2006/09/30

45 minuter in i HIF-IFK

SPELARBETYG Helsingborgs IF vann idag mot IFK Göteborg. Man gick ut och körde över Blåvitt i första halvlek på ett så förnedrande sätt att vi idag delar ut spelarbetyg för den första halvleken. I andra halvlek rycker IFK:s spel upp sig en del, men som ett resultat av att HIF med sin 3-0 ledning i ryggen går ner på halvfart, om ens det. Första halvlekens spelarbetyg blir följande:

FÖRSTA HALVLEK

MÅLVAKT
Bengt Andersson- Usel. Extremt tveksamt agerande vid 2-0 målet.

BACKLINJE
Adam Johansson- Förvirrad och räddhågsen. Storformen från de senaste matcherna var som bortblåst och idag saknades farten på plan.
Dennis Jonsson
- Kass, kass, kass. På mellis vid första målet och bara tillräckligt aggressiv långt ut från straffområdet. Visar inget som helst självförtroende.
Mathias Bjärsmyr- Katastrofalt passiv. Står och ser på medan Henke Larsson har lekstuga runt honom. Rena totalfiaskot vid 3-0 målet, först ger han bollen till Skåningarnas anfallare och sedan- varför skjuter han inte bara bort bollen istället för att släppa den till Larsson? Mysterium att han står och dräller så med bollen, speciellt när han redan vid ett flertal tillfällen blivit så uppsnurrad av Henke Larsson att en tornado inte ens skulle kunna skapa samma yrsel hos honom.
Hjalmar Jonsson- Odödligt totalusel. Betald av AIK? Kanske den enskilt sämsta halvlek en Blåvit spelare någonsin presterat? Utbytt i paus och det var inte en minut för tidigt. Troligtvis och förhoppningsvis ser vi inte Hjalmar mer i den blåvita dressen för den ska inte en amatörspelare få dra på sig. Under all kritik. Analogin med Hjalmar och en kona ter sig numer inte tillräcklig, snarare bör han tillsvidare jämföras med en så kallad betonggris, med enda skillnaden att han inte lyckas sakta ner framfarten (som betonggrisar gör med bilar). Hjalmar Jonson är så dålig att vi på Baraben är beredda att starta en intresseorganisation för att få Hjalmar ur landet. Det ryktas dock att svenska forskare vill använda Hjalmar Jonsons passningsspel för att utveckla sin forskning i kaos-teorin. De hoppas på stora genombrott genom detta samarbete. Även AFF (Apati Forskar Föreningen) sägs vara intresserade av att använda Hjalmar Jonson i sina studier framöver.

MITTFÄLT
Niclas Alexandersson- En blek blek kopia av sitt forna jag. Står och dräller med bollen, klarar inte längre en enda fint och har sänkt sig något sanslöst i passningsspelet. Detta håller inte. Men trots formen så visar han i alla fall hjärta och kämpar i lägen där det övriga mittfältet bara är passiva åskådare. Tio gånger så bra som Kilhberg i varje position.
Magnus Kilhberg- Alibilöpningarnas mästare. Springer för att sätta press och joggar rakt förbi sina motståndare gång på gång. Måste nog få minusbetyg i tidningarna imorgon. Började piggt i ett tiotal minuter för att sedan bli så totalt osynlig att man trodde att han blivit utvisad. Står still när han springer. Det går så långsamt och omständigt att man stundtals tror att tiden går baklänges när man studerar hans spel. Har en väldigt märklig tendens att vilja brösta runt bollen i tid och otid.
Pontus Wernbloom- I så usel form att han tappar flest bollar av alla i laget just nu. Enkla korta passningar förvandlas till omöjligheter och trots att han tar sig till bra lägen och chanser studsar bollarna fel nästa varje gång. Har ingen som helst känsla i positionsspelet defensivt och lagets högsta felprocent på enkla pass.
Andres Vasquez- Springer mest av alla men får minst uträttat. Ligger ständigt för långt ifrån sina motståndare och är chockerande svag i närkamperna. Jakobsson såg ut att blåsa omkull honom vid flera närkamper.

