2006/09/15

Tomheten efter Arne

NORRMÄN Under Arne Erlandsens tid i klubben blev jag alltid matad full med förhandsinformartion. Anledningen var att min källa var bartender på en av Göteborgs mest fashionabla barer. En bar fylld av celebra gäster, men i princip helt fri från "vanliga" Göteborgare. Jag valde att hålla tyst om det mesta jag hörde eftersom det var berättat i förtroende.
Här satt Arne ända sen dagen han kom, och förklarade sitt missnöje med IFK Göteborg och dess spelare. Han avskydde den ingrodda kamratandan och de familjära vibbarna på kamratgården. Här satt han och förklarade hur usel Smedberg var, att Wernbloom var den enda med stake och att Blåvitt aldrig skulle vinna någonting med den attityd som klubben har (redan då han kom till oss, why bother?). En gång, efter ett par stabila whiskey med vatten vid sidan av så avslöjade han till och med att han skule låta John Alvbåge skulle få chansen i Intertoto matchen mot Wolfsburg. Detta svalde han dock samtidigt med Resorben när han kom hem.
När Arnes familj flyttade ner trodde alla att barbesökandet skulle avta, innan var det ändå någonslags "Cheers" romantik över allting. Men det avtog inte. Arne satt kvar där och beklagade sig till sista droppen. Kanske blir det så när man saknar något övrigt socialt kontaktnät, vad vet jag?

Det skall sägas att jag absolut inte har något emot Arne, varken som person eller tränare egentligen. Men det känns tomt nu när min källa helt sinat ut. Vem som skall avslöja Kjell Petterssons innersta tankar kan man undra?

38 kommentarer:

  1. Snart är ni bättre än Aftonhoran, Baraben!

    SvaraRadera
  2. Wernbloom är den enda med stake i i hela truppen, så hey whats the point?

    SvaraRadera
  3. Härlig ny skvallerblaskaartikel. Sorgliga människor.

    SvaraRadera
  4. Skvallerblask artikel, jag vet inte, det är ju inte direkt en hemlighet att Arne var lite för glad i spriten. Säga vad man vill om kvällspressen, men ett visst mått av sanning ligger det i deras artiklar. I detta inlägg är det 100 procents sanning...
    Sedan om det påverkade Arnes jobb att vara på krogen 5 dagar i veckan vill jag låta vara osagt.

    SvaraRadera
  5. Jag är objektiv till Arnes jobb, absolut. Hans resultat får alla tolka och bedömma själva.
    Men att han drinkade mer än en vanlig offentlig person är INTE något man bedömmer subejktivt då han väljer att göra detta offentligt.

    Att jag tycker att han däremot öppnade munnen lite för ofta i dessa lägen är dock min subjektiva åsikt...

    SvaraRadera
  6. Härlig ny skvallerblaskaartikel. Sorgliga människor.

    Kan du konkretisera vad det är för fel i den här artikeln? Det faktum att Arne söp mer än han tränade laget? Att han stank sprit på träningar och kom försent till desamma? Arne Erlandsen ska vi vara glada att vi blev av med.

    SvaraRadera
  7. >>>cobbs
    Precis. Sanningen svider ibland. Ofta vill man dra ut på dom svidande sanningarna så länge som möjligt. Men folk som inte förstått att Arne begick en del tjänstefel är ignoranta. Jag försvarade honom i fallet mot Sammy, det gjorde jag för att i den sakfrågan tyckte jag att Sammy gjorde fel.

    Men i allmänhet, fattar inte folk att Arne INTE lämnade IFK Göteborg p.g.a att han inte fick värva som han ville. Han visste förutsättnigngarna innan.

    Arne lämnade för att IFK tyckte att han misskött en del uppgifter och åtaganden. Så enkelt är det. Att han avgick självmant är ju sjukt att tro.

    SvaraRadera
  8. Tänk om bara Arne & "Javi" hade kunnat partaja ihop...

