2006/10/28

Reserapport från helvetet

RESERAPPORT Jag har varit i helvetet- det stavas R-Å-S-U-N-D-A.

Jag tänker inte sticka under stol med att jag reste utan hopp; AIK har visat en fantastisk form det senaste, medan IFK i Kalmar-matchen (främst i defensiven) visat på en usel arbetsmoral.
"Fan vad det ska bli kul att åka upp och få storstryk både på och utanför plan" skämtade jag ironiskt före avresan. På vägen upp hamnade dock jag och min kille i ett fantastiskt skönt gäng! Skratten skallade, ölen flödade och diskussionen handlade om att det faktiskt fanns en teoretisk chans att AIK skulle få Guldfrossa och göra bort sig.

Såhär i efterhand undrar man om det verkligen var en fotbollsresa vi åkte på...resten av kvällen handlade över huvud taget inte om fotboll. Den handlade om övervåld, maktmissbruk och usel organisation. Inte ens på planen fick vi se något som hade med fotboll att göra.

Då mediavinklingen av kvällen har varit så skev att jag knappt känner igen ett enda ord, känner jag att jag vill ge min skildring av vad som hände- utan censur av fega media-saxar.
Här kommer:

"AIK-resan, the true story"

Redan på vägen upp, när jag skulle handla mat på tåget, möttes jag av beskedet att all mat var slut i Stockholmsregionen, både på flyg, tåg och bussar. Jag ställde även ett par frågor till reseledarna:
1: Skulle vi kunna lämna våra saker på tåget?
2: Hur hög säkerhet kunde vi som IFK-supportrar utlovas i Solna?
Svaren blev att
1: vi själva ansvarade för att våra saker inte skulle försvinna, då städarna troligen skulle tömma tåget.
2: Säkerheten var rigorös och att vi blivit utlovade polisbeskydd.

Nu undrar jag dock om poliser och ordningsvakter förväxlat ordet "beskydd" med "våld och kränkningar"...

Ni som var där, eller såg matchen på annat sätt vet redan att endast de första fem minuterna av första halvlek bjöd på kamp från Blåvitt. Resten var miserabel, även om utvisningen av Dennis Jonsson var klart tveksam. I halvleksvilan traskade vi missmodiga ner för att få någonting att dricka och äta.
Där nere började staketet mot AIK:s familjeläktare plötsligt att skaka och smälla våldsamt! Det var svartgula supportrar som försökte forcera staketet och ta sig in till oss. Självklart höjde detta adrenalin-nivån hos många tillresta Blåvita supportrar som då började trycka på samma staket från vårt håll. Varför blev polisen så förvånade över detta? Borde de inte haft beredskap att förhindra det? Särskilt med tanke på att AIK:s supportrar redan innan gått ut med en varning om att "Inga Göteborgare går säkra i Solna på torsdag!"
När staketet vek ner sig borde polisens uppgift varit solklar;att skydda dem som försökte att undkomma kravallerna. Men icke! Interna källor bland tillresta poliser har bekräftat att istället för att försöka medla och lugna publiken så hetsade både ordningsvakter och poliser massorna till hysteri.

Jag rusade i panik upp på läktaren men min kille och flera andra hann inte så långt. För att undkomma kaoset drog de sig så långt bort de kunde och tryckte sig mot väggen. Då rusar väktare med machokomplex fram och sprejar dem i ögonen med pepparspray och tårgas! Därefter, när min kille och de andra är halvt förblindade börjar poliser att vilt slå på dem med sina batonger. Publikvärdarna från Göteborg berättade på tågresan hem om hur poliserna i fråga bland annat stått och vevat med batong på en redan skadad killes gips. Om detta inte är övervåld värdigt en diktaturstat så vet jag inte vad...
När min kille försöker ta sig därifrån och förtvivlat säger till en polis att "Jag måste hitta min fru, hon är försvunnen!" vrålar denna polisman tillbaka "Vad fan är det du inte fattar? Du går ingenstans!"

