2005/10/14

Supporterbråk existerar bara inom fotbollen. Eller?

Inom fotbollen är dessvärre huliganbråk och rasistiska glåpord vardagsmat. Det är helt enkelt standardbeteende bland vissa fotbollssupportar att hellre försöka piska upp en hätsk stämning gentemot motståndarlaget istället för att i huvudsak supporta sitt eget lag.

NBA-basketens supportrar tyckte dock inte att fotbollen skulle få ha monopol på detta fenomen i all evighet. Därför fattade ett litet supporterfyllo från Detroit mod en kväll, och stod och skrek ut sitt hat på motståndarlaget Indiana Pacers jättar, kaxigt övertygad om att de aldrig skulle våga replikera. Men spelarna ville inte se samma trend som i fotbollen, så ett fåtal hedersvärda individer beslöt sig därför att ta tag i problemet 'Vigilante-style':

Bild: AOL.com


Till slut fick alltså Indiana Pacers stjärnspelare Ron Artest och hans lagkamrater nog, och sprang därför upp i publiken för att spöa skiten ur häcklaren. Tyvärr fick inte Artest någon hedersmedalj för sin insats, eller ens några hjälteförklaringar i pressen. Tvärtom blev han avstängd i en hel säsong av ligans president David 'Fat Cat' Stern (som är en tjock liten man som blivit stenrik tack vare att Michael Jordan kom in och räddade hans sjunkande skepp till liga...)

Stern tyckte nämligen att han behövde sända ut en signal till ligans farliga 'rap-generation'. Med andra ord samma generation av spelare som dominerar dagens basket, lockar åskådare till arenorna och gör så att TV-avtalen skjuter i höjden, och i förlängningen alltså betalar Sterns gåslever-middagar. Jag säger stå på dig Ron Artest! Jag berömmer dig för din insats, för utan civil olydnad skulle vi inte ha kommit längre än Medeltiden.

Om bara fler fotbollsspelare hade tagit efter Artest exempel... Eller är det bara jag som gärna hade sett Wayne Rooney springa upp på läktaren och köra en sjyst bodyslam på en häcklare? Eller varför inte se David Beckham försvara sin heder genom att riva någon liten unge i håret? Då hade kanske de ökade (internationella) biljettpriserna äntligen gett valuta för pengarna.

13 kommentarer:

  1. Hehehe. Glenn sa ju nyligen att han skulle ge den gubbe som hoppade in på plan medan han lirade en rejäl omgång så...

    SvaraRadera
  2. Jag tycker i och för sig att det var helt jävla rätt av besketliraren att lappa till det där fettot. Om han kan stå bara några meter ifrån en annan människa och gapa all möjlig skit till honom och slänga popkorn osv och inga ordningsvakter eller någon annan gör någonting, då förtjänar fanskapet en högerkrok.

    Det samma gäller de drägg som går på allsvenska matcher och gapar rasistiska glåpord efter spelare. Bunta ihop dom och slå ihjäl dom!!

    SvaraRadera
  3. Haha, så där hände det ju inte riktigt va? Ron Artest är oavsett en hjälte och en grym basketspelare men lite bisarr historieskrivning skulle jag nog säga...
    Kolla http://en.wikipedia.org/wiki/The_Malice_at_The_Palace för lite mer korrekt information...

    SvaraRadera
  4. Här är en direkt länk...

    SvaraRadera
  5. Nej, givetvis gick det inte till exakt som jag beskrev det. Men det är ju endast min syn på händelsen förstås, förpackad i lite överdriven satir... Dessutom, precis som jag väljer att fokusera på vissa saker och lämna ute andra, så är de republikanska medierna i USA ganska bra på att göra exakt samma sak (i det här fallet skifta fokus så långt i från häcklarna som möjligt - och bara se till spelarnas ansvar...) Skillnaden är att de (medierna) gör det på fullaste allvar och har dessutom ett långt större samhällansvar. Långt svar på din kommentar, men ändå. Kul med reaktioner!

    SvaraRadera
  6. Men hallå! Cantona var ju många år före den här basketsnubben!

    SvaraRadera
  7. If you can't do the time, don't do the crime, ungefär. Ställer man sig och skriker en symfoni av hat så får man väl vara beredd på en smäll på käften.

    Fast Cantonas flygande spark är ändå legendariskt vacker.

    SvaraRadera
  8. imponerad av att du använde ett ord från min andra favorit-"sport" Pro-Wrestling! :D

    SvaraRadera
  9. Johnny Bragd:
    Förstår inte riktigt hur du menar, men antagligen har du inte sett hela situationen. Poängen är i alla fall att Artest får för sig att en kille i publiken har kastat något på honom, och det har alltså itne den killen i publiken gjort. Men du kan väl fortsätta att ha ditt satirska sätt att se på sakern eller något.

    SvaraRadera
  10. "aningen" barnslig krönika.

    SvaraRadera
  11. Att sitta och påstå att misshandel och våld är hedervärt är otroligt patetiskt och omoget.
    Ett riktigt lågvattenmärke för Bara ben, hoppas Ni spolar den här skribenten per omgående.

    SvaraRadera
  12. Hoppas Tjoho försvinner så fort som möjligt då jag har fattat det som att Baraben skall vara ett sätt för alla supportrar som vill att ventilera lite om vad dom tycker och tänker och slipper massa moralkärringar.

    SvaraRadera
  13. Om intentionen var att fördöma läktarvåld och påhopp på spelare eller att glorifiera våld ter sig rätt oklart. Att resultatet enligt mig är barnsligt och lätt kan missuppfattas förtar touchen av satir och "glimten i ögat". Gör om gör rätt!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.