    SvaraRadera
  9. Håller med dig ankan! Har sedan länge vetat att Arne har problem med spriten (som om det inte syns på honom?). Vet att följande kommer låta lite sådär men jag har en kompis som känner en uppe på kamratgården (vet inte vem eller vad han gör) och han har vid flera tillfällen sagt att Arne är bakis, luktar sprit m.m. Att både jag och kompisar sett / träffat honom ute på krogarna vid flera tillfällen gör det hela mer troligt. Notera är att det knappast varit fredag eller lördagkvällar utan exempelvis söndag och veckodagar långt efter läggdags.

    SvaraRadera
  10. Jag säger som Maradona: "Nu skall jag få lite is på min ömmande ljumske och får jag bara lite is i min whiskey blir livet ännu bättre."

    SvaraRadera
  11. Men folk som inte förstått att Arne begick en del tjänstefel är ignoranta.

    Det är bara att gå in på Svenska Mugs Blåvittforum och se hur de ivrigt försvarade Arne när jag sågade honom, redan för ett år sedan. Han har hånat våra egna spelare, misskött sitt jobb, skapat bråk mellan olika delar av föreningen och i offentligheten kastat skit på blåvitt. Han var eett problem.

    SvaraRadera
  12. frankie:
    Problem eller inte, han har fantastiska resultat med klubben. Det är svårt at ta ifrån honom.

    Förresten, jag har ett minne av att han heter John i förnamn, vår gamle andremålis.

    Mvh
    Fisken

    SvaraRadera
  13. De som inte dricker har något latent som skrämmer.
    Klart det skar sig när det kom in någon med lite krav och visioner i ankdammen.
    /Dr Phil

    SvaraRadera
  14. Fisken:

    "fantastiska resultat med klubben" Sven Göran Eriksson har fantastiska resultat med klubben, Roger Gustafsson har fantastiska resultat med klubben. Arne Erlandsen har inte fantastiska resultat med klubben.

    SvaraRadera
  15. Antar att barabens redaktion jublar nu när Arne är borta. Ni har ju smutskastat honom sedan han kom, mer eller mindre. Är dock lite svårt att ta en artikeln fylld av särskrivningar på allvar. Och vem är Johan Alvbåge? Är det skribenten som tagit en wirre för mycket? Ni kanske borde införa korrekturläsare?

    SvaraRadera
  16. Senaste anonym:

    Ja för det är ju formen och inte innehållet som är det viktiga. Smutskastar man någon om det är sanningen som berättas?

    SvaraRadera
  17. Vilken whisky, brukade han drecka?

    Hoppas det var något från Islay.

    Eller drack han whiskey?

    SvaraRadera
  18. pavlo: ja det är det. en artikel med särskrivningar, stavfel och att man inte kan namnet på JOHN Alvbåge har jag i alla fall jävligt svårt att ta på allvar. men det kanske bara är jag.

    tror ni på allvar att man ska tro på det ni skriver när det ser ut som det är ett gäng 12-åringar som skriver här? fast det kanske det är också?

    SvaraRadera
  19. Vi får väl hoppas att Arne hittar rätt igen i tillvaron både privat och med fotbollslivet.

    Han har i vilket fall lyft oss ett snäpp under sin tid i föreningen med fysik och modet att våga spela med unga spelare.

    Behåller vi det goda han gav och fyller på med kreativt spel så kan det bli solsken i Väst.

    Någon som varit uppe på kamratgården o kollat träningarna i veckan?

    SvaraRadera
  20. Arne har valt att lämna sin post, varför förnedra honom med massa snack om att han skulle vara nån patetisk alkoholist? Om han nu är det så tycker jag det är alena är ett stort problem för honom, och det blir nog inte lättare av allt skrivande om det här. Och trots allt så gjorde han ju faktiskt ett hyffsat bra jobb.

    SvaraRadera
  21. Stellham:
    Jag tror att arne blev lite sne på "javi" som verkligen gjorde succé bland damerna här i stan. Jag har sett båda med damer och nog får jag säga att den senares nog såg lite trevligare ut...
    Arne var inte direkt sen med att deklarera för spelarna att han ansåg att det var av vikt för dem att de fick sin beskärda del av "sprit och hor"

    SvaraRadera
  22. Senaste anonym:

    För att han har ett ANSVAR som tränare för blåvitt. Han får en lön från blåvitt för att han skall utföra ett bra jobb åt blåvitt vilket han uppenbarligen inte har gjort. Visst det är hans problem men han har ett ansvar att sköta sig gentemot oss supportrar. Har alltid tyckt arne har varit ett dåligt val, det tyckte jag ända sen han kom. Jag lät dock bli att kritisera honom då resultaten ändå gick våran väg men inse! Arne är ett svin och bör behandlas därefter.

