2006/09/13

Sossarnas vallöfte: Häcken får stanna på Hisingen!

VALET 2006 I dagens GT kan man läsa rubriken "Sossarnas vallöfte- en tröst för Häcken". Det är nämligen så att två Socialdemokraters förslag om att rusta upp Rambergsvallen godkänts av partiets fullmäktigegrupp. Men den verkliga vinnaren i sammanhanget är ju inte Häcken, utan snarare Blåvitt och Alliansen.

Socialdemokraterna Lena Malm och Gunilla Dörner-Buskas har lagt fram ett förslag till Socialdemokraterna i Göteborg om att Rambergsvallen ska rustas upp under nästa mandatperiod. Detta skulle innebära att Rambergsvallen skulle nå acceptabel Allsvensk standard och dessutom skulle Socialdemokraterna "stoppa" BK Häckens planer om att flytta in till centrum och det nybyggda Ullevi.

- Häcken är ett Hisingslag och ska spela på Hisingen och inte inne i Göteborg, säger de två Socialdemokraterna som lagt fram förslaget som nu godkänts av deras parti. Då Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet enligt senaste TEMO-mätningen ser ut att gå mot en jordskredsseger i Göteborg i valet på söndag så innebär partiets godkännande av förslaget i praktiken att det även kommer att klubbas igenom i Kommunfullmäktige under hösten.

Oavsett om man är röd, grön eller blå på den politiska skalan kan man tacka fotbollsgudarna för att vi slipper Häcken på vår nya arena. Mindre slitage på gräsplanen, lättare planering av matcher och mindre splittrad arenaidentitet är bara ett par av fördelarna. Nu väntar vi bara på att något politiskt parti ska lagstifta bort Gais och Öis från vår arena i framtiden...

14 kommentarer:

  1. Häcken? Vilka är det?

    SvaraRadera
  2. Sossarna älskar Blåvitt. Bra att de visar det i praktiken med...

    SvaraRadera
  3. Är inte det lite slöseri med skattemedel att lägga några miljoner på Rambergsvallen för de uppskattningsvis 1000 personer som bryr sig?

    SvaraRadera
  4. 3 lag på samma arena e fortfarande för mkt.
    Gbg behöver en mindre arena till så det kan vara max 2 lag på den nybyggda Ullevi-arenan. Öis kan fan spela nån annanstans.
    E ju också ett lag utan publik.

    Förutom konstgräset så e jag lite lätt avundsjuk på boråsarna o deras arena. Nu ska de ev. lägga tak också.
    Det som e bra med den e att de får intäkterna och har "sin egna" arena. Sen att den e grymt ful och har konstgräs e en annan sak

    SvaraRadera
  5. Är inte det lite slöseri med skattemedel att lägga några miljoner på Rambergsvallen för de uppskattningsvis 1000 personer som bryr sig?

    Det som inte framgår av Barabens artikel är att Rambergsvallen skall byggas ut på ett sätt som gör att fler sporter än fotboll ska gå att utövas där. Det innebär att man för ett väldigt billigt pris får en upprustning av den enda större arenan på Hisingen som trots allt har cirka 130 000 invånare- och dessutom saknar sportplatser på många håll. Så satsningen är lika mkt på idrotten generellt på Hisingen som på själva fotbollsplanen.

    SvaraRadera
  6. sossarna älskar blåvitt, inget nytt där

    SvaraRadera
  7. Permobil: "Öis kan fan spela nån annanstans.
    E ju också ett lag utan publik."

    Tittar man på publiksnittet så har även myten om Gajs stora publikunderlag i Göteborg fått sig en törn.

    Således kan Gajs och Öjs dela Ruddalen med VF. Det blir en bra lösning för alla parter. Fullsatt på alla arenor!

    SvaraRadera
  8. Det heter inte "Plastgräs", det handlar om PLAST inte om GRÄS.

    Kalla det "Avskyvärd Plastfilm" istället, det är vad det handlar om.

    SvaraRadera
  9. Äh, Häckens utspel om att vilja spela på den nya arenan handlade i grunden om att man ville ha en uppröstning av Rambergsvallen. Spela i centrum var man egentligen inte intresserade av.

    Staden Göteborg är en förlorare med vänstermajoritet i kommunalvalet, men det förstår inte pöbeln.

    //Fisken

    SvaraRadera
  10. Frankie, dina ord påminner mig på ett för dig pinsamt sätt om den värsta sortens EU-anhängare som tycker att inga fler ska få komma med, eller SD som tycker att det är alltför många "invandrare" här!
    Fy för trångsynta individer, vare sig de kallar sig "höger" eller "vänster" på den politiska skalan!

    SvaraRadera
  11. Det ligger helt i linje med vänstern i Sverige i allmänhet och Frankie i synnerhet. Man är emot arbetskraftsinvandring, emot sammarbete genom EU, emot Nato och emot allt som stör deras bild av att Sverige är bäst i världen.

    Lite lustigt att extremhögern och extremvänstern ligger rätt nära varandra när man tänker efter.

    //Bildoktorn

    SvaraRadera
  12. Vill ni slippa spela på samma arena som gais och öis är det väll bara att bygga en egen, inte skicka bort gais och öis...

    SvaraRadera
  13. Lite lustigt att extremhögern och extremvänstern ligger rätt nära varandra när man tänker efter.

    Lite lustigt att borgare bara har ett argument: att ljuga om vad sina politiska motståndare har för argument.

    Nato? Snacka om högerextrem okunnighet, men det är väl det svensson gillar att spy ur sig ur anonymiteten.

    SvaraRadera
  14. Frankie, dina ord påminner mig på ett för dig pinsamt sätt om den värsta sortens EU-anhängare som tycker att inga fler ska få komma med

    Nämn ETT ENDA vettigt argument för att Blåvitt gynnas av fler lag på nya arenan? Jag håller på Blåvitt, inte Gais och Häcken. Men det kanske du gör. Vilket förklarar ditt urbota oigenomtänkta resonemang. Blåvitt missgynnas av fler på vår arena, precis som Sverige missgynnas av att polska löglönearbetare kommer och jobbar för 24 kronor i timmen på den svenska arbetsmarknaden.

    Men du kanske vill att "blåvitt ska jobba för 23"...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.