Tjugo minuter in i andra halvlek återförenas äntligen jag och mina resekamrater och lider oss tillsammans igenom den usla matchen, ackompanjerade av bengaler som flyger in på plan och på den egna läktaren. En kille blev träffad- vad var meningen med det? Finns det någon som helst mening med att avreagera sig på sina egna? Bränn inte bengaler om ni inte kan hantera dem tack! Polisen gör en fortsatt dålig insats där man agerar orehört långsamt när det gäller att förhindra bråk, utan istället ägnar sig åt uppvigling och enormt otrevligt bemötande av skötsamma supportrar som inte varit inblandade.

När matchen till slut- äntligen- är över börjar nästa uppvisning i undermålig organisation.
När matcher spelas på Gamla är bortforslandet av tillresta motståndarsupportrar alltid perfekt organiserat. Bussarna står redan och väntar utanför och resenärerna eskorteras säkert fram och kan åka därifrån.
När vi kom ut från Råsunda fanns där inga bussar och uppretade AIK-supportrar får gott om tid att gruppera sig runt oss. Vi möts av beskedet att vi inte kan ta oss någonstans. Bengalerna fortsätter att regna från båda håll och polisen koncentrerar sig på att skälla på, kränka och förnedra blåvita resenärer- skyldiga som oskyldiga. Regnet öser ner, det blir allt kallare och armar och ben börjar domna bort. när bussarna till slut anländer, efter cirka två timmar och alla slagsmåls-sugna AIK:are fångats in och körts iväg, borde det vara ett enkelt projekt att låta oss gå på bussarna och åka därifrån, men inte då, vi släpps fram i grupper om tio och tio vilket tar ytterligare ca en halvtimme. Jag och min kille slits ifrån varandra och poliserna vägrar, trots vår vädjan, att låta oss stå bredvid varandra.
Väl på bussen möts vi av meddelandet att vi istället ska fraktas till Älvsjö, trots att folk låst in sina saker i värdeskåp på Centralen i Stockholm. När vi kliver på tåget i Älvsjö får vi reda på att en av bussarna kört fel och åkt till Centralen och att alla värdesaker dessutom måste upphämtas. Detta ger ännu en timmes väntan och som grädde på moset saknas mat och vatten på tåget. Endast de första tjugo som ställer sig i barvagnen får sig något till livs.
Den enda räddningen på resan hem är att vi hamnar i samma gäng som på resan upp där vi faktiskt, trots misäre, lyckas skämta och skratta hela vägen hem. jag ramlar i säng klockan 05.00, fyrtiofem minuter senare ringer väckarklockan; dags att lämna barnen till skolan och gå till jobbet!

På vägen köper jag en bunt tidningar med ett hopp (om än MYCKET svagt) om att få läsa sanningen om hur AIK;are gemensamt med poliserna uppviglade massorna, isället får jag läsa att endast IFK:are misskött sig och att polisen haft allt under kontroll.
Jag vill här avsluta med ett citat från en av de matchvärdar som åkte med på resan:
"Jag åker aldrig mer med till Stockholm!"

56 kommentarer:

  1. Jag vill gärna ha kommentarer här inne under min text med, men fortsätt gärna att debattera även på forumet så kan vi få igång en debatt på flera ställen om hur detta kunde ha skötts bättre och om supportrars rättigheter. Jag hoppas även att fler av er vill berätta här om hur ni upplevde resan. Har ni en annan syn på saken än jag eller håller ni med om min skildring?

    SvaraRadera
  2. Ok, polisen flippade ur på och runt Råsunda, tredje gången som de Göteborgska supporterpoliserna anser att Stockholmspolisen agerade helt fel och istället för att lugna en situation där bara ett par personer är stökiga så häller man besin på elden genom att springa in i full trupp på sketionen och börja attackera folk till höger och vänster.

    Det mest idiotiska av allt anser jag var bengalkastandet. De som sysslade med detta sätts förhoppningsvis dit för det är lågt, riktigt jävla lågt.

