2006/06/24

Avgå Lagerbäck!

VM I TYSKLAND Förlusten grundlades i de första minuterna. Det tog inte lång tid innan mittförsvaret hade gått bort sig, innan Teddy Lucic hade gjort självmål genom att nicka in polackens skott. Så var matchen slut.

Innan matchen var vi många som trodde att om vi bara kunde stå emot första 30 minuterna så skulle segern vara vår. Men oj vad snabbt våra drömmar gick i kras. I matchinledningen tappade Mellberg och Lucic positionerna och vipps så fick Lucic äran att nicka in 1-0 till Tyskland i eget mål. Sedan, ett par minuter senare kom nästa anfall och då betedde sig svenska försvaret som ett riktigt pojklag när man förlorade dueller och sedan gick bort sig på full front på bollen. Teddy Lucic missade sin zonmarkering och gick på bollen med reuslutatet att han släppte sin tysk fri och smack så satt 2-0.

Svenska försvaret med Teddy Lucic i centrum spelare rent katastrofalt första kvarten och inte mycket råg i ryggen fick man av hur Lagerbäck coachade. När Teddy Lucic i första halvlek blir utvisad så tappar Lagerbäck kontrollen totalt över matchen. Med ett tvåmålsunderläge i ryggen, i underläge så väljer Lagerbäck att byta in en ytterligare mittback i Petter Hansson. Han tar alså ut sin enda mittfältare med skottpotential och byter in en mittback. När vi ligger under med två mål och just har fått en spelare utvisad.

När om inte nu ska devisen "skicka allting framåt" gälla? Lagerbäck sänker istället det svenska spelet till 4-3-2 mot ett mittfält där bland annat Ballack får dominera hela tillställningen med stolpskott och allmän press.

Så sitter vi där hela det svenska folket och inväntar halvtidsavblåsning. Så kommer den, får vi se förbättring i andra halvlek?

När andra börjar blir Henke Larsson knuffad i ryggen, är det straff? Kanske inte. Men skitsamma, lallaren till domare dömer straff och vipps får vi chansen. Då begår flera kardinalfel av det grövsta laget i det svenska laget. Först så utses Henke Larsson som straffskytt. En av grundreglerna i fotboll är att han som tas ner i straffsituationen ALDRIG, notera ALDRIG, ska slå straffen. Trots det får Henke Larsson slå straffen. Samtidigit som straffen slås så gör Sverige ett byte (Jonsson ut, Wilhelmsson in) vilket leder till extra lång väntetid för svenska straffskytten Larsson. Pinsamt agerande från svenska bänken. Och så fortsätter det.

När minuterna rullar på så är det dags för sista bytet och då tar Lagerbäck ut en forward (!!!) i Zlatan Ibrahimovic (som varit den enda spelaren som skapat offensiva lägen...) och sätter in Allbäck med cirka 20 minuter kvar. Lagerbäck fortsätter med 4-3-2 med cirka 20 minuter kvar och underläge med två mål. Lägerbäck gör alla fel som går att göras.

I slut"forceringen" så går ingen fram. Sverige är slut. Det finns ingen mer energi. Skrämmande och talande för matchutvecklingen. Då har vi inte ens nämnt Isakssons fyra räddningar och de två stolpskott som Tyskland hade. Är Lagerbäck betald av det tyska landslaget?

För värre försvarsinsats har väl sällan skådats som ikväll.

Mycket möjligt.

33 kommentarer:

  1. angående henkes straff så satte han ju en straff mot danmark em 2004 efter han själv blivit fälld så det var kanske inte så konstigt! Dock verkar henke vara någon helig ko från svensk media där han kan vara sämst och ändå inte kritiseras något speciellt!!

    SvaraRadera
  2. Angående bytet innan straffen så var väl det redan påtalat för fjärdedomaren, och då måste det ske vid nästa avblåsning. Svenska ledningen har nog ingen chans att stoppa bytet när det blivit straff.
    /Uppström

    SvaraRadera
  3. PINSAMT AGERNANDE AV LAGERBÄCK!!!!

