2006/10/27

Välkommen till ankdammen



LÄKTARHETS Igår misshandlade Blåvita varandra, kastade in bengaler på plan, jagade ordningsvakter, blev överfallna av galna batongviftande snutar, man blev överfallna av de ökända Råsunda-vakterna och det finns lika många versioner av vad som hände och vem som var ansvarig för vad som det fanns människor på plats.

Det jag frågar mig är hur noga IFK Göteborgs ordförande Stig Lundström tänkte igenom beslutet att åka tåg tillsammans med cirka 100 huliganer till Stockholm. Det måste rimma oerhört illa med föreningens fördömanden av samma våldsbeteende? Känns ju som att det blir väldigt svårt att ta föreningens hårda fördömanden av huliganism på allvar efter detta...

Baraben.com:s "Becka" kommer inom kort redogöra för hur vistelsen på Råsunda innebar misshandlade supportrar, slagsmål, kaos och provocerande från alla håll och kanter.

57 kommentarer:

  1. hahaha va i HELVETE var det på videon? applåder och sen inrusning i polismuren?!?! va sysslar idioterna med?

    SvaraRadera
  2. Människor utan hopp blir självmordsbombare.
    Supportrar utan hopp slåss.
    Börja spela fotboll nu!
    Blåvitt!! Blåvitt!
    Ge oss hopp!

    SvaraRadera
  3. anonym 19.06: pajas!

    SvaraRadera
  4. ja va i helvete är detta? vad försöker dessa ärthjärnor genomföra med detta? ahhaah riktigt roligt när ett par av dem hoppar runt och gör karatesparkar i luften efter rusningen med. jävla småglin.

    SvaraRadera
  5. sjukaste var när snuten gick fram till helt andra än dem som stökade och sprutade pepparspray i ansiktet på en kille och sen slog sönder honom med batongerna.

    ALLA vi drabbas av att ett fåtal gillar att slåss, gäller både snuten som "våra" bråkmakare. jävla nötter.

    SvaraRadera
  6. bisarr film, när inträffade den här rushen? och varför?

    SvaraRadera
  7. stig har ju inte alla hästar hemma.

    SvaraRadera
  8. Lundström åkte tåg med föreningens supportrar till matchen, inget konstigt med det.

    SvaraRadera
  9. Så ska dom tas sthlmpacket.
    Dessutom 0-7 på dom 2 senaste >[

    SvaraRadera
  10. Anonymous said...

    Lundström åkte tåg med föreningens supportrar till matchen, inget konstigt med det.

    27/10/06 19:26


    Om man är emot dessa supportrar så kanske man inte borde "umgås" med dem. Samma sak gäller ju Supporterklubben, snacka om att sakna balls.

    Om det är så att de inte har några problem med Wisemen så vill i alla fall jag inte höra massa jävla gnäll om hemska huliganer från Klubbens och Föreningens sida när de reser till stockholm tillsammans med samma våldsverkare. Snacka om hyckleri.

    SvaraRadera
  11. alla kan dra åt helvete. fy fan vilka pissluffare de är blåvitt.

    SvaraRadera
  12. BÖÖÖÖÖRJA SPELA FOTBOLL NU BLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅVITT, BLÅÅÅÅÅÅVITT!

    SvaraRadera
  13. Tragik och komik på samma gång. Vad tänker tomten som kickar mot polisen? Vill han sparka ner dem eller bara visa vad han kan?

    SvaraRadera
  14. VILKA ÄR DET PÅ VIDEON? ULTRAS? WISEMEN? SUPRAS? MONGOS?

    SvaraRadera
  15. Med samma logik borde alltså inte "Baraben" kunna kritisera samma gruppering, samtidigt som de väljer att dricka sin öl innan matcherna på Rose & Crown?

    Man kan tycka att delar av vissa personerns handlingar är fel, och samtidigt klara av att umgås.

    SvaraRadera
  16. Starkt av gänget i vita kepsar att vinna så överlägset trots att de var så många färre. Fast större förstås. Mycket större.

    SvaraRadera
  17. Polisen drog tydligen pistol mot katatefajtarn...

    "Med samma logik borde alltså inte "Baraben" kunna kritisera samma gruppering, samtidigt som de väljer att dricka sin öl innan matcherna på Rose & Crown?"

