2006/10/31

Köpenhamn och Rosenborg slåss om Lustig!

SILLY SEASON Backtalangen Mikael Lustig, som under en lång period varit högaktuell för IFK Göteborg har enligt mediekällor i Västerbotten nu hamnat mitt i ett stort budgivningskrig. Från början var Blåvitt och Djurgården intresserade, sedan kom AIK och Rosenborg in i bilden för att nu slutligen få med FC Köpenhamn i jakten på talangen.

Nu har spelare och förening perfekt läge att trissa upp priset på lön och övergångssumma till ofantliga nivåer, nivåer som Blåvitt knappast vill ligga på när det gäller en så oprövad spelare som Lustig. Om det inte är så att Lustig och Sundsvall av särskilda anledningar tycker om ett Blåvitts eventuella bud (Håkan Mild har enligt källor till Baraben fört samtal med GIF Sundsvall) är särskilt intressant av sociala skäl så lär Lustig knappast välja Göteborg.

Noteras skall att IFK Göteborg för närvarande har större problem på sin vänsterbacksplats än högerbacksplats med, Lustig är sedan många år etablerad på högerbacksplatsen...

36 kommentarer:

  1. Där gick det tåget, och vi kan inte göra nånting.

    SvaraRadera
  2. Någo som vet om Teddy skulle komma om BK Häcken åkte ur?

    SvaraRadera
  3. Tror inte Teddy kommer, han har ju inga sm-gulds ambitioner kvar.
    O han har ju slutat i landslaget så där finns ju ingen motivation för att stanna i högsta serien.

    SvaraRadera
  4. synd att lustig tycks gå till nån annan klubb, men som ni säger är han ju utpräglad högerback (har sett honom spela en del och jag tror inte att han skulle funka till vänster) och vi har ju redan adam, som gjort en riktigt bra höst, på den positionen.

    angående teddy: frågan är väl om vi vill ha honom efter hans aik-sejour...

    men åter till vänsterbacksplatsen: vilka alternativ finns egentligen? kanske erik edman (som trots spel i aik och hif inte tycks ha några närmare band till någon särskild klubb) har ju tidigare uttalat att han vill flytta hem och värva ner redan vid 30?
    i vilket fall måste vi ju börja göra några etablerade värvningar också, tillsammans med satsningen på ungdomar.

    SvaraRadera
  5. ...och Teddy är så ICKE välkommen!!!!

    SvaraRadera
  6. Har dock bara sett lustig en gång i år... men i den matchen var han inget speciellt. Att börja en kamp med FCK och Rosenborg om en sån spelare känns väldigt onödigt. Skall väll bara säga grattis till sundsvall som komemr bli de stora vinnarna.

    När det gäller vänsterbaken hoppas jag vi slipper det problemet och går över till ett 3-5-2 system nästa år!

    SvaraRadera
  7. Det har varit ett jävla tjat om Teddy Lucic på senaste. Allvarligt talat.

    Han är 33 år gammal.

    SvaraRadera
  8. Teddy Lucic? Sådana spelare som sviker föreningen som Bosman är verkligen inget vi vill ha när vi storsatsar på att skapa hjärta för föreningen genom Änglagården. Teddy Lucic är det närmaste en fotbollshora man kan komma, han springer dit dollarbuntarna finns.

    Ska vi värva någon från häcken är det ju allsvenskans bästa huvudspelare Jimmy Dixon! Dixon håller dessutom på Blåvitt ända sedan sin tid i Floda!

