2006/02/23

Champagnefotboll på Ullevi!

MATCHRAPPORT Inför ett nästan fullsatt ullevi chockade IFK Göteborg publiken och bjöd på lysande spel i mötet mot norska storlaget Lilleström SK. Hela laget spelade som i trans och bäst av alla var den rutinerade högerbacken Magnus "Ölme" Johansson. Gång på gång visade Ölme prov på stor rutin och säkerhet i sitt utsökta försvarsspel. Han var även magnifik i anfallsspelet, då han gång på gång kom i fina ruscher på kanten som avslutades med precisa inlägg. På andra kanten briljerade Ozcar Wendt med att gång på gång leverera perfekta "crossbollar" till sina anfallskamrater.

Till vänster på mittfältet huserade den alltid lika suveräne Samuel Wowoah. Kämpen Samuel visade styrka i närkampsspelet och vann alla dueller på sin kant. Han var även i mitten och på andra kanten och satte skräck i de uppgivna norrmännen. Han var kort och gott överalllt.

På topp spelade Stefan Selakovic och Markus Berg som om de aldrig gjort något annat än lirat tillsammans. Skarvnickarna på "crossbollarna" från backlinje och målvakt satt hela tiden på foten på respektive kamrat. På något mirakulöst sätt och mycket orättvist så ville dock inte bollen hitta in i motståndarmålet en enda gång, trots uppvisningen i världsklass från herrar Selakovic och Berg.

Trots att denne Berg visat landslagsklass så blev han utbytt i en kupp från tränare Arne Erlandsen. Det ryktas att det planerades en hat(t)-attack mot Arne på grund av detta men att den stoppades i sista stund då han åtminstone hade vett nog att inte byta ut fixstjärnan Samuel Wowoah. Publiken fick nu se "brassen från Kanada" Ali Gerba. Att det tog Gerba cirka fem minuter innan han hade sin första bollkontakt verkar inte ha rört honom i ryggen. Gång på gång sysselsatte han på egen hand Lilleströms backlinje och visade prov på magisk teknik och fantastisk känsla. Chanserna till trots så lämnade underbarnet Gerba planen mållös, men insatsen lär ändå gå till historien som en fantastisk debut för "den flygande kanadensaren".

Ja, detta var en dag att minnas. Det var varmt och behagligt på läktaren och Ullevis matta var grön och fin som en golfgreen. Det var kort och gott en magisk afton för alla som var på plats. Ja, matchen var nästan i klass med landslaget sambaföreställing mot Turkiet i EM 2000. Ingen kan ha gått hem missnöjd från denna härliga kväll på Nya Ullevi, då IFK Göteborg återigen bjöd på champagnefotboll i världsklass. Härligt! Underbart!

34 kommentarer:

  1. instämmer på alla håll och kanter!

    SvaraRadera
  2. Felfri matchrapport! =) Kanske wendt var lite sämre än vad som framhölls. ^^

    SvaraRadera
  3. ja det var härligt att se Blåvitt idag. riktig go inställning och de genomförde matchen felfritt, förutom att näta. men med tanke på samba-fotbollen som bjöds så gör det nästan inget att det blev 0-0. spelarbetyg: 5 av 5 till alla, utom Gerba som spelade för kort tid.

    ända in i kaklet!
    Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  4. "Det var varmt och behagligt på läktaren och Ullevis matta var grön och fin som en golfgreen. "

    Golf är gay och ja, det var varmt. I alla fall på hedersläktaren där vi smet in lagom till Paus!

    SvaraRadera
  5. Det var sommarvärme ikväll.

    Härligt att vi köpt en bänkvärmare för 3,5 miljoner.

    SvaraRadera
  6. Du glömde nämna att "superdröm-matchen" tv-sändes live över hela världen...

    SvaraRadera
  7. Stellham:

    Det är du som är mästare på sånt här, jag tar bara mitt ansvar och skriver när inte du gör det.

    Våra läsare har en tendens att "rasa" annars om de inte får sin dagliga portion...

    SvaraRadera
  8. erling/ din sarkasm ikväll var perfekt dos hets. jag blir så trött på hur låg underhållningsfaktor det kan vara i den här idrotten ibland.

    SvaraRadera
  9. Jag är en av IFK's trognaste supportrar och sponsrar IFK såväl privat som via mitt bolag. Därför känns det bittert när NI försöker framstå som mer än andra med tanke på er antisupport. Är det inte dax å vakna - muren är riven!

    SvaraRadera
  10. Antikappvändare:

    Hurvida man kan rangordna vilka som är trogna supportrar eller inte låter jag vara osagt. Också vilken relevans det har i det du skriver. Dock tror jag verkligen att de som skriver här på bloggen också precis som du ser sig som några av IFK:s trognaste supportrar.

    Vad du sen skriver förstår jag inte riktigt. Du får gärna utveckla vad du menar att "ni försöker framstå som mer än andra med er antisupport".

