2006/01/23

Hårdträning varje dag...

TRÄNING Träningsdosen i Blåvitt är just nu större än kanske någonsin tidigare. Kommer spelarna klara av Arnes nästan vansinniga träningspress, hur går de olika momenten till och hur mäter man vilken träningsutveckling spelarna genomgår? Vi listar kort vilken träning IFK Göteborgs spelartrupp genomgår i början av den här veckan...

MÅNDAG- Under måndagen körde truppen fyspass på gymmet Gymnasium vid Sisjön. Truppen varierar delar av sin löpträning mellan olika gym runtom i Göteborg. Detta på grund av att man endast har ett löparband uppe på Kamratgården, något som Arne Erlandssen länge viljat förändra och han sades till och med ha beställt nya löparband på eget bevåg när han först kom till Göteborg. Dock krävs förmodligen en uytbyggnad av träningslokalerna på Kamratgården för att möta Arnes vilja och hittills har inte IFK gått med på vår norska tränares önskemål. Två pass ute på Gymnasium, ett med styrka och ett med löpning blev måndagens resultat.

TISDAG- Tisdagen kommer bli en pärs för truppen, för på schemat står: Laktat test. Detta är ett test där man gör en fysiologisk undersökning av alla spelarnas status i truppen. Man mäter bland annat via blodet vilken nivå av ansträngning som krävs för att spelaren ska få mjölksyra. Testet går till att spelarna utifrån sina tidigare resultat i testet utsätts för löpning på löparband i olika hastigheter, i 5-minutersintervaller. Mellan intervallerna tar kvalificerad personal stickprov av spelarnas blod som sedan analyseras noggrannt för att följa deras fysiologiska utveckling.

De spelare som har höga värden sedan tidigare kan räkna med större belastning även i morgondagens test. Man löper på olika nivåer fyra gånger om minst 5 minuter på dessa test. Mellan varje intervall följer som sagt stickblodstest.

ONSDAG- Blåvitt reser ner till Marbella för ett tio dagars träningsläger där även två träningsmatcher skall spelas. Träningen kommer fortsätta i högt tempo. Spelarna i truppen har för närvarande inte en enda ledig dag utan det är match eller träning varje dag den här perioden på året. Nere i Spanien kommer stenhård träning fortlöpa under tränarstabens insyn. Men förutom de två dagliga passen ska man även spela två träningsmatcher när man kommit fram till Spanien.

Först möter Blåvitt Jonas Wallerstedts tidigare klubb från Ryssland, Torpedo Moskva, för att sedan möta S:t Mirren från Skottland innan man åter vänder hem till kallare breddgrader för spel i Royal League om ett par veckor...

14 kommentarer:

  1. Löpträning på löpband är för mesar. Se på orienterarna, ut och spring i den vackra delsjöterrängen. Går jättebra att springa på vintern. Att köpa löpband till kamratgården är som att köpa solarier till ett hus i Sahara.

    SvaraRadera
  2. Undra hur det gick för Vasques? Han skulle upp väldigt tidigt idag, för att vara först ut på laktattestet. Ibland är det jobbigt att vara yngst

    SvaraRadera
  3. Hoppas han vet vad han gör Arne. Det var många tunga ben redan förra våren...

    SvaraRadera
  4. Anonymous

    Precis.

    SvaraRadera
  5. Han vet säker vad han gör. Tränar man hårt gäller det ju bara att ta det lungt 1-2 veckor innan säsongen börjar så ska det allt gå bra, nedträning släpper väldigt fort (iaf på mig). Fast det kan ju iofs bli jobbigt i RL..

    SvaraRadera
  6. Jag tror den här hårda träningen nu kan vara skillnaden mellan silver och guld framåt vårkanten, absolut inget negativt med det.
    Angående löpbanden bör det ju vara för att köra olika tester och dylikt, verkar lite underligt annars.

    SvaraRadera
  7. Hade jag varit proffs o spelat i Blåvitt hade jag hoppat av direkt, d låter ju fan hemskt detta, men förhoppningsvis löper dom ikapp bl.a Toubias Hysen.

    SvaraRadera
  8. Nu kanske vi en gång för alla får en lite klarare bild om den Österrikiska ligan verkligen är så överlägsen den svenska, som många Blåvitt supporters ansåg när Anton flyttade till Austria.

    SvaraRadera
  9. jag går igenom precis samma sak själv nu, om än inte riktigt lika hårt som våra blåvita grabbar gör.

    SvaraRadera
  10. Arne har visioner och jag hoppas att dom på kamratgården tar hans idéer på alvar.
    Att IFK behöver en egen inomhus hall för träning är ju självklart och att dom ska ha ett eget dugligt gym som spelarna kan träna rehab i är också en självklarhet.
    Klart det behövs löparband även om kamratgården ligger i Delsjön. Denna vecka har det inte varit ovanligt med -10grader och mer. Det är inte hälsosamt att träna ute när det är för kallt och angående den höga träningsdosen så är det bra att ha en väldigt hög sådan nu och bygga upp och sedan trappa ner till säsongs start. Det är bara titta och följa vilken elit friidrottare som och ni kommer se att dom gör precis samma sak under vintern.
    Arne är i mina ögon en riktigt duktig tränare med visioner som andra klubbar kommer vilja kopiera. Arne för mer profisonalism in i klubben.

    SvaraRadera
  11. anonymous från ti jan 24, 01:40:53 PM, då tackar vi att inte våra värvningsansvariga scoutat dig då :)

    SvaraRadera
  12. terränglöpning ger la rätt bra kondis?

    SvaraRadera
  13. terränglöpning ger la rätt bra kondis?

    SvaraRadera
  14. androvic: ja vet ja skulle aldrig vilja spela i Blåvitt eftersom jag vet att det bara hade gått sämre då:)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.