2006/10/30

Den nya offsideregeln...

MATCH Satt och kollade på matchen idag och kände ett visst hopp eftersom laget ändå faktiskt såg rätt stabilt ut. Sen kom en brasse vid namn Junior och en domare som jag inte vet vad han hette och förstörde allt. Eller var det vårt försvart som förstörde det?

Helt klart är dock att om jag varit Bengt Andersson så hade jag känt mig rejält störd av en framrusande anfallare som springer framför mig i skottögonblicket i solklar offsideposition. Men det är väl tydligen en regeltolkning... Helt otroligt.

Sedan att vi förlorade matchen är ju extra bittert eftersom laget faktiskt spelade klart bättre än de senaste matcherna. Dock är ineffektiviteten fortfarande ett stort problem. Känns som att det finns rätt mycket att förbättra till nästa år. När skall vi blåvita få sluta längta efter "nästa år"?

14 kommentarer:

  1. Sjukt pinsamt av domarna. Dock blåstes det ju för en hands idag.

    SvaraRadera
  2. Efter 25 spelade omgångar, en pinsam (?) åttonde plats och 1-9 på tre matchers ska det JÄVLIGT mycket till att skylla på domaren när vi faller borta mot Malmö.

    Vi sitter här och blir bittrare och bittrare för varje år och kör med AIK-epitetet "nästa år då jävlar.." tills det inte längre har någon betydelse.

    Kan komma här och påstå att jag tycker vi blivit heligt knullade hela säsongen av diverse domare som haft ett ont öga till framförallt våra forwards i bollmottagningstillfället.

    Men nu är det in där problemen finns.

    Rensning i leden.

    SvaraRadera
  3. I ärlighetens namn sprang ju MFFaren för att komma ur situationen och lyckades väl så långt att Bengan precis hann få fri sikt någon tiondel innan skottet. Men ändå, om det här verkligen är den nya offsidetolkningen så är den väldigt tveksam.

    Idag var vi ju värda tre poäng efter en helt OK match. Även om säsongen innan varit skit så ändras ju inte detta faktum.

    SvaraRadera
  4. Blehh bara jag som får popupps här på baraben nu? Finns få saker som är mer störande

    SvaraRadera
  5. MOH-

    Sluta aldrig längta till nästa år.
    Tänk nästa år då vi tar GULD då längtar vi till nästa år och ett nytt Guld! Å då längtar vi till ...
    ja just det...

    :)

    SvaraRadera
  6. ... är åt helvete.
    Detta är två lösningar för att lindra de förvirrade domarnas redan orimliga krav:

    1. Låt asen stå offside hur jävla mycket de vill men blås inte förrän de VIDRÖR bollen.

    2. Offside är offside. Påverkar man inte spelet kan man stanna hemma.

    SvaraRadera
  7. Men nog hade bedömningen (tveksam - javisst!) varit exakt densamma med gamla offsideregeln? Det var väl exakt samma problem då som nu - domarna är för kassa.

    SvaraRadera
  8. "1. Låt asen stå offside hur jävla mycket de vill men blås inte förrän de VIDRÖR bollen."
    Det är väl i princip så det ska fungera med den nya offside-regeln, eller?

    SvaraRadera
  9. I den situationen är spelaren offside om han tar bollen, SKYMMER eller STÖR målvakten.

    SvaraRadera
  10. Jag skulle säga att det är rätt mycket som är störande för målvakten. Detta är en skum regel.

    SvaraRadera
  11. Bara att ställa en snubbe framför målis när det skall skjutas frisparkar då.

    SvaraRadera
  12. det är ju så den funkar, den nya regeln. man får stå var man vill så länge man inte nuddar bollen. målet helt korrekt alltså. sen kan man alltid diskutera regeln. den gör ju det svårare för alla inblandade, inklusive domarna.

    SvaraRadera
  13. Sen är ju domaren för jävla pinsam när han dömer frispark så fort en spelare ramlar. Snacka om mindervärdeskomplex. Spelarna kunde ju inte gå in i en duell utan att det blev avblåst och eftersom Malmös fjunisar är just fjunisar är det alltid de som ramlar mest och därför får frispark. Men, man skall kunna vinna matcher även när man har domaren emot sig. Malmös bästa spelare var tyvärr IFKs backlinje, undantaget Adam. Vad gör Kihlen i vårt lag? Skall man vänta 79 minuter på att sätta in Wallerstedt i en regnig match där långbollarna kan bli avgörande?

    SvaraRadera
  14. -- anonymous 31/10/06 17:30

    Driv inte med oss nu. Aldrig att det är så den funkar. Det har blåsts hundratals - om inte tiotusentals gånger i allsvenskan utan att någon offsideståendespelare har rört bollen. Hur regeln funkar beror lite på hur domaren tycker den ska funka just den dagen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.