2006/01/31

Mouradona till Italien för 1,3 miljoner!

SILLY SEASON Efter en misslyckad säsong 2005 började tidigt rykten kring att George "Bombaren från Frölunda" Mourad var på väg bort från Kamraterna florera.

Bresciacalcio.it/ skriver: "Brescia har värvat centerforwarden från Göteborg, Sveriges mest framgångsrika lag. George Mourad lyckades göra 14 mål på 42 matcher den senaste säsongen. Han är 1,89 lång och 86 kilo tung. Hans spelstil är lik den karaktäristiska centerstil som man ser i Tares. Förhoppningsvis är Mourad redan imorgon på plats för träning med Maran (tränaren, reds anm.)"

Brescia kontaktade IFK Göteborg och Håkan Mild för ett par dagar sedan för att höra sig för angående ett eventuellt lån av George Mourad. Det är ingen hemlighet för oss Blåvita att Mourad under den senaste tiden inte har varit helt tillfreds med tillvaron i Blåvitt.

Med knappt fyra timmar kvar innan transferfönstret stängdes, skrevs lånepappren under. Till en början lånas George Mourad ut till Italien. För det här får IFK Göteborg 1,3-1,5 miljoner- för utlåningen till Italien och Serie-B laget i 6 månader. Skulle Brescia (som åkte ur Serie A förra säsongen) ta steget upp igen och om Mourad får förtroende att spela så finns en klausul om att köpa loss "Mouradona" från sitt kontrakt med Blåvitt.

Prislappen på en eventuell försäljning ska enligt uppgift ligga på 7 miljoner kronor.

Slutsumman för försäljningen av Mourad kan alså bli runt 8,3 miljoner. George som har två år kvar på sitt kontrakt med Blåvitt har på 49 allsvenska matcher lyckats bomba in 10 mål (trots Bresicas beräkningar) och blev hösten 2004 "Mouradona" med hela Göteborg. Mourad kommer få en lön som ligger en bit över 150 000 kronor netto. En lön han knappast gnäller över. Utöver den attraktiva lönen ryktas det att både lägenhet, bil och andra förmåner finns som lockbeten i det luckrativa kontaktet.

Brescias tränare Rolando Maran har lovordat Mourad och har personligen givit Mourad löften om speltid som anfallare. I dagsläget ligger laget på kvalplats, upp till Serie-A. Återstår dock att se om Mourad hamnar tillbaka på Kamratgården igen efter VM uppehållet, eller om vi får ännu en före detta IFK- spelare i Serie-A. Zlatan Muslimovic i Messina är ju som bekant den andra.

Vi på Baraben lyckoönskar George på hans äventyr i Italien. Vi får hoppas att han spelstil passar bättre i Serie-B än vad den gjort här i allsvenskan det senaste året. Med tanke på hur Italienare spelar fotboll finns väl dock risken att Brescia nu vinner kategorin "mest frisparkar emot sig" med en enorm marginal.

Media har spekulerat en hel del i att någon typ av konflikt mellan George och Arne Erlandssen är grunden till att "Mouradona" haft en svår säsong under 2005. Dock avslöjar källor till Baraben att det inte finns någon egentlig konflikt, mer än att George Mourad trivdes mycket bättre med Bosse Johanssons taktiska upplägg med spel via kanterna än Erlandssens rakade spelidé.

Så George, ta det lugnt med Italienarna, slår du till dem som du gjorde med danskjäveln nu senast i Royal League lär de hamna på sjukhus...

ALLA HETER GEORGE I GÖTEBORG!

20 kommentarer:

  1. Undra om han vet vad spagetti heter på italienska?

    Lycka till Mourad

    SvaraRadera
  2. NORMAN/ Det heter "DanielJohansson" va?

    Mats Persson va specialist på att skaffa spaghetti.

    SvaraRadera
  3. Lycka till Mourad! Tror att han lyckas bättre i serie B, har jag inte rätt att de säger att B är hårdare än serie A? Kan ju passa mourad som handen i handsken. Jag är inget stort fan av Mourad men är glad att han får spela i serie B, för blåvitt kan det bli en rejäl vinst om han säljs å sedan tycker jag inte han passar in i vårat spelsystem så jag tror detta är bästa lösningen för alla parter. Tack Italien! Nu blir det SM-guld för IFK! och kanske en slant till att betala skatteskulden? Lycka till Mourad, krossa dem!

