2006/09/21

Se framåt kamrater!

GULDTAPP Det börjar bli en otrevlig vana nu. Det som började så fint i början av året. Träden började så sakta grönska, solen sken starkare och starkare för varje dag. Man satt på de nyöpnnade uteserveringarna med gubbarna och drömde sig bort mot den Allsvenska premiären. Alla lag stog på noll... Vårt älskade Blåvitt hade naturligtvis värvat helt rätt under vintern. Den iskalla träningen i ladan hade gjot Erlandssens boys ett nummer större än alla konkurrenter. I år var det äntligen dags att återuppleva alla underbara 80- och 90 tals framgångar. Eller?

Allsvenskan startade. Iskallt, 0-0 mot Öster, redan då fattade man vinken. Det är inte vår tur i år heller. Något saknades, igen, ännu ett år då vi såg ut som ett gäng för en toppstrid, men inte ett vinnande gäng. Man kände igen sig.
Sedan dess har man gripit varje halmstrå, innerst inne vet man att vi inte räcker till guld i år heller. Jag tror fortfarande på guld en timme innan varje match. Det måste jag fortsätta göra, men jag börjar nu inse att vinken jag fick en svinkall Aprilkväll kanske tyvärr stämde. Men när man väntat så länge börjar man bli härdad. Håkan Milds ord om långsiktig satsning känns som balsam för själen just nu.
Man får citera varje försäsongstränareistället. En sanning vi bör ha i bakhuvudet:
- Det är inte nu vi skall vara bra!

Att bli ett lag som vinner guld på flyt är inget för Blåvitt. Bortdömda mål och straffsparkar i all ära, men det är inte där guldet förmodligen förlorades. I år räcker vi inte riktigt till förmodligen. Men ingen panik för det, vi är på rätt väg. Jag vill att IFK Göteborg bygger för att spela hem Allsvenskan utan tvivel. Vi skall inte jaga 8 poäng mot ett superettangäng från Solna, vi skall krossa dom med 5-1. Vi skall ha de bästa talangerna, göra de bästa värvningarna och vara ett föredöme som förening. Nu gäller det att ha tålamod, bygg på planen som satts upp. Vi supportrar får givetvis hoppas på ett guld redan i år eller nästa år. men se på hur det gick med Malmö och deras jättesatsning, en medioker placering i år, spelar och tränarflykt till nästa säsong och vi kan finna de Blåe ihop men rödblått i superettan om två år.Nästa gång vi tar hem Allsvenskan skall det vara för att långsiktigt behålla den positionen. I år slutar vi nog tyvärr trea. Nästa år, vem vet?!
Men kom ihåg vart ni läste det först. Svenska Mästare 2008, 2009 samt 2010: IFK Göteborg utan tvekan!

Överaska mig gärna pojkar redan i år.
Annars står jag kvar för framtiden. Hoppas ni är med!

Vi är Blåvitt! Bäst i Sverige!

4 kommentarer:

  1. Det är INTE kört, Aik och Ellos börjar snart att darra när dom fattar hur bra de ligger till, De är från Borås och Stockholm de har liksom inte fattat än, men de gör nog det nu!
    Optimist in i "kaklet" :-)

    Men allvarligt, ska vi få en sjysst avslutning på säsongen så hoppas jag att de flyttar derbyt mot Gajs till gamla NU! Lär ju knappt bli 10 000 med de här resultaten...

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt med. Vi har inget guldlag i år, det har iofs inte AIK och Ellos heller egentligen, men framtiden ser ljus ut. Förstärkningar i försvaret krävs dock

    SvaraRadera
  3. Nu tänder derbyt på måndag till i alla fall....

    http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=297797

    SvaraRadera
  4. Ludovic

    Det är inspirerande att läsa din optimism ludovic, det är fan bara att köra järnet nu och hoppas på det bästa!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.