ANFALL
Marcus Berg- Han lyckas med konsten att finta sig längre och längre bort från målet för varje nytt försök. Tappar nästan ut bollen vid hörnflaggorna stundtals i sina försök att komma någonstans som i bästa fall kan beskrivas som en absurd typ av maskning, vilket kanske inte direkt är en fördel när vi ligger under med 2 och 3 bollar.
Stefan Selakovic- Får en solklar straff bortdömd. Domarskandal i en vanlig situation men nu ligger vi redan under med 3-0 så det spelar ingen större roll egentligen. Mycket svårt att prestera med tanke på hur genomruttet mittfältet presterar bakom honom. En liten ljusglimt i det omfattande mörkret som hette första halvlek.

ANDRA HALVLEK
Ölme, Selakovic och Alexandersson är riktigt bra. En del andra gubbar är helt ok. Men som noterades i början av texten är det extremt svårt att bedöma om det är våra gubbar som går in och höjer sig eller om det bara är ett resultat av att HIF slutar spela fotboll som resultat av sin stora ledning. Ölme måste i vilket fall få starta istället för Hjalmar Jonsson i nästa match. Allt annat är kardinalfel av tränarstaben. Två sena mål av våra två notoriska målskyttar Selakovic och Wernbloom hjälper inte en dag som denna. Blåvitt är totalt under isen och behöver en ordentlig näsbränna och utskällning efter första halvlekens bautakatastrofala kollaps.



Hjalmar på Island glidtacklandes gejsrar.

46 kommentarer:

  1. ROLIGAST IDAG:

    Hjalmar skadad... yeaaaaaah RIGHT!

    hahaha

    SvaraRadera
  2. Okej Frankie, Detta var underbar läsning. Att kunna sätta ord på det man känner efter en sådan här match är svårt men du lyckades verkligen.

    SvaraRadera
  3. Intressant att Hjalmar börjar sågas först nu. Han har alltid varit så här dålig, ja just det, så här dålig

    SvaraRadera
  4. Nu är det ju GRUNDMURAT att så kallade "Hjalmarister" uppenbarligen har alldeles för många kromosomer.

    SvaraRadera
  5. PORTA DEN JÄVELN FRÅN KAMRATGÅRDEN

    SvaraRadera
  6. Erikbe/ Jag kan väl inte direkt säga att jag är ny på området såga Hjalmar. Det har jag alltid gjort.

    SvaraRadera
  7. Med tanke på dagens sk "insats" yrkar jag att alternativa shopens sortiment utökas med en t-shirt bärande texten AVGÅ ALLA.

    Den skulle jag köpa.Lätt.

    SvaraRadera
  8. nej, det blir nog varken utskällning, eller träningsmatch emot tromsö borta som straff, då de unga glidarna i laget verkar tycka det är jobbigt med sånt. märklig inställning i hela föreningen just nu tycker jag. usch.

    SvaraRadera
  9. assså....fy fan...vet inte va man ska skriva efter en sån här match....men fy faaaaaan att vi spelar så ruttet varenda första halvlek, varje jävla match....har skrivit det förut, gör det igen nu, avgå pettersson!!!!lyckas han inte få bättre fart på gubbarna så ska han inte va tränare...att dessutom fortsätta låta kihlberg, berg och sist, men absolut inte minst, hjalmar jonsson få starta vareviga jävla match, det e fan skandal...sen e det förjävligt att domarna hela tiden är emot oss, hur många straffar skulle vi egentligen haft idag??? hur många gånger skulle inte mariga varit utvisade innan han blev utvisad?? varför blev inte granqvist utvisad när han rev ner sella, solklar målchansutvisning väl??...menmen.......

    SvaraRadera
  10. bengan åldras, backlinjen är katastrof , mittfältet är sådär....(saknar håkan) , anfallet har aldrig varit bra..men ja tror de kan bli riktigt bra om dom får lite tid......om vi köper in en bra målvakt på 25 och bengan har vi som reserv nästa år.. köper in en innermittfältare med wernblom och en snabb ytter teknisk...så vinner vi GULD 2006 loovar....

    SvaraRadera
  11. 2007 mena jag

    SvaraRadera
  12. tjaa stig och milds målsättning är och få guld enbart som bonus- och då möjligtvis efter peking-os, så förvänta dig ingen storsatsning.

