2006/10/27

Debaclet

USELT Värre och värre dag för dag. Det är ungefär som amerikanska skräckfilmer alltihop, den första är okej, sen kommer uppföljare på uppföjare som bara blir sämre och sämre.

Bengt vad höll du på med igår? Visst, Bengan kan inte lastas för alla mål igår, men Bengans bedömning av vissa bollar som sedemera tar i stolpar och ribbor är mer än oroväckande. Någonting stämmer inte. Det var långt till landslaget på Råsunda igår.

Adam gjorde inga underverk på sin kant. Trots en del markeringsmissar är han ändå en av de bättre blåvita ikväll.

Dennis samarbetar inte bra med Bjärsa. Eller är det kanske Bjärsa som inte samarbetar bra med Dennis? Var var de när AIK bestämmer sig för att anfalla för första gången efter ca 5 minuter. Inte rätt placerade i alla fall! Sen blir Cliffen utvisad också. Enligt min mening lite överdrivet med ett rött kort, men det är ändå ganska talande. Bjärsa han springer mest runt på planen och ser ut att sakna Kalle Svensson. När gjorde han en fullgod insats senast?

Ölme visar vilja och rutin. Mer är det inte. Han är långsam och kompenserar detta med att ta i extra mycket när han är försenad in i närkamperna. Ett gult blev det denna afton.

Olsson är enligt mig kvällens blåvita behållning. Inte för att det är så mycket att hänga i granen, men han ger intrycket av att vara lite överallt när övriga laget sviker. Tyvärr räcker det ingenstans, då Alex och Pontus står för två riktigt dåliga insatser. När var Pontus bra sist? Efter en stark inledning med 5 mål den här säsongen har det inte varit speciellt mycket "Veni, Vidi, Vici" över Kongahällas stolthet. Så har vi Wowoah. Han är genomgående planens sämsta spelare. Han snubblar på bollen, på sig själv och på försvarspelare. Får han till ett inlägg under hela matchen? Att han konkurerar ut Vasquez är en gåta utan dess like. Tyvärr är allt på tok för dåligt när George och Vasquez kommer in, så de dras med in i det pinsamma tempot. George visar att det är en bra bit kvar till toppformen. Positivt är dock att han vågar gå på avslut.

Sella och Berg vågar inte gå på avslut. Berg gjorde det en gång. Då fick han gult kort för att han nästan sparkade huvudet av Öhrlund. Annars roade sig dessa bägge herrar mest med att täcka bollen i tre-fyra sekunder när de fick den. Sen tåfjuttade de iväg en felpass eller begav sig helt enkelt därifrån.

Jonas kommer in. Han löper och visar vilja. En stor prestation i sig med tanke på läget i matchen när han byts in. Frågan är om Jonas är en blåvit version av Ole-Gunnar? Synd bara att han inte gör mål.

Humle och Dumle hade bytt taktik. En listig 4-5-1 variant skulle sänka Gnaget. Efter Kalmar trodde jag inte att det kunde gå värre, men det kunde det.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=304618
Att våra supportrar dessutom skämmer ut oss mer än lovligt gör ju inte precis att man blir gladare. Malmö borta på måndag. Man kanske ska köpa sig en sittplatsbiljett?

17 kommentarer:

  1. Debaclet. Debaclet. Debaclet.

    Snyggt om åtminstone rubriken är rättstavad...

    I övrigt fin sågning.

    SvaraRadera
  2. går inte att förklara detta raset. är spelarna besvikna på ledningen som svek arne, han hade ju gett mga unga spelare chansen.

    hur mkt tränaren betyder för laget, visar HIF och Baxter som ju också är en energisk tränare med vilja. Näe jag är djupt besviken på blåvittledningen, vi hade guldläge och så blev det så här. usch.

    SvaraRadera
  3. "Eller är det kanske Bjärsa som inte sammarbetar bra med Dennis? Var var de när AIK bestämmer sig för att anfalla för första gången efter ca 5 minuter."

    De var påväg hem efter att ha vart uppe på en hörna, frågan man kanske skall ställa sig istället är var var de som skulle täcka upp för Dennis och Bjärsa?

    SvaraRadera
  4. Fy faaan va dåligt. Jag kan inte få fram ord. vad blir det mot mff nästa gång. 6-0?? jag vet själv hur jävla förbannad jag blir när mitt eget lag fölorar och när vi ligger under kämpar vi som dårar. Jag är inget proffs utan spelar i en av de lägre divisionerna i Göteborg. IFK måste väl känna samma sak? I högsta serien står mycket på spel....kjell skall aldrig mer leda blåvitt!!!

    SvaraRadera
  5. TO var sämste blåvitare igår och direkt ansvarig för 0-1.

    Mvh
    Fisken

    SvaraRadera
  6. messerschmidt

    Jo det är inte lätt att stava när man är upprörd. Har korrigerat lite nu.

    SvaraRadera
  7. Mot Kalmar skall man inte slå höga bollar in i straffområdet.
    Mot AIK skall man spela med hög press och inte backa hem.
    Det vet alla.
    Så varför?
    Nu måste detta köpas in till 2007:
    EN KREATIV MITTFÄLTARE.
    EN MITTBACK SOM INTE ÄR EN SVÄNGDÖRR.
    NÅGON SOM KAN GÖRA MÅL.
    EN TRÄNARE MED EN SPELIDÉ.
    Snälla tomten...

    SvaraRadera
  8. Nu bojkottar jag blåvitt resten av säsongen!!Snälla, lämna w.o resterande matcher

    SvaraRadera
  9. Lämna w.o resten av säsongen!Alternativ ställ upp med 11st WM gubbar, de visar i alla fall lite vilja!

    SvaraRadera
  10. Kan nån i detalj förklara vad som hände i internboxet på Blåvitts läktare igår? Sägs att Wismen attackerade andra blåvita...

    SvaraRadera
  11. WM försökte gå igenom en grind till västra läktaren. Plisen svarar med att trycka tillbaka och kasta tårgaspatroner i hela klacken när WM har skingrat sig dessutom passar de på att slå på ALLT som rör sig.
    HATA SNUTEN.

    nästa gång sjunger vi ut med snuten istället för ut med packet.

    SvaraRadera
  12. Inget internbox, blåvita som forcerade grindar till södra läktaren och slogs med polis.

    SvaraRadera
  13. ibland undrar man fan om ni sett samma match....kolla på den på tv igen o kolla vem/vilka som få ta på sig målen o all skit..

    SvaraRadera
  14. Anonymous said...

    Utanför arenan står alla och köar. Ett gäng WM-folk tycker, precis som alla andra, att det tar för lång tid i kön. Men börjar knuffa på folk i kön, någon säger eller gör någonting för att få dem att sluta knuffa. Och då börjar WM-folket veva mot de blåvita supportrarna.

    27/10/06 14:24

    SvaraRadera
  15. Berg klarade sig oftast ensam mot två markerande backar och lyckades ofta spela vidare bollen trots det. Att han dessutom var den enda som skapade avslut ger pluspoäng. Att jämföra Sellas insats med Bergs är en tokdiss av Marcus Berg.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.