    SvaraRadera
  3. Vad fan ska man säga.. Om du sett på hela resan naivt eller inte, men välkommen till verkligheten. STHLMs polisen (och dem som inte kom in på polisutbildningen) och likaså Malmöpolisen som även dem saknar 6 kromosomer, har inte utbildning att hantera stora folkmassor, men SvFF skiter i det.
    Det är ju inte första gången nåt går fel (tänker främst på cupfinalen på nämnda arena).
    Jag är bara glad att jag inte åkte upp (jag var på cupfinalen och fick min del av stryk av vakterna), för hade jag åkt upp och jag fått uppleva samma sak igen (se ovan), så hade jag antagligen åkt in för grov misshandel, då jag ansett att NOG är NOG.

    SvaraRadera
  4. Jag var inte det minsta naiv- jag känner givetvis till och bevittnade eländet i svenska Cup-finalen! det var ju därför jag frågade på resan upp hur och om vår säkerhet skulle garanteras för att eländet sen 2004 inte skulle upprepas. Jag är INTE förvånad, däremot förbannad.

    SvaraRadera
  5. Tråkigt att läsa Becka om det som hände er o en del andra. Fick några ord med en supporterpolis ifrån Stockholm. Han var inte heller glad över att skötsamma supportrar kommit i kläm.

    Det syntes att han var uppriktig.
    Om det nu hjälper något.....

    SvaraRadera
  6. Bra krönika, tack!
    Dock tycker jag alla skall fortsätta åka till Stockholm, Blåvitt behöver vårat stöd överallt.

    SvaraRadera
  7. Den här krönikan behövdes för att balansera upp bilden, bra. Både gentemot vinklingen i pressen och diverse reaktioner på en annan blåvit sida/forum. Saker och ting är sällan helt svart eller vitt.

    SvaraRadera
  8. Ja, vad ska man säga, jag är 15 och bor en timme från sthlm. Jag tänkte åka upp själv men mor min hindrade mig, jag var inte så glad då men så här i efterhand var det nog rätt...

    SvaraRadera
  9. Skicka in denna text till alla morgontidningar och kvällstidningar samt svts nyhetsredaktion och tv4s dito. Om några av våra fans har filmat något kan de ju också skicka in detta till medierna.

    Det här måste fram till kännedom för alla!
    Och sedan kan alla Kategori-C-mongos dra åt *******!
    Vi måste komma ifrån de här idioterna som knyts samman med oss av medierna.

    Sluta våldta IFK!

    SvaraRadera
  10. Om fler har åsikter, bilder, filmer från det som hände i Solna så skicka dem gärna till oss på kontakt@baraben.com!

    SvaraRadera
  11. Min kille, min kille, min kille..

    Men herregud, fotboll är ingen söndagsutflykt. Vill ni sitta och hålla hand rekommenderar jag en bio istället.

    Välkommen till verkligheten.

    SvaraRadera
  12. anonym>> hahahahaha så du menar att detta var fotboll? eftersom jag har varit blåvit supporter hela mitt liv (troligen sen innan du föddes) vet jag nog vad fotboll är, och jag vet också att bortaresor kan bli jävligt bra och lyckade emellanåt. Jag anser att ingenting fungerade som det skulle i torsdags. Eller var detta din först match så du tror att det är det såhär en fotbollsmatch ska vara.

    SvaraRadera
  13. Anonymous said...
    Min kille, min kille, min kille..

    Men herregud, fotboll är ingen söndagsutflykt. Vill ni sitta och hålla hand rekommenderar jag en bio istället.

    Välkommen till verkligheten.

    28/10/06 17:02


    Överallt dessa Puckon...

    SvaraRadera
  14. Bra skrivet Becka. Se till att få ut detta bland pressen. Men de tycker väl kanske inte detta är något att skriva om...