    SvaraRadera
  9. Vi ska itte värva nån, vi ska fostra alla spelare själva. Hela debutsäsongen får man sova i ICA-stigs säng

    SvaraRadera
  10. lucic är en svikare.
    dixon är bra, men frågan är om han är nog bra.
    jag tycker att vi ska värva följande: tre etablerade spelare varav en uttalad vänsterback, en mittback och en offensivt bra innermittfältare.

    det skulle ges oss:
    bengan
    adam-bjärsa-ny-ny
    alex-wernbloom-ny-vasquez
    sella-mourad

    sen kan vi fylla på med yngre spelare från de egna leden att ha bakom startelvan, men vi måste få in lite stabilitet med hjälp av några redan nu riktigt bra spelare. det ger också bra signaler utåt - att blåvitt satsar på guld.
    dixon är som sagt en bra spelare, men ingen guldspelare. han känns tyvärr lite grann som wowoah/t.o./kihlen - dugliga allsvenska spelare som inte kommer att bli bättre i framtiden.

    SvaraRadera
  11. http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,70295&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1310254

    wowoah som försvare... jag drömmer redan mardrömmar.

    SvaraRadera
  12. Köp Dixon nu för f..

    SvaraRadera
  13. ""Dixon håller dessutom på Blåvitt ända sedan sin tid i Floda!""

    nn..*hick* nej,du!

    SvaraRadera
  14. pinones var en av de som ifk kunde norpat nästan gratis i somras, .

    SvaraRadera
  15. Frågan är varför Lustig skulle välja FC-Köpenhamn eller Rosenborg. Känns ju som de klubbarna inte direkt kan vara någon garant för speltid. Han kan ju fråga Ozzy om hur FCK's bänk känns.

    SvaraRadera
  16. ta inte teddy till IFK han är en föredetting

    SvaraRadera
  17. Vad lustigt lixom.

    Men skulle inte en mittback av hög allsvensk klass behövas mer än en högerback till???

    SvaraRadera
  18. eriksen/ Ingen direkt hemlighet att Dixon håller på Blåvitt, det har han till och med berättat öppet för media i samband med att han värvades till Häcken. Dåligt minne eller?

    SvaraRadera
  19. värva inte dixon för guds skull! plocka hem rispen och ozzy, som vi vet vad dom går för och värva en OFFENSIV mittfältare (pop, ola toivonen, dusan djuric). inga fler medelmåttor tack!

    SvaraRadera
  20. Antonsson får han spela nått nu? Är inte sigurdsson en bra back som kunnde spela över allt? om han håller så är det antingen en V-backeller m-back vi behöver samt en m-fältare där ser jag TO som back up.

    SvaraRadera
  21. "värva inte dixon för guds skull! plocka hem rispen och ozzy, som vi vet vad dom går för och värva en OFFENSIV mittfältare (pop, ola toivonen, dusan djuric). inga fler medelmåttor tack!"

    När man läser sådant här inser man två saker:
    1. Vissa som håller på Blåvitt fattar nästan ingenting om fotboll.
    2. Vissa som håller på Blåvitt vet nästan ingenting om Blåvitt.

    Risp och Ozzy? Dessa spelare har ganska nyligen lämnat föreningen för att tjäna mkt mer pengar i proffsklubbar, i vilken värld är de i något läge att flytta hem till Blåvitt?!?!

    SvaraRadera
  22. vi MÅSTE göra oss av med kilhberg. 6-7 bollar rakt upp i luften mot mff:s för dagen svaga motstånd, vafan sysslar gubben med? varför värvade vi den sopan?

    SvaraRadera
  23. jaja, dixon höll på blåvitt som ung grabb i liberia.,,

    SvaraRadera
  24. dixon är blåvit, det är den här jävla rasistådran hos vissa blåvita svin som gör att de ska smutskasta honom. mysigt.

    SvaraRadera
  25. Är osäker vad gäller dixon... Visst hans huvudspel är bra. men det känns som om vi, mer än något, behöver en som kan styra upp försvaret. Det har väl inte dixon gjort i häcken? Därför är jag osäker... men som backup, om han inte är för dyr vill säga.

    Att vi behöver en mittfältare är väl ingen nyhet. Frågan är bara hur vi formar laget nästa år och vilka spelartyper vi behöver då. Känns onödigt att läga flera miljoner på en spelare som den nya tränaren inte får in i spelet sen.