    SvaraRadera
  13. Hjalle ser så oengegerad ut på planen. Ingen vilja och inget engegemang ö.h.t.
    Ungefär som han skiter i allt

    SvaraRadera
  14. permobil

    Nu får det fan va slut på dessa jävla sympatiuttagningar av hjalmar, vi behöver inte ha han i truppen för att vara snälla.

    FÖRLÄNG INTE MED HJALMAR!

    SvaraRadera
  15. Hjalmar bör ha gjort sitt i blåvitt.

    Nästa match:

    Bengt
    Adam - Bjärsa - Dennis - Ölme
    Vasquez - Alex - TO - Schaffer
    Sella - Walle

    SvaraRadera
  16. rättning:

    Mourad är ju eventuellt tillbaka, så det finns en öppning att Walle får börja på bänken, beroende på.

    SvaraRadera
  17. Disco/ Avgå alla är numer en del av Alternativa Shopens sortiment...

    Alternativa Shopen!

    SvaraRadera
  18. Det är kollektivet som sviker en sån här dag. Passningsspelet och inställningen är under all kritik - ett exempel är Pontus: Han bara hänger med huvudet och verkar vilja dölja kaptensbindeln. Ryck upp er! Men det är klubbledningen som ska ta på sig ansvaret: Sälja av back efter back, vad hade dom väntat sig? Det är klart att blåvitt förlorar med en massa mål om man har den taktiken, det är klart att dom visste. Nu får dom skylla sig själva. Föreningen har själva satt sig i den här situationen. Dom senaste omgångarnas resultat är i första hand inte spelarnas fel utan klubbledningens.

    SvaraRadera
  19. hur många straffar har domarna stulit från oss nu den här hösten ? tappat räkningen nu =( har ju varit minst en varje match senaste 4-5 omgångarna och 2 !!! idag .. sen får man väl ärligt o rakryggat hålla me om att HIF skulle haft straff då Ölme var en halvtimme sen in på Shelton i andra ;)

    SvaraRadera
  20. Herregud vilket uselt mittfält, vilket uselt försvar - och Bengan är bara riktigt bra på en sak och det är handbollsräddningar. Vad är det som händer? Äh, inte ens några vettiga inlägg kan jag skriva, det usla spelet gör mig bara uppgiven!

    SvaraRadera
  21. Kul att även Göteborgare inser hur kass Jónsson är, inga rätt där på flanken.

    SvaraRadera
  22. Är så trött på att mitt kära IFK inte kan spela bättre än ett gäng förvirrade hamstrar. När ska alla inse hur dålig Hjalmar är. Killen har ju inte haft ett rätt så länge han varit i föreningen, nä jag är med på en insamling för att denna sk "vänsterback" får en one way ticket to Reykavik. För övrigt, backparet Bjärsa- Dennis suger purjo. Vi måste skaffa någon som kan hålla Bjärsa i handen där bak.
    För övrigt tänker jag ritualbränna alla mina saker med IFK- anknytning och förneka mina blåvita sympatier från -88.

    SvaraRadera
  23. Jag kom att tänka på ett reportage i gp från 2002, det handlade om det årets problem, Kurt Eliasson var med och han ska ha sett Hjalmar gå förbi på Kamratgården och sagt "Där är framtiden" eller nåt sånt - synd att han skulle få rätt, vilken jävla framtid vi fick.

    SvaraRadera
  24. hjalmar var inte ens sämst idag. men visst han håller inte om ifk skall vara i toppen.
    dock är ledningen mest ansvarig för den demoralisering som skett de senaste matcherna. man har gått ut och sagt att man inte är intreserade av att vinna guld, man har gått spelare till möttes som klagat på för mkt träningar och bortamatcher i norge. vilket nu gett resultat, ett gäng divor som inte presterar.

    vilken skillnad i ifk mot bara för ett par år sedan, då spelarrådet ansåg att Bosse Johans. hade för roliga träningar och man ville ha ngn som styrde upp de hela. desvärre är det en yngre generetion spelare som har mer inflytande idag. spelare som inte vill ifk väl, utan bara vill bli proffs i danmark.