    Ett par saker bör väl poängteras:
    1. Baraben.com har ingen officiell åsikt i huliganfrågan. De åsikter som framkommer är skribenternas egna, ok tråkigt svar på ett sätt men just det som är idén med den här sidan- att folk ska få säga vad de vill.
    2. Jag visste inte att Wisemen ägde Rose & Crown, för annars försår jag inte din "pik", om bara Wisemen var välkomna på Rosen skulle den kursat för många år sedan...
    Förstår förvisso din poäng, men förstår inte varför du försöker dra in Baraben i diskussionen?

    SvaraRadera
  18. Jag skulle vilja påstå att Stig inte förstod att 100 wismen fanns på änglarnas tåg. änglarna måste ju ha informerat om detta men jag tror inte han kopplade dem till huliganer faktiskt. men det är bara min teori.

    SvaraRadera
  19. videon var ju bara löjlig. skulle vilja påstå att både blåvita och snuten var lika goda kålsupare igår på läktarna.

    SvaraRadera
  20. stnd att polisen inte kunda banka skiten ur dom fega! Hoppas polisen bryter några ben på dem nästa gång.

    SvaraRadera
  21. Hahahha, vilka bönder. JÄVLIGT lyckad inrusning i muren av poliser. Eller inte.
    Sen när de blev tillbakatryckta var det inte en jävel som vågade springa fram utan man stod och vevade i luften.
    Häftiga killar!

    SvaraRadera
  22. Tycker för övrigt att Frankie och andra baraben skribenter borde tona ner krigsretoriken och hatpropagandan mot andra lag. Att älska blåvitt innebär inte att man hatar andra lag, eller dess suportrar. De suportrar jag hatar allra mest just nu är de som kallar sig wisemen, eftersom de skadar klubben på ett sätt som aldrig AIK, djurgården eller hammarbys supportrar kan göra, nämnligen genom att orsaka poångavdrag. Att sen se finniga nittonåringar skrika åt Ölme och Alexandersson att de är horor får mig att aldrig vilja gå på fotboll igen.

    SvaraRadera
  23. "Archangel said...
    stnd att polisen inte kunda banka skiten ur dom fega! Hoppas polisen bryter några ben på dem nästa gång."

    Vad jag såg på plats verkade de som åkt på mest stryk faktiskt varit de som inte såg ut att delta i nåt hets alls utan de som hamnade i kläm i korvkön, vid trappan etc. Dessa personer fick smaka både tårgas (vilket en polis bekräftade att det var, alltså inte pepparsray) och batongslag... Säkerligen fick även en del av de hetsande samma medicin... Men poängen med det hela var väl ändå att polisen bara gick in hårt och brutalt utan att göra skillnad på nån, kanske inte rätt taktik att göra på en fotbollsläktare där alla typer av folk befinner sig, även om dom självklart måste ingripa på ett eller annat sätt när det så hemskt stabila stängslet mellan sektionernas pausutrymmen hade rivits ner..

    SvaraRadera
  24. Känns som om risken är större att få stryk av sin "egna" firma än motståndarnas nu för tiden. Skönt att ha "grabbar" som står upp för sin klubb...

    SvaraRadera
  25. Tycker inte man skall anklaga Wisemen för allt sattyg som händer inne på arenan.Jag satt där uppe och kollade ner i halvlek när detta hände.De personer som sparka ner staketet och anföll polisen var ju både yngre WM,Ultras och helt vanliga IFk Supportrar.Men men gjort är gjort men tänk på att detta är AIK borta,större hatmatch finns inte i Allsvenskan.

    SvaraRadera
  26. håll er till fotbollen och hur ni tycker ifk ska styras och låt oss ta hand om resten..

    SvaraRadera
  27. De suportrar jag hatar allra mest just nu är de som kallar sig wisemen, eftersom de skadar klubben på ett sätt som aldrig AIK, djurgården eller hammarbys supportrar kan göra, nämnligen genom att orsaka poångavdrag.

    Visst, alla kan inte älska varandra, och jag kan förstå att vissa tar avstånd från Wisemen (även om detta var en salig blandning av blåvit supportrar).

    Dem jag hatar mest just nu är våra lama spelare som skadar klubben mångt mycket mer än vad "bråkstakarna" gjort iår. Nämligen genom att varken visa hjärta, kämpaglöd eller vilja och på så sätt orsaka att vi går miste om både internationellt spel och bonuspengar av olika slag.

