln?

    SvaraRadera
  8. cj...haha...tycker denna sidan byggs av massa tomtar, en journalist wannabee och hans småtomtar. Detta inlägg kommer få vara emd cirka 30 min. Man klagar inte på Frankie här!

    SvaraRadera
  9. anonym

    Du är ju uppenbarligen det största trollet här, dra tillbaka till hålan där du kom ifrån

    SvaraRadera
  10. Men Kurt!
    Ser du inte den röda tråden för alla "artiklar" som skrivs här?
    Sedan så är jag övertygad om att 90% av de 25-30 som kommenterar artiklarna här är 15-16 år med tanke på mångas oerhört välformulerade inlägg! :)
    Men inget ont om det, känns dock lite X-files! Konspirationsteori! Väntar bara på avslöjandet att Palme var tvungen att bli skjuten för att IFK skulle vinna UEFA cupen eller nått liknande avslöjande!

    SvaraRadera
  11. "Ser du inte den röda tråden för alla "artiklar" som skrivs här?"

    Du kan gärna få berätta vilken röd tråd du ser? Jag ser nämligen ingen. Jag ser debattinlägg (som aldrig kan vara x-files, folk får tycka och tänka vad de vill), ren information taget från andra källor, "reklam" för fonden och den alternativa shopen, rena humorinlägg, och en del silly season-artiklar. Var är den röda tråden?

    SvaraRadera
  12. det som är jävulskt irriterande är att dessa muppar till journalister aldrig få stå till svars för sitt skitsnack. det är ju delvis vårat fel, som inte reagerar tillräckligt, men ändå borde redaktionerna har lite större ambitioner..

    SvaraRadera
  13. bitterheten mot aftonbladet, expressen. Samma tidningar som används som källa till de "sensationella" avslöjande som baraben hela tiden pumpar ut!
    höhö, då skrapar jag bara på ytan.

    SvaraRadera
  14. Tror kristoffersson har info som vi inte har. Sen måste jag till viss mån ställa mig bakom trollet. Att klaga och såga är alltid lätt men att ta emot kritik är inte så välkommet här inne. Utan kritik, ingen utveckling... va det inte så.

    SvaraRadera
  15. Man KAN inte tycka att Christofferons artikel är något som ska publiceras i en dagstidning.
    Då har man inte mkt innanför pannbenet

    SvaraRadera
  16. .. och om han nu har nån mer info till sin artikel. Varför skriver han då en sån tafflig sådan? Dålig journalist i vilket fall som helst.

    SvaraRadera
  17. Trollet

    Den röda tråden är att det finns ett fåtal som dig som dig i kommentarerna. Finner du inget värde (mer än att spela allan i kommentarerna) så finns det väl ingen anledning att besöka sidan? Eller har du något annat syfte med dina spydiga och nedslående kommentarer?

    SvaraRadera
  18. För övrigt hoppas jagatt Elfsborg vinner allsvenska nästa år!
    Heja de gule!!

    SvaraRadera
  19. Han kanske vet något som inte i vet..? Skratta inte än.

    SvaraRadera
  20. Jag vet inte vad ni har för källor men det jag har hört så sent som idag var att IFK inte lagt något bud på Arneng eller kontaktat honom. Detta kom ifrån Sthlm.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  21. http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=21155

    SvaraRadera
  22. Ovanligt att Frankie har fel. Var inte Antonsson också helt klar eller nästan klar?

    SvaraRadera
  23. Fråga Håkan Mild, Antonsson var muntligt överens med Blåvitt. I fallet Arneng har inte Frankie eller någon annan på Baraben fel för vi har aldrig sagt att Arneng är klar, bara att IFK Göteborg den senaste veckan försökt att värva honom. Två jävligt olika saker, det enda "vanliga" är att en (ja många fler är det inte) anonym pajas vill hetsa mot Baraben. Men kryp djupt tillbaka in i din råtthåla eller babyblå hörna och sug på tummen vetja.

    SvaraRadera
  24. Kul att IP-nummer från Aftonbladet pingat mot www.baraben.com 27 gånger de senaste 48 timmarna. Har ni tänkt på det Baraben-män?

    SvaraRadera
  25. Står på textv att Arneng bli kvar i Djurgården. Ingen förening har kontaktat honom - tydligen.

    SvaraRadera
  26. Aftonbladets 27 ping är Lallar-Laul som drar över Expressenfjöset på tangentbordet.
    Detta är nästan bekräftat.

    SvaraRadera
  27. Hur spårar ni aftonbladets ICMP meddelanden?

    SvaraRadera
  28. Stig kan ju lägga lite av vinsten på Arnäng.
    http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2006%5c11%5c29%5c4143&o=sp3

    SvaraRadera
  29. Nu pissade jag precis på Expressen. Tänkte bara kolla här om jag uppviglat eller hotat någon nu?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.