    SvaraRadera
  15. För det första så kan vi ju vara överens om att polisen tog till övervåld. Men kom ihåg en sak:
    "Det krävs två för att dansa tango"

    Sen så undrar jag bara hur folk kan vara så naiva och tro att vi får återvända till centralen efter en bortamatch mot ajk. Det var ju inte direkt en högoddsare att tåget skulle åka till en annan station. Så för mig är det konstigt att man låser in sakerna på centralen. Känns faktiskt att lite mer "erfaren" får man vara.

    Sen kan jag hålla med om att det tog onödigt mycket tid efter matchen. Men jag lovar dig att du hade inte hellre velat gå ut till bussarna innan heller. Det var en satans massa gnagare runt om oss som inte ville nåt annat än att slå oss på käften. Så nu i efterhand kändes det befogat eftersom situationen blev som den blev. Och vet NI varför alla gick ut samtidigt från arenan, både Blåvita och gnagare?

    Jo för det stod 4!?! stycken Blåvita matchvärdar som skulle hålla inne alla Änglar. Vilket naturligtvis är en ömöjlighet. Detta vet jag för jag hörde en matchvärd blev uppläxad av en polis som undrade varför inte Vi var kvar på läktaren.

    Och när tusen GBG:are och alla aik:are går ut samtidigt då blir det stök. Vi ska nog vara lyckliga att inte deras arga gubbar var längre fram för då hade det smällt rejält.

    Anledningen till att det tog sådan tid för oss att komma iväg var att Swebus vägrade köra fram sina bussar förren området var tömt på gnagare.

    Sen så tycker jag så här, tuvärr kanske jag ska säga. Matcherna mot STHLM nu för tiden är inte en dans på roser. Det blir alltid stök och bråk. Och kan man inte hantera det så bör man faktiskt vara hemma. Jag säger inte detta direkt till dig utan mer allmänt. Det är sjukt att det ska behöva vara så men man måste kunna ta för sig.

    Tack för mig, in i dimman och stå upp för Blåvitt!

    SvaraRadera
  16. becka:
    jag vet att det i dagens sverige är omöjligt att få poliser, väktare eller dylika fällda i en domstol för någonting, men jag ändå att det enda sättet att få ut din (och många andras) version av händelserna i media är att göra en polisanmälan och försöka få med så många vittnen som möjligt.
    tipsa sen kvällstidningarna och ge dom möjlighet att slå upp en sensationsartikel så blir dom mycket nöjda. med supporterpoliserna som vittnen skulle förhoppningvis också anmälen bli tagen på större allvar.

    den kvinnliga blåvittsupportern som fick hjärtstillestånd efter att ha blivit misshandlad av väktarna under cupfinalen skrev dom (aftonbladet tror jag) ju om, även fast de tidigare artiklarna bara handlat om att det varit ifk-fans som bråkat.

    SvaraRadera
  17. I väntan på bussarna utanför arenan såg jag en kille som förmodligen var i sena tonåren som uppenbarligen gick för nära en polis. Detta då polisen ifråga bankar honom i huvudet med sin batong. Visserligen kan man förstå att det är jobbigt även för poliserna och att de förmodligen precis som alla andra vanliga människor är rädda i en sådan hatisk och hetsk situation. Men man ställer sig ändå frågan vad han tänkte på. Varför nita någon som fullständigt uppenbart inte var där för att slåss? För jag kan garantera er, det syntes att det bara var en vanlig kille som var där för att se på fotboll.

    SvaraRadera
  18. Den polisiära organisationen utanför Råsunda är alltid åt helvete. Nästan värre än söderstadion. Vi får ofta stå och trycka så att alla stenkastare hinner ut från arenan, springa runt och dessutom samla på sig ett lager sten/flaskor att hysta på oss. Att inte ha bussarna på plats vid tid för utsläppet är katastrof.

    SvaraRadera
  19. Blev lite gladare när jag såg kaoset ihalvlek. När gubbarna på plan skämmer ut sig så måste man reagera. Gött med lite kaos, hoppas på liknandede på Måndag i GBG.