    SvaraRadera
  28. Hur kan man påstå att man älskar blåvitt efter att deltagit i detta eller genom att skjuta in raketer på planen? Får Blåvitt respekt? Knappast! Det som händer är att klubben får böta eller bli av med viktiga poäng. Det blir inte heller direkt lättare att locka nya sponsorer och spelare heller. Det mest ofattbara en supporter dock kan göra är att håna en gammal legendar som Ölme. Min personliga åsikt är kanske att Ölme borde lägga skorna på hyllan efter denna säsongen men han är i mina ögon också en sann jävla hjälte som förtjänar allt annat än den skiten vissa gav honom igår. Om ni älskar Blåvitt sluta smutsa ner Blåvitts namn och försök få era polare till det samma. Måste ni slåss arrangera fajter men gör det inte i Blåvitts namn.

    SvaraRadera
  29. seriöst..ska det föreställa en pistol på den suddiga bildlänken vid Frankies kommentar, lr e det en batong, elchockpistol,korv m mos lr polishandboken 4 dummies hur man bäst slår in skallen på folk...någon?

    SvaraRadera
  30. martin sa...

    Tycker för övrigt att Frankie och andra baraben skribenter borde tona ner krigsretoriken och hatpropagandan mot andra lag. Att älska blåvitt innebär inte att man hatar andra lag, eller dess suportrar.


    Det här inlägget (och mer eller mindre alla inlägg som just nu ligger uppe på Baraben) handlar ju om BLÅVITT och inte något annat lag?!?! Var är den här så kallade krigspropagandan? För att vi uppmärksammade att ALLA blåvita hotades av AIK:s ligistorganisation? GP skrev om det med, anser du då att dessa sprider krigspropaganda?

    Ska man kritisera får man bannemej göra det med lite substans!

    [Sedan ska folk nog hålla sig jävligt passiva med att peka ut den ena och andra gruppen eller individen som ansvarig för det och det som skedde på och runt råsunda. De flesta var lika goda kålsupare och värst var utan tvekan ordningsmakten som bankade ner och gasade dussintals personer som absolut inte haft något att göra med slagsmål och definitivt inte är med i Wisemen. Det är lätt att sitta hemma och fördöma ALLT, men det är dags att vissa ser nyanserna i sådant som sker, visst filmen kanske visar en ganska korkad aktion men som Frankie skriver var det långtifrån det enda som skedde igår!]

    SvaraRadera
  31. Lite kul att man jämför styrelsens agerande med Barabens (pubexemplet kontra tågsnacket), visst baraben växer men att jämföra oss (och därmed kraven på vårt beteende) med styrelsen kanske är att ta i liiiiiiite väl va... ;)

    SvaraRadera
  32. "Baraben.com said...
    värst var utan tvekan ordningsmakten"


    Lägg av, visserligen är vakterna på Råsunda idioter men jag kan lova dig att om tusen upplagor av mig, och inte av de mongos som var där igår, hade varit på råsunda så hade det inte ens behövts några vakter.

    Hela det resonemanget är så befängt så det saknar motstycke. Självklart hamnar vanliga supporters i kläm när polisen måste röja bland idioterna, men det är knappast deras fel att situationen uppkom.

    Men det är klart, det finns ju de som skyller göteborgskravallerna 2001 på polisen, för att demonstranterna blev provocerade...

    SvaraRadera
  33. erling/ Jaja sitta hemma går ju bra men när du helt oprovocerat får ett batongslag i skallen så blir det nog annat ljud i skällan. Du var ju uppenbarligen inte med igår och inte finalen 04 för vid bägge tillfällena anser råsundas anabolavakter att det är helt ok att slå ner alla i sin väg HELT oprovocerat. Bara en idiot kan inte se att det är så, den så kallade ordningamakten är inte annat än en bunt fascister.

    SvaraRadera
  34. erling/ vad är det för idiotiskt resonemang DU för? Kollektiv bestraffning är helt ok då? Så om ett par tiotal mongos stökar (aik:arna var de som började välta staketet och rusha mot oss, inte vi blåvita) så är det ok för polisen att gå in och på måfå slå ner lite folk?

    dussintals personer blev gasade med tårgas och sedan påpucklade av snuten, det tycker du är helt ok för att några pajasar slogs lite? idiot, håll käften om du inte kan tänka efter lite.

    SvaraRadera
  35. FIRMAN BOYS är inplanterad i STHLMS Ordningsvakt.

    Det kan fan inte bli tydligare.

    SvaraRadera
  36. Självklart skall inte oskyldiga råka illa ut, och visst är poliser och ordningsvakter ofta väl hårda i dessa situationer. MEN det finns ju trots allt en anledning till att de är där, och det beror på vår allt större växande skara sk "kategori C-supportrar". Och de grabbarna börjar bli ett riktigt problem på våra läktare. Det var ju inte direkt första gången i år som de ställer till med rabalder.