    SvaraRadera
  25. Jag kan inte annat än att hålla med om föregående talare. Klubbledningen med Mild och Stig har tyvärr lagt ribban nu. För två år sedan hade jag stora förhoppningar på föreningen men nu när man vet vad som hänt den sista tiden så finns det inte mycket hopp längre. Jag trodde aldrig att jag skulle känna denna uppgivenhet som jag gör nu. Inte ens "nästa år då jävlar" funkar.

    SvaraRadera
  26. gunnar/ Pontus var inte kapten, det var Alex. Svårt att se på hans agerande,jag vet, men så är det.

    anonym/ Vi måste skaffa någon som kan hålla Bjärsa i handen där bak.

    Ja du, bjärsa är nog den som ska ersättas faktiskt. För han har vart en katastrof den senaste tiden...

    sista anonym/ klubbledningen kan inte beskyllas för att vi tappar allt pga en usel seriestart plus förlust mot ÖIS (av alla lag!)- summan av karedemumman, vi måste satsa nytt (inte köpa loosers som kilhberg!)...

    SvaraRadera
  27. Nu behövs väl ingen liga om vem som började såga hjalmae. Frågan är om Ölme petar Hjalmar? Personligen tycker jag det är att välja mellan Hajlmar och Ölme som är ännu sämmre. Tycker kanske det behövs nytt på den platsen men Hjalmar är alltid bättre än Ölme som helt plötsligt bestämmer sig för att kapa någons knän.

    SvaraRadera
  28. Frankie/ du skriver att bjärsa är den som ska ersättas men jag tycker nog det har varit lago som har gjort det dåligt bakåt och inte bjärsa så lago bör inte få något kontrakt om någon frågar mig. Bjärsa har spelt hårt och på rätt sida av gränsen och det har inte varit bjärsas back som kommit igenom utom lagos och senast matchen mot helsingborg så vaqr det dennis och adams backar som kom igenom. bjärsa gör ett bra jobb i försvaret och han är en man för framtiden helt klart

    SvaraRadera
  29. Ölme är åtminstone hård. Hjalmar är...ingenting

    SvaraRadera
  30. Va fan är det med Wernbloom egentligen?

    SvaraRadera
  31. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  32. Gunnar - Pontus Wernbloom som kapten. Skulle itne tro det.. Det är aftonhorans plusbindel som han har på sig, knappast särskilt länge till dock.

    SvaraRadera
  33. Hjalmar är fan lika dålig som Ölme ju.
    Ölme gjorde så vi loosa guldet förra året (utvisningen hemma mot djurgården) och igår höll han på att ordna straff igen. Hjalmar har alltid varit kass.

    Måtte djävulen ta Mild om han ger dessa två herrar kontrakt som sträcker sig över 2007.

    Avgå Ölme och Hjalmar

    SvaraRadera
  34. Suck, många av oss lägger ut en ledig dag och många hundralappar för att se vårat lag och skrika oss hesa. Vad får vi tillbaka? Hade de förlorat och gett 100% hade jag inte sagt något. Men nu visar dom inget hjärta överhuvud taget. Känns som om de pissar på oss.

    SvaraRadera
  35. http://www.caravida.com/images/shows/castro_st/penis_man.jpg
    http://www.elitdomareklubbenifotboll.com/Images/Stefan_Johannesson.jpg

    Här har ni två bär som är grymt lika

    SvaraRadera
  36. Sämst på Olympia var ju delar av Helsingborgsklacken som gjorde apljud åt Samuel. Otroligt intelligent företeelse, speciellt när man har tongivande spelare av annan hudfärg själva i sitt lag.

    Jävligt beklämmande och ovärdigt att sådant förekommer.

    SvaraRadera
  37. ""klubbledningen kan inte beskyllas för att vi tappar allt pga en usel seriestart plus förlust mot ÖIS""

    ingen logik i den meningen.

    SvaraRadera
  38. Till nicoba.