    SvaraRadera
  20. Ännu än idiot....*suck* ^^

    SvaraRadera
  21. Senaste anonym>

    Dra åt *******! Det är såna som du som förstör för alla andra. Hoppas jag slipper se dig och dina medbrottslingar på en fotbollsarena mer.

    SvaraRadera
  22. Jag menade förståss anonym 19:56.

    SvaraRadera
  23. Jag håller med om allt du skriver, becka.

    Polisen skapade mer bråk än vad dom styrde upp, och dom trivdes nog också, svin som dom e.

    SvaraRadera
  24. Som någon sa tidigare, det krävs två för tango. Okej, polisen gjorde inte direkt allt rätt, men vi har ett gäng idioter i våra led som är ett större bekymmer än stockholmspolisen...

    //Lök

    SvaraRadera
  25. Gäsp... tycker att hela grejen är överdriven...

    Visst, drygt att vänta utanför Råsunda i en och en halvtimme, men annars upplevde inte jag att det var så farligt.

    Kommentaren "Tror du att du är tuff för att du har en batong?" hörde jag säkert femhundra gånger från fulla änglar. Det var drygt.

    Tycker inte det är konstigt att polisen är aggressiva utan helt rätt då det finns rätt många som är onyktra, kaxiga och dryga och som man inte kan nå på annat sätt.

    Alltid retar det någon.

    SvaraRadera
  26. har inte Ume� IK n�n bra borta match du kan g� p� Becka? Som sthlmare m�ste jag s�ga att jag �r glad att "vi" skr�mde bort dig ox� f�r du har �nd� ingenting att g�ra p� en fotbollsmatch... spotta ut snusen och kom in i matchen f�r fan...

    SvaraRadera
  27. "Ville bara meddela att vi har tjugo av de fläskigaste göteborgarna instängda härnere, och nu går vi loss!!"

    SMS från en av VAKTERNA (!) på råsunda till en ledande Firman Boys grabb. Det säger väl allt.

    SvaraRadera
  28. jävligt bra skrivet...väntat på att sanningen skulle komma fram ett bra tag nu..mkt skönt att den äntligen gjorde det

    SvaraRadera
  29. bra att sanningen kommer fram. kvällstidningarna spädde på bra där ett tag, och pk-idioterna "hoppade på tåget" som vanligt.

    SvaraRadera
  30. " Anonymous said...

    "Ville bara meddela att vi har tjugo av de fläskigaste göteborgarna instängda härnere, och nu går vi loss!!"

    SMS från en av VAKTERNA (!) på råsunda till en ledande Firman Boys grabb. Det säger väl allt.

    28/10/06 23:20 "


    Om detta är sant så vet man inte om man ska skratta eller gråta...

    SvaraRadera
  31. Jag kan förstå polisens agerande mot de som slog poliser först, men jag däremot inte förstå varför i hela helvette dom hoppade på mig bakifrån när jag spelade in den här (http://www.youtube.com/watch?v=PR57qDbcFZI) filmen. Som ni kanske kan se på slutet kommer polisen upp via trppan bakom mig med sina batonger i högsta hugg och mer eller mindre slår upp alla på läktaren igen. Detta ser jag personligen som övervåld då vi i trappan endast tittade på och inte gjorde något fel varken fysiskt eller verbalt.

    SvaraRadera
  32. Stora stygga black army.. becka!!!!

    SvaraRadera
  33. vill bara ändra länken till http://www.youtube.com/watch?v=pxCCCcQhoe4

    SvaraRadera
  34. Bästa jävla skildringen av stockholmsresan.. cred Becka.. nästa gång ska vi inte låta polisen komma åt folk..

    SvaraRadera
  35. Synd att polisen inte fick nån av bengalerna på sig, det förtjänade de, så länge ni inte träffar riktiga människor. Ni skulle sen ha dratt igång "Einz, Zwei, Drei, Nazi Polizei" så hade poliserna fått flashback från toppmötet 2001 (hälften av landets polisen flögs in till Göteborg för att ta hand om upploppen) och fått sammanbrott.

