2006/10/26

Agera nu!

Nu är det riktigt illa. Förnedring på förnedring i match efter match. Någonsin i vårat kära IFK Göteborg står inte riktigt rätt till. Är det kris? Kanske. Hur som helst så är det nu någon måste styra den här skutan på rätt väg igen. Vi kan iallfall vara glada att vi plockade en del poäng i början av säsongen för hade det sett ut såhär med tio omgångar kvar hade man blivit riktigt mörkrädd. Det värsta är att det inte bara är resultaten senaste tiden som gått emot, det finns en hel del annat att göra för att få upp båten på rätt köl igen.

Till att börja med är spelartruppen för tunn och dålig. Truppen innehåller alldelles för många föredettingar och medelmåttiga spelare som inte vill eller kan prestera i klass med vad man kan begära. Spelare som Kihlberg, Olsson, Wallerstedt, Wowoah, Lago, Hjalmar, och kanske också Dennis och Selakovic håller inte att ha i en trupp som skall jaga ädla medaljer. Inte om man bedömer efter deras insatser i år iallfall. Det finns fler som inte nått upp till normal standard men man får även skilja på spelare som får anses ha "gjort sitt" på en fotbollsplan, och de som kan ha framtiden för sig. Adam, Bjärsa, Schaffer, Wernbloom, Vasquez, Berg och Mourad är åtminstone unga och utvecklas fortfarande till det bättre, dock med undantag för en del naturliga svackor.

Vi måste även ha en tränare och en organisation som jobbar efter ett uppgjort spelsystem, där alla vet sin plats. Det funkar inte med goe-Kjell som varit med sen människan gick på månen första gången. Maken till värdelöst allsvenskt försvar kan väl inte ha skådats sen urminnes tider. Nej, ta in en tränare som kan organisera ett stabilt allsvenskt försvar och ett kreativt anfallsspel. Vi är trötta på att se Blåvitt läcka som ett såll och ha som enda anfallsidé att skicka upp långbollar mot hopplöst jagande forwards. Höjden av ironi måste ändå ha varit när officiella shoppen plockade fram en tröja där det står med ett stort blaffigt tryck; "Jag älskar långbollar"...

På läktarna har stämningen raserat fullständigt senaste tiden. Skall man kunna gå och ställa sig i klacken, eller gå på fotboll överhuvudtaget, utan att vara rädd att några av våra "supportrar" skämmer ut föreningen fullständigt? Smågrabbar som ska "döda någon", storma planen eller bara vara allmänt hetsiga hör inte hemma på en fotbollsarena överhuvudtaget. Eller utanför arenan heller för den delen heller, för de som gärna ägnar sig åt våldsamma aktiviteter där. Allt sådant skämmer ut klubben som sådan och oss andra riktiga supportrar. Och hur många nya supportrar tror ni drar till oss när folk ser vad som händer med den så kallade läktarkulturen? Pinsamt är ordet. I år har det stundtals varit riktigt pinsamt att vara supporter till IFK Göteborg, och då har resultaten på planen ofta kommit i andra hand på listan över vad som varit mest pinsamt.

Det är dags att börja ta jobbet nu Stig, och ni andra uppe på kamratgården. Rensa truppen, skaffa ny tränare och rensa ut idioterna från läktarn. Inte om ett eller två år, när det gått för långt eller när laget sjunkit en division.

Det är dags att börja agera nu.

41 kommentarer:

  1. Lär bli det nu...

    SvaraRadera
  2. Fitt-Blåvitt

    SvaraRadera
  3. Håller med helt och hållet, nåt måste hända. Men samtidigt känner jag att säsongen som kommer blir Håkans första som helt ansvarig och jag känner mig faktiskt ganska säker på att det komemr hända en hel del tills den drar igång.

    Bengt har ju även sagt nåt i stil med att känner han Håkan rätt så kommer det hända saker.

    SvaraRadera
  4. Arne borde få upprättelse.