    SvaraRadera
  23. Pavlo:
    Jämför gärna materialet Roger förfogade över med Arnes. Jag tycker att det är en enorm prestation att komma tvåa i Allsvenska och RL med den rätt mediokra trupp vi förgoat över under Arnes tid i klubben.

    Mvh
    Fisken

    SvaraRadera
  24. "Arne är ett svin och bör behandlas därefter."

    Den säger väl rätt mycket om vad det är för folk på denna sida. Pöbeln kan lukta jävligt illa och här stinker det fan värre än i kloakerna.

    SvaraRadera
  25. 15/9/06 14:52 Anonym

    Som kallar Arne ett svin. Det var väl lite omoget eller hur?

    Om han nu är alkoholst som du talar om är det väl ingen svinfarm han hör hemma utan på på ett rehabställe för sin "sjukdom".

    Man brukar säga två saker:

    1.Alkoholism är inte kvitto på dålig moral men kan ge svåra moraliska konsekvenser.

    2.Ingen väljer att bli alkoholist.

    Förhållningssättet är då rimligtvis att man ser ett problem och vill hjälpa vederbörande inte döma.

    Om vederbörande som har ett problem inte ser det (förnekelse) så brukar man på en arbetsplats behandla vederbörande som ett problem tills hon/han tar emot hjälp dock utan att döma.

    Alkoholism kallas även förnekelsens sjukdom dvs den drabbade ser inte sanningen om sig själv även om omvärlden ofta gör det.

    För övrigt menar jag inte att skriva dig på näsan. Men jag har svårt för förakt. Fast det kan vara okunskap med som gör att man utrycker sig som du gjorde.

    Hoppas det hjälper dig till en ny vinkel det som har skrivits.

    För övrigt är det någon som har varit uppe på kamratgården i veckan o sett några träningar?

    Vore gott och höra lite om stämning o träningsdos m.m

    SvaraRadera
  26. fantastiska resultat?!
    Varför skulle exemeplvis Bosse Johansson inte kunnat göra det bättre?

    Tycker de Blåvita spelet har hackat sen ett bra tag... att sen komma två med ett spel som i princip aldrig fungerar kan ju anses som fantastiskt.

    SvaraRadera
  27. Ingo Söderlund)

    Du skriver att ingen väljer att bli alkoholist. Jag anser att var människa har ett ansvar mot sig själv, sina nära och sin omgivning att se till att man inte blir alkoholist.

    Om Arne är det har jag ingen som helst aning och jag dömmer inte honom.

    Visst finns det enstaka människor med extrema missbrukargener som blir det i stort sett efter första droppen. Men i de flesta fall bör det gå bra att ha koll på hur mycket och hur ofta man dricker.

    Om man som jag älskar "dryckerna" över det mesta gäller det att hålla koll. Och kan man verkliga njuta av det om man dricker varje dag?

    SvaraRadera
  28. "Varför skulle exemeplvis Bosse Johansson inte kunnat göra det bättre?". Bra fråga, besvara den gärna. Varför gjorde han inte det? Han hade ju en bättre trupp sista året än vad Arne nånsin fick se.

    För att klargöra så tycker jag att det är bra att Arne är borta, han funkade inte i gruppen och då är det bättre att bryta upp. Men man kan inte blunda för att han gjort ett sanslöst bra jobb resultatmässigt med tanke på det material han fått jobba med.

    Mvh
    Fisken

    SvaraRadera
  29. BlåVitt=Hetero

    Delar din uppfattning till egenansvar 100%. Problemet är att när någon dras in i förnekelsen sker det gradvis i en process där man börjar bagatalisera sitt eget problem eller jämföra sig med andra som har det sämre ställt m.m

    Värst av allt är att sanningen som skulle kunna befria och leda rätt gör så ont att det psykologiska försvaret slår i och förträngning uppstår till en häpen i alla fall ofta häpen omgivning.