    Återigen, det var inte illa menat till de som råkade ut för ordningsvaker och polisers vrede. Men om vi inte föreningen tar tag i detta nu, och om vi vanliga supporters fortsätter blunda för att vår läktarkultur håller på att rasa, ja då kommer det bli mycket värre i framtiden, och fler oskyldiga kommer råka illa ut.

    SvaraRadera
  37. Försök ha olika åsikter och debattera utan att kasta paj. Debatten blir inte bättre eller utvecklande genom att man säger idiot i varannan mening...

    SvaraRadera
  38. Erling...

    Märks att du inte har stött på polisen så mycket i ditt liv. Hade du exempelvis sett vad ordningsmakten i GBG gjorde unde EU -01 så hade du nog inte försvarat dem. Exemplen e otaliga men eftersom du drog upp kravallerna så..

    Och med detta inlägg försvarar jag inte att Avenyn blev sönderslagen för dem som inte fattar det...

    SvaraRadera
  39. Vilka idioter ni har i er suportersvans. Identifiera asen och porta dem från Allsvenskan de närmaste åren. De är inte värda att få se på fotboll. Filmen är ju absurd. Vilka nötter.

    SvaraRadera
  40. Erling,
    Var du på plats i torsdags och såg vad som hände under läktaren? Hjälpte du pepparsprayade och batongslagna blåvittsupportrar som satt fast under läktarn och som snuten valde att tvinga in i hörn och slå ner? Var du på plats på cupfinalen 2003? Patetiskt att försöka rättfärdiga polismaktens agerande med att "Kat. C" killar börjar ta för stor plats när skaran på Råsunda var lika uppblandad som resten av klacken, ingen homogen grupp utan det dem hade gemensamt var att dem var frustrerade blåvittsupportrar.

    SvaraRadera
  41. De som skyller bråken på polisen är helt fel ute. Var det polisen som skrek hatramsor? Var d3t polisen som under dagar piskade upp hatstämning via diverse internetsajter? Det är vidare ingen rättighet som ingår i biljettpriset att bete sig som en gris, förolämpa folk och bete sig hotfullt mot andra besökare eller för den delen polisen. Vill sedan citera Frankies inlägg från i torsdags
    "- "Jag hoppas hatramsor har gjort sitt" kanske inte direkt har att göra med hur IFK Göteborg löser säkerhetsfrågan. Sedan är det nog helt fel tåg och definitivt helt fel bortamatch att resa på för ICA-Stig om han vill slippa höra hatramsor. Här snackar vi om fotbollskrig på gator och läktare."
    Jag tycker inte att man behöver allt för mycket fantasi för att kunna läsa detta som en uppmaning till våld , även om jag är säker på att det inte alls var vad frankie menade. Eller?

    SvaraRadera
  42. Ni håller fan inte på Blåvitt era jävla idiothelveten!

    SvaraRadera
  43. martin/ Man får gå EXTREMT lång om man ska göra den tolkningen.

    Sedan har jag svårt att se hur hatramsor och uppiskad stämning mellan olika grupper rättfärdigar att tårgasa och misshandla oskylidiga som polisen gjorde. Flera personer jag känner som absolut inte är med i NÅGON grupp fick stryk av snuten för att de fanns på vår läktare. De sprang omkring och gasade/slog ner alla i sin väg. En kille med ena armen i gips blev brutalt misshandlad av två snutar, något av det sjukaste jag sett.

    SvaraRadera
  44. Samma kille med gips som står längst fram i ledet menar du eller?
    Jo han var nog oskyldig...

    SvaraRadera
  45. Jag tycker inte att man behöver gå extremt långt för att göra den tolkningen. Piskar man medvetet upp en sådan stämning kommer alltid en del idioter att gå över gränsen. Det kommer knappast som en överraskning att det var just under den här matchen som problemen skulle komma. För övrigt har jag gått på blåvitt i 25 år (alltid ståplats) och aldrig blivit hotad eller känt mig hotad av en polis. Det beror på MITT beteende på arenan.

    SvaraRadera
  46. Jo han var nog oskyldig...

    Ser inte relevansen, polisen är ju inga gangsters så om någon begår ett misstag och hetsar eller till och med medvetet provocerar så är det ok för polis att misshandla den personen? Det är ju inte direkt så att de grep eller ens ville gripa folk, de slog ner dem och gick vidare. Rättsamhällen borde inte fungera så, så fungerar fasciststater.

