2006/03/30

Att ta chansen...

KRÖNIKA Alla fotbollsspelare som flyttas upp från junior till seniorlag vet hur svårt det är att ta en plats i laget med de stora grabbarna. Det krävs en hel del. Man måste ha talang och genomlida hård träning. Men framförallt så krävs det att man tar chansen när den ges. På måndag ges en sådan chans.

Jonatan Berg har inte haft det lätt senaste tiden. Att stå i skuggan av Niclas Alexandersson kan inte alltid vara roligt. Alexandersson, som dominerat hela allsvenskan sedan hemkomsten och aldrig tycktes visa tendenser att skada sig. Men nu när Alex högerlår sa ifrån så lämnas slutligen en lucka på högerkanten. Pontus Wernbloom gjorde det förra året, Oscar Wendt har också gjort det och likaså brorsan Marcus. Det är alltså dag för Jonatan Berg att ta den berömda chansen.

Att Jonatan har talangen råder det inget tvivel om. Kanske hade han redan varit en stjärna om det inte varit just för Niclas Alexandersson. Med en ordentlig kvickhet och fin teknik så skapar han ofta förutsättningar för sig själv att komma till inlägg eller eget avslut. Offensiven är Jonatans styrka och under vintern har han haft Kjell till vid sin sida för att finslipa detaljerna i bollbehandlingen. Visa oss vad du går för nu, Jonatan.

Kanske hjälper det om brorsan Marcus också spelar på måndag? Vissa spelare tycks ha en tendens att växa som spelare så fort de omges av ”rätt folk.” Jonatan och Marcus tycks, i likhet med bröderna Sedin, ibland ha en nästan telepatisk förmåga att hitta varandra ute på planen. Detta fenomen syns även på andra kanten. Oscar Wendt lyfter ofta flera nivåer då lekkamraten Andres Vasques är på plan samtidigt.

Med detta fenomen klarlagt så läggs ytterligare vikt vid att laget är viktigare än individen. Ibland är det kanske inte rätt att spela den absolut bästa spelaren om man vet att en kombination av två spelare fungerar ännu bättre?

Niclas Alexandersson är dock en så pass komplett fotbollsspelare att det måste vara svårt att inte vara bra när man får förmånen att dela kanten med honom. Nu gäller det för Jonatan Berg att visa att han också håller klassen. Med eller utan brorsan.

Det gäller att ta chansen.

13 kommentarer:

  1. Kom igen nu Jonathan! Du är en av de som är mest värd denna chans - ta den!

    SvaraRadera
  2. Ta chansen Jonathan!
    Det har vi och du själv väntat på, visa att du förtjänar det.

    SvaraRadera
  3. ...om han får chansen kanske ska tilläggas. Skulle inte bli jätteförvånad om Sella flyttas ner på högerkanten.

    SvaraRadera
  4. Drömscenario:

    Jonte gör toksuccé och Alex tar hand om högerbacken resten av säsongen och 1+1 år till.

    Detta löser vårt högerbacksproblem då Adam ofta är skadad och Ölme tyvärr är "over the hill". Men det löser såklart även landslagets stora högerbacksproblem.....

    SvaraRadera
  5. Får ju inte glömma att han faktsikt gjorde mål sist han lira en allsvensk match...

    SvaraRadera
  6. Expressen säger att tv4 får veckans match, Laul säger fortfarande canal+. Återstår att se vem som har rätt.

    SvaraRadera
  7. Nu börjar segertåget med Jonte som lokförare. Kör hårt på måndag!

    SvaraRadera
  8. Visst är det ett lagspel men en spelare som Ronaldinho kan göra ett lag.
    Spelare som kan det extra kan skapa ytor för andra och underlätta. Så jag tror på mer spets än bredd i en trupp. Med detta sagt så är jag säker på att Jonathan är en rikigt bra spelare som absolut inte kommer att göra bort sig. Han har det som krävs för att lyckas.

    SvaraRadera
  9. Jonatan har visat att han är en jättetalang. Underbar teknik, bra spelsinne och målgörare. Han är värd en chans.

    SvaraRadera
  10. Själv tycker jag att ullander ska få chansen som höger back, om han blir frisk nån gång i år? har för mej att han spelat där i landslaget tom va?

    SvaraRadera
  11. Bara ben bara växer å växer i mina ögon, absolut en av dom bästa sidorna som finns på interet just nu!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.