    SvaraRadera
  5. Vi har inte tillräckligt bra spelare helt enkelt. Det är dags att värva etablerade spelare nu. Fram med pengarna och värva spelare som funkar i vår nästa tränares spelsystem.

    Vi har redan värvat två spelare som är lovande och kanske kan bli bra, men ska vi vinna allsvenskan måste vi ha spelare som är i allsvensk toppklass. Vi behöver spelare som är snabba, tekniska och har bra skott.

    I år har vi ingen spelare som är väldigt snabb och det måste man ju ha om man ska kontra snabbt.

    VÄRVA!

    SvaraRadera
  6. Ta det lugnt innan ni rensar för mycket.

    Skaffa en tränare som lockar spelare till truppen, inte många spelare som lockades att spela för ett lag tränat av Arne, och Kjell lockar nog än sämre...

    Dessutom måste det rensas upp bland en klick av supportrarna, kategori C-supportrar avskräcker spelare från att gå till er...

    SvaraRadera
  7. Fan i helvete. Vad gick snett denna matchen? Hmm allt? jaja skönt att spöa lite aikare efter matchen iaf.. alltid kul.

    SvaraRadera
  8. Regga er på forumet!

    SvaraRadera
  9. Det är ju en fördel om forumet funkar också..

    SvaraRadera
  10. Anonymous said...

    Arne borde få upprättelse.

    26/10/06 22:40


    Ja, det tål verkligen att tänkas på. Kanske kunde vi inte bli bättre än vad vi var med Arne och den spelartruppen vi hade under hans ledning.

    SvaraRadera
  11. de måste finnas en vinnarmentalitet i alla led i föreningen. det har de senaste matcherna visat, de som var arne-hatare kommer aldrig erkänna det, men så är det.
    det får inte finnas en uns av "luta sig tillbaka" på gamla meriter, eller som dagens ledning ta äran av ungdomssatsningen, som de själva inte startat. Vad vill Stig bli ihågkommen för egentligen?

    SvaraRadera
  12. Sella är en klass-spelare likt Alex men han är alltför ensam. Hur lätt är det att vara forward i dagens blåvitt?
    Ronaldinho hade verkat kass med det spel vi spelar (=inget alls). Ronaldinho hade ansetts som en föredetting.

    SvaraRadera
  13. Arne kanske hade rätt i alla fall

    SvaraRadera
  14. Det är fan tragiskt att lyssna på Bagdad-Kjell efter matchen när han tycker att vi ändå gjorde en bra match!

    11 man som sålde sig som horor och Kjell står och agerar hallick!

    Sätt Macke Berg på bänken och gör om han till tränare!!

    SvaraRadera
  15. Det är dags att visa lite klass nu Håkan! Det räcker inte med ha det gigantiskt blåvitt-hjärta för ditt jobb. De spelar som tagits in och de övriga förändringarna har inte imponerat. Om du inte klarar av jobbet så var ärlig och kliv av. Jag är rädd av klivet upp till toppen i Sverige kommer bli ännu större om det inte blir skärpning. Detta kommer kräva jobb, jobb, jobb av oss supportrar, sponsorer, ledningen, spelarna etc. Vill vi vara ett HBK eller vill vi ta oss tillbaka dit vi hör hemma?

    Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  16. Nu måste ni, Stig och Håkan agera. Så här dåligt får det inte vara nästa år.

    SvaraRadera
  17. Jag tror aldrig jag har mått så dåligt när jag har tittat på fotboll förut! Vad gjorde de där 11 som snart blev 10 idag?? Och vem kan ta den taktik som användes idag på allvar? De lag som har presterat bra mot AJK har pressat högt...det gjorde inte vi...

    SUCK!

    SvaraRadera
  18. Vi har inte råd å värva klass spelare och dte vet ni. Men vi har råd med en TRÄNARE som kan ta fram det bästa ur spelarna... Jag mena kolla på AIK, vilka hade trott att dom skulle vara med å slås om guldet med dem spelarna dom har? Ne ingen...