    SvaraRadera
  47. Martin/ I så fall går du på sittplats? Jag kan berätta bland annat från Cupfinalen hur vakter och sedan polis tyckte det var jättekul att slå ner cirka 20-30 pers för att en enda, notera en enda person sparkat på staketet mot plan när vi fick en utvisning mot oss. Då åkte flera pensionärer och minst två tonåringar till tjejer i backen från ordningsvakternas batonger. Man slog på allt som rörde sig och det finns film på den här idiotin. Så kom inte och säg att man inte riskerar att råka illa ut som bortasupporter OAVSETT om man är lugn som en filbunke eller en dåre.

    SvaraRadera
  48. Blåvitts fans - Sveriges mest politiskt korrekta fans..
    blää, visa lite stake och våga tycka annorlunda.

    SvaraRadera
  49. Martin/ Om det nu är så att du aldrig känt dig hotad när du stått på ståplats så kan jag bara göra en utvärdering. Du har inte vart på råsunda på ett tag! Visst det var någorlunda lungt i fjol. Men det som hände i torsdags och under både svenska cupen och allsvenskan mot DIF 2004 kan du inte upplevt. Så innan du snackar. Var där! Det gäller alla här, innan ni börjar tjattra så kanske ni borde tänka på att det presssen målar up inte alltid stämmer...och om ni tror att det ni ser på filmen startade allt så kan ni ju gå och lägga er.

    SvaraRadera
  50. Stig Lundström satt för sig själv i en kupe hela resan upp o likaså ner. Däremot mot Mild åkte med supportrarna gm att gå ut o träffa dem både upp o ner resa.

    Även Häggblad från marknadssidan visade sig bland supportrarna.

    Stig Lundström hade lika gärna kunna ta taxi ingen hade märkt något utom föreningens kassör. Om man ändå annonserar sig som att "jag o Mild tar supportertåget" kan man väl möta folk eller strunta i att åka på samma tåg. Eller var tanken att tjäna någon tusenlapp till föeningen? Säg då det!

    SvaraRadera
  51. Leif Ytterell said...

    Blåvitts fans - Sveriges mest politiskt korrekta fans..
    blää, visa lite stake och våga tycka annorlunda.

    28/10/06 14:38


    Våga "visa lite stake och tycka annorlunda", rösta på nazisterna, gå med i Gårdakvarnen och flytta till Medelpad! Heja oliktänkandet!

    SvaraRadera
  52. Fantastisk bra genomfört av alla inblandade , mer sånt!

    SvaraRadera
  53. Tragisk film att se. Dock ändå svårt att ta skribenten på fullt allvar, när han dels inte kan efternamnet på föreningens ordförande, och dels hänger med WM på R&C.

    SvaraRadera
  54. Seriöst vart vill ni komma med diskussionen? Ni står och stampar på en och samma fläck hela tiden. Säger såhär skönt att folk visar känslor och visar att nått är fel i den klubb som en gång var bäst i sverige.

    SvaraRadera
  55. Dock ändå svårt att ta skribenten på fullt allvar... och dels hänger med WM på R&C

    Svårt att ta dig på allvar när du gömmer dig bakom anonymiteten och kastar paj. Alltid Blåvitt-fitta antar jag.

    Där finns en samlande tanke: fuck off din lille skrivbordfascist. har du sådana enorma problem med oss på Baraben kan du väl ta det face to face då du verkar veta vilka vi är. PATETISKT att inte kunna stå för det man säger.

    SvaraRadera
  56. Erling:

    Håller med dig. Spontant så börjar jag inte storma polisen bara för att jag kör en gemensam handklappning.

    Var det förövrigt förklädd polis i Burberry-keps som började veva i kön in till Råsunda? Eller var det en FB:are med 30 polare som sedan stod och ironiskt klämde i för kung och fosterland i hatet mot AIK?

    Visst, det är för jävligt då polisen slår oskyldiga på käften. Men att ordningsmakten anser att våran skara är en fara trots att familjeplats utgör en större publik beror nog på hur man beter sig själv. Jag har blivit uselt bemött av polis, men aldrig har jag blivit behandlat på ett sätt som får mig att storma polisen efter att jag och mina polare gjort raketen.

    SvaraRadera
  57. Var det förövrigt förklädd polis i Burberry-keps som började veva i kön in till Råsunda?

    Ja, en gubbe fick stryk av wisemen, detta såg jag med. Jävligt lågt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.