    Mvh

    SvaraRadera
  11. erling:
    Oj, vad överaskad man kan bli.
    Mitt inlägg 12.35.22 finns kvar.
    Har KGB/STASI-saxen somnat?
    Din matchrapport kan jag inte kommentera eftersom jag inte såg matchen, men vad vill du uppnå?
    Ett skratt från likasinnade eller tröst för dom spelare som inte som blev omnämnda?
    Att starta en supporterfond (som jag uppfattat att bloggens företrädare har gjort) innebär väl att NI tycker att NI är mer support än andra - eller?
    Support innebär för mig att stötta, inte att stå på läktaren att bua åt de egna eller skriva sarkastiska omdömmen i en sketen blogg.

    SvaraRadera
  12. antikappvändare:

    vad är ditt problem? jag tvivlar på att du hade sett ut som en solstråle efter att ha suttit på Ullevi en sen, kall februari-kväll och kollat skitfotboll.

    menar du att man ska hylla de efter varje match?
    ska man ge laget minst ett godkänt betyg efter varje match?
    ska man älska fotboll efter varje match?

    när Blåvitt spelar som dom gjorde i går förtjänar dom knappast hyllningar. däremot att bua är att ta i. men det får stå för dom som gör det. en minoritet av publiken. iaf igårkväll.

    det du skriver känns som att alla baraben-skribenter står på ullevi match efter match och buar, såvida inte Blåvitt vinner med minst tre bollar.
    och du verkar också mer eller mindre uprörd över supporterfonden. eller är det jag som läser snett? jag förstår fortfarande iaf inte vart du vill komma. sluta lipa..

    SvaraRadera
  13. Fan att man missade matchen!

    SvaraRadera
  14. Utan att ha statistik på det så tror jag att större delen av barabenskribenterna inte tillhör dem som står och buar på läktarna. Vad det gäller att skriva en sarkastisk rapport efter en bedrövlig match så känns det ganska upplyftande. Jag tror nog inte spelarna går hem och gråter efter att de läst Erlings ganska oskyldiga rapport.

    "Att starta en supporterfond (som jag uppfattat att bloggens företrädare har gjort) innebär väl att NI tycker att NI är mer support än andra - eller?"

    Detta måste väl vara årets mest dumma kommentar? Att starta en supporterfond är något som görs för att stärka IFK Göteborg, anser du att det är ett dåligt initiativ elelr råkar du ha något emot fondens initiativtagare. Väx upp för fan, att stötta sitt lag är ingen tävling.

    Vad hoppas du att din kommentar skall få för effekt? Att det skänks mindre pengar till supporterfonden? Att supporterfonden blir ett misslyckat projekt? Skulel du vara nöjd då, jag kan garantera dig att IFK Göteborgs företrädare blir glada för varenda krona de får in.

    SvaraRadera
  15. hahahaha....Riktigt bra!

    SvaraRadera
  16. Blåvitt i medgång som motgång - alltid Blåvitt! Stå upp och försvara de vackraste färgerna som finns! Självklart ska vi ställa krav, men inte förlöjliga oss. Positivt tänkande föder positivt tänkande och tvärtom!

    SvaraRadera
  17. "antikappvändare" jag har kommit på en jättebra idé! Varje gång vår älskade lag spelar fruktansvärt dåligt, så ställer vi oss och jublar och gör vågen med spelarna etc.


    Eller så ställer du krav på de spelare vars löner VI betalar. Att inte bua (förhållandevis inte ett måste igår) när laget spelar riktigt, riktigt dåligt är att framställa sig själv som en idiotisk byfåne som nöjer sig med att överhuvudtaget få spela i Allsvenskan. Kraven ska vara höga. Spelarna ska veta kraven. Föreningen ska veta kraven. Markera vi inte tydligt våra mål så kommer också ambitionen att försvinna, de ska ta mig fan veta va de jobbar för! Och det är inte plats 2-14 eller en utslagning mot ett norskt halvdant lag i kvartsfinal.

    En sån där nisse som står kvar på arenan och klagar på att vissa buar efter en dålig insats klarar jag inte av. Det kan enligt min mening inte finnas en uns av framgång i en sån kropp. Men om du gillar tunga förluster, tycker att alla är "goa göbbar" trots förluster och kryss mot lag från Grönköping, ja ställ dig då och jubla och hylla laget i din egen källarvrå men fan inte på läktaren.

    SvaraRadera
  18. Har det någonsin publicerats något på denna sida utan att någon har klagat i en kommentar.

    Jag förstår inte hur någon (läs: antikappvändare) kan ha invändningar mot Erlings text. Ni som skriver på bloggen måste bli jävligt trötta på allt gnäll. Men det är som någon, har glömt vem, har sagt: man kan inte skämta om en knappnål utan att nån enögd jävel tar åt sig.

    Keep up the good work!

    Se till att Disco skriver något mer, jag vet inte hur många gånger jag läst hans fantastiska krönika om Ölme.

    /pelle

    SvaraRadera
  19. Pelle:

    Tja, man har väl varit med om del hugg och sågningar här, men det gör inget. Vi skriver det vi skriver och det är helt valfritt om man vill läsa "skiten" eller inte.

