2006/09/20

Blåvitt goes hockey...

IFK Göteborg tar sig på torsdagen an ett Hammarby som sjunkit som en sten i tabellen senaste veckorna. Efter skandalen på söderstadion så är det inte mycket som stämt för söderbröderna. Änglarna i sin tur har egentligen sett ut mycket som det gjort senaste åren, alltså en hel del upp och ner. Vad som dock står klart, oavsett utgången i stockholmsderbyt, är att matchen mot bajen måste vinnas för att vi ska haka på i guldstriden. Efter den svidande derbyförlusten mot öis så finns det inte mycket mer utrymme att tappa poäng.

Efter domarens tvivelaktiga insats senast, med flera tveksamma gula kort till våra blåvita hjältar, så står vi nu med tre ordinarie spelare avstängda. Att några av de naturliga ersättarna dessutom är skadade gör att det öppnar för flera nya namn i truppen. Jose Schaffer, Bastian Andersson och Moses Sewankambo åker alla med till huvudstaden. En av dem får se matchen från läktaren. Troligen går heller ingen av dem in från start men det är trots allt några spännande namn.



Bastian Andersson från Grums, Basti kallad, är en spelare som spelat i blåvitt sedan 2003. Han är, liksom Gustav Svensson, en typisk allround-spelare som brukar gå runt på en del olika platser i b-laget. I matchen mot Frölundas b-lag så spelade Basti vänsterback. Så här skrev jag då:

"Jimmy Larsson gör en helt ok match på sin högerkant, men överglänses av den mycket duktige Bastian Andersson på vänsterkanten. En ytterback som kan spela på båda kanter och som gärna följer med upp i anfallen. Äldst i u-truppen som han är så är nog detta sista året i Blåvitt för Basti såvida han inte flyttas upp i a-laget till nästa säsong, något som undertecknad inte ser som en omöjlighet."

Senare har han även spelat på innermittfältet i b-laget och fått mycket beröm de senaste matcherna. Kanske får han chansen imorgon, den som lever får se...

4 kommentarer:

  1. Bastian spelade högerytter på mittfältet i första halvlek mot Elfsborg b-laget senast. Såg rätt bra ut och han tog sig runt för inlägg ett antal gånger och var inte rädd för att utmana.

    SvaraRadera
  2. Tror tyvärr att Bastian får jävligt svårt att ta sig in i A-truppen. Han är inte tillräckligt talangfull för att vara så liten.

    SvaraRadera
  3. Storleken har ingen betydelse

    SvaraRadera
  4. Är det bara jag som är lite less på allroundspelare? Okej, några få är väldigt bra att ha i truppen. Men det är spetskompetens jag vill ha. Alltså spelare som är så insnöade på en roll att de verkligen är bäst på den rollen. Inte lite halvbra på alla roller.

    Dock inget ont sagt om Gustav Svensson och Bastian. De är bra spelare båda två.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.