    Bra att du håller koll på dig själv för även om alkohol kan vara nöjesdryck kan den det slå obarmhärtigt med.

    Men som sagt mera ansvar till individen och som man idag brukar säga till drabbade alkoholister.

    "Du rår nte för din sjukdom men är ansvarig för ditt tillfrisknande".

    Hoppas det gjorde mina synpunkter än mera klara.

    Fortfarande undrar jag om någon kan förtälja något om träningarna i veckan.

    SvaraRadera
  30. Fisken:
    Tycker inte alls att Bosse hade en bättre trupp 2004.

    Mittlåset var bättre så klart.
    Men vi hade inga ytterbackar som hade kapacitet att vara med i anfallsspelet.


    Kilhberg bättre än Seb.
    Wernbloom sämre än Mild anno 2004, men inte så mycket.

    *Sankan & Jonas H vs. Vovven & Vasquez
    Ingen är lysande, men Sankan & Jonas fick ju flytta.


    * Vi har ju haft mycket bredare anfall under Arne:
    Ijeh Mourad Sella Berg Wallerstedt Gerba

    Under Bosse 2004:
    Ijeh, Mourad, Långås Jonas H

    SvaraRadera
  31. De goa är pajasarna som trillar in och för resonemanget "ja nu är ni väl sura på Baraben som har smutskastat Erlandsen länge".

    Med tanke på att begreppet smutskasta betyder att använda "osanningar för att få någon att framstå i dålig dager."

    Problemet med argumentet är att det inte stämmer, varje ord som skrivits på Baraben om både Mats Persson och Arne Erlandsen varit sant. Vilket innebär att det finns en del människor som tycker att man bör hylla alla inom IFK Göteborg även om de missköter sig och i vissa fall även missköter föreningen.

    Det påminner väldigt mycket om sektliknande beteende. Då kan vi vidare kalla denna sekt som anser att man okritiskt bör hylla alla som förknippas med Blåvitt oavsett vad det gör för "Blåvita Nordkoreasekten" (artikel kommer framöver kring resonemanget).

    Sedan har vi en annan sida som anser att föreningens visioner och ideal borde vara i centrum och att de som missköter arbetet med dessa bör kritiseras och det hårt.

    Intressant är även att "Blåvita nordkoreasekten" aldrig står för deras klyschor med vare sig namn, nickname eller ansikten- de gillar att kasta paj anonymt på internet.

    Den andra sidan står för våra åsikter och har under de senaste 18 månaderna haft rätt på punkt efter punkt om dessa rövare i vår organisatino på grund av att vi talar när vi får uppgifter, inte förtiger sanningen blint för att "alla som är blåvita är heliga."

    Jo, det är väl Kim Jung Il med.

    SvaraRadera
  32. "Glada på Baraben som smutkastat" ska det naturligtvis vara.

    SvaraRadera
  33. 5 kap. Om ärekränkning (Brottsbalken)
    1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.
    Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.
    2 § Är brott som i 1 § sägs att anse som grovt, skall för grovt förtal dömas till böter eller fängelse i högst två år.
    Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om uppgiften genom sitt innehåll eller den omfattning i vilken den blivit spridd eller eljest var ägnad att medföra allvarlig skada.
    3 § Den som smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot honom, dömes, om gärningen ej är belagd med straff enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter.
    Är brottet grovt, dömes till böter eller fängelse i högst sex månader.

    SvaraRadera
  34. och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar

    I rest my case.

    SvaraRadera
  35. hahaha "blåvita nordkoreasekten" hahahaaha ledare: mackan gbg på mugs!

    SvaraRadera
  36. Sverige har en konstig alkoholkultur. Kvällstidningarna skriver inte om detta problem för de är en av de värsta suputerna. Bra att ni tar upp det. Sprit leder aldrig till nåt bra. Aldrig. That's it

    SvaraRadera
  37. den anonyma massans gaphalsar:

    - nazister
    - anarkister
    - erlandsen-anhängarna

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.