    SvaraRadera
  4. uppström/oooooh jo, man kan bara säga: nej vi är ej klara för byta så stoppas det, har ddu aldrig lirat fotboll???

    SvaraRadera
  5. Jag tar inte för givet att det är samma regler i den serien som jag spelar (där vi har fria byten) som i en VM-match....
    /Uppström

    SvaraRadera
  6. Pinsamt spel av nästan samtliga spelare. Undantagen: Ljungberg,Isaksson, Alex och Mattias Jonsson.

    SvaraRadera
  7. katasfrofffffffffffffffff

    SvaraRadera
  8. Larsson bör avstå lön i Helsingborg så jävla usel som han är. Zlatan och Isaksson är de enda som slipper skämmas efter det här fiskot. Vinst trodde jag inte på, men inte förnedring heller.

    SvaraRadera
  9. Håller med om att heliga Henke aldrig kan kritiseras men enligt min bedömning faller SV på den centrala inne-mitt positionen och träben-Linderoth som inte har några liknelser med en fotbollspelare. Källström e bra, men ingen klass-spelare. Tycker man saknar en Brolin...

    SvaraRadera
  10. tycker det märks rejält att vi saknar en innermitt som kan ta tag i spelet, med källström på plan känns det som laget blir utdraget som ett dragspel

    SvaraRadera
  11. Men allvarligt talat, hur fan kan man välja att göra bytet: Källström-UT Hansson-IN när man ligger under med 0-2. Vad är skillnaden mot att förlora 0-4? Ingen. Varför inte chansa och sätta in en anfallare till då? Upp med Alex, spela tvåbackslinje, upp med Jonson eller byt honom eller Henke mot Allbäck eller Elmander. De saknar ju helt fantasi de där gossarna. Bort med dem.

    Sen tycker jag det är roligare att Tyskland möter Argentina i en stormatch än att vi torskar mot Argentina med 8-0. Det hade inte ens vart kul om vi gnetat oss till semifinal med vårt pisstråkiga spel. Vi skapar ju inte ett riktigt anfall. Vi tar inte ett distansskott. En enda spelare väljer att skjuta från distans ibland och honom byter de ut.

    Nä, jag håller på Tyskland. De är roliga och de utmanar sina egna gränser. De spelar på toppen av sin förmåga och vill anfalla. Sånt är kul.

    SvaraRadera
  12. Jag anade oråd redan när jag fick höra att Jonson skulle spela. Anfall är bästa försvar - inte alltid, men för sjutton, någon jävla stake får man väl ha som coach! Lagerbäck, nu är det stekta fläsket kokt. In med nytt blod på Ledarsidan. Lite mer Benhakker stil.
    Gör nåt - jag är jäligt uppgiven. Jag skiter i fall vi förlorar mot ett bättre lag, men det gjorde vi inte.

    SvaraRadera
  13. tycker också man skall satsa allt, härligt att se när sydkora och även mexico spelade med två backar. det är fotboll det.

    SvaraRadera
  14. Jag undrar snarare_ var DOMAREN betald av det tyska laget? Hans äckliga flin efter det helt felaktiga röda kortet och den tyska spelaren som kom fram och klappade honom i ryggen efter detta. Skandal!

    SvaraRadera
  15. Ja fy faaan va nöjd han va där! De e bara att konstatera att inte något gick Sveriges väg idag.. virriga mittbackar, en grinig domare, en nervös henke, en coach utan varken fingertoppar eller stake... För att slå tyskarna va spelarna tvungna att prestera en nästintill hundraprocentig insats, den som säger att tyskland inte förtjänade vinsten idag är inte lite blåögd.
    Hade det inte varit för Ljungbergs nick i 89:e mot Paraguay hade vi kanske inte ens fått spela en åttondel. Det är så lite som skiljer. Jag håller i vilket fall med, Lagerbäck är inte rätt man för landslagets framtid. Han har imponerande facit i kval-lunken mot jättenationer som Malta, Polen samt Luxemburg men visar klara brister när han måste agera med kraft och bestämdhet. Att byta in P.Hansson för att hålla nere förlustsiffrorna var inget genidrag direkt. Vinna eller försvinna Lagerbäck, vinna eller försvinna. Du har kvalat men aldrig vunnit, därför tar sagan slut.