    SvaraRadera
  36. Becka, vad filmen visar är Göteborgare som maskerar sig, hetsar och attackerar polisen.
    I trappen står IFK:are och hetsar och maskerar sig med halsdukar och drar upp luvorna.
    Dina krokodiltårar kan inte tas på allvar så länge som ni IFK-fans uppför er på det här sättet.

    Det är uppenbart att ni åkte till Solna för att bråka, ni borde väl vara nöjda nu?

    SvaraRadera
  37. Många skriver att detta är verkligheten och att fotboll inte är någon söndagsutflykt och vad hade ni väntat er. Men för i helvete, jag vill inget annat än att kunna ta med min grabb på fotboll, tänk att kunna stå i klacken och kunna bjuda honom på lite stämning. Varför i hela hveta ska inte det gå? Går det när vi är i England så ska det väl gå i Sverige också kan man ju tycka.

    SvaraRadera
  38. ror på dig som skribent, eftersom jag hörde på C+ först att AIKare hade kommit till blåvitts läktare och inte vice värsa. Men allt annt handlade om hur illa blåvitarna gick till atack emot familje läktaren! Och Polisen verkar hata Oss på råsunda!

    SvaraRadera
  39. "Anonymous said...
    "Ville bara meddela att vi har tjugo av de fläskigaste göteborgarna instängda härnere, och nu går vi loss!!"

    SMS från en av VAKTERNA (!) på råsunda till en ledande Firman Boys grabb. Det säger väl allt.

    28/10/06 23:20"


    Om det här är sant måste det komma till kännedom. Kvälls- och morgonpress samt tv-kanalerna MÅSTE få ta del av detta.

    SMS:et går väl att spåra till en viss mobil på något sätt. Uppdrag granskning och Kalla fakta skulle kunna ta upp det här.

    På filmen här ovanför ser man ju att det även är en annan kille som filmar. Det måste ha varit fler som har filmat. Skicka in dessa filmer till medierna. Sen fanns det ju supporterpoliser från Gbg som någon skrev som tyckte att polisen var brutal?

    Kalla fakta eller Uppdrag granskning skulle säkert kunna få tag på dem.

    Frankie skrev ju i ett tidigare inlägg att han ville att folk skulle skicka in filmer. Gör det? Skicka även in era upplevelser om ni kan styrka dem med vitnessuppgifter!

    SvaraRadera
  40. Janne J/ Filmer och bilder på eventuellt övervåld KOMMER att publiceras på Baraben, förutsatt att vi får in mer sådant material. Det kan jag lova.

    SvaraRadera
  41. Som någon sa tidigare, det krävs två för tango. Okej, polisen gjorde inte direkt allt rätt, men vi har ett gäng idioter i våra led som är ett större bekymmer än stockholmspolisen...
    Det är ju bara att titta på filmen. Vilken idiot som helst ser ju vem som attackerar vem först.

    SvaraRadera
  42. Tror ärligt talat att Kalla Fakta och Uppdrag granskning inte bryr sig om en sådan här liten grej.

    Det är inte direkt en megakonspiration

    SvaraRadera
  43. Det är ju bara att titta på filmen. Vilken idiot som helst ser ju vem som attackerar vem först.

    Tänk efter före du talar. Du funderade inte på varför den gruppen supportrar stängts in i ett hörn av typ 40 poliser? Det där är ju knappast det första som sker i händelseförloppet.


    Tänk-tala.

    SvaraRadera
  44. Laphroaig:

    De var inte instängda. Om de inte vart så jävla fylledåraktigt testosteronstinna skulle de kunnat promenera upp på läktaren och titta på halvtidsunderhållning istället. Uppenbarligen hade denna grupp blåvita andra prioriteringar..

    SvaraRadera
  45. Trängda vore väl ett smartare sätt att uttrycka det än instängda, det är ju ingen hemlighet att många av dessa personer beter sig illa åt just för att snutarna finns där. Inga snutar inget våld...

    SvaraRadera
  46. Nej det fanns faktiskt folk som VILLE ta sig upp därifrån men inte FICK.