    Skönt med en på den här sidan som bara inte ser domsluten som går emot.
    Sen kan man ju tycka att några av Brärsmyrs armågar i ryggen kunde lett till straff, hans armar runt halsen på motståndare när han går upp nickar kunde lett till varning, ser man på hans match igår fanns det 5-6 lägen för domaren att varna han.
    Sen kan man tycka att Wernblom som hade en varning från första halvlek borde fått sin andra när han en stund efter avblåsning (en avblåsning som alla hörde) sköt ett skott på mål. Sen borde IFK-ledningen bänka han för en sån sak, hur dum är man om man slår bort bollen efter avblåsning när man ligger under?
    Sen kan man tycka att Selakovic som hade ett gult sen innan borde fått sitt andra efter att han gjort om tröjan till ett storsegel på Andreas Jacobsson...

    Man kan sammanfatta dommarens insats som katastofal åt båda håll... Men ska ni skriva om hans insats så öppna båda ögonen...

    Så ett pluss till nicoba som inte bara tittade med ett öga på domarens instas

    SvaraRadera
  39. "klubbledningen kan inte beskyllas för att vi tappar allt pga en usel seriestart plus förlust mot ÖIS"

    ingen logik i den meningen.


    Väldigt logiskt faktiskt. Hur kan klubbledningen skyllas att våra spelare underpresterar mot skitmotstånd? Det är väl spelare och tränare som ska stå till svars för det och ingen annan. Ska man köpa in 11 nya spelare varje gång laget gör en serie skitmatcher eller?

    SvaraRadera
  40. Fan vilken värmande spelarbedömning. Så här ärligt vill jag att du skriver varje vecka. För så mycket bättre är det oftast inte.

    SvaraRadera
  41. ""Väldigt logiskt faktiskt. Hur kan klubbledningen skyllas att våra spelare underpresterar mot skitmotstånd? Det är väl spelare och tränare som ska stå till svars för det och ingen annan""

    Ja det håller jag med om, men du skrev att vi tappade allt pga den dåliga inledningen och förlusten i derbyt. Den dåliga starten var ok iom att vi sedan radade upp vinster och matcher utan förlust. Vi var med och kämpade om guldet.
    sedan hände uppenbarligen ngt. Det verkar som att Håkan drev en liten ego-tripp och ville visa att han bestämmer, och det gjorde att blåvitt förlorade sin kanske bästa chans att ta täten i svensk fotboll igen på väldigt länge. Det skall ledningen kritiseras för.

    SvaraRadera
  42. Jojo, egentligen ska väl alla kritiseras när det går dåligt. Mer eller mindre i alla fall.

    SvaraRadera
  43. Håller med om att ledningens snack om "vi inte ska ta guld i år" kan ha bidragit mycket starkt till den
    senaste tidens usla resultat. se på matcherna efter kjells debut mot häcken:

    öis 2-3

    bajen 3-3

    gais 0-0

    hif 2-3

    tabelltoppen ser ut så här idag:

    Elfsborg 20 10 9 1 37-17 39

    AIK 20 11 6 3 35-19 39

    Helsingborg 21 9 7 5 35-25 34

    Djurgården 21 9 6 6 24-19 33

    IFK Göteborg 21 8 8 5 35-25 32

    vid fyra segrar i de matcherna hade den sett ut så här

    IFK Göteborg 21 12 6 3 35-25 42

    Elfsborg 20 10 9 1 37-17 39

    AIK 20 11 6 3 35-19 39

    Djurgården 21 9 6 6 24-19 33

    Helsingborg 21 8 7 6 35-25 31


    kritik mot arne är mycket befogad, men faktum är att vi har förlorat de sista guldchanserna i de senaste
    omgångarna.

    SvaraRadera
  44. också värt att notera att vi efter 3-1-segern mot gefle har tagit 7 poäng på 7 matcher. 13-13 i målskillnad och en enda seger.

    SvaraRadera
  45. Nu kan väl alla som hurrade över att Arne slutade träda fram. Ni är väl fortfarande glada och nöjda?

    Att träna och spela matcher för att vinna verkar inte gälla för tiden i Blåvitt. Så går det när vinnarmentaliteten och pressen att göra sitt bästa inte längre finns.

    SvaraRadera
  46. snacka inte skit om hjalle när hela laget spelar skit. Tycker Hjalmar har vart okej den här säsongen. ölme e fan ingen bra vänsterbackslösning

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.