2006/08/29

Tacka jägaren för gulddrömmen

ALLSVENSKAN Det är så märkligt med fotboll. Man kan rada upp ett halvdussin underprestationer på löpande band, för att strax efter det så kallade fiaskot inse att vi fortfarande har det perfekta smygläget på ett SM-guld i höst. Gustav Svensson är dock inte den enda vi bör tacka, tacka Hammarby, tacka Bengt Andersson, tacka "den Attraktive"...

Det finns en ganska skarp Bengt Andersson kritiker bland oss aktiva på Baraben. Han har under en lång tid talat om hur vår framtid på målvaktssidan är osäker, om att vi inte skulle släppt John Alvbåge och att Bengan gör för många oprovocerade misstag på en säsong. Under gårdagens match var det nära att han fick rätt en gång, det var när Bengan skickade ut bollen lite på måfå och den gick rakt till en närstående Boråsare. Men som den attraktive målvakt han trots allt är så reparerade Bengan tabben med en strålande parad. Bortsett från den fadäsen i andra halvlek hade vi en målvakt som tokdominerade på plan.

För Elfsborg var bra. Elfsborg var riktigt bra. Elfsborg spelade trots gräsunderlaget en effektiv mittfältsfotboll med ett kortpassningsspel som gick genom Blåvittförsvaret som en tornado genom Florida under orkansäsong. Men det spelade liksom ingen roll att "Gurra" och "Hjalle" inte fick kontroll på Ishizaki, det kvittade att Anders Svensson gång på gång hittade ytor mellan våra lagdelar och att Mattias Svensson rev sår i vårt mittförsvar.

För där stod han, stammens äldste, härskaren av boxen, generalen av försvaret. Bengt Andersson blev den markanta skillnaden mellan ett riktigt stort gap till Elfsborg och en poäng på Gamla. Missförstå mig rätt, det var underbart att den från start debuterande Gustav "Erling" Svensson fick bli tungan på vågen för vår poäng. Men utan den fenomenale 40-årige jägaren längst bak i fältet hade troligtvis utklassningen varit ett faktum redan efter första halvlek.

Med samma skärpa som Bengan för sig ute i skogen med bössan i hand nyttjas på de Allsvenska planerna när Jägar-Bengan störtade på situation efter situation i en stormatch av gammalt gott slag. Inte sedan Ravellis galna form under 1993 har vi sett en målvakt spika igen på ett sådant excellent vis som igår.

Tack Bengt Andersson, för en gulddröm som lever än idag.

17 kommentarer:

  1. Bengan är snygg!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet, Bengar är våran kung!

    SvaraRadera
  3. Så jävla rätt. Vad vore Baraben utan frankie?

    Hjalmar-attacken från igår direkt reparerad.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker till skillnad från Frankie att Elfsborg gjorde en ganska dålig insats. Klart sämsta spelet sedan VM-uppehållet, även om vi borde vunnit sett till chanserna som skapades. Om det sedan har att göra med sviktande form, vattensjuk plan, högt gräs eller att ni var bra låter jag vara osagt.

    SvaraRadera
  5. Röd guling/ Det handlade om motståndet. Med tanke på hur hårt och högt pressande vårt mittfält är så gjorde vi er "dåliga". Jag har sett Elfsborg i de senaste matcherna via PPV och kan konstatera att Blåvitts spel delvis fungerade effektivt mot er, problemet vi har är att vi inte kan göra mål utan Mourad...

    SvaraRadera
  6. Bengan var fantastisk igår. TACK BENGAN!

    SvaraRadera
  7. Hur är Bengan på topp, kan vi inte spela med "flygande" målis, fan vet, han kanske vinner skytteligan också...

    SvaraRadera
  8. Högt Gräs?

    Kanske det berodde på att det var GRÄS?

    SvaraRadera
  9. Nej Bengan är inte bara "vår kung" han är vår GUD! Som dom skrev på sin hemsida blåvitt, har vi 3 målvakter som är bättre en han, så är jag inte orolig alls!

    SvaraRadera
  10. Tröttnar inte folk på sig själva?
    Hur många gånger ska det ältas med konstgräs(eller plastgräs eller vad man nu vill kalla det) kontra gräs. I dagsläget är Elfsborg ett bättre lag än IFK, oavsett underlag. Igår när det spelades på en regnsjuk plan så var dom det bättre laget. Jämför man spelare för spelare så är Elfsborg bättre på de flesta positioner (men inte på alla).
    Så snälla, sluta gnäll om underlaget...

    För övrigt så är ordet regnsjuk plan ett finare ord för en dålig plan.

    SvaraRadera
  11. Javisst, Elfsborg är det bättre laget och det underlättar inte att ***-Arne sätter in FEL spelare och alltid i FEL lägen. Om han vill bli ihågkommen som norrmannen som ger ungdomarna chansen så kan han dra åt helvete. Alla U-spelare kan inte platsa i Blåvitt.
    Nu känns det som att ett kämpande Blåvitt bara räcker till för en poäng mot konkurrenterna. Den allmänna känslan var att man skulle vara nöjd med gårdagens resultat. När nöjde sig Blåvitt med en poäng hemma senast?
    Peta Arne.

    SvaraRadera
  12. Jaa, Bengan gjorde en kanonmatch och jag bugar mig, Bengan är den bästa på en mot en situationer - men på de fasta situationerna är jag fortfarande orolig...men, men idag är Bengan KUNG! (satt långt inne Frankie)

    SvaraRadera
  13. Vill inte vara petig Frankie men Lill-Erling gjorde sin debut mot Gais tidigare iår.

    SvaraRadera
  14. Underbara räddningar av Bengan som helt klart var Blåvitts bäste spelare mot Elfsborg.
    I övrigt måste jag erkänna att jag satt och led när man så tydligt såg vilken stor skillnad det är på IFK och Elfsborg beträffande passningsspel och bollsäkerhet. IFK har väldigt svårt att bygga upp egna anfall, eftersom vi saknar konstruktiva spelare blir det många långa bollar (chansbollar) upp mot anfallarna och oftast får vi inte tag i dom. Vår bäste passningsspelare, Thomas Olsson, fick inte spela trots att vi hade så förbannat svårt att bygga upp egna anfall. Han borde ha fått komma in i andra för att om möjligt förändra matchbilden med sitt passningsspel.

    SvaraRadera
  15. Klarsynt siste anonym!

    Vi saknade verkligen T.O på planen och hade behövt honom för att försöka bygga upp ett passningsspel.

    Enligt hemsidan skall han klara spel nu så det var märkligt att han inte kom in tidigt i 2:a halvlek.

    Tur vi hade Bengan igår.....

    SvaraRadera
  16. Anonymous said...

    Vill inte vara petig Frankie men Lill-Erling gjorde sin debut mot Gais tidigare iår.

    ti aug 29, 08:11:16 PM


    Touché, i den matchen blev han dock utbytt, jag skulle klargjort att det var debut på sina första 90 minuter och inte hans första start...

    SvaraRadera
  17. johannes: Jag antar att du menar tvärtom, att jag aldrig kan vara opartisk.

    Kunnandet har faktiskt inte med saken att göra, det handlar om ovilja. Om du vill se försök till objektiva analyser får du väl köpa någon tidning.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.