    Det är bara att bryta ihop och komma igen!

    Roadtrip till Sydafrika 2010 någon?

    SvaraRadera
  16. Det största problemet är väl att Sverige knappt har bollen kontrollerad över mittlinjen. Vi blev ju uppätna av tyskarna. Det var bara deras gentlemmannabeteende som höll nere siffrorna. Vad hade vi? Ett skott av Zlatan. En straff à la Robert Prytz.

    SvaraRadera
  17. Lucic var brutalt dålig igår och kan klandras för båda baklängesmålen. Skönt att slippa se honom mer i blågult. Det är även med tillförsikt jag ser Henke tacka nej till fortsatt spel. Otroligt att han inte blivit mer sågad av pressen efter sina fyra bottennapp.

    SvaraRadera
  18. Lucic och Lagerbäkc kan ju ta varandra i handen och dra till en fjärran by i det innersta ryssland så man slipper se de nåt mer, har hatat lucic sedan judassveket mot blåvitt och han ökade inte sina aktier igår direkt...

    SvaraRadera
  19. Inte ett ord om Källströms totala ruttenhet mot England och Tyskland? Undantaget firma Mellberg/Lucics individuella misstag igår har vi ju den gamle Häcken-spelaren att tacka för två halvlekars utskåpning. Snacka om att hamna i fel position och underminera försvarsspelet. Inför ett Källström-förbud i landslaget till dess vi bytt spelsystem eller han lärt sig spela i en diamant. Nu får det vara slutgullat Kongo.

    SvaraRadera
  20. källström har varit vår bästa spelare
    och spelade bara en halvlek så hur kunde det var hans fel att vi spela
    kasst i andra. sen kan man påpeka
    att lagerbäck bytte ut källström.
    fullkomligt idiotiskt.

    SvaraRadera
  21. Jakob: under de 35 min. Kongo spelade mot Tyskland blev vi utspelade. Han låg fel i position hela tiden och var aldrig i kontakt med vare sig boll eller motståndare. När han blev utbytt lyfte vi åtminstone lite av spelet.

    Under första halvlek mot England låg Kim sisådär 15-20 meter för högt i plan och lät engelsmännen spela ut oss efter noter. Fråga Roland Andersson, om du tror att du såg något annat, eftersom han gav den analysen kort efter match.

    Summa summarum: i de två halvlekar vi blev utspelade var Kim den främsta orsaken till detta. Det borde t o m ett Häcken-fan inse. Stöd ditt snömos om att Kim var vår "bästa spelare" med exempel/fakta/statistik. Men det kan du ju förstås inte.

    SvaraRadera
  22. Löjligt att skylla förlusten på enskilda spelare. Det var en kollektiv kollaps inget annat. Den enda som fick godkänt var just Isak.
    Håller med Frankie, avgå Lagerbäck och stå för skiten för fan och prata inte bort den!!

    SvaraRadera
  23. Läser kommentarerna här och ser ju hur alla är besvikna, en del misstag gjordes också, en del spelare underpresterade, ganska många igår faktiskt, ja Lucic var katastrofal. Men sanningen är den att Tyskland är ett bättre lag än Sverige i dag, de vinner minst 9 matcher av tio, med dagens spelarmaterial. Det som förvånar mig mest är alla hyllningar Brasilien får hela tiden, jag har ta mig fan inte sett någon sambafotboll, möjligen då av Tyskland och Argentina i så fall

    SvaraRadera
  24. Brasilien är ju nätt och jämnt topp-5 av lagen i årets VM. Möjligen kvalar de in där med tanke på spelarna på bänken men så länge de kör på med sina usla backar (undantaget R Carlos) och Adriano så har de inga medaljer att hämta i alla fall.