    SvaraRadera
  47. Killen några rader framför mig, när jag spelade in filmen, hade inte bråkat när staketet bröts ner.

    Sen blir han likt förbannat slagen med batonger för at than stod på fel plats vid fel tidpunkt. När han sen går fram till en polis för att säga "Öh, va fan slår ni mig för, jag har ju inte gjort något" blir svaret "Bort" och en hård knuff (såpass att han trillade baklänges.)

    Jag tror själv att detta beror på oerfarenhet och i viss mån inkompetens i polisen. Man ser ju tex på filmen hur en polis (utan hjälm) får gå och dra tillbaka andra poliser som har hetska diskusioner med göteborgare.

    Blir ju smått förunderad när blåvita först slåss med polisen, sen utanför Råsunda står dom och pratar som om de vore bästa polare.
    Det har nog mycket den så kallade "stridens hetta" att göra.

    SvaraRadera
  48. --->Becka

    Bra skrivet men ni ska nog inte räkna med att det kommer en ursäkt eller liknande från poliser/vakter. Känns bara som ett välkommnande till svensk fotboll på 2000-talet. När vi var iGBG så grep dom 115!! st för våldsamt upplopp. Nu ett par månader efteråt har ingen!! blivit åtalad för ett endaste litet brott. Så jag tror att polisen i hela riket har samma sura uppfattning om fotbollssupportrar. När man tänker på den behandligen man får utstå för att gå på fotboll skulle någon annan del av "underhållningsbranchen" behandla sina "kunder" så här skulle det nog vara rätt så uppskrivet. Nu är det nog bara att acceptera. Tyvärr.

    SvaraRadera
  49. Är du en tjej som är intresserad av
    fotboll då alltså? Eller för att citera Percy Nilegård till brandchef
    Greger Hawkwind "Är du en sån där?"...

    SvaraRadera
  50. Är du en tjej som är intresserad av
    fotboll då alltså? Eller för att citera Percy Nilegård till brandchef
    Greger Hawkwind "Är du en sån där?"...

    SvaraRadera
  51. Greger Hawkwind>> Haha skojar du? Om jag är "en sån där"- svaret är LÄTT att jag är, det borde väl framgå för alla som har följt mina skriverier på Baraben, Änglarnas och min egen blogg de senaste åren att jag lever för fotboll. Om du menar något annat med "sån där" (alltså lesbisk, folk verkar ju tro att man är det om man är tjej och gillar fotboll) så blir svaret nej, men det har nog också framgått...Inte för att det är nåt fel med att vara homosexuell, Kärlek är ju alltid kärlek oavsett;-)

    SvaraRadera
  52. Om ni nu hade blivit varnade, varför inte stanna hemma? Jag menar, den här matchen hade ju hypats i veckor av firmorna och deras undergrupper. Alla visste att det skulle bli kaos. Borde man inte som flerbarnsmamma fatta galloppen och stanna hemma?

    SvaraRadera
  53. Alltså för det förtsta lämnade jag ju givetvis barnen hemma med barnvakt, för det andra blev vi utlovade stort säkerhetspådrag, för det tredje så hade jag köpt tågbiljetten redan i våras/somras, för det fjärde kändes detta som en av de viktigaste matcherna/resorna i år för min del!

    SvaraRadera
  54. Well bu fucking hu Becka. Det är riktigt trist att riktiga fans drabbas, dessvärre var ni på samma läktarsektion som de nötter som försökte storma familjeläktaren satt, hur du kan få några fjuniga tonåringar som skakar på en grind att likna en hotbild skulle jag gärna vilja läsa.

    Nötterna under läktaren kastade även kraftiga smällare och andra tillhyggen på polisen, är det då konstigt att polisen försöker komma upp på läktaren?

    Som sagt, att oskyldiga drabbas är tragiskt, men när man rör sig på samma sektion som dom så ska du nog inte gnälla så mycket på att bengen kommer upp och vevar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.