    SvaraRadera
  19. Ge fan i att gnälla på Kihlberg, han är bra!

    SvaraRadera
  20. ja, till skillnad från pontus

    SvaraRadera
  21. å andra sidan, to, kilhberg, lago mfl är arnes verk!!!! arne har sabbat mkt för blåvitt!

    SvaraRadera
  22. kilhberg, lago ,shaffer mfl ARNE var den sämsta scouten NÅNSIN!

    SvaraRadera
  23. arne den nborska fittan ska dö

    SvaraRadera
  24. Kanske oxå Dennis? KANSKE?

    SvaraRadera
  25. Haha.. tror knapapst de beror på supportrarna att spelarna inte vill komma till oss, beror nog helt och hållet på våra tränare och deras filosofi att se på fotboll och vad vi har för trupp och ambitioner. Man måste kunan gå ut innan säsongen och vara kaxiga och säga vi ska och vi kommer vinna allsvenskan, det lockar till sig spelare. Detta gör att spelarna vet att IFK Göteborg är det enda alternativet om man ska spela i sverige, dom har ett mål och ambition att spela i europa och de har defenetivt inte om man är så jävla halv försiktiga som det är i våran klubb och pratar om att ta en match i taget och värva skit som shaffer och lago.

    SvaraRadera
  26. Jag håller fullständigt med Erling. För övrigt riktigt bra skrivet. In med ny tränare. Ös bort spelare som inte vill uppåt och har gjort sitt. Bort med Hjalmar (Har människan nånsin slagit en passning rätt?), Dennis (Vad höll han på med igår?), Wowwen(satsa på Vasques istället), Bengan (vet att många av er tycker han är kult, men det finns en anledning mer än försvaret, att vi har släppt in så mycket mål. När såg ni honom rädda något senast, han var bra ifjol, men nu är det dags, in med ny målvakt), Lago(inte en chans att vi ska köpa den mannen) Kilhberg och Olsson är tveksamma, antar att Olsson sticker, men jag tror att han haft bäst effekt i det nya ifk jag vill se. Selakovic (När såg ni honom dribbla förbi en kille senast, dribblingsförsöken igår var patetiska). Shaffer är väldigt intressant, låt killen vara kvar och köp in Lustig där bak med. Dessutom lägg krut på Ola Toivonen, nu när de lär åka ur, samt om häcken åker, lägg bud på D.Williams.
    Startelva 2007
    Richarsson-Johansson, Bjärsmyr, Sigurdsson, Lustig-Vasques, Wernbloom, Toivonen, Karisik- Ranegie, Williams.
    Tränare: Stefan Rehn
    Ass: Ölme =)
    Min startelva 2007:

    SvaraRadera
  27. Känns tufft att klandra de som alltid pröjsar för att se ifk oavsett tabellläge, väder etc.
    Men, för att ifk ska bli ett storlag igen krävs det pengar, dessa kommer från sponsorer, dealen med IMG är inte värd ett skit om inte företag vill betala pengar för att kopplas ihop med föreningen IFK göteborg. För att detta ska ske måste alla på läktarna sköta sig, skapa en bra stämning, klubben (håkan, kjell) måste ta ansvar och skapa en framtidstro hos fans, spelare, ledare etc.
    Det kan gå fort att vända skutan men det måste in mer possitiva vibar för att detta ska kunna ske.
    Sen förstår jag ilskan hos dem som lägger tusentals kronor varje år och får stå ut med det som hänt senaste tiden, men att demonstrera ilskan med bråk, eldar mm hjälper inte, det gör bara saker o ting värre.

    Jag går själv bara på ca 6 matcher/år, följer resten via tv, nätet etc men har haft hjärtat hos ifk i 24 år, jag är en sådan som kallas medgångssupporter men tro mig, vi behövs.

    SvaraRadera
  28. Innan jag blir påhoppad från alla håll.
    Med klandra trogna supportrar menar jag att man måste se sambanden, dålig stämning o svarta rubriker i tidningarna som det varit på senaste tiden drar inte till sig sponsorerna direkt, sen vet ju jag med att de flest sköter sig men det är inte de som synts i media på senaste tiden.
    Pengar behövs för att kunna värva.