    SvaraRadera
  4. Hmmm intressant.

    SvaraRadera
  5. Slå på TV´n gubbar. Fördomen om Italien stämmer inte lika bra längre.

    Efter några år av uselt spel ute i Europa kom man i Italien fram till man måste höja domarnivån för att anpassa sig till den tuffare internationella nivån.

    En debatt jag eftersöker i Sverige också och då menar jag inte på Blåvita forum och bloggar.

    SvaraRadera
  6. bruce banner/ fast även om nivån har höjts så finns ju fortfarande hela "falla lätt"-kulturen kvar. varningarna för filmning har ju successivt ökat de senaste åren.

    SvaraRadera
  7. jag tycker att Morad är en bra spelare med en stor potensial och han kommer passa bra i ett land med bättre domare.
    Ja jag tycker det är dommarnas innebandyregler som gör att hårda spelare inte får ut sin fulla kapasitet.

    SvaraRadera
  8. Han kommer klara sig utmärkt, sen köps han loss av Brescia, spelar ett halvår på riktigt kontrakt och blir utlånad till Bari, gör en hemvändare efter 3 år och spelar sina sista år med Norrköping.

    SvaraRadera
  9. Undrar hur de kom fram till "14 mål på 42 matcher". Enligt min statistik så gjorde han 10 mål på 41 matcher ifjol. (3 i Allsvenskan, 4 i cupen, 3 i Royal League).

    SvaraRadera
  10. Faen, jag som hade börjat drömma om Georges Fågel Fenix-revansch 2006 som spelfördelare, offensiv mitfältare och distansbombare.

    Men miljonerna får väl duga som tröst.

    Och fatta lönen... där har supporterfonden nåt att bita i. Kan (vill) vi samla in till såna löner, tror ni?

    SvaraRadera
  11. Kan det verkligen vara möjligt att Blåvitt har lyckats med att för första gången på länge göra en hyfsat lönsam affär? Det är vi ju inte precis bortskämda med. Även jag hoppades ju att Mourad skulle vakna upp och visa sin talang igen, men jag tror faktiskt att miljöombyte är nödvändigt för honom för att bryta hans nedåtgående spiral och ge honom självförtroendet tillbaka.

    SvaraRadera
  12. Först och främst: Lycka till George, allt är förlåtet - bara fina minnen kvar. För det andra: vad har hänt på KG? En smart, ekonomiskt riktig affär? Jag är lite chockad faktsikt, när häde det senast?

    SvaraRadera
  13. Är det dags att lägga ut George som klart nyförvärv på aik.se nu eller?

    SvaraRadera
  14. re:
    Först och främst: Lycka till George, allt är förlåtet - bara fina minnen kvar. För det andra: vad har hänt på KG? En smart, ekonomiskt riktig affär? Jag är lite chockad faktsikt, när häde det senast?

    on feb 01, 10:04:54 AM

    tacka Håkan Mild

    SvaraRadera
  15. Alla älskar George!

    SvaraRadera
  16. Notera att detta är ju preliminära siffror som läckt ut via olika kanaler. Ofta kryddas såna rykten uppåt av agenter etc för att få sina spelare att verka mer attraktiva. Det är mkt möjligt att Blåvitt har ett sämre avtal än vi fått höra via källor.

    SvaraRadera
  17. Bond: undra vart Laul har fått sina uppgifter ifrån? :P Enligt källor till sportbladet.. hahaha :P

    SvaraRadera
  18. Lycka till George.

    SvaraRadera
  19. Jo men man kan ju hoppas ändå att de inte är en alltför stor överdrift så att, om de blir försäljning, Blåvitt får ut lite mer en, som någon utryckt så fint, "kaffepengar" för honom. Till sist Lycka till o hoppas de går bra där nere i Italien.

    SvaraRadera
  20. Kom nu på hur de har räknat Georges statistik.
    De har tänkt motsvarande säsongen 2004/vår2005.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.