    Tyskland spelar gladfotboll. De utklassade oss och hade gjort det oavsett hur vi hade spelat med de killarna som var på plan. De är bättre än oss. En lyckans dag kanske vi råkar slå ett sånt lag eller spela oavgjort, men aldrig i längden. Vi förtjänade inte mer. Möjligen kan man vara bitter att de inte verkade försöka, att de inte gjorde allt, att Lagerbäck inte gjorde allt för att försöka göra mål. Annars inte.

    Sverige är marginellt bättre än Trinidad Tobago och Finland. Vi har lika lite i en kvartsfinal att göra som de.

    Håller för övrigt med om att Kim var den sämste på plan igår innan han blev utbytt. Undantaget Henke, men han är en slags helig ko för landslaget eftersom han kommit tillbaka när de ropat inför EM 2004. Han platsar ju inte ens i sitt klubblag.

    SvaraRadera
  25. Teddy Lucic är den enda av klass i det svenska försvaret och har under flera år ensam hållt nivån uppe trots brist på kompetenta mittbackskollegor (läs Olof -mest överskattad-wannabe-star Mellberg). Lågt att försöka såga honom för något som andra (läs Mellberg och domaren) skall ha skulden för!

    SvaraRadera
  26. Vi skulle börjat med Kalle från start istället för Lucic. Kalle gör aldrig bort sig och har inte sånn otrolig respekt för motståndarna att han ställer sig 3 meter ifrån spelaren och låter honom skjuta eller passa!

    SvaraRadera
  27. Nu är det dags att gruppera om! IN med nytt blod. Jag tror de flesta håller med mig om att nytt på ledarsidan vore bra. MEN, jag kan nästa sätta en dagslön på att Virrepannan Lagrell skrattar hela vägen till Banken. Så länge SvFF får sitt. Orkar inte kritisera spelarinsatser. Första åren i 11-manna hade jag en mittback i mitt lag som bara tjongade iväg bollfan - han verkade hata bollen. Alla var förbannade - utom tränaren. "Klippan i laget" fick man höra. Kan ju tillägga att den tränaren försvann efter ett tag..
    Som man säger i det militära: GÖr om gör rätt! EM här kommer vi!

    SvaraRadera
  28. Lagerbäck går ut och säger att han tycker laget gör en näst intill heroisk insats i gårdagens match. Han är ju inte frisk den karln.

    SvaraRadera
  29. Mellberg är den mest överskattade och hypade heliga ko som landslaget haft sedan Patrik Andersson. Han är trög, oteknisk och saknar precision i huvudspelet. I stort sett menlös. Precis som Andersson får han genomgående höga betyg trots mediokra insatser gång på gång. Bara för att han är lagkapten. Tidernas tönt. Bort med honom och in med Kalle. Låt Kalle få ha en spelande mittback bredvid sig. Kalle borde spelat istället för Mellberg.

    SvaraRadera
  30. såg Alex med Barnen idag när de tog en glass eller något ute vid saltholmen.

    SvaraRadera
  31. Ja han har sålt sig som en hora (läs teddy(läs en av flera judas) och domaren)!

    SvaraRadera
  32. Svenska backar är generellt för otekniska och framförallt dåliga fotbollsspelare. Edman är ett undantag. Det måste vara lättare att lära bolltalanger att nicka än exempelvis lära Mellberg att trixa. Den dagen Sverige skaffar sig backar med spel- och bollsinne, finns det en möjlighet att vi får en backlinje som håller internationellt. Annars kommer den svenska försfarsbluffen bli synad även i framtida VM/EM.

    SvaraRadera
  33. Vill bara ödmjukt påpeka att Källströms passningar detta vm är det sämsta jag sett. Boll efter boll upp på läktaren.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.