2005/11/23

Royal League- en svart period för den Blåvite supportern.

Omgång 1
Kalmar-Bröndby, Kanal 5
AaB - Djurgårdens IF, Kanal 5 Tor 24 Nov 20.35

Omgång 2
Djurgårdens IF - IFK Göteborg, Kanal 5 Sön 27 Nov

Omgång 3
Hammarby - Vålerenga, Kanal 5 Tor 8 Dec 20.35

Omgång 4
Kalmar FF - FC København, Kanal 5 Sön 11 Dec 20:35
Hammarby - FC Midtjylland, CANAL+ Mån 12 Dec 18:50
Djurgårdens IF - AaB, CANAL+ Tis 13 Dec 18:50

Resultat:
DIF visas 3 matcher av 4
Bajen visas 2 matcher av 4
Kalmar visas 2 matcher av 4
Blåvitt visas 1 match av 4

Har möjligtvis Bengt Halse eller Håkan Mild en invändning mot att det ser ut så här? Eller är Dif "för starka och för långt före" att konkurrera med även på detta område? Vansinne är bara förnamnet. Sätt stopp på Djurgårdsdominansen på något jävla område tack. För svensk fotbolls skull...

Tack till "Domaren" & "Pavlo".

25 kommentarer:

  1. SKANDAL att inte sända när en av de stora Lägger skorna på hyllan. En av hans stroheter är att man kommer jävligt långt utan teknik men på träning o re vilja. Tack Håkan din sista match borde kunnas förevigas för alltid

    SvaraRadera
  2. "Det ordnar sig nog med den nya arenan..."

    ÖKA för helvete Halse!

    SvaraRadera
  3. Det är bara att acceptera... SÅ här är det i Sverige i alla områden.. Tyvärr så koncentreras allt kring Stockholm. Det är inte bara fotbollen.. Men visst är det trist!! men så är det!!

    SvaraRadera
  4. gejron/ Acceptera? Vad är det för flat mentalitet? Man ska inte acceptera, man ska protestera!

    SvaraRadera
  5. Frankie// Flat ?? Verkligen inte.. Men det krävs så mycket för att kunna ändra på det.. Hela Sverige och samhället är uppbyggt på en stad och det är Stockholm. Det är bara att titta på nyheterna. Det är skrämmande att se att Sverige är så centraliserat kring Sthlm. Detta är inte en fotbollsfråga utan detta är en samhällsfråga!!

    SvaraRadera
  6. gejron/ Självfallet är det en strukturell samhällsfråga, men lösningen är ju inte att ge upp utan att motarbeta de befintliga strukturerna och även att gå egna vägar.

    Egna tv-kanaler, egna tidningar, egna radiostationer. You get my point...

    SvaraRadera
  7. Frankie// Vi är ett land och inte en massa små stater. Politiker och massmedia måste själv förändra på synen.

    Jag är för regioner men i två viktiga frågor som televsion och sjukvård så skall vi ha enhetligt system så att vi respekterar medborgarna i Sverige.

    Detta är en väldigt komplext problem och det har bara blivit värre och värre.. Men genom att ta makten i fotbollssverige igen så kan vi ju ändra på en del av problemet. Eller kanske inte.. för då kommer Blåvitt bara vara en fara för svensk fotboll.. Det är bara att hoppa tillbaka i hisorien och titta på 90-talet då vi dominerade. Då var vi en stor fara för utvecklingen av svensk fotboll.. Hörde vi samma sak om AIK när de spelade i champ.league eller nu när DIF håvar in de stora stålarna???

    SvaraRadera
  8. Fan va tragiskt att sveriges största förening får bara spela 1 match i tv. :( och man frågar sig varför många hatar stockholm när det är såhär alltid.

    SvaraRadera
  9. Skriv till info@kanal5.se och klaga över denna orättvisa. Någon som kan fixa en namn insammling och skicka? Vi är detta landets största klubb och vi bör få mer utrymme.
    Hoppas någon skribent på sidan kan ta på sig detta.

    SvaraRadera
  10. Vem fan bryr sig!? Matcherna som inte visas (förutom dagens match då) Lär sändas i någon annan nordisk kanal. På detta sätt slipper vi Kanal 5 äckliga snack om skattefiffel som hade kommit om dom sänt. Nu kan man luta sig tillbaka och bara njuta av matchen och lyssna på nån som tjötar utländska! =D

    SvaraRadera
  11. Frankie


    Enligt kanal5 så sänder dom så många Djurgårdsmatcher. Just för att dom tror att det blir högre tiitar siffor om dom sänder en DIF match istället för en Blåvitt match.