    SvaraRadera
  26. som backup är han för dyr. dixon ville väldigt gärna gå till MFF i somras, och nu har både han och johnson aviserat att de inte vill spela i superettan.
    och med tanke på att dixon hållit på ifk sedan barnsben i det krigshärjade liberia, tycker jag vi ligger bra till hos båda.
    Skall vi inte ta lucic också, så gör vi en så kallad, "gustav-sankan-rosen" affär.

    SvaraRadera
  27. Gk, sa nej till Lucic när han kom hem till sverige. De hade inte glömt vad hande gjort, och det är helt rätt tycker jag.

    SvaraRadera
  28. En liten korrigering angående Teddy. Han och blåvitt var överens när han skulle flytta hem. Ett skönt gäng c-supportrar fick reda på detta och hotade honom via telefon och e-post vilket gjorde att han drog sig ur vilket man väl inte kan klandra honom för. Därefter fick unge herr Fagher rubriker för att han "lyckades stjäla honom framför näsan på storebror". Med Teddy hade vi inte haft Lego i backlinjen...

    SvaraRadera
  29. Angående Risp så har jag hört att Fredrik och hans tjej är sugna att flytta tillbaka till Sverige, även fast han har ganska långt kontrakt kvar.

    Detta beroende på att dom inte trivs så jättebra i Turkiet och att dom vill att deras barn skall växa upp i Sverige.

    SvaraRadera
  30. Dioh Williams som yttermittfältare, kanske? Målskyttet har varit si och så med i år, men skjuta kan han och springa satans fort kan han med. Dioh på vänsterkanten och Daniel Larsson på högerkanten hade inte känts fel. Håll i hatten ytterbackar!

    SvaraRadera
  31. Efter en säsong i Floda så är plötsligt Dixon ärkeängel. Njae, så fort blir man inte ängel.

    SvaraRadera
  32. cobbs:
    varför skulle någon inte vilja flytta från en relativt dålig klubb i turkiet respektive en bänkplats i fc köpenhamn? varken risp eller ozzy har ju direkt rosat marknaden och en övergång/lån till oss är absolut ingen omöjlighet.

    om du tycker vi ska satsa på hjalmar och lago nästa år så får du tycka det, själv tycker jag vi ska förstärka med spelare som är bättre än dom vi redan har och med tanke på det ekonomiska läget så är risp och ozzy två realistiska alternativ.

    SvaraRadera
  33. Adam kan vara jättebra i några matcher på raken. Formen brukar dock inte hålla i sig några längre perioder. Problemet är att han är skadebenägen och något vek för att hålla riktig toppklass. Så jäkla ung är han inte heller längre. Den forne u-21 landslagsmannen borde ha kunnat tagit ett större kliv i utvecklingen på sina två år i blåvitt än vad han hittills har gjort. Ett nyförvärv som kompletterar Adam på högerplatsen anser jag därför vara väl motiverat. Jag förutsätter också att Ölme får sluta.

    SvaraRadera
  34. Tror inte Toivonen kommer spela i IFK nästa år.
    Av den enkla anledningen att IFK inte vill ha han pga att han är för lat...

    SvaraRadera
  35. Att påstå att Adam Johansson inte har utvecklats är vansinne!

    Han är allsvenskans bäste högerback och borde vara med i landslaget. Lär väl bli kallad till B-landslaget skulle jag tro.

    Det är tackvare honom som Alex inte har spelat SÅ illa som han borde med tanke på skadan och allt.

    Lucic, Dixon i all ära, men visst fan vore det på sin plats med Bagarn i truppen. Vi behöver en stabil pjäs där bak.

    SvaraRadera
  36. ""Han kan ju fråga Ozzy om hur FCK's bänk känns.""

    ehh jahaa.

    elfsborg tittar mkt på hur fck arbetar. vad gör ifk?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.