2006/03/31

Veckans match- rest in peace...

TV-RÄTTIGHETERNA Under flera veckors tid har det nu förhandlats fram och tillbaka mellan de olika stora tv-bolagen kring vem som kommer att få köpa loss tv-rättigheterna för Allsvenskan under 2006. Nu verkar TV4 ha vunnit dragkampen.

Fram tills i år har Canal+ ägt rättigheterna till både Veckans match på tisdagar samt PPV (pay per view) och först SVT, sedan Viasat (TV3 och ZTV) har visat ett veckomagasin med höjdpunkter från den gångna omgånden av fotboll. Men när Rune Hauge, den norske konsulten som SvFF hyrt in för att sälja fotbollens tv-rättigheter, sålde hela paketet till Schweiziska Kentaro påbörjades en seg dragkamp mellan olika mediegrupper om tv-rättigheterna i Sverige.

Enligt Expressen är dock den stora dragkampen om "Veckans match" mellan kanalerna över och vinnaren är TV4. På pluskontot, om nu Expressens uppgifter stämmer, är ju att en Allsvensk match per vecka kommer bli tillgänglig för alla svenskar med en TV-apparat. Det sorgliga är ju att den högkvalitativa underhållning som Canal+ erbjuder sina tittare nu ersätts med TV4:s pajasartade showande.

Nu kan ni förbereda er på pinsamma plojskämt, en namedroppande Patrik Ekwall i vit kostym på Örjans Vall, Peppe Eng i ljusblå Malmöhatt när MFF lirar och superanalytiker som Jesper Blomqvist, Pontus Kåmark och Magnus Hedman i studion. Jag föreslår redan nu en kampanj som i högsta möjliga grad går ut på att stänga av ljudet på tv-apparaterna och ha på Sveriges Radios eminenta sändningar från de Allsvenska matcherna.

Eller ännu bättre- gå på matcherna istället för att sitta och glo på Peppe Eng i soffan.

Det är ännu oklart om PPV-sändningarna kommer att fortsätta på Canal+ eller ej.

Bild: Kjellan

13 kommentarer:

  1. allsvenskan kommer mista många tusen besökare på de matcherna som tv4 sänder...

    SvaraRadera
  2. Men TV¤ har ju ialla fall en bra expert Hasse Backe alltså.

    SvaraRadera
  3. Hasse Backe har man ibland när det inte är säsong i Danmark. Det är det när Allsvenskan rullar.

    TV4 är en pinsam kanal över lag. Lets Dance och tjofaderittan. Stinker Martin Timell-gnägg över detta.

    SvaraRadera
  4. bara att hoppas att de inte visar en enda blåvit hemmamatch på TV4.

    SvaraRadera
  5. Jag slår nästan alltid av ljudet på tvn- radiosporten slår allt och alla.

    Värst blir det väl när man ser matcherna på en bar eller liknande och inte kan bestämma över detta.

    SvaraRadera
  6. Hasse Backe har väl gjort sitt i FC Köpenhamn? Så han har säkert tid över.

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. Det är inte klart. Kolla Lauls blogg.

    SvaraRadera
  9. Tv4 har endast köpt rättigheterna till 7 lördags matcher från 1 juli, + att man fick premiärmatchen och ett magasinsprogram (typ fotbollkväll eller avspark)söndag och måndag.Övriga 168 matcher har canal+ och säsongskortet forfarande förhoppningar att lösa.
    läs vidare på canalplus.se

    SvaraRadera
  10. Tyvärr funkar det så.. vilka har råd att betala mest för tv-rättigheterna? jo dom som har billigast produktion. man blir ju rätt pissed off nu också om man som jag har betalat canal+'s "årskort" till ppv och bara får se hockeyn.

    SvaraRadera
  11. Hoppas att det inte blir någon ppv så att våra sanslöst slöa fans måste ta sig till gamla/nya plus bortamatcherna.

    SvaraRadera
  12. håller med om att det är för jävligt trist att tv4 ska få köra sina lallarsändningar istället för canal plus proffsiga diton, men för oss som bor i andra änden av landet och bara kan se enstaka matcher på plats känns det viktigast att ppv-matcherna hamnar hos canal + så att man överhuvudtaget kan se matcherna. sen förstår jag inte varför dom förhandlar så länge om dessa, vilken annan kanal har möjligheten att ens ordna såna sändningar på flera matcher samtidigt?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.