    SvaraRadera
  29. Håller med fullständigt. Det måste ske något NU, inte om ett par år. Åren bara drar iväg o inget händer! Vi får höra att det är saker på gång hela tiden, att vi skall ha tålamod men nu börjar det tryta! Vill ha en handlingsplan från ledningen i Blåvitt där det klart o tydligt visar vad som skall göras och vilka MÅL som ställs upp. Detta är något som saknas, det har mest varit lite svävande snack om ditten o datten.
    Nej, nu får det vara NOG... HÄND!!!
    Mattsson

    SvaraRadera
  30. Mattsson
    Håller med angående en tydlig handlingsplan. I nuläget känns det som om det inte finns en klar profil över vad föreningen vill mål och visioner samt vilken strategi som ska användas för att uppnå detta. Finns en bra genomarbetad handlingsplan så är jag övertygad om att det är enklare att lyckas. Om inte annat så vet vi när vi lyckas. Just nu känns det som om föreningen kan vara nöjd med en mittenplacering med tanke på vilka spelare man släppt, vilka som kommit in samt Arne skickades ut mitt i säsongen. Detta var en katastrof med facit på hand. Jag är därför bra nyfiken vilka de egentliga orsakerna var.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  31. Arne var/är ett fyllo som bidrog till att dra ner stämningen i klubben och gjorde att spelarna hade prestationsångest. Han snackade för mycket skit om spelarna och kom full till träningarna. Därav fick han sparken!

    Självklart hade det hela gått att lösa smidigare men att tro att Arne var någon mirakeltränare är att skapa en efterkonstruktion. Vi har avslutat säsonger uselt de senaste 10 åren!

    In med en bra stabil tränare som satsar på unga hungriga spelare med blåvitthjärtan. (Hasse Backe?)

    Att värva sig ur kriser har aldrig lyckats

    SvaraRadera
  32. Vi verkar bli ett Millwall.

    Farlig firma och mediokert fotbollslag.

    Vem fan behöver FB då våra egna gjorde ett lika gott jobb med att veva på blåvita supportrar.

    SvaraRadera
  33. Senaste anonym:
    Jasså vad va det som hände då? gick wm lös på sina egna?

    SvaraRadera
  34. Htt:

    Det kan man lugnt säga.

    SvaraRadera
  35. Htt:

    Får förtydliga att jag inte vet om det var WM-folk som vevade mot egna. Var ju inte direkt så att jag gick fram och frågade.

    Men vi kan säga som så här:

    - Kepsarna, de vita skorna, göteborgsdialekten och den korta stubinen antyder i alla fall att det inte var far och son som var där för att se fotboll.

    SvaraRadera
  36. Snälla advokater! Stoppa inte Fight Club-förslaget. Där kan C-supportrarna puckla till varandra.

    SvaraRadera
  37. ""In med en bra stabil tränare som satsar på unga hungriga spelare med blåvitthjärtan.""

    låter som arne, synd att mild inte klarade av en stark tränare. Hur skulle de bli med Backe, om han nu ställer krav på träningarna och vill träningsmatcha i norge, börjar spelarna lipa då igen eller?

    prestationsångest vettefan, de presterade ju över sin förmåga under arne.

    SvaraRadera
  38. Kan nån i detalj förklara vad som hände i internboxet på Blåvitts läktare igår? Sägs att Wismen attackerade andra blåvita...

    SvaraRadera
  39. Utanför arenan står alla och köar. Ett gäng WM-folk tycker, precis som alla andra, att det tar för lång tid i kön. Men börjar knuffa på folk i kön, någon säger eller gör någonting för att få dem att sluta knuffa. Och då börjar WM-folket veva mot de blåvita supportrarna.

    SvaraRadera
  40. Inne på arenan var det några incidenter där "julgranar" åkte på en smäll eller två.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.