    SvaraRadera
  12. Kan det inte vara så att folk helt enkelt vill se anfallsglad fotboll med mycket mål och offensivt spel?

    Därför väljer man att visa Djurgårns matcher som snittade 2,31 mål per match i allsvenskan jämfört med Blåvitts 1,46.

    SvaraRadera
  13. Ja, för vem bryr sig om supportarna egentligen?

    Det är ju allmänt känt att Royal League är förstahandsvalet för alla med förkärlek för "anfallsglad fotboll med mycket mål och offensivt spel" pga. de optimala förutsättningarna på vintriga planer i temperaturer runt nollstrecket.

    Egentligen borde TV bara visa matcher innehållandes ett omotiverat Elfsborg som med sin balanserade attityd till fotbollens spel garanterat bjuder på många mål.

    SvaraRadera
  14. Så kan det vara.

    Det kan också vara så att stockholmsbolag stödjer stockholmslag.

    Vi får väl se hur det blir när Djurgården kommer sist, tar 1 poäng och gör fem anfallsglada mål i år också...

    SvaraRadera
  15. Nej, börja mejla för helvete!

    Själv har jag ensam mejlbombat både Kanal5 och Laul!

    SvaraRadera
  16. Klart att Kanal5 och Canal+ väljer att visa lag som FCK och Bröndby före IFK:s motståndare Ålborg och Lyn. Den allsvenska tvåan hamnar ju lite i skymundan eftersom de inte möter några norska eller danska "kändislag" i sin grupp. Hur många gånger visades Halmstad förra året, det var väl bara i matcherna mot MFF. Precis som för IFK nu mot svenska mästarna.

    SvaraRadera
  17. Laul kan man lita på.

    Han skriver väl inte exakt det jag ville, men han skriver i alla fall om orättvisan.

    http://www.aftonbladet.se/blogg/laul/241105102846_galen_bedmning.html

    Klart att Blåvitt går vidare!

    SvaraRadera
  18. men va e detta!?så kalmar lockar mer tittare än blåvitt. Skitsnack.

    SvaraRadera
  19. vill inte dämpa er pessimism och illvilja, men kan vara så att alla amtcher som ska sändas ännu inte offentliggjorts...
    dessutom borde dte väl finnas nån "RL-kanal" som förra året?

    SvaraRadera
  20. Dom får ju visa så många av Djurgårdens matcher i gruppspelet eftersom dem inte kommer längre.
    Och sedan visa Blåvitt i finalen och så...

    SvaraRadera
  21. Om vi skulle vara lika kassa som Kalmar och hammarby så skulle vi nog också får mer sända matcher...eller? SKANDAL!

    SvaraRadera
  22. Vi och Kalmar spelar ju överlägset tråkigast fotboll. Femman kör väl så kallad "rolig tv"?!...

    SvaraRadera
  23. Det här Stockholmskomplexet är verkligen löjligt.
    Jag är Djurgårdare och jag är såklart glad att det visas matcher på TV så att jag kan se matcherna eftersom jag inte kommer att åka och kolla på plats. Däremot tycker jag att det är konstigt att IFK inte visas mer istället för tex Kalmar. Det kan förstås vara så att Laul har rätt i att det är pga att man räknar med att IFK går vidare.
    MEN jag skulle vilja opponera mig mot hela den här samhällsdiskussionen som kom till här. Seriöst, hela Sverige är inte uppbyggt runt en stad. Och exemplet på TV är ju störtlöjligt. Det finns faktiskt lokalnyheter i alla områden i Sverige idag, mittnytt, Värmland, gävle-dalarna, västerbotten, you name it.

    Get over it!

    Sen måste jag bara säga att det kommer nog antagligen gå bättre för DIF i år eftersom de satsar. Förra året var laget, tränarna, ledningen och supportrarna helt ointresserade av denna liga. Nu har vi alla fattat att det går att 1 tjäna pengar 2 få matchträning och 3 lufta laget.

    SvaraRadera
  24. Det är väldigt synd att inte alla matcher tv-sänds då Royal League är så lämpat för tv då det är så kallt ute. Detta iallafall så länge arenorna i Sverige inte har någon form av värme, tak och vindskydd.

    Nån som har koll på vad det kostar att producera en tv-sänding av en fotbollsmatch?

    SvaraRadera
  25. Sarpo; Erkänn istället. Djurgården satsade visst det. Men det är inget lag utanför Sverige. "Get over it".

    SKANDAL! Mejla in till femman!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.