    Sen tänkte jag också på krönikan om Ölme igår, som Disco skrev så kan det inte vara helt lätt att älska den mannen...

    Men en sak är säker, han visade skön inställning när han visade "SMS-Haddad" var skåpet skulle stå igår. Den tacklingen han gjorde kändes som en markering att IFK Göteborg sänker man inte hur som helst utan att ta sitt straff. Kanske bara var jag som tänkte så?

    SvaraRadera
  20. Erling:

    Var själv inte på matchen igår men det känns skönt att Ölme plockade ner Haddad. Har fortfarande inte glömt hans målgest mot Blåvitt-publiken i matchen mot Assyriska.

    Själv tillhör jag dem som står på läktaren och suckar "men för fan Ölme", jag tillhör alltså inte en av de som älskar den mannen för hans fotbollskunnande. Discos krönika var ändå en njutning. Minns förövrigt med ett snett leende att Ölme kallades Rambo under sin förra sejour i klubben. Vart har det smeknamnet tagit vägen?

    /Pelle

    SvaraRadera
  21. Hahaha! "Antikappvändare", sicken j***a galning.

    Man upphör aldrig att förvånas, läs "officiella light" om du är för känslig!

    SvaraRadera
  22. Varför måste supporterfonden attackeras såfort man tycker en artikel är stötande eller dålig på denna sida kan man undra. Går det inte att skilja på ironi/kritik och ärligt menat support till IFK?

    SvaraRadera
  23. Urusel text, men det visar väl bara att denna sida precis som en ung fotbollspelare vara bra insatser med värdelösa.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  24. jag tror att IFK klarar sig utan eran sarkasm och skitsnack. Är man suporter så förstår jag inte varför man hånar och förlöjligar sitt egna lags spelare och ledare.
    Undrar om det gömmer sig AIK fans här som ogillar IFK och gillar att förlöjliga dom. Var är IFK fansen?

    SvaraRadera
  25. Vaffan är det för fel på folk? Här anstränger sig flera för att skriva texter, både humoristiska & seriösa, som berör vårt gemensamma intresse. Som tack för ansträngningen får man en jävla massa gnäll & skitsnack.

    Får man inte skämta om fotboll utan att det skall hoppa fram någon förbannad moralpekare & berätta vad som "passar sig"?

    De som skriver på bloggen är varken utbildade eller proffessionella, utan gör det för pga sitt stora intresse för fotboll i allmänhet & Blåvitt i synnerhet. Att folk då sänker sig till helt ogrundade & onyanserade påhopp av den typen vi har sett prov på i denna tråden tycker iaf jag är pinsamt.

    Skriv något bättre själva istället för att kasta skit på de som försöker, alternativt skriv ingenting.

    Jag menar naturligtvis inte att kritik är bannlyst, men någon jävla måtta får det väl ändå vara på de "o-objektiva" sågningarna av texter som flertalet läsare uppenbarligen uppskattar.

    De som medvetet & systematiskt lämnar negativa kommentarer (ja, vi vet vilka ni är) beter sig för barnslig för att ens beröras här.

    Tänk efter först...

    SvaraRadera
  26. Rätt stellham, för många lipsillar!!

    SvaraRadera
  27. HAHA! SKITBRA!!!

    SvaraRadera
  28. Baaaaaaaah, erling skirver sanningar!

    SvaraRadera
  29. Carl- gå och lägg dina inlägg under en kompost så kanske det förmultnar och framkommer i en ny fräshare version. Din totalitära supporter syn hör inte hemma varken nu eller i framtiden...

    Helt otroligtm helt otroligt....

    SvaraRadera
  30. Sarkastisk vadå? Jag tycker mer texten liknar en objektiv matchrapport à la Aftonbladet kollar på Djurgården.

    SvaraRadera
  31. Din totalitära supporter syn hör inte hemma varken nu eller i framtiden

    Nu skrev inte jag texten, men jag är ändå väldigt nyfiken på vad en totalitär supportersyn (ja du har särskrivit detta ord) är för något?

    SvaraRadera
  32. Frankie: Ingen aning riktigt, tappad fattningen och skrev ren och skär dynga. Totalitär i sig är ju ett ord som inte är speciellt svårt att veta vad det betyder ( om inte slå upp det i ett lexikon, ditt kött) Men i det sammanhanget jag skrev det i, passar det väldigt dåligt in. Förstår om du tycker det ger ett tvetydigt intryck, men summan av kardemumman, pajen under kalaset, festen i byxan är ändå att jag är sjukt full och du kan gott klura på det ett tag till....Om inte annars har jag redan stulit ca 45 sekunder av ditt räviga liv/ligg

    SvaraRadera
  33. Jag som inte såg matchen tycker det var kul att få läsa en målande beskrivning. Tack!

    SvaraRadera
  34. Jag diggar verkligen Baraben. Era texter e oftast välskrivna å med en god portion humor. Att d ska va fel att vara överironisk efter en blåvit plattmatch e bara löjligt. Har ingen humor längre? Tyckte texten var helskön.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.